inseminacja 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agika88 - najpierw bardziej brązowe, później krew, krew ze śluzem a teraz na razie tylko na papierze lekko krwawo. Ja jestem bez żadnych hormonów, cały cykl naturalny, bez stymulacji, nawet w tę środę robiłam progesteron i był całkiem wysoko bo 21,9 dlatego tym bardziej mnie martwi to krwawienie 4dni przed terminem @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 18:40
-
Didik nie pomogę
A może zadzwoń jutro na izbę albo oddział i zapytajIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
nick nieaktualnyhej hej. Nie mialam robionej laparoskopii, jeszcze mnie nie ogladali od srodka ale szczerze to wole zrobic wczesniej te 3-4 inseminacje a pozniej niech mi tam zagladaja:)
moli kurcze no nie wiem co doradzic moze zadzwon do swojego ginekologa?didik34 lubi tę wiadomość
-
wszamanka wrote:A powiedzcie mi, czy po innych niż Clo lekach na stymulację też miewa się zawroty głowy? W pierwszych cyklach z Clo miałam paskudny ból głowy, jeden cykl myślałam że jajniki mi wybuchną, a teraz drugi cykl zawroty głowy. Nie wiem co tam jeszcze w ulotce ze skutków ubocznych mi zostało na następne cykle...
To chyba zależy od cyklu, w tym słabo np.dupka znosze /nastroje,zawroty glowy i bolał mnie dziś strasznie brzuch jajniki, macica sama nie wiem co ) w poprzednim cyklu nic takiego nie miałam po dupku ale cykl tez mialam bez clo...był naturalny.
Teraz bd brala lamette aż sie boje jak zateaguje bo to bd 1 raz 2 tablety dziennie. -
agika88 wrote:hej hej. Nie mialam robionej laparoskopii, jeszcze mnie nie ogladali od srodka ale szczerze to wole zrobic wczesniej te 3-4 inseminacje a pozniej niech mi tam zagladaja:)
moli kurcze no nie wiem co doradzic moze zadzwon do swojego ginekologa? -
nick nieaktualny
-
didik jak zdrówko? Przed zabiegiem będą roić Ci CRP więc pewnie wyjdzie, że masz jakiś tan zapalny w organizmie i zabieg niestety odwlecze się w czasie... Chyba, że do środy wydobrzejesz, czego Ci bardzo życzę.
mili_moli mi po 1 IUI też okres pojawił się szybciej
A w kwestii reakcji na leki to ja CLO znoszę dobrze, z tym, że mam baaardzo małe dawki - wcześniej 3 x 0,5 tabletki + 2 x 1, a ostatnio przez 5 dni po 1. Ale po Duphastonie to u mnie tragedia na maxa - wzdęcia mam takie, że umrzeć można.3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
didik34 wrote:Laparoskopia jest po to by sprawdzić czy nie masz endometriozy , zrostów ,badają tez drożność jajowodów; a histeroskopia pozwala obejrzeć macice od wewnątrz i sprawdzić czy nie ma np. polipów.
-
Ostatnio czytałam, że lekarz endometriozy na USG może nie zobaczyć. Dlatego robi się laparo i histero, dla pełniejszej diagnostyki.
Zapytaj swojego dr czy w Twoim przypadku takie badania nie miałyby sensu?
Mi mój zaproponował teraz żeby zająć się tą felerną szyjką... Aby to coś pomogło... I na pewno przy okazji pozbędą się mojego malutkiego mięśniaczka.3 x IUI
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:HSG mialam robione.A endometriozy to nie wychwycą przez zwykle usg ?nikt mi tych badan nie proponował nawet...
-
Truskawkowa90 wrote:Ja jestem z okolic Poznania, ale niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie... wiem że kiedyś była, ale czy jest nadal, nie wiem. Mój gin by wiedział bo tam ma dyżury ale byłam u niego w piątek i nie wiem kiedy teraz pójdę. Może zadzwoń tam i spytaj?Hanka 33 lata, 26 Cykl starań , 2 razy hsg, słaba morfologia plemników, niepłodność wtórna, w po histerolaparoskopia - elektrokoagulacja ognisk endometriozy, clostilbegiyt, duphaston, fertilman, - wszystko bezskutecznie..
-
nick nieaktualnytolerancyjna- wlasnie moze u ciebie glownym problemem jest ta nieszczesna szyjka, pewnie poszerzą Ci ją mechanicznie.
didil34- alez wybrali Ci datę na histeroskopie, szkoda ze to nie inseminacja zapewne mikolaj przyniósłby malutki prezent:) ale moze w prezencie lekarz przekaże jakieś dobre informacje:)
Dziewczyny testujące w niedalekim czasie- jak się czujecie? jakieś objawy? -
agika szyjkę mam mieć właśnie mechanicznie poszerzaną cokolwiek to znaczy - wolę teraz o tym nie myśleć... BRRR
didik a z badań powinni Ci zrobić INR, CRP, morfologie i grupę krwi. Ja np muszę komplet tych badań przywlec od razu ze sobą - a Tobie jeśli nie kazali się z nimi zgłosić to pewnie zrobią od ręki. U mnie to będzie zabieg w ramach chirurgii jednodniowej - a jak sprawa wygląda u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 10:49
3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
Ja idąc na oddział musiałam już mieć grupę krwi i ważna cytologię nawet taką karteczkę mi dali przy umawianiu się na zabieg co mam mieć jakie badania itd i potem jak już mnie przyjęli robili badania morfo itd. Ja didik na Twoim miejscu to bym się upewnila albo podpytała żeby potem nie było że pójdziesz za zabieg a oni powiedzą że masz infekcje i dupa
A tak dodatkowo Ci powiem chodz już o tym pisałam bo nie wiem czy wiesz ale na oddział idzie się bez zrobionych paznokci tzn. Żadna hybryda żel itp mi nikt nie powiedział i niestety na bloku tuż przed zabiegiem się nasłuchałam od "przemilych" pań anestazjologowIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
nick nieaktualnyJa już mam zrobione wszystkie badania i jestem po konsultacji z anestezjologiem. Jutro pójdę do ogólnej zbadać się i po l4 i zobaczę co mi powie. Najwyżej przedzwonię na oddział i dopytam. Co do paznokci to anestezjolog zwrocila mi na nie uwage( akurat byłam dzień po hybrydach) powiedziała ze mogą być blade bo przewodza, a jak akurat piękny seksi red sobie zrobiłam Hahahah. Powiedziała, ze nam usunąć lakier z kciuka i serdecznego. P.s. Cytologii nie wymagali bo mam zabieg przez brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 11:44
-
tolerancyjna wrote:agika szyjkę mam mieć właśnie mechanicznie poszerzaną cokolwiek to znaczy - wolę teraz o tym nie myśleć... BRRR
didik a z badań powinni Ci zrobić INR, CRP, morfologie i grupę krwi. Ja np muszę komplet tych badań przywlec od razu ze sobą - a Tobie jeśli nie kazali się z nimi zgłosić to pewnie zrobią od ręki. U mnie to będzie zabieg w ramach chirurgii jednodniowej - a jak sprawa wygląda u Ciebie?
Do mnie podobno tez trudno sie dostac nic z tego nie wiem...masakra czlowiek sie leczy kupe kasy wydaje a w internecie musi szukac informacji masakra jakas , rece opadaja. . -
Paula u mnie dr przeprowadzający IUI (za każdym razem ten sam) przy drugiej zanotował sobie, że mam trudne wejście a przy 3 powiedział, że ono jest baaardzo trudne i musimy to sprawdzić. Generalnie tylko przy pierwszej IUI mu w miarę sprawnie poszło, ale 2 kolejne to porażka, ból dla mnie i widziałam, że on się złościł, że mu nie wychodziło3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰