Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tolerancyjna jeśli chodzi o twoją szwagierkę to brak słów co za ....!! Mam tu na myśli to ci do ciebie powiedziała - jest naprawdę podła ! A jeśli chodzi o całe ich zachowanie to troszkę ale tylko troszkę ich rozumie chcą o tym wszystkim zapomnieć i cieszyć się tym szczęściem, walczyli i nie 7 lat to musiało im zrobić niezły przeciąg w głowach - ja zawsze twierdzę że te starania zostawia u nas rysy na psychice które nigdy nie znikną. Wy im jesteście takim ziarnkiem przeszkadzającym w tym żeby zapomnieli, oni się pewnie chcą skupić na tym ich wywalczonym szczęściu.
A jeśli chodzi o moje cycki to przeszły już same siebie bola jak cholera, mówiłam o tym lekarzowi na kontrolnym USG to powiedział że taka moja uroda a wcale że nie bo o ironio bola mnie dopiero tak jakoś odkąd się staramy a wcześniej był spokój. Badałam kiedyś 2 razy prolaktynę i była w normie, pół roku temu miałam 21, ale teraz jak mi to napisałaś to tak mnie zimny pot oblał :co jak to kur... Przez zwykła prolaktynę nie wychodzi ?!!!?? A prolaktynę też się robi po jakimś obciążeniu??? -
Farelka wrote:Lucy jjeny coś Ty narobiła??? Pewnie boli...
Ale jestem zła na swoją głupotę.
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Lucy2323 wrote:Zakladalam folie w aucie na przednią szybę jakby w nocy był mróz. Razem z mężem na dwie srtony, on zamknal swoje drzwi a ja przytrzymywalam folie zeby zastrzasnac moje drzwi. No i mój kciuk został w aucie jak zamykalam drzwi (z całej siły) ale najlepsze jest ze drzwi sie zatrzasnely całkiem na zamek haha z palcem w środku haha
Jej! Aż mnie dreszcze przeszly No to ładnie się urządziłaś...Lucy2323 lubi tę wiadomość
starania od 04.2016
Walczymy dalej!
Nasienie bez rewelacji (morfo 4%)
AMH 0,95
HSG - Oba jajowody drożne
10.02.2018 - 1 IUI
-
Littlegirl, brawoooo! Teraz masz zadanie opisać wszystkim jak do tego doszłaś i wszystkie inne szczegóły
Littlegirl, Lucy2323 lubią tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Hej jak sytuacja na froncie? Trochę lektury mnie czeka. Mam nadzieję, że będą dobre wieści!
U mnie wyszły fatalne wyniki badań prenatalnych - duże ryzyko zespołu downa...Mocno namieszał wiek i bardzo wysoka wolna beta hcg we krwi...Wskazanie do amnio...Prawie 3 tygodnie wyjęte z życiorysu. A dziś wynik Nifty - wynik prawidłowy, niskie ryzyko, dziewczynka Wreszcie mogę znów cieszyć się ciążą i powoli planować jakieś zakupy. Zmykam do lekturymkgk, ja1986 lubią tę wiadomość
-
jestem
Dopiero usiadłam bo cały dzień meksyk w pracy.
Drugą betę zrobiłam rano, chcialam mieć wyniki jak wczoraj o 11, bo po pracy jechałam na posiewy i chcialam obgadać co i jak z polożną.
Oczywiście jak na złość wyniki byly przed 18.
Zadzwoniłam tylko się upewnić do kliniki - wizytę dopiero maqm za 1,5 tygodnia bo teraz jeszcze za wcześnie.
5 lat wyobrażałam sobie ten dzień - jak to powiem M, jak się będe zachowywać itd.
Na razie jest jeszcze bardzo duży niepokój - w poniedzialek robię kolejną betą patrzeć czy wyniki rosną i dalej stres ...
To była moja 3 inseminacja po 5 latach starań - tamte dwie moim zdaniem nie były do końca udane - jak już pisałam kila razy straszny ból i mnóstwo krwi w trakcie i po iui.
Tę robił inny lekarz bo każdego dnia w tygodniu jest inny lekarz.
Długo ale bezboleśnie i bez tego krwotoku.
Byłam naprawdę dobrej myśli.
Poprosiłam o l4 - bo ostatnią porażkę źle zniosłam, dodatkowo mamy sezon w pracy.
Od 29 stycznia do iui jadłam kapsulki z oleju wiesiołka, po owu przestałam.
Dodatkowo witamina D3 i od dwóch miesięcy ovarin.
Przed iui jadłam przez 3-4 dni migdały na endo.
Puregon 50j - 2,3,4,5,6,7 dc, 100j 9dc, Clo 1/2 tabl 9,10, 11 dc - 12 dc przerwa, 13 dc iui o 11:00, a o 12:00 Ovitrelle.
L4 miałam do tego poniedziałku - 9 dni. Po iui jadłam do piątku ananas - 1/4 dziennie ze środkiem + parę opakowań suszonych moreli. Dużo odpoczywałam psychicznie - od stresu w pracy i żcia, spałam i czytałam książki
Bóli nie miałam jako tako - chociaż mi się wydawało, że od samego początku są okresowe - to pewnie była pscyhika.
W sobotę około 22 miałam takie 1,5 minutowe klucie w brzuchu intensywne ale szybko ustąpiło.
Od wczoraj mam ala bóle okresowe - nie boli mnie brzuch ale strasznie bolą mnie mięśnie - szczególnie uda, łydki i kolana.
Na razie jeszcze to do mnie nie dociera, uśmiecham się gdzieś w sercu ale czekam co i jak się potoczy.
Dziękuje, że jesteście i wszystkie miłe słowainka1985, Farelka, tolerancyjna, Aśka32, insulinka, Malinowa5, EMka :), Nina13, nika77, Gaja88, Luna131, Lucy2323, mkgk, ja1986, Poczekalnia lubią tę wiadomość
-
Lucy2323 wrote:Zakladalam folie w aucie na przednią szybę jakby w nocy był mróz. Razem z mężem na dwie srtony, on zamknal swoje drzwi a ja przytrzymywalam folie zeby zastrzasnac moje drzwi. No i mój kciuk został w aucie jak zamykalam drzwi (z całej siły) ale najlepsze jest ze drzwi sie zatrzasnely całkiem na zamek haha z palcem w środku haha
auaa masakra nie wyobrażam sobie jak palec mógł zostać w środku
Jesteś na jakiś środkach przeciwbólowych?
Tulę ;* -
Marmis wrote:I niestety nie dołącze do listy usmiechnietej buźki Beta jak zawsze 0,1.
-
Betti37 wrote:Hej jak sytuacja na froncie? Trochę lektury mnie czeka. Mam nadzieję, że będą dobre wieści!
U mnie wyszły fatalne wyniki badań prenatalnych - duże ryzyko zespołu downa...Mocno namieszał wiek i bardzo wysoka wolna beta hcg we krwi...Wskazanie do amnio...Prawie 3 tygodnie wyjęte z życiorysu. A dziś wynik Nifty - wynik prawidłowy, niskie ryzyko, dziewczynka Wreszcie mogę znów cieszyć się ciążą i powoli planować jakieś zakupy. Zmykam do lektury
Widzę,że u Ciebie udała się 3iui?napisz jak to u Ciebie było?brałaś leki na stymulację?w ogóle brałaś jakieś leki?iui miałaś na pękniętym pęcherzyku czy jak dokładnie?nika77 -
Marmis
Lucy ja też się kiedyś tak urządziłam. Wiem jak Cię boli. Współczuję...
Srebrzysta ja badam prl normalnie. Ale gin mówił mi, że podwyższona działa jak naturalna antykoncepcja dlatego lepiej ją trzymać w ryzach. Moim wyznacznikiem jej podwyższonego poziomu są właśnie cycki
Betti37 OMG! Też przeszlaś na szczęście wszystko jest dobrze!
Ciężarne nasze Kochane dbajcie o WasLucy2323 lubi tę wiadomość
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
Farelka wrote:Littlegirl nie martw się i nie stresuj udało się!!! W poniedziałek będzie przepiękna beta!!! a powiedz jeszcze jak wyglądała wydzielina w tym okresie od IUI??
W dniu iui śluz był płodny i śluzówka ładna - moim zdaniem po wiesiołku.
Od iui śluz się zrobił gęsty biały - zostawał na wkładce. -
Kochane powiedzcie mi jedna rzecz mam przepisane dupka 3 razy na dzień a dziś już rano zapomniałam dawke jedna.... Mogą być tego jakieś konsekwencje. Pierwszy raz go biorę. Wydaje mi się że 3x to dużo. Tu dziewczyny pisały że miały po 2x. Doradzcie...1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID - ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane