Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U lekarza wczoraj bez szaleństw - miałam zabadany progesteron i estradiol - niby w najlepszym porządku . Usg zrobila - tez ok. Macica 15mm podczas iui była 10mm. Plan działania: w czwartek powtorka bety - ma być powyżej 60 teraz . Jak dostane wynik to mam napisac sms i wtedy umówimy się na kolejna wizyte ponoc potwierdzenie ciąży dopiero po swietach. No coz boje się teraz żeby wszystko było ok.
Ogolnie nie czuje się inaczej - cycki jedynie ogromne i inaczej bola jakby miały siniaki na sutkach - oczywiście brak siniaków. W brzuchu dziś cisza a wczoraj jak na okres. Plamien na ta chwile brak - biore 3x200mg lutki dopochwowo i estrofam dopochwowoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 09:48
Nathi2468, Lucy2323, Aśka32 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNathi, selina truskaweczka - posłuchałam męża i zrobiłam bete, wyniki będą koło 17:00. Mam do was dziwne pytanie, orientujecie się może czy jest taka możliwość że testy po ovitrelle wychodziły już negatywne a Pewnego dnia znów pozytywne tylko i wyłącznie przez ovitrelle?
-
agika88 wrote:Nathi, selina truskaweczka - posłuchałam męża i zrobiłam bete, wyniki będą koło 17:00. Mam do was dziwne pytanie, orientujecie się może czy jest taka możliwość że testy po ovitrelle wychodziły już negatywne a Pewnego dnia znów pozytywne tylko i wyłącznie przez ovitrelle?
Jesli robisz tej samej firmy to nie ma możliwości żeby po negatywnych testach nagle zrobiły się pozytywne tylko przez Ovitrelle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 10:43
Selina lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Selina wrote:Biorąc pod uwagę statystyki, to komuś się musi nie udać, więc na bank będę to ja. Poza tym miałam tylko 1 pęcherzyk, więc nie oszukujmy się, bida z nędzą. Nawet dr nie była zadowolona przy 1szym monitoringu i pytała czy chcemy tej IUI. No ale w zeszłym miesiącu już odwleklismy (a miałam porobione już badania i uwaga 4 pecherzyki!), więc już nie chciałam dłużej czekać. Kazała mi się nie nastawiać i że mamy 10% szans tak więc naprawdę nie liczę na żaden cud.
Za to u Ciebie czuję owszem, ręką mogła być szczęśliwa
Też mi mówiła pani dr żebym się nie nastawiała bo zazwyczaj się nie udaje za 1 razem więc podchodzę do tego na spokojnie. Skoro było nas kilka tego dnia to może choć jednej się udaSelina lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Agika ja mam dzisiaj wolne więc siedzę i zaciskam kciuki &&&&&&&&
Co do testów to podpisuję się pod tym, co napisała MeśkaMeśka lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
nick nieaktualnyMeska- wcześniej robiłam kilka testów różnych firm w tym 10 miu wychodzimy już negatywne. Wczoraj beta wynosiła 3 gdzie ja w tym cyklu żadnej ciąży nie podejrzewam bo inseminacja nie wypaliła. Powtórzyłam dzisiaj BT i Z głupa zrobiłam dwa testy które zalegały w domu był to amil 25 iLady Max 10. Jeśli faktycznie to nie ovitrelle które nie było wykazywane już na testach to pewnie zrobiła się torbiel tylko dziwne że wczoraj testy były negatywne A dzisiaj pozytywne a na ciążę w tym cyklu w ogóle nie liczę
-
nick nieaktualnyNathi2468 wrote:Agika ja mam dzisiaj wolne więc siedzę i zaciskam kciuki &&&&&&&&
Co do testów to podpisuję się pod tym, co napisała MeśkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 10:52
-
agika88 wrote:Meska- wcześniej robiłam kilka testów różnych firm w tym 10 miu wychodzimy już negatywne. Wczoraj beta wynosiła 3 gdzie ja w tym cyklu żadnej ciąży nie podejrzewam bo inseminacja nie wypaliła. Powtórzyłam dzisiaj BT i Z głupa zrobiłam dwa testy które zalegały w domu był to amil 25 iLady Max 10. Jeśli faktycznie to nie ovitrelle które nie było wykazywane już na testach to pewnie zrobiła się torbiel tylko dziwne że wczoraj testy były negatywne A dzisiaj pozytywne a na ciążę w tym cyklu w ogóle nie liczę
Hmm jeśli wczoraj Twoja beta wynosiła 3 to dziś raczej żaden test nie powinien wyjść nawet bobotest jeśli nie jesteś w ciąży. Przypomnij ile dni jesteś po zastrzyku ?19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Nathi2468 wrote:Agika ja mam dzisiaj wolne więc siedzę i zaciskam kciuki &&&&&&&&
Co do testów to podpisuję się pod tym, co napisała MeśkaNathi2468 lubi tę wiadomość
starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
nick nieaktualnyMeśka wrote:Hmm jeśli wczoraj Twoja beta wynosiła 3 to dziś raczej żaden test nie powinien wyjść nawet bobotest jeśli nie jesteś w ciąży. Przypomnij ile dni jesteś po zastrzyku ?
-
nick nieaktualnyTruskawkowa90 wrote:I ja i Ja! utożsamiam się ze wszystkim co napisała Nathi, łącznie z tym że mam dzisiaj wolne także ten Agika to nie przypadek że mamy z Nathi dziś wolne i czas na całodniowe trzymanie za Ciebie kciuków musi być dobrze!
-
agika88 wrote:Kochana wczoraj byłam 9 dni po owulacji beta wynosiła 3 Dzisiaj jestem 10 dni po owulacji a 12 po zastrzyku te kreseczki wychodzą słabsze ale różowe Nie rozumiem tego może przy torbieli test w jednej chwili tak wykrywa stężenie
Kurcze tak naprawdę na dwoje babka wróżyła. Ja już nie raz dostałam po dupie gdy testowałam po Ovitrelle i narobiłam sobie czasem nadziei.
Wczoraj byłaś 11 dni po ovitrelle gdy beta wyszła 3. U niektórych dziewczyn beta nie wyjdzie już np 10 dni po zastrzyku a u niektórych jeszcze 13 dni po zastrzyku poziom bHCG będzie się utrzymywał tak jak to było u mnie.
Z całego serca Ci życzę żeby to była fasolka :*19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnyMeśka wrote:Kurcze tak naprawdę na dwoje babka wróżyła. Ja już nie raz dostałam po dupie gdy testowałam po Ovitrelle i narobiłam sobie czasem nadziei.
Wczoraj byłaś 11 dni po ovitrelle gdy beta wyszła 3. U niektórych dziewczyn beta nie wyjdzie już np 10 dni po zastrzyku a u niektórych jeszcze 13 dni po zastrzyku poziom bHCG będzie się utrzymywał tak jak to było u mnie.
Z całego serca Ci życzę żeby to była fasolka :* -
Agika wychodzą ci pozytywnie testy??? Jeeeeejuuuu niech już będzie 17:00 i niech już poznamy wynik bety Nie zdziwię się jak będzie ponad 3 Znam dużo takich przypadków, że w tym najmniej oczekiwanym cyklu (teoretycznie bez żadnych szans) właśnie się udaje!
Selina lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
agika88 wrote:właśnie po takich przebojach też już tak średnio ufam testom i wolę iść na b t a t testy trochę zbił mnie z tropu ale wiadomo jak jest z testami mogły wprowadzić mnie w błąd bądź Może też być to torbiel dziwne by było że beta wczoraj wynosiła 3 a dzisiaj już testy pozytywne
Że niby torbiel wydziela bHCG ? nigdy o takim przypadku nie słyszałam...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNathi2468 wrote:Agika wychodzą ci pozytywnie testy??? Jeeeeejuuuu niech już będzie 17:00 i niech już poznamy wynik bety Nie zdziwię się jak będzie ponad 3 Znam dużo takich przypadków, że w tym najmniej oczekiwanym cyklu (teoretycznie bez żadnych szans) właśnie się udaje!
-
nick nieaktualnyHejka wszystkim!!
w zeszłym miesiącu nie wyszło, miałam chwilową depresje...
możecie dopisać mnie na liste w marcu IUI 08.03 była robiona
Dziś 12 dzień po owu i chodziłam na betę, po 15 bedzię wynik
nic nie oczekuje, bo i tak mi sie wydaje że porażka kolejna
w przyszłym miesiącu raczej nie bedziemy podchodzić do IUI, bo p.doktor chce poobserwować mój cykl(((Nathi2468, Lucy2323 lubią tę wiadomość