Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną inseminacja 2017
Odpowiedz

inseminacja 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    moli- kurcze ale to brazowe plan=mienei czy krew?

didik kurcze nie mialam laparoskopii, nie pomoge:(
    Agika a nikt Ci nie proponował laparo?bo u mnie temat pojawił się już po roku starań, ale cały czas to przekładałam:)

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika88 - najpierw bardziej brązowe, później krew, krew ze śluzem a teraz na razie tylko na papierze lekko krwawo. Ja jestem bez żadnych hormonów, cały cykl naturalny, bez stymulacji, nawet w tę środę robiłam progesteron i był całkiem wysoko bo 21,9 dlatego tym bardziej mnie martwi to krwawienie 4dni przed terminem @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 18:40

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik nie pomogę
    A może zadzwoń jutro na izbę albo oddział i zapytaj

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤️ 👱‍♀️

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    07.2025 - 2 procedura z programu, 1 ET, 2❄️❄️, 7dpt-50,9dpt-112,11dpt-212, 21 dpt 5917 ❤️
    Kir Bx
    preg.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z ta laparoskopią ???
    Ja nie miałam...

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej. Nie mialam robionej laparoskopii, jeszcze mnie nie ogladali od srodka ale szczerze to wole zrobic wczesniej te 3-4 inseminacje a pozniej niech mi tam zagladaja:)

moli kurcze no nie wiem co doradzic moze zadzwon do swojego ginekologa?

didik34 lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    A powiedzcie mi, czy po innych niż Clo lekach na stymulację też miewa się zawroty głowy? W pierwszych cyklach z Clo miałam paskudny ból głowy, jeden cykl myślałam że jajniki mi wybuchną, a teraz drugi cykl zawroty głowy. Nie wiem co tam jeszcze w ulotce ze skutków ubocznych mi zostało na następne cykle... ;)
    Ja po clo tylko 2-3 cykle źle się czułam tzn.u mnie clo powodowal zmienne nastroje.Teraz juz tego nie mam.
    To chyba zależy od cyklu, w tym słabo np.dupka znosze /nastroje,zawroty glowy i bolał mnie dziś strasznie brzuch jajniki, macica sama nie wiem co ) w poprzednim cyklu nic takiego nie miałam po dupku ale cykl tez mialam bez clo...był naturalny.
    Teraz bd brala lamette aż sie boje jak zateaguje bo to bd 1 raz 2 tablety dziennie.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    hej hej. Nie mialam robionej laparoskopii, jeszcze mnie nie ogladali od srodka ale szczerze to wole zrobic wczesniej te 3-4 inseminacje a pozniej niech mi tam zagladaja:)

moli kurcze no nie wiem co doradzic moze zadzwon do swojego ginekologa?
    Po co robią to laparoskopię , jestem zielona...

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopia jest po to by sprawdzić czy nie masz endometriozy , zrostów ,badają tez drożność jajowodów; a histeroskopia pozwala obejrzeć macice od wewnątrz i sprawdzić czy nie ma np. polipów.

• tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik jak zdrówko? Przed zabiegiem będą roić Ci CRP więc pewnie wyjdzie, że masz jakiś tan zapalny w organizmie i zabieg niestety odwlecze się w czasie... Chyba, że do środy wydobrzejesz, czego Ci bardzo życzę.
    mili_moli mi po 1 IUI też okres pojawił się szybciej :-(
    A w kwestii reakcji na leki to ja CLO znoszę dobrze, z tym, że mam baaardzo małe dawki - wcześniej 3 x 0,5 tabletki + 2 x 1, a ostatnio przez 5 dni po 1. Ale po Duphastonie to u mnie tragedia na maxa - wzdęcia mam takie, że umrzeć można.

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Laparoskopia jest po to by sprawdzić czy nie masz endometriozy , zrostów ,badają tez drożność jajowodów; a histeroskopia pozwala obejrzeć macice od wewnątrz i sprawdzić czy nie ma np. polipów.
    HSG mialam robione.A endometriozy to nie wychwycą przez zwykle usg ?nikt mi tych badan nie proponował nawet...

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czytałam, że lekarz endometriozy na USG może nie zobaczyć. Dlatego robi się laparo i histero, dla pełniejszej diagnostyki.
    Zapytaj swojego dr czy w Twoim przypadku takie badania nie miałyby sensu?
    Mi mój zaproponował teraz żeby zająć się tą felerną szyjką... Aby to coś pomogło... I na pewno przy okazji pozbędą się mojego malutkiego mięśniaczka.

19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tolerancyjna, nie jest gorzej. Oddycham nosem i nie mam kataru, ale mam lekki ucisk na zatoki i brzmię jakbym była chora.Czyli zrobią mi jakieś badanko przed? To fajnie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    HSG mialam robione.A endometriozy to nie wychwycą przez zwykle usg ?nikt mi tych badan nie proponował nawet...
    Ja tez zaczynałam od hsg:) ale to tylko sprawdza drożność jajowodów. Endometriozy w pierwszym i drugim stopniu nie da się wykryć na usg:( niestetyyyyyyy Dlatego muszę drążyć temat dalej. Mam nadzieje, ze zabieg się odbędzie bo jestem nastawiona bojowo. W przeciwnym razie mogę za miesiąc stchórzyć;)

• hinka Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa90 wrote:
    Ja jestem z okolic Poznania, ale niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie... wiem że kiedyś była, ale czy jest nadal, nie wiem. Mój gin by wiedział bo tam ma dyżury ale byłam u niego w piątek i nie wiem kiedy teraz pójdę. Może zadzwoń tam i spytaj?
    Widzę że ty robiłaś robisz inseminacje tzn ty za to płacisz?

Hanka 33 lata, 26 Cykl starań , 2 razy hsg, słaba morfologia plemników, niepłodność wtórna, w po histerolaparoskopia - elektrokoagulacja ognisk endometriozy, clostilbegiyt, duphaston, fertilman, - wszystko bezskutecznie..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna- wlasnie moze u ciebie glownym problemem jest ta nieszczesna szyjka, pewnie poszerzą Ci ją mechanicznie.
    didil34- alez wybrali Ci datę na histeroskopie, szkoda ze to nie inseminacja zapewne mikolaj przyniósłby malutki prezent:) ale moze w prezencie lekarz przekaże jakieś dobre informacje:)

Dziewczyny testujące w niedalekim czasie- jak się czujecie? jakieś objawy?:)

• tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika szyjkę mam mieć właśnie mechanicznie poszerzaną cokolwiek to znaczy - wolę teraz o tym nie myśleć... BRRR
    didik a z badań powinni Ci zrobić INR, CRP, morfologie i grupę krwi. Ja np muszę komplet tych badań przywlec od razu ze sobą - a Tobie jeśli nie kazali się z nimi zgłosić to pewnie zrobią od ręki. U mnie to będzie zabieg w ramach chirurgii jednodniowej - a jak sprawa wygląda u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 10:49

10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idąc na oddział musiałam już mieć grupę krwi i ważna cytologię nawet taką karteczkę mi dali przy umawianiu się na zabieg co mam mieć jakie badania itd i potem jak już mnie przyjęli robili badania morfo itd. Ja didik na Twoim miejscu to bym się upewnila albo podpytała żeby potem nie było że pójdziesz za zabieg a oni powiedzą że masz infekcje i dupa
    A tak dodatkowo Ci powiem chodz już o tym pisałam bo nie wiem czy wiesz ale na oddział idzie się bez zrobionych paznokci tzn. Żadna hybryda żel itp mi nikt nie powiedział i niestety na bloku tuż przed zabiegiem się nasłuchałam od "przemilych" pań anestazjologow

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤️ 👱‍♀️

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    07.2025 - 2 procedura z programu, 1 ET, 2❄️❄️, 7dpt-50,9dpt-112,11dpt-212, 21 dpt 5917 ❤️
    Kir Bx
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam zrobione wszystkie badania i jestem po konsultacji z anestezjologiem. Jutro pójdę do ogólnej zbadać się i po l4 i zobaczę co mi powie. Najwyżej przedzwonię na oddział i dopytam. Co do paznokci to anestezjolog zwrocila mi na nie uwage( akurat byłam dzień po hybrydach) powiedziała ze mogą być blade bo przewodza, a jak akurat piękny seksi red sobie zrobiłam Hahahah. Powiedziała, ze nam usunąć lakier z kciuka i serdecznego. P.s. Cytologii nie wymagali bo mam zabieg przez brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 11:44

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    agika szyjkę mam mieć właśnie mechanicznie poszerzaną cokolwiek to znaczy - wolę teraz o tym nie myśleć... BRRR
    didik a z badań powinni Ci zrobić INR, CRP, morfologie i grupę krwi. Ja np muszę komplet tych badań przywlec od razu ze sobą - a Tobie jeśli nie kazali się z nimi zgłosić to pewnie zrobią od ręki. U mnie to będzie zabieg w ramach chirurgii jednodniowej - a jak sprawa wygląda u Ciebie?
    Tolerancyjna jak doszli do tego ze z szyjka cos nie tak???
    Do mnie podobno tez trudno sie dostac nic z tego nie wiem...masakra czlowiek sie leczy kupe kasy wydaje a w internecie musi szukac informacji masakra jakas , rece opadaja. .

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie dr przeprowadzający IUI (za każdym razem ten sam) przy drugiej zanotował sobie, że mam trudne wejście a przy 3 powiedział, że ono jest baaardzo trudne i musimy to sprawdzić. Generalnie tylko przy pierwszej IUI mu w miarę sprawnie poszło, ale 2 kolejne to porażka, ból dla mnie i widziałam, że on się złościł, że mu nie wychodziło

10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ