Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny:) dzisiaj mam 1 dzień nowego cyklu (nowy cykl, nowe nadzieje he he). Zaczełam brać antyki i rozpoczynam długi protokół. Tak, zaczynam przygodę (jeśli można tak to nazwać) z IVF. Proszę Was o wsparcie i zaciśnięte kciuki
Pozwolicie, że zostanę z Wami, na Waszym wątku? Kibicuje Wam, znam Wasze historie i chcę widzieć jak każda z Was cieszy się ze swoich upragnionych II kreseczek.evkill, Nathi2468, Lolka30, kinga27.30, Asha35 lubią tę wiadomość
starania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
nick nieaktualnyAmbriel wrote:Selina Selinko na co jest Intralipid i Accofil?
Marilen spoko, każda czasem biadoli, ja teżŻyczę w takim razie, żeby jutro się spełnił Twój scenariusz
Daj znać. Ty chodzisz do dr D.M. z Parens, tak?
-
Selina wrote:Intralipid w sumie na wysokie komórki NK (czasem daje się go profilaktycznie przy ivf), to raka odżywcza kroplówka na bazie dobrych tłuszczy i soi. Accofil też jest na problemy immuno, bodajże na p.ciala. Ja mam tylko Ana1 stwierdzone pozytywne i Ana2 lekko pozytywne, mnie to dr dała w zastrzyku myślę tak o, żeby zwiększyć szanse przy 3ciej IUI
Marilen spoko, każda czasem biadoli, ja teżŻyczę w takim razie, żeby jutro się spełnił Twój scenariusz
Dzięki kochana. Do dr J.
Na razie jestem zadowolona, jest bardzo rzeczowy i konkretny. Nie próbuje naciągać a wręcz przeciwnie. Mam wrażenie, że pracuje ZAWSZE ( no poza nieszczęsnymi wtorkami- ale wtedy też pracuje tylko w Wawie).
Mam nadzieję, że dzisiaj nie zmienię zdaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 06:42
-
Ana ana wrote:Cześć dziewczyny:) dzisiaj mam 1 dzień nowego cyklu (nowy cykl, nowe nadzieje he he). Zaczełam brać antyki i rozpoczynam długi protokół. Tak, zaczynam przygodę (jeśli można tak to nazwać) z IVF. Proszę Was o wsparcie i zaciśnięte kciuki
Pozwolicie, że zostanę z Wami, na Waszym wątku? Kibicuje Wam, znam Wasze historie i chcę widzieć jak każda z Was cieszy się ze swoich upragnionych II kreseczek.dorot, kinga27.30, Ana ana lubią tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Marilen wrote:Do popołudnia nie stresowałam się, to faktycznie była czysta ciekawość. Ale teraz to już jest stres. Bo do południa miałam gigantyczne ilości śluzu płodnego, teraz już go praktycznie nie ma. No wiesz...na myśl, że stracę cykl albo że zapłacę za iui które z góry jest skazane na porażkę jednak stresuje...
NAthi niby tak, ale mogę po prostu jutro nie podejść ( co mnie nie pociesza, bo jednak jest to stracony cykl ze stymulacją i lekami za ponad 1000zł.
Muszę się wygadać dziewczyny, bo zwariuję...Nathi2468, Lolka30 lubią tę wiadomość
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Selina wrote:Intralipid w sumie na wysokie komórki NK (czasem daje się go profilaktycznie przy ivf), to raka odżywcza kroplówka na bazie dobrych tłuszczy i soi. Accofil też jest na problemy immuno, bodajże na p.ciala. Ja mam tylko Ana1 stwierdzone pozytywne i Ana2 lekko pozytywne, mnie to dr dała w zastrzyku myślę tak o, żeby zwiększyć szanse przy 3ciej IUI
Właśnie widziałam dziewczynę z kroplówką ostatnio.
Ana ana trzymamy kciuki
Natalia Tobie też powodzenia
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Aneczka2014 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi proszę czy ktoś się spotkał z przypadkiem że pęcherzyki nie pękają i robi się torbiel praktycznie w każdym cyklu, nawet po ovitrell?url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]
[/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Aneczka2014 wrote:Co lekarz Ci mówił? Da się tego jakoś pozbyć czy będziemy tak mieć do końca życia?url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]
[/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
IGA wrote:Z twoim podejsciem I podrecaniem sie I niepotrzebnym doszukiwaniem problemow, wywolywaniem stresu to ty nie zajdziesz w ciaze. Zaufaj lekarzowi I nie mysl o tym az tyle I w ten sposob.
kinga27.30 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
IGA wrote:Z twoim podejsciem I podrecaniem sie I niepotrzebnym doszukiwaniem problemow, wywolywaniem stresu to ty nie zajdziesz w ciaze. Zaufaj lekarzowi I nie mysl o tym az tyle I w ten sposob.
Ufam, ale zaufanie mam ograniczone, bo wiadomo jak bywa. Poza tym to nie tak, że jestem non stop nakręcona ( z drugiej strony trudno nie być jak wywalasz kolejne tysiące i starasz się już długo). Mam dziecko, które noe daje myśleć non stop, ale jak już tu wchodzę to przeżywam jak każda chyba -
Marilen wrote:Jestem po usg. Dzisiaj IUI. Ale urosło 5 pęcherzyków. Żaden jeszcze nie pękł. Moja decyzja czy podchodzę. Co byście zrobiły? Ratunkuuuuuu!!!
dorot lubi tę wiadomość
moja historia
nick nieaktualnyEvkill bo jest 5 pęcherzyków a więc ryzyko mnogiej ciąży. W niektórych klinikach odmawiają zrobienia IUI przy takiej ilości.
Marilen Nie wiem co bym zrobiła, ale znając moje szczęście, to i tak ciąży by nie było nawet z tych 5ciuJednak z mężem sami musicie zdecydować i poradzić się lekarzach, rządna z nas Ci nie pomoże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 09:15
-
Pola84 wrote:Mi wspomniał o zespole LUF ale hormony na ten zespół nie wskazują. Póki co zmienił mi leki, 14września miałam pierwszą IUI i teraz czekam na wynik żeby jeśli nawet sie nie udało to żeby chociaż torbieli nie było. Aha jedną już miałam usuwaną laparoskopowo.
-
Marilen i po co była ta panika
. A nawet gdyby pekly to ja właśnie jestem w ciąży po IUI na peknietym:). Ja bym podchodzila na Twoim miejscu i trzymam kciuki!
Ana ana oczywiście że zostań z nami:). My się wspieramy niezależnie od tego do którego etapu starań doszlysmy.
Poczekalnia, Rebe, Owiencja nieśmiało Was wywołuje. Jeśli zagladacie do nas to odezwijcie się, cały czas myślę co u Was.Selina, Marilen, monik123, Nathi2468, Ana ana lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Lolka30 wrote:Marilen i po co była ta panika
. A nawet gdyby pekly to ja właśnie jestem w ciąży po IUI na peknietym:). Ja bym podchodzila na Twoim miejscu i trzymam kciuki!
Ana ana oczywiście że zostań z nami:). My się wspieramy niezależnie od tego do którego etapu starań doszlysmy.
Poczekalnia, Rebe, Owiencja nieśmiało Was wywołuje. Jeśli zagladacie do nas to odezwijcie się, cały czas myślę co u Was.
W sumie to fakt, że zawsze jest powód do lęku. Teraz może się okazać że żaden nie pęknie tylko torbiele się zrobią albo bóg wie co jeszcze. Ale takie jesteśmy. Tak emocjonalnie reagujemy. No teraz to już będzie co ma być.
Naszej decyzji dr zostawił czy podchodzimy. Ale ja myślę, że nawet jeśli pękną dwa to pozostałe mogą zacząć się wchłaniać bo nie są równej wielkości.
Dziękuję Lolka -
Selina wrote:Pierwszy raz wziełam w sobotę. Miałam problem z kupnem, bo dr przepisał mi opakowanie 2 tabletki i ciezko było zamówić w aptekach. Biorę 1/2 tabl. raz w tygodniu. Czułam sie dobrze po zazyciu, z Bromkiem bywało roznie
Dzięki Selina:-)Dorka