X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna robiłaś lub planujesz zrobić dzisiaj betę? trzymam kciuki

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • palyna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    palyna robiłaś lub planujesz zrobić dzisiaj betę? trzymam kciuki
    Robiłam , jest tak jak czułam , dziś beta 2,9 także nic z tego. W kolejnym cyklu walczę dalej :)

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Robiłam , jest tak jak czułam , dziś beta 2,9 także nic z tego. W kolejnym cyklu walczę dalej :)
    Głowa do góry :) kolejna musi wyjść :) powodzenia!

• Aprielka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Szkoda:( no nic nastepnym razem wiesz na pewno aby nie robic bety wczesniej niz 12/13 dni po ovitrelle, ale ktory dzis jestes dzień po zastrzyku, a ktory po owu?

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Szkoda:( no nic nastepnym razem wiesz na pewno aby nie robic bety wczesniej niz 12/13 dni po ovitrelle, ale ktory dzis jestes dzień po zastrzyku, a ktory po owu?
    Dziś jest 11 dzień po zastrzyku , jakiś 9-10 dzień po owu

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata1989 wrote:
    Szczerze to my mieliśmy badanie nasienia, usg i tyle. Pewnie nast razem nam krwi troche upuszcza.u mnie wypada okolo polowy lutego.
    I nic więcej? Serio? Jesteś w klinice leczenia bezpłodnosci? Praktycznie wszędzie to jest schemat hormony, cukier, insulina, wirusówki (jak możesz oddawać krew to idz i zrobisz za free), cytologia, chlamydia. I nr jeden to ta drożność, mozesz tradycyjną lub jak ja metodą HYFOSY, wpisz na necie i poczytaj :) ja jestem z Wro i to tu robią. Póki nie masz tych badan, to możesz błądzić. Oczywiście jak facecikowi badanie nasienia wychodzi ok, to uwaga kieruje się na kobietę, ale i faceci muszą robić niektóre z tych badań, jak np wirusówki. Dlaczego ja się "czepiam" badań, bo jak dziewczyny pisały czasem wychodził źle cukier, czy tarczyca, wtedy leki, dieta etc i po 2 miesiącach ciąża. A amh? możesz mieć wysokie przy PCOS lub normalne, niskie, to rezerwa jajnikowa. Znam osobę mającą 0,2! I zanim to zrobiła robiła 4 razy IUI! Przy tym paratametrze z innej klincie stwierdzili, ze ivf z jej komórek się nie uda! Adoptowała komórke i jest w ciązy.

Gosia, ja do ivf to w zasadzie musiałam powtórzyć to co do iui, bo mi termin minal 6mcy. Wiadomo wiele zależy już od przypadku,ale pewne rzeczy są standardowe... Wirusówki, hormony (tarczyca, progesteron), różyczki itp, do refundacji leków należy mieć aktualne AMH (wynik nie mniej niz 1), chlamydię, fsh. Mi i M zlecił kariotyp. Miałam zrobić jeszcze histeroskopię zwiadowczą (na nfz, po znajomosci czekalam tydzien), bo drożnosc miałam ok. I w zasadzie tyle. Ale we wtorek sie dowiem co jeszcze...Inne dziewczyny mialy robione to badanie na zakrzepice, ale mi gin wyjasnil, ze i tak w procedurze ivf daje sie leki tym chorym i zdrowym (profilaktycznie), takze bez tego i tak dostaje leki. Gin mi wyjasnil, ze jest masa badan z krwi, ktore mozna robic do ivf, ale czesto są one sumarycznie droższe niz samo ivf, ale też czasem pewne osoby mają wskazanie do nich, to wtedy warto.
    Ostatnia rzecz, to w ivf też moze nie udać się za 1 razem, ale wartoooo:) w miare upływu czasu, każda z nas przesuwa granicę swoją. Najpierw w cyklach naturalny (za miesiąc, dobra to za następny...) potem IUI, a później IVf, a nawet adopcja...Kiedyś czułam, ba jeszcze w okresie świat, ze to przekleństwo by aż robić ivf, teraz wiem, ze to moja kolejna szansa w walce o dziecko:) Nie bójcie się, uda się IUI, a jak nie to zawsze zostaje jeszcze szansa na ivf:) Na bank mamy lepiej niz dziewczyny z 20-30 lat temu :)

mkgk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palyna, uda się jeszcze!!!! tule!!!:)

• mkgk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziś jest 11 dzień po zastrzyku , jakiś 9-10 dzień po owu

Trzymaj sie kochana ale dobrze ze piszesz to ja nie pojde 22 tylko 23

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy bohaterkami tyle znosimy... pewnie wiekszosc dodatkowo pracuje. Musimy milczec bo nie ma co o tym mowic kto by sie chcial publicznie tym dzielic. Dlatego girls brawa dla nas

ninkali, misiaaga, tolerancyjna, karolcia375 lubią tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • gosia1992 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my mamy praktycznie wszystkie badania zrobione, prócz kariotypu w sumie nawet nie wiem co to za badanie i o co w nim chodzi. Dobrze, że AMH mam ok, bo leki są podobno kosztowne.

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, pytałam w aptece takie koło kliniki jak z lekami z tymi cenami. Ponoć czasem dosłownie 1 zł lek po refundacji, innym razem najdroższy to koszt 2000, ale daje się go najczęściej kobietom, które bardzo daleko muszą dojeżdzać, to lek co daje się go i o nic czlowiek się nie martw(taki mi wyjaśniła aptekarka),a mówi że jak pacjentka ma możliwość byc na miejscu, to leki zawsze są tańsze. I od dziewczyn z ivf wiem, ze wiele zależy od tego jak sie reaguje na leki i czy dobrze się stymuluje,a do gina wiem, ze jak przy IUI dobrze się reaguje an stymulacje, to znak że bedzie lepiej niż gorzej. Do refundacji jest jeszcze warunek ponizej 35 r.z ujemne wyniki i to amh.

• gosia1992 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za informacje:)

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarGooo wrote:
    Ja z styczniu 2 podejście, biorę Aromek od 2-6 dc, a w 10 na sprawdzenie jak poszło z tworzeniem się pęcherzyków. Ostatnio były 3, ale widocznie coś poszło nie tak.
    Czy wy po iui jakoś specjalnie się oszczędzałyscie ? Czy jest coś co warto zrobić żeby się udało?
    Ja akurat po udanej robiłam wszystko to, czego się nie zaleca...gorące kąpiele, piwko po owu...

• mkgk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje rady. Mój miły wyjeżdża akurat w okresie przypadającym na owulacje w lutym - ofkors jeśli nie uda się 2 proba IUI. I tak się zastanawiam czy nie wyslac go na mrozenie nasienia - czy wiecie czy jest sens u nas kosztuje to 600 zł (a badania ważne sa tylko 3 msc) wiec się nie zastanawiam czy nie sprobowac w ten sposób bo tak będę mogla przy jednych badaniach mieć ewentualnie 4 proby tylko ze się zastanawiam czy te nasienie zamrozone np. nie traci na jakości albo cos w tym stylu...

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Ja akurat po udanej robiłam wszystko to, czego się nie zaleca...gorące kąpiele, piwko po owu...

Betti a ty za która IUI zaszlas jak się czulas przed terminem miesiączki która nie nadeszla?

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    Dziewczyny potrzebuje rady. Mój miły wyjeżdża akurat w okresie przypadającym na owulacje w lutym - ofkors jeśli nie uda się 2 proba IUI. I tak się zastanawiam czy nie wyslac go na mrozenie nasienia - czy wiecie czy jest sens u nas kosztuje to 600 zł (a badania ważne sa tylko 3 msc) wiec się nie zastanawiam czy nie sprobowac w ten sposób bo tak będę mogla przy jednych badaniach mieć ewentualnie 4 proby tylko ze się zastanawiam czy te nasienie zamrozone np. nie traci na jakości albo cos w tym stylu...
    Dopytaj o ważność badań. Bo u mnie ważne 6 mcy...Też widziałam w lab karteczkę, że 3, ale pan mi powiedział że się zmieniło...(to bylo w lipcu). No chyba, że to zależy od kliniki a nie jakichś odgórnych wymogów...600 zł za zamrożenie nasienia to ponad połowa kosztu iui...mniej wiecej taki sam u mnie koszt badan wirusologicznych był, więc nawet gdyby to chyba jednka lepiej powtorzyć o świeże nasienie do iui...

• Agata1989 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no tarczyce mialam 3x w ciągu ostatniego roku i jest ok. U nas gin stwierdził że to mąż jest problemem. Ja mam nadzieję ze on ma doświadczenie i będzie dobrze, ale teraz sie zestresowalam....

• Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna bardzo mi przykro że beta nie urosła. Nie powinno tak być :(
    ja nie zamierzam robic bety wczesniej niz 14 dzien po iui. nie chce sobie zrobic nadzieji zwlaszacza ze tak jak pisały dziewczyny jeszcze zastrzyk ovitrele sie utrzymuje w organizmie i falszuje wyniki za wczesnie zrobione

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Agata1989 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    I nic więcej? Serio? Jesteś w klinice leczenia bezpłodnosci? Praktycznie wszędzie to jest schemat hormony, cukier, insulina, wirusówki (jak możesz oddawać krew to idz i zrobisz za free), cytologia, chlamydia. I nr jeden to ta drożność, mozesz tradycyjną lub jak ja metodą HYFOSY, wpisz na necie i poczytaj :) ja jestem z Wro i to tu robią. Póki nie masz tych badan, to możesz błądzić. Oczywiście jak facecikowi badanie nasienia wychodzi ok, to uwaga kieruje się na kobietę, ale i faceci muszą robić niektóre z tych badań, jak np wirusówki. Dlaczego ja się "czepiam" badań, bo jak dziewczyny pisały czasem wychodził źle cukier, czy tarczyca, wtedy leki, dieta etc i po 2 miesiącach ciąża. A amh? możesz mieć wysokie przy PCOS lub normalne, niskie, to rezerwa jajnikowa. Znam osobę mającą 0,2! I zanim to zrobiła robiła 4 razy IUI! Przy tym paratametrze z innej klincie stwierdzili, ze ivf z jej komórek się nie uda! Adoptowała komórke i jest w ciązy.

Gosia, ja do ivf to w zasadzie musiałam powtórzyć to co do iui, bo mi termin minal 6mcy. Wiadomo wiele zależy już od przypadku,ale pewne rzeczy są standardowe... Wirusówki, hormony (tarczyca, progesteron), różyczki itp, do refundacji leków należy mieć aktualne AMH (wynik nie mniej niz 1), chlamydię, fsh. Mi i M zlecił kariotyp. Miałam zrobić jeszcze histeroskopię zwiadowczą (na nfz, po znajomosci czekalam tydzien), bo drożnosc miałam ok. I w zasadzie tyle. Ale we wtorek sie dowiem co jeszcze...Inne dziewczyny mialy robione to badanie na zakrzepice, ale mi gin wyjasnil, ze i tak w procedurze ivf daje sie leki tym chorym i zdrowym (profilaktycznie), takze bez tego i tak dostaje leki. Gin mi wyjasnil, ze jest masa badan z krwi, ktore mozna robic do ivf, ale czesto są one sumarycznie droższe niz samo ivf, ale też czasem pewne osoby mają wskazanie do nich, to wtedy warto.
    Ostatnia rzecz, to w ivf też moze nie udać się za 1 razem, ale wartoooo:) w miare upływu czasu, każda z nas przesuwa granicę swoją. Najpierw w cyklach naturalny (za miesiąc, dobra to za następny...) potem IUI, a później IVf, a nawet adopcja...Kiedyś czułam, ba jeszcze w okresie świat, ze to przekleństwo by aż robić ivf, teraz wiem, ze to moja kolejna szansa w walce o dziecko:) Nie bójcie się, uda się IUI, a jak nie to zawsze zostaje jeszcze szansa na ivf:) Na bank mamy lepiej niz dziewczyny z 20-30 lat temu :)

Kochana u mnie tarczyca ok bo miałam na własną rękę robione badania. Cukier też zawsze był ok. Gin stwierdził, że skoro nie miałam operacji żadnych to uważa że jajowody ok. Mąż ma kiepskie nasienie i naturalnie nie ma szans. A te wirusówki to pewnie ktoś zapomniał mi powiedzieć :(

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam pytanie, ginka zalecila mi lutke brać przez 10dni, jak tak zrobię to kolejne iui wypadałoby w weekend wiec poprostu by go nie bylo bo u mnie wtedy nie robią. Czy myślicie ze mogę pobrać dwa dni dluzej lutke? Bo zawsze jest szansa ze wydłuży mi ona fazę lutealna.a jak nie wydłużyto będę wiedziała, ze ten cykl nie jest na iui ;)

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ