Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam, że się wcinam, ale czy mogłybyście mi nakreślić jaki jest koszt inseminacji? I jak wygląda procedura? Komórka pobierana jest z naturalnej owulacji?"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Przepraszam, że się wcinam, ale czy mogłybyście mi nakreślić jaki jest koszt inseminacji? I jak wygląda procedura? Komórka pobierana jest z naturalnej owulacji?MedArt 12/2018
-
Rania wrote:Hej dzis odebralam wyniki ,pierwsza beta,15 dni po...68,8.musze powtorzyc,beds pisac’narazie nie umiem sie jesscze cieszyc to sa wczesnie l.MedArt 12/2018
-
Susula wrote:W inseminacji to nasienie jest podawane do macicy podczas owulacji, chyba raczej piszesz o in vitro?
Pomieszałam, faktycznie. Ale to dlatego, że nie znam procedury inseminacji. Czyli jest podawane nasienie. Po owulacji, czy tuż przed? I owulacja jest stymulowana czy naturalna?"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Pomieszałam, faktycznie. Ale to dlatego, że nie znam procedury inseminacji. Czyli jest podawane nasienie. Po owulacji, czy tuż przed? I owulacja jest stymulowana czy naturalna?MedArt 12/2018
-
Marudaruda wrote:Pomieszałam, faktycznie. Ale to dlatego, że nie znam procedury inseminacji. Czyli jest podawane nasienie. Po owulacji, czy tuż przed? I owulacja jest stymulowana czy naturalna?Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się!-->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Rozumiem. Dzięki dziewczyny
Faktycznie iui to dobre rozwiązanie pewnie w przypadkach, gdy np. plemniki są mało ruchliwe.
A jaki mniej więcej jest koszt?"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Koszt samego zabiegu to około 800zł plus wizyty badania i leki zależy jakie potrzebujesz. Ja byłam na clo i w sumie wyniosło mnie wszystko z lekami i badaniami 2tyś
Marudaruda lubi tę wiadomość
Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Wracamy do walki !!!!
Marudaruda wrote:Rozumiem. Dzięki dziewczyny
Faktycznie iui to dobre rozwiązanie pewnie w przypadkach, gdy np. plemniki są mało ruchliwe.
A jaki mniej więcej jest koszt?Marudaruda lubi tę wiadomość
MedArt 12/2018
-
Sasula a gdzie w ogóle jest leczenie na NFZ? Ja myślałam że tylko prywatne kliniki są z resztą 2 gin ode mnie właśnie tam mnie wysyłało bo oni się tym na codzień nie zajmują. A tak btw jesteśmy w tym samym wiekuCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Wracamy do walki !!!!
W Poznaniu w szpitalu na Polnej. Ja chodzę prywatnie do lekarza i zdziwiło mnie że wysłał mnie na IUI do szpitala a nie chciał sam na tym zarobić. Tak samo na hsg wysłał mnie do szpitala w którym pracuje i sam mi robił więc nie mogę narzekać
a co do wieku to jak zaczynałam się starać w wieku 25 lat i poszłam do lekarza że coś nie idzie to kilku mnie olało że taka mloda to na pewno się uda no i duzo czasu zmarnowane
MedArt 12/2018
-
Ja u dr Jachowskiego z femimed na Marcelinskiej.
Dostałam skierowanie od mojego gin i kazał mi iść w piątek, powiedział że jak uznają że za wcześnie to będą kazali przyjść następnego dnia. Poszłam z mężem, najpierw bardzo przystojny pan dr zrobił USG i uznał że kwalifikuje się do IUI i potem zaplata, oddanie nasienia i IUI po dwóch godzinach czekaniaMedArt 12/2018