X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wypuscilam właśnie pierwsze łzy radości. Po 48h beta urosła ze 104 na 270...

monik123, evkill, Ambriel, sucharek85, Lenka9419, LKBennett, Hipp, Lolka30, Selina, Monika85, Norwegian_forest, kinga27.30, Anuśla, Nathi2468, Izaw, KIM127, Natalia_, Xkali, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jakimi kosztami trzeba się liczyć chcą podejść do iui w Angeliusie? Chodzi mi o leki, badania przed, koszty wizyt itd. Ogólna kwota - tak mniej więcej ;) Będę bardzo wdzięczna <3

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• monik123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    A ja wypuscilam właśnie pierwsze łzy radości. Po 48h beta urosła ze 104 na 270...
    Wspaniale :) teraz już będzie tylko lepiej :)

Freyja lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Freyja wspaniale :) :):)

Freyja lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • evkill Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    Dziewczyny z jakimi kosztami trzeba się liczyć chcą podejść do iui w Angeliusie? Chodzi mi o leki, badania przed, koszty wizyt itd. Ogólna kwota - tak mniej więcej ;) Będę bardzo wdzięczna <3
    Ja robilam w macierzyństwie. koszt z lekami i wizytami to okolo 1000 zł. Widze, ze w angelisie jest IUI 100 zł droższa, ale tyle musisz liczyc.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ja robilam w macierzyństwie. koszt z lekami i wizytami to okolo 1000 zł. Widze, ze w angelisie jest IUI 100 zł droższa, ale tyle musisz liczyc.
    Dziękuje :) W Naszym Bocianie w Katowicach zaśpiewali mi 2500 zł. Za to mam możliwość robić iui w Krakowie na NFZ ale nie wiem czy warto, czy to na pewno odbędzie się tak jak powinno... Dlatego szukam najlepszego rozwiązania.

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• Marilen Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:

Gratulacje!

Ja bardzo boję się jutra, robię kolejną betę. Ile powinna wynosić jeśli w pon była 121, w środę 289? Jutro ile?
    Boję się, bo lekarz powiedział, że lepiej żeby się nie poprawiało szybko bo to znaczy że beta przyrasta ( podkręca hiperkę), a ja dzisiaj wstałam i brzuch znacząco mniejszy i czuję się dużo lepiej. Nie wiem skąd ta nagła poprawa :/ Mam nadzieję, że nie spada beta :( Teraz to już do końca ciąży będę w stresie chyba...

7u229jcgzsq578gy.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Gratulacje!

Ja bardzo boję się jutra, robię kolejną betę. Ile powinna wynosić jeśli w pon była 121, w środę 289? Jutro ile?
    Boję się, bo lekarz powiedział, że lepiej żeby się nie poprawiało szybko bo to znaczy że beta przyrasta ( podkręca hiperkę), a ja dzisiaj wstałam i brzuch znacząco mniejszy i czuję się dużo lepiej. Nie wiem skąd ta nagła poprawa :/ Mam nadzieję, że nie spada beta :( Teraz to już do końc6a ciąży będę w stresie chyba...
    Ciężko powiedzieć przyrosty mogą być różne, u jednych rośnie po 200-300% u innych nawet poniżej 100% (np. U mnie) i obie sytuacje są prawidłowe. Nawet u Ciebie jeden przyrost może być większy inny mniejszy. Zrób jeszcze ten przyrost i jeśli lekarz nie każe Ci powtarzać to odpuść kolejne bo to bardzo stresuje. Ja zrobiłam dwa przyrosty w odstępach 48h, potem jeszcze planowałam robić w większych odstępach aż do wizyty, ale ostatecznie zrezygnowałam bo bardzo się tym przejmowalam i szukałam nie wiadomo czego w tych wynikach. Także ze swojego doświadczenia polecam później już odpuścić i czekać na wizytę.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ale trzeba doliczyc jeszcze badania Twoje i meza :) My za same badania zaplacilismy k.700zł, pozniej procedura IUI 800zł, zastrzyk na pekniecie 60zł, Dupek ok.20-30zł no zalezy czy lekarz zleci cos wiecej typu Encorton albo intralipid, to znowu dodatkowe pare stowek. W Angeliusie jest drozej na pewno niz w Invimed

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja piekna beta! :) Płacz i ciesz się :D

Freyja lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fourmi wrote:
    Już sama nie wiem co myśleć. Chodzę do niego, bo kilka osób które znam, chodzą też do niego i sobie chwalą. To że dochodzi do zapłodnienia, jest udowodnione badaniami, bo zawsze nasze maleństwo jest oddawane do badania histopatologicznego, a usłyszane serduszko przy drugiej próbie, nie jest moim wymysłem. Nie chcę tutaj nikogo bronić ani krytykować, po prostu już na własną rękę szukam rozwiązania. Wiem, że po ovitrelle i pregnylu beta jest pozytywna, ale z tego co mi lekarz mówił, po tych zastrzykach beta skacze do ok 10, a u mnie teraz było prawie 200. Tak więc wydaje mi się że coś tam się dzieje, ale w pewnym momencie przestaje się to rozwijać. Może to już tylko moja psychika ma na to wpływ?
    Możesz napisać jakimi konkretnie badaniami masz potwierdzone ciążę? To naprawdę wygląda jakby ten lekarz Cię oszukiwał. Nie wiem jak przy becie 0 czy nawet 200 możliwe jest uwidocznienie tętna płodu, skoro żeby uwidocznic sam pecherzyk bez zarodka beta powinna wynosic ok 1000-1500, przy zarodku i tetnie to już te wartości idą w grube tysiące! A po tych zastrzykach beta na pewno rośnie do wyższych wartości niż 10, inaczej dziewczyny które sprawdzaly utrzymywanie się bety po zastrzyku nie miałyby po dobrych kilku dniach od zastrzyku wyraźnych krech na testach ciazowych nie mówiąc o tym że taki poziom bardzo szybko by spadł do zera, a nie do nawet 14 dni mógł dawać fałszywie dodatnia betę.

Anuśla lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    Dziękuje :) W Naszym Bocianie w Katowicach zaśpiewali mi 2500 zł. Za to mam możliwość robić iui w Krakowie na NFZ ale nie wiem czy warto, czy to na pewno odbędzie się tak jak powinno... Dlatego szukam najlepszego rozwiązania.
    Jeśli trafisz do dobrego lekarza, to mysle, ze ma to sens na nfz :) Ja w piatek byłam na Kopernika i bylo kilka par do kwalifikacji i diagnozy (nie gadałam z nimi, ale skoro pan z panią stoją przed drzwiami Leczenie niepłodności z teczką w ręku, to pewnie w tym celu ;) ). Jakbysmy nie byli juz po 3 nieudanych IUI, to też bym tam podbijała, bo warunkiem jest, ze para nie moze wczesniej przystepowac do inseminacji gdzies indziej

• Marilen Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ciężko powiedzieć przyrosty mogą być różne, u jednych rośnie po 200-300% u innych nawet poniżej 100% (np. U mnie) i obie sytuacje są prawidłowe. Nawet u Ciebie jeden przyrost może być większy inny mniejszy. Zrób jeszcze ten przyrost i jeśli lekarz nie każe Ci powtarzać to odpuść kolejne bo to bardzo stresuje. Ja zrobiłam dwa przyrosty w odstępach 48h, potem jeszcze planowałam robić w większych odstępach aż do wizyty, ale ostatecznie zrezygnowałam bo bardzo się tym przejmowalam i szukałam nie wiadomo czego w tych wynikach. Także ze swojego doświadczenia polecam później już odpuścić i czekać na wizytę.

Ja w pierwszej ciąży nie zrobiłam nigdy bety. Tylko dwa testy ciążowe :D Teraz troszkę inaczej, kazał mi doktor powtórzyć po kilku dniach, no bo jednak to nie jest normalny przebieg. Ale nie zamierzam później robić już. Domyślam się, że każde małe odstępstwo musi spędzać sen z powiek. Nie chcę tak.
    Trzymajcie kciuki za jutro. Ja nadal modlę się do św. Rity, dobra jest! :D

Lolka30, Selina, monik123, Izaw lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen oczywiscie, ze trzymamy kciuki :) Na pewno bedzie wszystko dobrze!

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 1,20 :( także przykro mi bardzo statystyki idą w dół...
    W planach jest podejście nr 3 w kolejnym cyklu. Więc jakoś strasznie się tym nie przejmuje, nasienie było słabe...więc nie obiecywałam sobie wielkiej niespodzianki.
    Za 10 h wyjeżdżam na upragnione wakacje...więc przynajmniej będę mogła pić kolorowe drinki :)
    Życzę Wam powodzenia pon i wt testerki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 14:58

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Możesz napisać jakimi konkretnie badaniami masz potwierdzone ciążę? To naprawdę wygląda jakby ten lekarz Cię oszukiwał. Nie wiem jak przy becie 0 czy nawet 200 możliwe jest uwidocznienie tętna płodu, skoro żeby uwidocznic sam pecherzyk bez zarodka beta powinna wynosic ok 1000-1500, przy zarodku i tetnie to już te wartości idą w grube tysiące! A po tych zastrzykach beta na pewno rośnie do wyższych wartości niż 10, inaczej dziewczyny które sprawdzaly utrzymywanie się bety po zastrzyku nie miałyby po dobrych kilku dniach od zastrzyku wyraźnych krech na testach ciazowych nie mówiąc o tym że taki poziom bardzo szybko by spadł do zera, a nie do nawet 14 dni mógł dawać fałszywie dodatnia betę.[/QUOTE

Mój zarodek i sam trofoblast jest odżywiany przez leki a nie naturalnie przez mój organizm, a sama beta bierze się z rozrostu trofoblastu a nie samego zarodka. Dlatego też, przy niskiej becie mogłam usłyszeć serduszko z słabe bo słabe, ale zawsze coś.
    Będę rozmawiać z lekarzem i będę próbować ratować jeszcze tą próbę

• evkill Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    2500 zł czy to nie z AID?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ale trzeba doliczyc jeszcze badania Twoje i meza :) My za same badania zaplacilismy k.700zł, pozniej procedura IUI 800zł, zastrzyk na pekniecie 60zł, Dupek ok.20-30zł no zalezy czy lekarz zleci cos wiecej typu Encorton albo intralipid, to znowu dodatkowe pare stowek. W Angeliusie jest drozej na pewno niz w Invimed
    Badania robiłam na lux med.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wysyłałam Ci jakiś czas temu zaproszenie, żeby pogadać na priv.
    Nie martw się, może po prostu organizm wchłonął płyn z brzucha. Mnie też jajniki bolą mniej, a beta urosła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Badania robiłam na lux med.
    Ok, ale Lili pytała ogólnie o całościowy koszt :) a nie wiemy czy będzie badania robiła na lux med czy nie. Dlatego do procedury i leków trzeba doliczyć koszty badań swój i męża, który jak się robi prywatnie, to jest spory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 15:20

‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ