X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się wcinam, ale czy mogłybyście mi nakreślić jaki jest koszt inseminacji? I jak wygląda procedura? Komórka pobierana jest z naturalnej owulacji?

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Susula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Przepraszam, że się wcinam, ale czy mogłybyście mi nakreślić jaki jest koszt inseminacji? I jak wygląda procedura? Komórka pobierana jest z naturalnej owulacji?
    W inseminacji to nasienie jest podawane do macicy podczas owulacji, chyba raczej piszesz o in vitro?

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Susula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rania wrote:
    Hej dzis odebralam wyniki ,pierwsza beta,15 dni po...68,8.musze powtorzyc,beds pisac’narazie nie umiem sie jesscze cieszyc to sa wczesnie l.
    Super!! Wygląda na to że kwiecień wypada całkiem przyzwoicie i mamy sporo udanych IUI

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susula wrote:
    W inseminacji to nasienie jest podawane do macicy podczas owulacji, chyba raczej piszesz o in vitro?

Pomieszałam, faktycznie. Ale to dlatego, że nie znam procedury inseminacji. Czyli jest podawane nasienie. Po owulacji, czy tuż przed? I owulacja jest stymulowana czy naturalna?

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Susula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Pomieszałam, faktycznie. Ale to dlatego, że nie znam procedury inseminacji. Czyli jest podawane nasienie. Po owulacji, czy tuż przed? I owulacja jest stymulowana czy naturalna?
    Z tą stymulacja różnie ale chyba większość dziewczyn jest stymulowana, ja akurat nie. Celuje się w dzień owulacji ale wiadomo że zazwyczaj jest tuż przed. Nasienie jest odpowiednio przygotowane i wybrane te najsilniejsze chłopaki po czym przez taką rurkę jest wprowadzane głęboko do macicy. Plemniki mają mniej drogi co w niektórych przypadkach pomaga

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Pionerka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    to zależy jedne mają na cyklu naturalnym inne stymulacje niby większa szansa jest na stymulowanym. A co do podania to różnie chodzisz na monitoring i wyznaczają ci datę IUI i albo pęcherzyki są jeszcze całe albo już pękały wcześniej, ale trzeba pamiętać że komórka jajowa żyje między 12 a 24 godz od uwolnienia. Mój gin powiedział że nie ma znaczenia czy na pękniętym czy nie oby się udało. Ja miałam na niepękniętym ale niestety nic z tego nie wyszło

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Dzięki dziewczyny :)
    Faktycznie iui to dobre rozwiązanie pewnie w przypadkach, gdy np. plemniki są mało ruchliwe.
    A jaki mniej więcej jest koszt?

PCOS, ↑ testosteron.
  • Pionerka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszt samego zabiegu to około 800zł plus wizyty badania i leki zależy jakie potrzebujesz. Ja byłam na clo i w sumie wyniosło mnie wszystko z lekami i badaniami 2tyś

Marudaruda lubi tę wiadomość

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Wracamy do walki !!!!
  • Susula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Rozumiem. Dzięki dziewczyny :)
    Faktycznie iui to dobre rozwiązanie pewnie w przypadkach, gdy np. plemniki są mało ruchliwe.
    A jaki mniej więcej jest koszt?
    Ja mialam na NFZ i płaciłam tylko 450zl za przygotowanie i badanie nasienia

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Susula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wiadomo monitoring 40 zł za wizytę + leki jeśli bierzesz

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje :)

PCOS, ↑ testosteron.
  • Pionerka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasula a gdzie w ogóle jest leczenie na NFZ? Ja myślałam że tylko prywatne kliniki są z resztą 2 gin ode mnie właśnie tam mnie wysyłało bo oni się tym na codzień nie zajmują. A tak btw jesteśmy w tym samym wieku ;-)

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Wracamy do walki !!!!
  • Susula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu w szpitalu na Polnej. Ja chodzę prywatnie do lekarza i zdziwiło mnie że wysłał mnie na IUI do szpitala a nie chciał sam na tym zarobić. Tak samo na hsg wysłał mnie do szpitala w którym pracuje i sam mi robił więc nie mogę narzekać :-) a co do wieku to jak zaczynałam się starać w wieku 25 lat i poszłam do lekarza że coś nie idzie to kilku mnie olało że taka mloda to na pewno się uda no i duzo czasu zmarnowane

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susula, ja tez robię iui na polnej. Za jakie wizyty płacisz? Przecież monitoring do iui jest tam za free, chyba, że o czymś nie wiem ;)

• Susula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka ja chodzę prywatnie na monitoring nawet nie wiedziałam że tam też robia

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzę, że koleżanki też z Poznania :) Kto Was prowadzi?

PCOS, ↑ testosteron.
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest :) Średnio 3-4 wizyty przed IUI, zależy jak to wszystko tam rośnie.
    W jaki sposób robili Ci tam iui, jeśli wcześniej nie byłaś tam na usg?
    Zawsze najpierw jest ocena pęcherzyków, dopiero potem płatność i inse.

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    O, widzę, że koleżanki też z Poznania :) Kto Was prowadzi?
    Ja chodzę do Brazerta, jeśli ta inse się nie uda to wybieram się do kogoś innego po świeższe spojrzenie. A Ty do kogo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:50

• Susula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u dr Jachowskiego z femimed na Marcelinskiej.
    Dostałam skierowanie od mojego gin i kazał mi iść w piątek, powiedział że jak uznają że za wcześnie to będą kazali przyjść następnego dnia. Poszłam z mężem, najpierw bardzo przystojny pan dr zrobił USG i uznał że kwalifikuje się do IUI i potem zaplata, oddanie nasienia i IUI po dwóch godzinach czekania

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ