Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
LKBennett wrote:My jutro podchodzimy do IV IUI...po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
Martula85 wrote:U nas problem to 1% morfologii i u mnie brak owulacji.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnyHej. Jestem tu nowa. Znalazłam Wasz wątek szukając w internecie informacji o inseminacji.
U nas problemem jest słabe nasienie męża. Dzis jedziemy zrobić powtórkę badania, bo mąż od paru miesięcy bierze Fertilman. Ale czuję, ze i tak będzie kiepsko. Problem to ilość i tylko 1% prawidlowych. Mąż robil w międzyczasie wszystkie badania - hormony, usg, posiew. Wszystko jest ok. Więc przyczyny tak słabego nasienia brak Jeśli wyniki sie nie poprawia i męża nasienie nie będzie nadawać się do inseminacji, to jesteśmy zdecydowani na AID. IVF też bierzemy pod uwagę, ale póki co nie mamy aż tyle odlozonych pieniędzy.
Wiem, że w tym roku nawet na inseminacje sie nie zalapiemy już, więc do tego watku w sumie nie pasuje, ale ciężko mi z tym, ze nie mam, poza mężem, z kim o tym porozmawiać.
Badania mąż robi w Angeliusie w Katowicach i tam też podchodzilibysmy do IUI. Moja ginekolog poleciła mi dr Cholewe, ale biore pod uwage tez dr Mańkę. Czy któraś z Was ma jakies doświadczenie z ta klinika i tymi lekarzami? -
Franiczka wrote:Hej. Jestem tu nowa. Znalazłam Wasz wątek szukając w internecie informacji o inseminacji.
U nas problemem jest słabe nasienie męża. Dzis jedziemy zrobić powtórkę badania, bo mąż od paru miesięcy bierze Fertilman. Ale czuję, ze i tak będzie kiepsko. Problem to ilość i tylko 1% prawidlowych. Mąż robil w międzyczasie wszystkie badania - hormony, usg, posiew. Wszystko jest ok. Więc przyczyny tak słabego nasienia brak Jeśli wyniki sie nie poprawia i męża nasienie nie będzie nadawać się do inseminacji, to jesteśmy zdecydowani na AID. IVF też bierzemy pod uwagę, ale póki co nie mamy aż tyle odlozonych pieniędzy.
Wiem, że w tym roku nawet na inseminacje sie nie zalapiemy już, więc do tego watku w sumie nie pasuje, ale ciężko mi z tym, ze nie mam, poza mężem, z kim o tym porozmawiać.
Badania mąż robi w Angeliusie w Katowicach i tam też podchodzilibysmy do IUI. Moja ginekolog poleciła mi dr Cholewe, ale biore pod uwage tez dr Mańkę. Czy któraś z Was ma jakies doświadczenie z ta klinika i tymi lekarzami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 11:01
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnyFraniczka wrote:Hej. Jestem tu nowa. Znalazłam Wasz wątek szukając w internecie informacji o inseminacji.
Badania mąż robi w Angeliusie w Katowicach i tam też podchodzilibysmy do IUI. Moja ginekolog poleciła mi dr Cholewe, ale biore pod uwage tez dr Mańkę. Czy któraś z Was ma jakies doświadczenie z ta klinika i tymi lekarzami?
Niestety ja leczę się we Wrocławiu. U nas też problemy z nasienie jestem po 1 IUI AID i czekam... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNeverLoseHope wrote:Witaj kochana
Niestety ja leczę się we Wrocławiu. U nas też problemy z nasienie jestem po 1 IUI AID i czekam...
Kiedy będziesz testować? Wiem, powinnam doczytac wątek, ale pisze do Was po kryjomu spod biurka w pracy hehe.
Mocno trzymam kciuki! -
Franiczka wrote:Hej. Jestem tu nowa. Znalazłam Wasz wątek szukając w internecie informacji o inseminacji.
Badania mąż robi w Angeliusie w Katowicach i tam też podchodzilibysmy do IUI. Moja ginekolog poleciła mi dr Cholewe, ale biore pod uwage tez dr Mańkę. Czy któraś z Was ma jakies doświadczenie z ta klinika i tymi lekarzami?Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnymonik123 wrote:Witaj. Co prawda dopiero raz byliśmy w Angeliusie, ale już wiem, że dobrze trafiliśmy...oczywiście dzięki forum my jesteśmy u dr Paligi, dr Mańke też mnóstwo osób chwali o dr Cholewie nie słyszałam nic. Jesteś już zapisana na wizytę? Bo są dosyć długie terminy oczekiwania
Nie, jeszcze nie jesteśmy zapisani. Dzis tam bedziemy wiec chce zapytac o terminy. A Ty ile czekalas na pierwszą wizyte? Tego sie obawialam, ze terminy będą odległe -
Franiczka wrote:Nie, jeszcze nie jesteśmy zapisani. Dzis tam bedziemy wiec chce zapytac o terminy. A Ty ile czekalas na pierwszą wizyte? Tego sie obawialam, ze terminy będą odległeStarania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Badania mąż robi w Angeliusie w Katowicach i tam też podchodzilibysmy do IUI. Moja ginekolog poleciła mi dr Cholewe, ale biore pod uwage tez dr Mańkę. Czy któraś z Was ma jakies doświadczenie z ta klinika i tymi lekarzami?
U nas tez problem 1%prawidlowych.
Co do kliniki to nie pomogę bo ja Szczecin.
Trzymam kciuki aby wyniki męża się poprawiły. -
nick nieaktualnymonik123 wrote:Umawiałam się w czerwcu, a wizytę miałam na październik. Do dr Paligi i dr Mańki są takie odległe terminy, nie wiem jak do dr Cholewy...jednak uważam, że warto poczekać. Koleżanka umawiała się do naszej pani dr na początku listopada i ma termin na połowę marca
O rany. Strasznie dlugo Pewnie warto poczekać. Ehh mnie niestety wszystko komplikuje sytuacja w pracy. Nie wiem nawet czy za 4 miesiace będę tu pracować -
nick nieaktualnyMigiii wrote:Witaj
U nas tez problem 1%prawidlowych.
Co do kliniki to nie pomogę bo ja Szczecin.
Trzymam kciuki aby wyniki męża się poprawiły.
Udało Wam sie jakos poprawić nasienie?
U nas tez ilość bardzo mała. Z tego co pamietam to mąż mial 4mln na 1ml. A norma byla chyba od 15mln buuu. -
nick nieaktualny
-
Franiczka wrote:Dziękuję Dziewczyny za przywitanie Powiedzcie prosze ile czekalyscie na inseminacje? Tzn jak ta droga od pierwszej wizyty do inseminacji wygląda.
-
Franiczka wrote:Dziękuję Dziewczyny za przywitanie Powiedzcie prosze ile czekalyscie na inseminacje? Tzn jak ta droga od pierwszej wizyty do inseminacji wygląda.
u nas do pierwszej IUI od pierwszej wizycie w klinice minęło 6 miesięcy bo musieliśmy podreperować nasienie bo mieliśmy 0% morfologię więc trochę minęło, natomiast teraz jak podchodziliśmy to IUI miałam w tym samym cyklu co pierwsza wizyta bo już wcześniej zaczęłam faszerować męża suplementamipo 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
Franiczka wrote:Udało Wam sie jakos poprawić nasienie?
U nas tez ilość bardzo mała. Z tego co pamietam to mąż mial 4mln na 1ml. A norma byla chyba od 15mln buuu.
Ilość było 4,32 a teraz 20,60 żywotność z 67 na 93 i ruch postępowy z 17 na 39. Odległość miedzy badaniami 20 miesiący. Ostatnie było w lipcu teraz będziemy powtarzać ponieważ mąż zmienił leki wiec zobaczymy czy jest lepiej czy bez zmian.
Wtedy leki które przyjmował to androvit i maca i codziennie orzechy głównie brazylijskie.