X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Ana ana Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) dzisiaj mam 1 dzień nowego cyklu (nowy cykl, nowe nadzieje he he). Zaczełam brać antyki i rozpoczynam długi protokół. Tak, zaczynam przygodę (jeśli można tak to nazwać) z IVF. Proszę Was o wsparcie i zaciśnięte kciuki :)
    Pozwolicie, że zostanę z Wami, na Waszym wątku? Kibicuje Wam, znam Wasze historie i chcę widzieć jak każda z Was cieszy się ze swoich upragnionych II kreseczek.

evkill, Nathi2468, Lolka30, kinga27.30, Asha35 lubią tę wiadomość

starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Selina Selinko na co jest Intralipid i Accofil?
    Intralipid w sumie na wysokie komórki NK (czasem daje się go profilaktycznie przy ivf), to raka odżywcza kroplówka na bazie dobrych tłuszczy i soi. Accofil też jest na problemy immuno, bodajże na p.ciala. Ja mam tylko Ana1 stwierdzone pozytywne i Ana2 lekko pozytywne, mnie to dr dała w zastrzyku myślę tak o, żeby zwiększyć szanse przy 3ciej IUI

Marilen spoko, każda czasem biadoli, ja też ;) Życzę w takim razie, żeby jutro się spełnił Twój scenariusz :) Daj znać. Ty chodzisz do dr D.M. z Parens, tak?

• Marilen Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Intralipid w sumie na wysokie komórki NK (czasem daje się go profilaktycznie przy ivf), to raka odżywcza kroplówka na bazie dobrych tłuszczy i soi. Accofil też jest na problemy immuno, bodajże na p.ciala. Ja mam tylko Ana1 stwierdzone pozytywne i Ana2 lekko pozytywne, mnie to dr dała w zastrzyku myślę tak o, żeby zwiększyć szanse przy 3ciej IUI

Marilen spoko, każda czasem biadoli, ja też ;) Życzę w takim razie, żeby jutro się spełnił Twój scenariusz :) Daj znać. Ty chodzisz do dr D.M. z Parens, tak?

Dzięki kochana. Do dr J.
    Na razie jestem zadowolona, jest bardzo rzeczowy i konkretny. Nie próbuje naciągać a wręcz przeciwnie. Mam wrażenie, że pracuje ZAWSZE ( no poza nieszczęsnymi wtorkami- ale wtedy też pracuje tylko w Wawie).
    Mam nadzieję, że dzisiaj nie zmienię zdania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 06:42

7u229jcgzsq578gy.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ana wrote:
    Cześć dziewczyny:) dzisiaj mam 1 dzień nowego cyklu (nowy cykl, nowe nadzieje he he). Zaczełam brać antyki i rozpoczynam długi protokół. Tak, zaczynam przygodę (jeśli można tak to nazwać) z IVF. Proszę Was o wsparcie i zaciśnięte kciuki :)
    Pozwolicie, że zostanę z Wami, na Waszym wątku? Kibicuje Wam, znam Wasze historie i chcę widzieć jak każda z Was cieszy się ze swoich upragnionych II kreseczek.
    Ja też wolę ten wątek, mimo, że zakończyłam przygodę z iui i zaczynam z IVf. Powodzenia.

dorot, kinga27.30, Ana ana lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • IGA Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Do popołudnia nie stresowałam się, to faktycznie była czysta ciekawość. Ale teraz to już jest stres. Bo do południa miałam gigantyczne ilości śluzu płodnego, teraz już go praktycznie nie ma. No wiesz...na myśl, że stracę cykl albo że zapłacę za iui które z góry jest skazane na porażkę jednak stresuje...

NAthi niby tak, ale mogę po prostu jutro nie podejść ( co mnie nie pociesza, bo jednak jest to stracony cykl ze stymulacją i lekami za ponad 1000zł.

Muszę się wygadać dziewczyny, bo zwariuję... :(
    Z twoim podejsciem I podrecaniem sie I niepotrzebnym doszukiwaniem problemow, wywolywaniem stresu to ty nie zajdziesz w ciaze. Zaufaj lekarzowi I nie mysl o tym az tyle I w ten sposob.

Nathi2468, Lolka30 lubią tę wiadomość

b79b4656f3.png

Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Selinko chyba powinnam też to dostać.U mnie też lekko podwyższone przeciwciała.Zdaję się na lekarza.Sama nic nie zrobię.
    Właśnie widziałam dziewczynę z kroplówką ostatnio.

Ana ana trzymamy kciuki :)

Natalia Tobie też powodzenia :)

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi proszę czy ktoś się spotkał z przypadkiem że pęcherzyki nie pękają i robi się torbiel praktycznie w każdym cyklu, nawet po ovitrell?

• Pola84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2014 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi proszę czy ktoś się spotkał z przypadkiem że pęcherzyki nie pękają i robi się torbiel praktycznie w każdym cyklu, nawet po ovitrell?
    Ja mam torbiel średnio co trzeci cykl mimo ovitrell i hormonów w normie.

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞

Wysłany: 19 września 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wrote:
    Ja mam torbiel średnio co trzeci cykl mimo ovitrell i hormonów w normie.
    Co lekarz Ci mówił? Da się tego jakoś pozbyć czy będziemy tak mieć do końca życia?

• Pola84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2014 wrote:
    Co lekarz Ci mówił? Da się tego jakoś pozbyć czy będziemy tak mieć do końca życia?
    Mi wspomniał o zespole LUF ale hormony na ten zespół nie wskazują. Póki co zmienił mi leki, 14września miałam pierwszą IUI i teraz czekam na wynik żeby jeśli nawet sie nie udało to żeby chociaż torbieli nie było. Aha jedną już miałam usuwaną laparoskopowo.

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Z twoim podejsciem I podrecaniem sie I niepotrzebnym doszukiwaniem problemow, wywolywaniem stresu to ty nie zajdziesz w ciaze. Zaufaj lekarzowi I nie mysl o tym az tyle I w ten sposob.
    Zgadzam się, musisz znaleźć spokój, bo zwariujesz od tego. Poproś lekarza o jakieś środki uspokajające, bo taka nerwówka może Ci bardzo zaszkodzić. Ja teraz biore positivum i działają :)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:

Ufam, ale zaufanie mam ograniczone, bo wiadomo jak bywa. Poza tym to nie tak, że jestem non stop nakręcona ( z drugiej strony trudno nie być jak wywalasz kolejne tysiące i starasz się już długo). Mam dziecko, które noe daje myśleć non stop, ale jak już tu wchodzę to przeżywam jak każda chyba

7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Dzisiaj IUI. Ale urosło 5 pęcherzyków. Żaden jeszcze nie pękł. Moja decyzja czy podchodzę. Co byście zrobiły? Ratunkuuuuuu!!!

dorot lubi tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Jestem po usg. Dzisiaj IUI. Ale urosło 5 pęcherzyków. Żaden jeszcze nie pękł. Moja decyzja czy podchodzę. Co byście zrobiły? Ratunkuuuuuu!!!
    Dlaczego miałabyś nie podchodzić?

dorot lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill bo jest 5 pęcherzyków a więc ryzyko mnogiej ciąży. W niektórych klinikach odmawiają zrobienia IUI przy takiej ilości.

Marilen Nie wiem co bym zrobiła, ale znając moje szczęście, to i tak ciąży by nie było nawet z tych 5ciu :P Jednak z mężem sami musicie zdecydować i poradzić się lekarzach, rządna z nas Ci nie pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 09:15

Wysłany: 19 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wrote:
    Mi wspomniał o zespole LUF ale hormony na ten zespół nie wskazują. Póki co zmienił mi leki, 14września miałam pierwszą IUI i teraz czekam na wynik żeby jeśli nawet sie nie udało to żeby chociaż torbieli nie było. Aha jedną już miałam usuwaną laparoskopowo.
    Wysłałam Ci zaproszenie żeby nie zaśmiecać tutaj tematu

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen i po co była ta panika ;). A nawet gdyby pekly to ja właśnie jestem w ciąży po IUI na peknietym:). Ja bym podchodzila na Twoim miejscu i trzymam kciuki!

Ana ana oczywiście że zostań z nami:). My się wspieramy niezależnie od tego do którego etapu starań doszlysmy.

Poczekalnia, Rebe, Owiencja nieśmiało Was wywołuje. Jeśli zagladacie do nas to odezwijcie się, cały czas myślę co u Was.

Selina, Marilen, monik123, Nathi2468, Ana ana lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dlaczego miałabyś nie podchodzić?

Bo grożą mi pięcioraczki

7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Marilen i po co była ta panika ;). A nawet gdyby pekly to ja właśnie jestem w ciąży po IUI na peknietym:). Ja bym podchodzila na Twoim miejscu i trzymam kciuki!

Ana ana oczywiście że zostań z nami:). My się wspieramy niezależnie od tego do którego etapu starań doszlysmy.

Poczekalnia, Rebe, Owiencja nieśmiało Was wywołuje. Jeśli zagladacie do nas to odezwijcie się, cały czas myślę co u Was.

W sumie to fakt, że zawsze jest powód do lęku. Teraz może się okazać że żaden nie pęknie tylko torbiele się zrobią albo bóg wie co jeszcze. Ale takie jesteśmy. Tak emocjonalnie reagujemy. No teraz to już będzie co ma być.
    Naszej decyzji dr zostawił czy podchodzimy. Ale ja myślę, że nawet jeśli pękną dwa to pozostałe mogą zacząć się wchłaniać bo nie są równej wielkości.
    Dziękuję Lolka

7u229jcgzsq578gy.png
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Pierwszy raz wziełam w sobotę. Miałam problem z kupnem, bo dr przepisał mi opakowanie 2 tabletki i ciezko było zamówić w aptekach. Biorę 1/2 tabl. raz w tygodniu. Czułam sie dobrze po zazyciu, z Bromkiem bywało roznie

Dzięki Selina:-)

Dorka
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ