Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My też w tym miesiącu pierwsze IUI... 08.01 oglądanie pęcherzyków i mam nadzieje że będziemy działać z pozytywnym skutkiem5 lat starań
Niedoczynność tarczycy
Mięśniaki macicy
Nasienie OK
Histeroskopia 04.2017 (usunięte polipy)
Styczeń 2018 I-IUI
Luty 2018 II-IUI
Kwiecień 2018 III-IUI
Luty 2019 I-IVF -
Sysunia89 trzymam kciuki
Ja jutro wizyta u endo ... Pewnie znów nie bede mogla zasnac, ciekawe co mi powie. Dzis robilam FT3 i FT4 i sa w normie. Jedynie TSH dzis mi wyszło 2,46 a 19 grudnia jak robilam mialam 2,06 wiec poprosze o lek na obniżenie TSH. Oby do jutra i bede cos więcej wiedzieć bo mam sporo pytan ...25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
I ja się tu wpisuje. W styczniu pierwsze moje iui.
Wcześniej już 2 razy byłam w ciąży. Choć teraz się nie udaje mimo stymulacji clo i ovitrelle.
Wyniki seminogramu za 5 dniSylwiaa992 lubi tę wiadomość
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Ruszyłam do przodu i to zaraz po nowym roku. Wczoraj 1 dc, jutro zaczynam stymulację, 12-go pierwszy monitoring, AID pewnie w okolicach 15-16 stycznia. Do końca miesiąca będę już wiedzieć wszystko. Także styczeń prawie od pierwszego do ostatniego dnia mam wypełniony przez IUI:)
-
nick nieaktualnySkórka a co to jest IUI AID? jakas specjalna metoda? I czy dobrze widze po Twojej stopce, że miałaś podejście do IVF a teraz masz IUI? Dlaczego?
Lucy hej wczesniej byłaś 2x w ciąży w sensie masz 2 dzieci po IUI?
Ja juz badam niestety powazniejsze rzeczy czyli immunologia i genetyka U mojej siostry to jest problemem (jest nas 3 i kazda z nas ma problem z zajsciem w ciaze nie wiem czemu) i coś mnie podkusiło, żeby to u siebie sprawdzać. Badam się od sierpnia i co chwilę coś wychodzi, choć leczenia jeszcze żadnego nie mam, bo lekarze każą skompletować wszystkie potrzebne badania -
Selina AID tzn. z dawcą nasienia.
Tak, ja zaczęłam jakby to powiedzieć od tyłu. Nasz główny problem to przeciwciała w nasieniu, bardzo wysoki %, więc zaraz podjęliśmy decyzję o ivf, bo iui nam odradzili. Kiedy jednak ivf się nie powiodło, bo nie zapłodniła się żadna komórka, zasugerowano nam próbę z dawcą. Mam zamrożone 10 komórek nadprogramowych z nieudanego ivf, więc się zdecydowaliśmy je wykorzystać z dawcą. Nowy lekarz, do którego poszłam ze względu na nieobecność mojej dr (jest na urlopie szkoleniowym za granicą), zasugerował, że skoro chcemy wykorzystać nasienie dawcy, to może warto spróbować inseminacji, bo na ivf jest czas, tym bardziej, że mam komórki w zamrożeniu. I tak oto znalazłam się na wątku inseminacja 2017, a teraz 2018. Taka jest moja (w wielkim skrócie)trochę pokręcona historia. -
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Selina AID tzn. z dawcą nasienia.
Tak, ja zaczęłam jakby to powiedzieć od tyłu. Nasz główny problem to przeciwciała w nasieniu, bardzo wysoki %, więc zaraz podjęliśmy decyzję o ivf, bo iui nam odradzili. Kiedy jednak ivf się nie powiodło, bo nie zapłodniła się żadna komórka, zasugerowano nam próbę z dawcą. Mam zamrożone 10 komórek nadprogramowych z nieudanego ivf, więc się zdecydowaliśmy je wykorzystać z dawcą. Nowy lekarz, do którego poszłam ze względu na nieobecność mojej dr (jest na urlopie szkoleniowym za granicą), zasugerował, że skoro chcemy wykorzystać nasienie dawcy, to może warto spróbować inseminacji, bo na ivf jest czas, tym bardziej, że mam komórki w zamrożeniu. I tak oto znalazłam się na wątku inseminacja 2017, a teraz 2018. Taka jest moja (w wielkim skrócie)trochę pokręcona historia.
Miałaś może jakieś badania immunologiczne lub genetyczne zlecane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:27
-
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Teraz chodzę do dr Mirockiego, a wcześniej do dr Knafel.
Badań genetycznych jeszcze nie miałam, bo tak naprawdę to ze swoich komórek jeszcze nie uzyskałam zarodka, więc też do transferu nie doszło.
Selina Ty też z macierzyństwa? -
Skórka ale faktycznie u Was wszystko od tyłu ale może faktycznie iui aid to jest dla Was wyście!!
Chciałam podpytac Cię o te p.ciala w nasieniu. Jak to u Was wyszło? Wiem że są takie badania na p.ciała z krwi i takie po stosunku i myślałam że wtedy chodzi o p.ciała ale w organizmie ale Ty piszesz że w nasieniu to chodzi o to samo czy to są dwie inne rzeczy??IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 ??? 3-ostatni transfer -
nick nieaktualnyDziewczyny a ja robiłam prolaktyne i TSH jedno i drugie za wysokie, na TSH mam euthyrox wiem jak brac a prolaktyne robiłam na własną rękę i wiem że jest za wysoka i mam ten głupi Bromergon tylko nie iwem jak go brać a nie chce sobie zaszkodzić, więc pewnie jeden ckl będę musiała odpuścić, a myślałam że już podejdziemy do IUI w lutym...
2-3 dc mam zrobić FSH tylko to będzie akurat 6-7 stycznia więc nigdzie mi krwi nie pobiorą ehhh... znów pod górkę
a może mi powiecie co to znaczy że AMH msm 7 z kawałkiem? Jak to możliwe skoro starając się o córkę miałam 6 z kawałkiem? Czy to już świadczy o PCOS? -
Samo AMH o PCOS nie świadczy. Na wyniku powinny być normy dla przedziałów wiekowych Nie wiem ile masz lat. PCOS można stwierdzić po obrazie USG i stosunku LH/FHS
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
selina nie mialam jeszcze nigdy inseminacji. Dziecko mam z stymulacji clo i ovitrelle. udalo sie w 3 cyklu monitorowania.
Teraz się nie udaje. za kilka dni będdzie wynik nasienia wiec zobaczymy co i jak ale juz w kolejke do iui sie ustawilismy w razie czego
Selina lubi tę wiadomość
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Iwkaaa wrote:Skórka ale faktycznie u Was wszystko od tyłu ale może faktycznie iui aid to jest dla Was wyście!!
Chciałam podpytac Cię o te p.ciala w nasieniu. Jak to u Was wyszło? Wiem że są takie badania na p.ciała z krwi i takie po stosunku i myślałam że wtedy chodzi o p.ciała ale w organizmie ale Ty piszesz że w nasieniu to chodzi o to samo czy to są dwie inne rzeczy?? -
skórka33 wrote:Selina AID tzn. z dawcą nasienia.
Tak, ja zaczęłam jakby to powiedzieć od tyłu. Nasz główny problem to przeciwciała w nasieniu, bardzo wysoki %, więc zaraz podjęliśmy decyzję o ivf, bo iui nam odradzili. Kiedy jednak ivf się nie powiodło, bo nie zapłodniła się żadna komórka, zasugerowano nam próbę z dawcą. Mam zamrożone 10 komórek nadprogramowych z nieudanego ivf, więc się zdecydowaliśmy je wykorzystać z dawcą. Nowy lekarz, do którego poszłam ze względu na nieobecność mojej dr (jest na urlopie szkoleniowym za granicą), zasugerował, że skoro chcemy wykorzystać nasienie dawcy, to może warto spróbować inseminacji, bo na ivf jest czas, tym bardziej, że mam komórki w zamrożeniu. I tak oto znalazłam się na wątku inseminacja 2017, a teraz 2018. Taka jest moja (w wielkim skrócie)trochę pokręcona historia.
Iwkaaa przeciwciala w nasieniu rozpoznaje sie testem MAR, jest to badanie nasienia
Iwkaaa lubi tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Dzięki dziewczyny za info
U męża słabe morfo ale po badaniach genetycznych wyszedł polimorfizm dr tłumaczył że to nawet nie mutacja tylko taki jakby ubytek na tle genetycznym i stąd niby problem z drożnością nasieniowodow i w efekcie słaba morfo.
Mąż miał dużo badań ale tego testu Mar akurat nie
A jak u męża z morfo nasienoa Skórka??IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 ??? 3-ostatni transfer -
Tak, mi androlog wprost powiedział, że inseminacja z takim wysokim % przeciwciał nie ma sensu, bo obróbka nasienia przed inseminacją jest inna niż przed ivf, nie pozbawia nasienia przeciwciał. Ja się staram o dziecko już 7 rok,mam 31 lat, czas mnie goni, chcę zdążyć zanim zacznie mi spadać rezerwa jajnikowa, dlatego staram się działać takimi sposobami, które dają mi największe szanse. Ty się starasz widzę ze stopki znacznie krócej, jesteś młodsza ode mnie, to rozumiem, że nie narzucasz sobie aż tak mocnego tempa (mam nadzieję, że Cię tym nie uraziłam).
Nath lubi tę wiadomość