Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarilen wrote:a jeśli nawet pęknie ten 22mm to ovitrelle może pomóc pęknąć szybciej tym 2, które miały po 19mm?
to nic nie da a tylko się stresujesz. Poczekaj spokojnie na jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:53
-
Selina wrote:Różnie bywa, może a nie musi. Może pęknąć 1 a mogą wszystkie z niestety to loteria. Nie myśl tyle i nie analizuj
to nic nie da a tylko się stresujesz. Poczekaj spokojnie na jutro
To nie stres, bo i tak nic nie narobię. To BABSKA ciekawość, która zasnąć nie daRozumiesz, chcę wiedzieć tu i teraz bo inaczej zejdę z tego świata ;P
-
Monik123 Ty się leczylas w gyncentrum w Katowicach? Znasz Mercika?
Jest ktoś z tej kliniki? Możecie coś powiedzieć na jej temat?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Hej,
do tej pory nie udzielałam się na forum, ale od paru miesięcy czytam Wasze wpisy.
Ponieważ od dłuższego czasu nieświadomie jesteście moją grupą wsparcia, pomyślałam, że się przywitam
Świadomość, że są pary, którym pomimo trudności różnego kalibru się udaje, naprawdę pomaga. Trzymam mocno kciuki za wszystkie pary, które nadal walczą.
2 lata staramy się o dziecko. Wykrytych problemów brak (no może oprócz lekko obniżonych parametrów nasienia- ale to też się zmienia w czasie mocno).
W sobotę 22.09, będę mieć prawdopodobnie 1 inseminację.
Bardzo bym chciała podnieść Wasze statystyki
evkill, Lolka30, Asha35, dorot, Nathi2468, Xkali, kinga27.30, Ana ana lubią tę wiadomość
Starania od 09.2016
Niepłodność idiopatyczna
1 IUI - 22.09.2018 -
Po wielu miesiącach mogę tu w końcu napisać, że jestem właśnie po zastrzyku ovitrelle, pęcherzyk (jeden, mam swoją naturalną owulację ale miałam lekką stymulację clo 5 dni po 1/2 tabletki).
Ma dzień dzisiejszy 11 dc pęcherzyk ma 18 mm, jutro będę miała wizytę z monitoringiem i ewentualnie inseminacja AID.
Na tej jutrzejszej wizycie będzie 12 dc i 30h po zastrzyku, jest jeszcze druga opcja wizyta w czwartek o 8 rano, 13 dc i 44h po zastrzyku.
Jak myślicie kiedy może być lepiej? po 30 czy 44h?
Tak czy siak BARDZO się cieszę)))
Nathi2468, Xkali lubią tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
agutelka wrote:Ja jestem i jestem u dr Mercikamoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Norwegian_forest wrote:Po wielu miesiącach mogę tu w końcu napisać, że jestem właśnie po zastrzyku ovitrelle, pęcherzyk (jeden, mam swoją naturalną owulację ale miałam lekką stymulację clo 5 dni po 1/2 tabletki).
Ma dzień dzisiejszy 11 dc pęcherzyk ma 18 mm, jutro będę miała wizytę z monitoringiem i ewentualnie inseminacja AID.
Na tej jutrzejszej wizycie będzie 12 dc i 30h po zastrzyku, jest jeszcze druga opcja wizyta w czwartek o 8 rano, 13 dc i 44h po zastrzyku.
. U jednych dziewczyn pecherzyk i pękają już przy 20 mm u innych przy 26 takze tym się nie możesz sugerować. Daj znać jutro po wizycie
.
Natalia witamy na wątku:). Wiele z nas na początku czytało wątek z ukrycia, ja to nawet przeczytałam cały zanim się odezwałam, ale wtedy było chyba z połowę stron co teraz.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Norwegian_forest wrote:Po wielu miesiącach mogę tu w końcu napisać, że jestem właśnie po zastrzyku ovitrelle, pęcherzyk (jeden, mam swoją naturalną owulację ale miałam lekką stymulację clo 5 dni po 1/2 tabletki).
Ja bym wybrała 30h po, natomiast jutro ten pęcherzyk będzie miał pewnie max 20mm to troszkę mały chyba jeszcze -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Evkill jest wątek "Gyncetrum i nie tylko", tam jest chyba więcej info nr.tej klinikimoja historia
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Ale z tego co widziałam to pisałaś w wątku Gyncetrum Katowice, tak? Bo jest jeszcze jeden
Borówkowa lubi tę wiadomość
moja historia
agutelka wrote:Ja jestem i jestem u dr Mercikamoja historia
nick nieaktualnyMarilen wrote:a jeśli nawet pęknie ten 22mm to ovitrelle może pomóc pęknąć szybciej tym 2, które miały po 19mm?
Przeczytałaś to co wysłałam?
Odpowiadając na Twoje pytanie: pośrednio - może pomóc. Chodzi o to, że Ovitrelle wspomaga ostateczne dojrzewanie pęcherzyka (mejozę komórki jajowej), a pękają tylko pęcherzyki na odpowiednim etapie. Tak więc może przyspieszyć pęknięcie w porównaniu do tego jak długo trwałoby to bez zastrzyku, ale nie musi - to zależy w jakim tempie dzieje się to u Ciebie normalnie. Generalnie nic nie przewidzisz. Każdy cykl jest inny, nawet jeśli efekt jest ten sam.
Nie wiem, czy to co napisałam jest zrozumiałe - wybacz, padam na twarz po pracy. -
Lolka30 wrote:Myślę że lekarz jutro oceni pecherzyk i endometrium i będzie wiedział który dzień lepszy, to jego zadanie w końcu
. U jednych dziewczyn pecherzyk i pękają już przy 20 mm u innych przy 26 takze tym się nie możesz sugerować. Daj znać jutro po wizycie
.
Natalia witamy na wątku:). Wiele z nas na początku czytało wątek z ukrycia, ja to nawet przeczytałam cały zanim się odezwałam, ale wtedy było chyba z połowę stron co teraz.
Na pewno jutro Wam napisze czy dołączam do wrześniowych czy nie)
Mam nadzieje, ze się uda, bo rzeczywiście jutro może mieć ok 20 mm oby pelk i to skutecznie
2 blastki ❄️❄️
Za nami:
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Marilen wrote:Ja bym wybrała 30h po, natomiast jutro ten pęcherzyk będzie miał pewnie max 20mm to troszkę mały chyba jeszcze
Kurczę ja się w sumie w ogóle nie znam i nie nalegałam na zastrzyk... a nawet popsuł mi plany...wolałabym za jakies 2dni, ale liczę, ze moja p. Dr wie co robi...
I ze będzie te 20 mm bo pewnie tyle będzie i się uda...
Niestety koszt tej zabawy w szarym przypadku to aż 2350... wiec wolałabym nie szaleć z nieudanymi próbami ;/
Zakładam najwyżej dwie próby AID i potem in vitro chyba...
2 blastki ❄️❄️
Za nami:
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm