Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
srebrzysta wrote:U mnie w nocy z wielkim bólem przyszła @ więc 4 iui nie wyszla, nie rozumie nie pojmuje o co chodzi wszystkie warunki znów były idealne i znów nic, nieiem co dalej, musimy obgadac to z M , już chłodze wino i będę topić smutki takze Luna jestem dziś myślami z toba!
Srebrzysta tulam i głaskam po głowie.
Dziwne i kręte te nasze drogi do celu.. utop smutki, jutro będzie lepszy dzieńMotylek1313 lubi tę wiadomość
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
Malinowa5 wrote:Ja dziś też jakaś zrezygnowana... Intuicja mi podpowiada, że nie z tego nic mnie nie boli piersi ok brzuch ok, troszkę tylko wilgotno. Chyba się dziś napije, jakieś wino czy drink. Okres mam dostać w piątek ale juz wiem, że go dostanę.
Malinowa5.. do terminu @ masz jeszcze prawie tydzień, nie zamartwiaj się na zapas. Co ma być to będzie, bo wyjścia są tylko dwa.
Ja kciuki zaciskam za Was dziewczyny bez buziek jeszcze na lutowej liście.. No przecież wszystkie wiemy, że będzie lepiej niż w styczniuMalinowa5 lubi tę wiadomość
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
MariaM a można wiedzieć czy ty pracujesz w Czechach, że masz tam ubezpieczenie i możesz korzystać z usług tamtejszej kliniki? Zazdroszczę A jak wygląda sprawa z IVF? W sensie czy też jest jakoś finansowana?Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
Nathi2468 wrote:MariaM a można wiedzieć czy ty pracujesz w Czechach, że masz tam ubezpieczenie i możesz korzystać z usług tamtejszej kliniki? Zazdroszczę A jak wygląda sprawa z IVF? W sensie czy też jest jakoś finansowana?
Nathi2468, tak pracuję dla czeskiej firmy aczkolwiek działania wykonuję tu w Pl- rekrutuję człowieki do pracy na fabrykach
Też nie wiedziałam, że tak to w Cz działa, w styczniu jak podjęliśmy decyzję z NM, że wybieramy się do kliniki, zapisałam się na terminy w Katowicach i w Ostrawie. W Ostrawie czekałam 2 dni na pierwszą wizytę, a w Kato miałabym dopiero po 3 tygodniach. Poza tym do Ostrawy mam bliżej o 30 km.. więc decyzja podjęła się sama.
I wszystko mnie zaskakuje z każdą wizytą bardziej.. IUI mają tam 6 za darmo, badania większość za free, za wszystko płacę jakieś "cegiełki" się śmiałam po 50 Kc. Ale IVF nie jest już śmieszne.. płacić trzeba, chociaż też jest jakieś dofinansowanie z ubezpieczenia. Jeszcze nie wiem jak wyjdzie, ale i tak myślę, że w sumie ok 50% będzie taniej..Nathi2468 lubi tę wiadomość
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
srebrzysta wrote:Mam nadzieję bo dziś już jestem na granicy, nawet wam nie będę pisać jakie mam myśli, jestem okrutnie zmęczona i zrezygnowana
Chyba nie da się uniknąć takich fe fe fe skrajnych i niefajnych uczuć
Wypłakaj jak trzeba, wipij ile trzeba, wykrzycz ile trzeba.. wygadaj się i wyrzuć z siebie, kurde no, pomaga
Naprawdę będzie dobrzesrebrzysta lubi tę wiadomość
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
Nathi2468 wrote:MariaM a można wiedzieć czy ty pracujesz w Czechach, że masz tam ubezpieczenie i możesz korzystać z usług tamtejszej kliniki? Zazdroszczę A jak wygląda sprawa z IVF? W sensie czy też jest jakoś finansowana?
Acha.. z usług tej kliniki może każdy korzystać, w sensie każda Polka..
Chyba jest taniej niż w naszych rodzimych klinikach.Nathi2468 lubi tę wiadomość
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
Dziewczyny a ja nie dostałam okresu bete robiłam w czwartek i wyszła 2,3 przeszłam już zalamke i mówię zacznę walkę ostatni raz z 3 IUI czekam na okres. A okresu brak u mnie zawsze wszystko jak w zegarku powinien być wczoraj. Co wy o tym myślicie ? Znacie w ogóle przypadki że beta z krwi wyszła mała i jeszcze urosła Ale z opóźnieniem ? To chyba nierealne prawda ? Mam myśli że coś się zadzialo niedobrego i dlatego okresu nie ma. Moze jakiś torbiel. Macie jakieś pomysly?
Lucy2323 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlescie się rozpisały że ja nie nadążam czytać.
Dziś minął tydzień od IUI tak mi się wlecze ten czas jak nigdy, od poniedziałku codziennie rano boli mnie krzyż i czuję brzuch jakby zaraz miała przyjść @ boje się nakręcać bo gdybym nie była po IUI to pewnie bym to olała albo nawet nie zwróciła uwagi a mój chop mówi "na ta stronę to się nakręcaj - ja nie chce słuchać gadania o zlym" łatwo mu mówić co? A potem wiadro wody na lep albo jeż pod dupsko -
nick nieaktualnyFarelka wrote:Dziewczyny a ja nie dostałam okresu bete robiłam w czwartek i wyszła 2,3 przeszłam już zalamke i mówię zacznę walkę ostatni raz z 3 IUI czekam na okres. A okresu brak u mnie zawsze wszystko jak w zegarku powinien być wczoraj. Co wy o tym myślicie ? Znacie w ogóle przypadki że beta z krwi wyszła mała i jeszcze urosła Ale z opóźnieniem ? To chyba nierealne prawda ? Mam myśli że coś się zadzialo niedobrego i dlatego okresu nie ma. Moze jakiś torbiel. Macie jakieś pomysly?
-
Farelka obawiam się, że jednak za niska beta jak na ten dzień. Chciałabym napisać co innego, przepraszam
A proga bierzesz?U mnie i Inki też się długo rozkręcała @
Srebrzysta, strasznie mi przykro Przytulam.
Daj sobie czas a potem ustalcie plan z M i dzialajcie, po sobie wiem, ze to jedyne rozwiazanie, zeby jakos funkcjonowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 18:11
-
Srebrzysta bardzo mi przykro. Tule mocno i trzymam kciuki za następny raz.
Farelka a robiłaś drugi raz betę? W końcu nie masz okresu to może nie przekreślaj tego cyklu. Może sikaniec jutro z rana? Może się udało? Trzymam kciuki. Dopóki małpa@ nie przyjdzie to jest nadzieja!
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Srebrzysta ❤️Starania od 05.2015
hsg ok,hba87% IgA,IgG0%, fragmentacja dna 21%; nasienie ok
I iui 23.11.2017
II iui 12.04.2018
III iui 06 i 07.06.2018
30.07.2018 laparoskopia
IV iui 04.09.2018
V iui 27.10.2018
Szczepienia limfocytami
IVF-3 transfery nieudane
2021 ciąża naturalna
2023 ciąża naturalna -
nick nieaktualnyMariaM widzę, ze Ty dziś jak szalona nadrobilaś wszystkie zaległości Dobrze, ze działasz, ciesze się. A z kolejnej IUI korzystaj, a co Ci szkodzi skoro i tak jest 6 za free. To nie jest tak, że przez Ciebie ktoś nie bedzie mógł zrobić, więc korzystaj do woli, dopóki jest jakikolwiek sens - in my opinion
Dziewczyny, mimo że mnie mój okres totalnie cieszy, bo nie opóźni IUI, to Wam, które jeszcze nie testowały bardzo współczuję. Trzymajcie się mocno, ściskam Was bardzo i jako już miną łzy, złość i rozczarowanie, to dużo spokoju i uśmiechu Wam życzę kolejny cykl to kolejna szansa i tego się kurde trzymajmy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 18:29
MariaM, Motylek1313 lubią tę wiadomość
-
Luna kurczę trzymaj się kochana :*
Srebrzysta powiem Ci że wino jest dobrą opcją mi ostatnio pomogło po nieudanej IUI jakoś przeżyć ten 1 dc
MariaM podoba mi się Twoje podejście do tematu, masz rację, trzeba iść za ciosem i działać z takim tempem to czuje że lada moment będziesz w dwupaku
Farelka, dziwna sprawa z tym Twoim brakiem okresu...i zastanawiająca jest ta beta powyżej 2. Przypomnij w którym dc miałaś IUI i w którym robiłaś bete? Owulacje miałaś potwierdzoną monitoringiem tak?MariaM, Luna131 lubią tę wiadomość
starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
Truskawkowa miałam inseminacje 9 lutego i nie do końca ze potwierdzona owu. Po prostu bolał mnie jajnik. Od poniedziałku do środy bolał brzuch jak na okres piersi w ogóle (zawsze bola) no i w czwartek beta była robiona więc nie wiem właściwie ile dni to było od owulacji....
Lucy chyba nie chce robić testu bo się boję że znów reakcja wiesz jaka . Cały czwartek przeplakalam... -
Farelka, sądzę że po takim czasie od IUI beta powinna być wyższa gdyby się udało, nie mniej jednak różne historie już czytałam także jak do poniedziałku @ nie przyjdzie to może powtórz bete jeśli masz możliwość... A może akurat mega późno doszło do implantacji i @ przez 9 miesięcy nie przyjdzie oczywiście bardzo Ci tego życzę
Lucy2323, Farelka, Motylek1313 lubią tę wiadomość
starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej