X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny to by było naprawdę niewiarygodne. No zobaczymy myślę że moze przyjdzie jutro. Jeśli nie przyjdzie to pewnie będę zła się zrobić bety raz jeszcze....

Emka jak będziesz to napisz o co chodziło z ta beta

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Littlegirl Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta bardzo mi przykro :( <3
    Nie poddawaj się! :*

Figulina - ja tez mam kremowy śluz. Jak ty wytrzymałas do 21 dpo bez bety? :D
    Chyba bym zwariowała :D trzymam kciuki :*

Farelka - powtórz betę jeszcze we wtorek, o różnych rzeczach słyszałam :)

Ja mam bóle okresowe, ale podobno to normalne ;)
    Dodatkowo zaraz jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży zaczęły mi wychodzić ósemki i boli jak cholera :O

Figulina lubi tę wiadomość

*Starania od 2013,
    *Hashimoto,
    *Niepłodność idiopatyczna,
    * I UIU - 11.2017 :(
    * II UIU - 01.2018 - :(
    * III UIU - 10.02.2018 :) beta 9dpo 10,8, 10dpo 25, 12dpo 86, 15dpo 359, 17dpo 950.
    3jgx3e3kn1i4v6fc.png
  • Joanna84 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,u mine niestety IUI nieudana, Stracilam juz calkowita nadzieje ze mi sie kiedykolwiek uda . Jestem wkurzona nietylko na siebie ale I lekarza,jak mozna dopuscic do inseminacji nierobiac zadnych badan hormonalnych Lub droznosci jajowodow. Postnowilam Nie podchodzic do kolejnej inseminacj w tym miesiacu bo niewidze w tym jakiegokolwiek sensu I niewiem czy wytrzymam kolejne rozczarowanie, mozecie mi napisac jakie badania zrobilyscie oprocz cytologi I Badan wymaganych do imseminacji? Xxxx

• Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna zmień lekarza koniecznie! Najlepiej chyba klinikę. Ja chodze do Gyncentrym. Dostałam całą listę badań. Mają ja na stronie. Monitoring przed po itp. Z tego co mi mówiła Pani Doktor to oni mają jakiś schemat w klinikach, którymi się kieuja wszyscy lekarze w danej klinice. Poczytaj gdzie obok ciebie jest dobra klinika i zacznij od początku. Powodzenia

1.07.2017 początek
    1.10.17 wyrok- azoospermia
    1.01.2018 - decyzja AID
    ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
    17.02.18.- I AID :(
    15.03.18- II AID :( - ale dlaczego??
    14.05.18- III AID - :(
    5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna84 wrote:
    Czesc dziewczyny ,u mine niestety IUI nieudana, Stracilam juz calkowita nadzieje ze mi sie kiedykolwiek uda . Jestem wkurzona nietylko na siebie ale I lekarza,jak mozna dopuscic do inseminacji nierobiac zadnych badan hormonalnych Lub droznosci jajowodow. Postnowilam Nie podchodzic do kolejnej inseminacj w tym miesiacu bo niewidze w tym jakiegokolwiek sensu I niewiem czy wytrzymam kolejne rozczarowanie, mozecie mi napisac jakie badania zrobilyscie oprocz cytologi I Badan wymaganych do imseminacji? Xxxx
    Jakbym czytała o sobie. W mojej klinice identyczne podejście, bez badań, bez droznosci, na czuja robią iui.
    Niestety nie ma w moim mieście innej kliniki i nie mam na kogo zmienić.
    Jeszcze jedną trzecią iui zrobię i koniec.

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa w Novum w wawie też maja liste z badaniami które trzema zrobić przed podejściem do IUI. Pani dr napisała nam na niej też ile które badania sa ważne. Niektore badania zrobilam sobie ponad liste jak np. Homocysteine. Mam mutacje wiec chciałam sprawdzić. Z witamin to ja biore Femibion 0 plus magnez, D3 i A+E.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek a jak sprawdzić czy ma się mutacje?
    Wlasnie patrze na takie pakiety w Alab i tam jest kwas foliowy, wit.d, wit B i homocysteina lub te 4 plus mthfr a roznica cenowa miedzy jednym a drugim duza, wiec nie wiem czy na poczatek wystarczy sprawdzenie tylko kwasu foliowego i wit d czy isc we wszystko.
    Jak uwazacie?

thgfugpjfonf59xe.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy po zabiegu iui, miałyście jakieś wytyczne co dalej? Np zakaz sauny, gorących kąpieli, współżycia? Dostałyście jakieś leki na podtrzymanie np. duphaston?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę do was dołączyć? dziś mam 7 dc od 3 dc biorę clo raz dziennie po pół tabletki a jutro ostatniego dnia całą mam wziąść. Jutro profesor kazał zrobić zastrzyk Mensinorm 75 a w środę czyli będzie to 10 dc jade na usg z mężem bo powiedział że może być już owu... jakoś tak wcześnie ale wierze że jednak już będzie to szybciej będzie z głowy i od razu zrobi iui.

w lipcu stuknie mi 30 lat, miałam być już matką po raz drugi a my nadal walczymy, oby chociaż udało się zajść w ciążę na te 30 urodziny...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna84 wrote:
    to prawda dziwne, ja miałam robione hsg prywatnie i niby wyszło że mam prawy jajowód niedrożny, mój lekarz wziął mnie na selektywne hsg i jestem cała czyściutka czyli chyba prywatnie błędnie mnie zdiagnozowali... a wiem że płyn z łatwością przeszedł bo wszystko widziałam na rtg, to powinno być podstawowe badanie przed iui. po co je robić skoro można być zatkanym?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Jakbym czytała o sobie. W mojej klinice identyczne podejście, bez badań, bez droznosci, na czuja robią iui.
    Niestety nie ma w moim mieście innej kliniki i nie mam na kogo zmienić.
    Jeszcze jedną trzecią iui zrobię i koniec.
    a do innego miasta nie możesz pojechać? ja dojeżdzam 55 km...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka wrote:
    Dziewczyny, czy po zabiegu iui, miałyście jakieś wytyczne co dalej? Np zakaz sauny, gorących kąpieli, współżycia? Dostałyście jakieś leki na podtrzymanie np. duphaston?

Wspolzycie po IUI to akurat wskazane ;)
    Lepiej powstrzymac sie od goracych kapieli i sauny.
    Tak, mialam duphaston.

Widzę, że masz mutację. Skąd pomysł, żeby ją sprawdzić?

thgfugpjfonf59xe.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Wspolzycie po IUI to akurat wskazane ;)
    Lepiej powstrzymac sie od goracych kapieli i sauny.
    Tak, mialam duphaston.

Widzę, że masz mutację. Skąd pomysł, żeby ją sprawdzić?

Wskazane, tzn? Chcesz powiedzieć, że taki masaż od środka wpływa pozytywnie na implantację? Bez ryzyka mikroporonienia np przy orgazmie? Cieszy mnie ta wiadomość :)

Sama wpadłam na to, że mogę mieć mutację. Odkąd pamiętam miałam poziom kwasu foliowego ponad normę (miałam ok 40, a norma do 20), na początku się z tego cieszyłam, bo myślałam, że suplementacja folikiem działa. Utwierdził mnie w tym dodatkowo jeden lekarz.
    Dopiero na forum dowiedziałam się, że to może być efekt nieprzyswajania kwasu.
    Najpierw zbadałam homocysteinę, była niska, poziom ok 5,6.
    Poszłam do doktorki,a ona, że super i żebym odpuściła. Ale i tak grzebałam dalej, bo kwas nie dawał mi spokoju. Więc zrobiłam pakiet trombofilii i wylazło, dodatkowo okazało się, że mam jeszcze pai.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 10:49

Jaszmurka lubi tę wiadomość

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Motylek a jak sprawdzić czy ma się mutacje?
    Wlasnie patrze na takie pakiety w Alab i tam jest kwas foliowy, wit.d, wit B i homocysteina lub te 4 plus mthfr a roznica cenowa miedzy jednym a drugim duza, wiec nie wiem czy na poczatek wystarczy sprawdzenie tylko kwasu foliowego i wit d czy isc we wszystko.
    Jak uwazacie?

Jaszmurka ja za badanie tej mutacji czyli badanie MTHFR zaplacilam ok 300 zl w Unicare, zlecił mi je moj gin. To jest badanie genetyczne i musiał duzo naprodukowac wyjasnien czemu zleca.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was to pocieszy to ja dojezdzam 165 km...

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Jaszmurka ja za badanie tej mutacji czyli badanie MTHFR zaplacilam ok 300 zl w Unicare, zlecił mi je moj gin. To jest badanie genetyczne i musiał duzo naprodukowac wyjasnien czemu zleca.

Ja polecam akurat na testdna, 330 zł za cały pakiet: mthfr, pai, v leiden, vr2, protrombina. Trzeba sobie tylko samemu pobrać wymaz i wysłać pocztą.

Jaszmurka lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Jak was to pocieszy to ja dojezdzam 165 km...

Ja mam 300km do Klinki... I tak z mężem jeździmy od ponad 2 lat. Już nie wiem ile razy tą trasę robiliśmy. No ale czego się nie robi żeby doczekać się dwóch kresek na teście :-)

Farelka, Motylek1313, Lucy2323 lubią tę wiadomość

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka wrote:
    Wskazane, tzn? Chcesz powiedzieć, że taki masaż od środka wpływa pozytywnie na implantację? Bez ryzyka mikroporonienia np przy orgazmie? Cieszy mnie ta wiadomość :)

Sama wpadłam na to, że mogę mieć mutację. Odkąd pamiętam miałam poziom kwasu foliowego ponad normę (miałam ok 40, a norma do 20), na początku się z tego cieszyłam, bo myślałam, że suplementacja folikiem działa. Utwierdził mnie w tym dodatkowo jeden lekarz.
    Dopiero na forum dowiedziałam się, że to może być efekt nieprzyswajania kwasu.
    Najpierw zbadałam homocysteinę, była niska, poziom ok 5,6.
    Poszłam do doktorki,a ona, że super i żebym odpuściła. Ale i tak grzebałam dalej, bo kwas nie dawał mi spokoju. Więc zrobiłam pakiet trombofilii i wylazło, dodatkowo okazało się, że mam jeszcze pai.

Mialam na mysli wspolzycie w dniu IUI i np.dzien po, zawsze to dodatkowa szansa :)
    W pozniejszym okresie tez nie widze powodow, zeby mialo byc niewskazane, zaden lekarz mi tego nie odradzal a wrecz przeciwnie :)

A widzisz, ja kwasu nigdy nie badalam. Nie wiem czy nie zaczac od tego i wit.b i homocysteiny?Jak bedzie ok to chyba nie ma co sie pchac dalej w dodatkowe badania?Czy mimo to powinnam zrobic?

thgfugpjfonf59xe.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:

To ja moze faktycznie zaczne od podstaw, u mnie dr.Cz. nic na ten temat nie wspominal.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Mialam na mysli wspolzycie w dniu IUI i np.dzien po, zawsze to dodatkowa szansa :)
    W pozniejszym okresie tez nie widze powodow, zeby mialo byc niewskazane, zaden lekarz mi tego nie odradzal a wrecz przeciwnie :)

A widzisz, ja kwasu nigdy nie badalam. Nie wiem czy nie zaczac od tego i wit.b i homocysteiny?Jak bedzie ok to chyba nie ma co sie pchac dalej w dodatkowe badania?Czy mimo to powinnam zrobic?

Co do samego mthfr to powinny wystarczyć te 3 rzeczy. Ale to tylko badanie mthfr (czyli genu metylacji).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 11:27

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ