Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysucharek85 wrote:U mnie beta 1,20
także przykro mi bardzo statystyki idą w dół...
W planach jest podejście nr 3 w kolejnym cyklu. Więc jakoś strasznie się tym nie przejmuje, nasienie było słabe...więc nie obiecywałam sobie wielkiej niespodzianki.
Za 10 h wyjeżdżam na upragnione wakacje...więc przynajmniej będę mogła pić kolorowe drinki
Życzę Wam powodzenia pon i wt testerki
Gdzie wyjeżdżasz?Udanego urlopu!
sucharek85 lubi tę wiadomość
-
Lili87 wrote:Dziękuje
W Naszym Bocianie w Katowicach zaśpiewali mi 2500 zł. Za to mam możliwość robić iui w Krakowie na NFZ ale nie wiem czy warto, czy to na pewno odbędzie się tak jak powinno... Dlatego szukam najlepszego rozwiązania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 17:10
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Fourmi wrote:Już sama nie wiem co myśleć. Chodzę do niego, bo kilka osób które znam, chodzą też do niego i sobie chwalą. To że dochodzi do zapłodnienia, jest udowodnione badaniami, bo zawsze nasze maleństwo jest oddawane do badania histopatologicznego, a usłyszane serduszko przy drugiej próbie, nie jest moim wymysłem. Nie chcę tutaj nikogo bronić ani krytykować, po prostu już na własną rękę szukam rozwiązania. Wiem, że po ovitrelle i pregnylu beta jest pozytywna, ale z tego co mi lekarz mówił, po tych zastrzykach beta skacze do ok 10, a u mnie teraz było prawie 200. Tak więc wydaje mi się że coś tam się dzieje, ale w pewnym momencie przestaje się to rozwijać. Może to już tylko moja psychika ma na to wpływ?
Forumi, a czy miałaś łyżeczkowanie? Jak doszło do poronienia? Przeczytaj proszę moją historię z Plastmedem, którą zakończyłam w lipcu. Dr N. polecała mi moja najlepsza przyjaciółka, która w ciążę zaszła po 3 miesiącach. Jej koleżanki też ponoć u niego zaszły. No, ok, może wcale nie miały z zajściem większym problemów, a z lekarza zrobiły cudotwórcę. Na początku wrażenie fajne, bo zlecił mężowi posiew i badania hormonów. Mężowi wyszedł paciorkowiec, na którego miał zastrzyki. Paciorkowca się nie pozbył, doszła jeszcze ecola. Kolejne antybiotyki. Potem już lekarz nie kazał powtarzać posiewu, temat jakby umarł. Przy analizie badan hormonów stwierdził, że mój mąż ma poziom testosteronu jak 70 letni chłop (słowo w słowo powiedział mężowi przyjaciółki). Tymczasem testo był w normie, a jak się naczytałąm później, lekko obniżony jak na 32 letniego faceta. Następnie stymulacje. Clo 3x1 (końska dawka), czułam się fatalnie. Do 1IUI podeszłam z 6 pęcherzykami! Potem się dowiedziałam, że nigdzie nie ryzykują i nie robią IUI z tyloma pęcherzykami. Ani w dniu IUI, ani po nie było robione usg. Podczas IUI dr pytał mnie w którym jajniku miałam jajeczka - to ja mam to, przepraszam, wiedzieć? Betę miałam robić 21 dni po, ale zrobiłam 14. Bo tak zazwyczaj robi i się i betę i test ciążowy, po 14 dniach. Beta 1,2. Odstawiłam te tony leków (luteina 3x1, progesteron 2x1 i estrofem 2x1). Na wizycie dowiedziałam się, że betę zrobiłam za szybko i cytuję "wylałam dziecko z kąpielą". Na usg okazało się, że 3 pęcherzyki z 6 nie pękły. Lekarz stwierdził, że robimy 2IUI na tych 3 poprzednich pęcherzykach. Mężowi wydawało się to dziwne. Ja byłam napalona, tak, róbmy 2IUI czym prędzej. 2IUI po 21 dniach beta 1,2. Lekarz kazał wziąć 2 zastrzyki z pregnylu i zrobić znów betę 4 dni od zastrzyku, ma być min. 50. Całe szczęście, że mnie tknęło i poczytałam o pregnylu. Pregnyl zawyża betę hcg, bo to jest po prostu beta hcg. Wynik drugiej bety 90. Ale miałam nadzieję, bo skoro ma być minimum 50, to coś chyba zaskoczyło. Na wizytę mieliśmy jechać za kilka dni, ale coś mnie podkusiło i zrobiłam jeszcze raz betę. Wynik: 30. Z tą informacją pojechaliśmy do Plastmed. Lekarz zrobił głupią minę jak mu powiedziałam, że pregnyl zawyża wynik. Powiedział, że to nieprawda i zaczął gadać o trofoblaście i to samo co Tobie - że pregnyl zawyża, ale nie aż tak. Konsultowałam to potem z innymi lekarzami, okazuje się, że zawyża właśnie tak. Dr N. zrobił usg i powiedział, że jest coś (szczelina czy błona) w macicy, na 20 mm, że zobaczymy czy zarodek się będzie rozwijać. Powiedział też, że jeśli po kolejnych pregnylach beta bedzie spadać, to mam, uwaga, jak dostanę okres mam NASIKAĆ NA SITKO, aby ta błona wyleciała, trzymać w domu w kubeczku w lodówce i przywieźć ją do badania histopatologicznego. Na pytanie co jeśli tego nie wysikam odpowiedział, że będziemy mnie czyścić i że wynik badania histopatologicznego pokaże czy w ogóle możemy mieć ze sobą dzieci. Wróciliśmy do domu skołowani. To jestem w ciąży czy nie? Kolejne 2 zastrzyki pregnylu. Po nich beta znowu wysoka, potem znowu spadła. Dostałam okres, nie musiałam sikać na sitko, bo błona została na papierze toaletowym. Zawieźliśmy do badania. Wynik odebrałam opisany jako MATERIAŁ Z PORONIENIA. Przecież nie byłam w ciąży, nie było żadnego poronienia! Tak to opisali w Plastmedzie i tak poszło do laboratorium. Laboratorium dopisało tylko: decidua gąbczaste. Mój obecny lekarz powiedział, że to po prostu opis tej błony, która powstała pod wpływem pregnylu, nie ciąży i że nie wie jakim sposobem to badanie miało pokazać czy możemy mieć ze sobą dzieci, czy nie.
Powiem Ci tak, od razu podjęliśmy decyzję, że nie chcemy dłużej leczyć się w Plastmedzie. Jak można okłamywać pary, które starają się latami o dziecko i żyją na co dzień z nieszczęściem niepłodności. Pytam jak można zlecić pregnyl i nie powiedzieć, że on zawyża betę hcg?! Gdybym nie była na ovufriend płakalibyśmy z radości, bo myślałabym, że ta beta 90 to ciąża. Niestety, pan N. żeruje na nieświadomych, nieszczęśliwych ludziach i płakać mi się chce jak pomyślę, że można robić takie świństwo. Czy jest jakaś kontrola lekarzy? Dodam, że przed IUI dr N. nie zleca żadnych badań. W każdej klinice lista badań zarówno kobiety jak i partnera jest wymagana. Przed wstrzyknięciem nasienia nawet nie czyta nr PESEL, nazwiska, nic, co gwarantowałoby Ci, że to nasienie Twojego partnera. Kolejną IUI przeszłam w innej klinice. Dopiero teraz widzę jak to powinno wyglądać. Wstrzyknięcie nasienia widziałam nawet na monitorku. W ciążę nie zaszłam, ale była to 1IUI w tej klinice. Niestety, przez poprzednie IUI, które nawiasem mówiąc miały marne szanse powodzenia, nie mam siły na dalszą walkę. Rozpisałam się, ale chcę po prostu przestrzec dziewczyny. Z tego co widziałam, na innym forum dziewczyny chciały my sprawę założyć.
Forumi, Kochana, nie chcę Cię ograbiać ze złudzeń, ale sama nimi żyłam przez ostatni rok i wiem jak to boli. Sama przetestowałam na sobie, że beta po pregnylu to nieprawdziwy wynik.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Badania w zwyklym laboratorium sa tansze wiec rob u siebie. Nikt nie robil mi z tym pproblemu. Badania wyszly by nam troche drozej ale bylismy po szpitalu I czesc badan mielismy z wypisu za free
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
III IMSI z KD luty 2019
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Freyja wrote:Marilen wysyłałam Ci jakiś czas temu zaproszenie, żeby pogadać na priv.
Nie martw się, może po prostu organizm wchłonął płyn z brzucha. Mnie też jajniki bolą mniej, a beta urosła.
Oj, to ja przeoczyłam. Już przyjęłamTeraz w ciągu dnia znowu trochę większy ten brzuch, więc jestem spokojniejsza paradoksalnie, ale idzie chyba ku lepszemu.
Kochana, zazdroszczę, że tak po prostu cieszysz się wynikiem, bez komplikacji. Ale oczywiście tfu tfu, niech muszę Ci zazdrościć cały czas, niech Ciebie nie dopadnie! -
Selina wrote:Ok, ale Lili pytała ogólnie o całościowy koszt
a nie wiemy czy będzie badania robiła na lux med czy nie. Dlatego do procedury i leków trzeba doliczyć koszty badań swój i męża, który jak się robi prywatnie, to jest spory
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
IGA wrote:Skad taka cena? Chyba z badaniami ktore mozesz sobie zrobic gdzie indziej. Ja badania oprocz chlamydii zrobilam u siebie. Nasze bdania wyniosly okolo 850 zlotych. W bocianie za kazdym razem potem placilam 700 za inseminacje I 200 za wizyte z usg co daje 900. I za otrivelle 85 zl lub 80 dokladnie nie pamietam.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyevkill wrote:Zależy gdzie sie robi IUI, bo u mnie nie były wymagane zadne badania do IUI. Dopiero do IVF ale tylko wymazy za które zapłacilam 300 zł
Jak tu czytam, to chyba w kazadej klinice wymagaja pełen panel wirusowy u kobiety i mezczyzny plus wymazy, dlatego nas to wyszło k.700zł. Dla mnie to jednak nie powazne podejscie do tematu jak do IUI nie zleca się badań
-
Anuśla to straszne, że trafiliście na takiego konowała, bo lekarzem nie można go nazwać.
Jak to jest możliwe, że w dzisiejszych czasach takie rzeczy się dzieją...my jesteśmy w stanie zrobić wszystko, żeby się udało, a on to wykorzystuje.
Dobrze, że teraz jesteście w dobrych rękach
Fourmi powinniście stamtąd uciekać jak najszybciejStarania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Anuśla to przerażające, że taki sukinsyn pracuje w zawodzie!!! Niestety tego typu historii się właśnie spodziewałam. Aż się zagotowałam jak to czytałam.
Fourmi jeśli twoje badanie histopatologiczne też tak wygłądało to wiedz, że to jest OSZUSTWO. TAK SAMO JAK TŁUMACZENIE ŻE CIĄŻA ODŻYWIA SIĘ TABLATKAMI DLATEGO BETA JEST NISKA!!! Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że lakarz może takie brednie wciskać pacjentowi, jeśli brałaś te same leki co Anuśla to wiedz, że połowa tego forum bierze takie leki i jakoś beta wszystkim rośnie normalnie tylko dziwnie jego pacjentkom nie? Ja wiem, że my jesteśmy tylko zwykłymi dziewczynami z forum, z większą lub mniejszą wiedzą medyczną i możesz mieć wątpliwości co do naszych słów i ostrzeżeń, dlatego proszę Cię bardzo idź do innego lekarza, najlepiej zaufanego i opowiedz mu swoją historię leczenia i sama zobaczysz jaka będzie jego reakcja.Freyja, Anuśla lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
nick nieaktualnyBoże, co za lekarz takie pierdoły opowiada. Większe bajki niż w najgłupszych zakamarkach internetu!
Przede wszystkim beta nie ma NIC wspólnego z odżywianiem zarodka! Nic. Zarodek odżywianie dostaje dopiero z pecherzyka żółtkowego, a potem krwi matki przez łożysko. -
evkill wrote:Zależy gdzie sie robi IUI, bo u mnie nie były wymagane zadne badania do IUI. Dopiero do IVF ale tylko wymazy za które zapłacilam 300 zł
To niebezpieczne!!! przynajmniej wymazy, czystość pochwy powinni zlecać. Przecież mogą "wepchnąć" bakterie do otrzewnej. Ja pierniczę! w szoku jestem.Ambriel lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Powaznie??
Jak tu czytam, to chyba w kazadej klinice wymagaja pełen panel wirusowy u kobiety i mezczyzny plus wymazy, dlatego nas to wyszło k.700zł. Dla mnie to jednak nie powazne podejscie do tematu jak do IUI nie zleca się badań
moja historia
Selina wrote:Powaznie??
Selina lubi tę wiadomość
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
III IMSI z KD luty 2019
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
evkill wrote:Miałam je robione jakiś rok może 8 miesiecy wcześniej. Tak samo CPV, toksoplazmoza i wszystkie hormony. Do samej IUI nie mialam zleconych badań wymaganych ustawowo bo po co? zeby kase zedrzeć?
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
III IMSI z KD luty 2019
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
Czy przez torbiel mogę nie mieć miesiączki?moja historia
Anuśla, coś strasznego... takie pieprzenie dla pieprzenia przez tego lekarza, byle by coś powiedzieć i dać nadzieję... nie wyobrażam sobie, jakie emocje Wami targały!
Freya, ogromne gratulacje z pięknego przyrostu! Masz prawo do łez szczęścia!
Forumi pisała, że słyszała serduszko zarodka, więc raczej w ciąży była...
Forumi, przykro mi z powodu Waszych strat. To musi być ogromny ból i rozpadające się serce. Ja straciłam jedno maleństwo, a mój świat sie wówczas rozwalił ma części pierwsze. Nie znam Twojego lekarza, ale z opisu Dziewczyn, osobiście, dla własnego spokoju ducha bym go zmieniła.
Z badań ktore proponowałabym zrobić to:
- białko C i S (wskaże, czy potrzebujesz heparynę),
- kariotypy obojgu,
- bad. fragmentacji DNA plemników męża (może mieć wpływ na zatrzymanie rozwoju zarodka),
- bad. aktywnosci i poziomu komorek NK (mogą atakować zarodek doprowadzając do jego obumarcia).
My w środę 2gie IUI w planach.Freyja lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Ah, to sorki.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Anuśla, coś strasznego... takie pieprzenie dla pieprzenia przez tego lekarza, byle by coś powiedzieć i dać nadzieję... nie wyobrażam sobie, jakie emocje Wami targały!
Freya, ogromne gratulacje z pięknego przyrostu! Masz prawo do łez szczęścia!
Forumi pisała, że słyszała serduszko zarodka, więc raczej w ciąży była...
Forumi, przykro mi z powodu Waszych strat. To musi być ogromny ból i rozpadające się serce. Ja straciłam jedno maleństwo, a mój świat sie wówczas rozwalił ma części pierwsze. Nie znam Twojego lekarza, ale z opisu Dziewczyn, osobiście, dla własnego spokoju ducha bym go zmieniła.
Z badań ktore proponowałabym zrobić to:
- białko C i S (wskaże, czy potrzebujesz heparynę),
- kariotypy obojgu,
- bad. fragmentacji DNA plemników męża (może mieć wpływ na zatrzymanie rozwoju zarodka),
- bad. aktywnosci i poziomu komorek NK (mogą atakować zarodek doprowadzając do jego obumarcia).
My w środę 2gie IUI w planach.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
nick nieaktualnyPrzy pierwszej i drugiej próbie, chyba na szczęście, obyło się bez łyżeczkowania. Po odstawieniu leków dochodziło do naturalnego poronienia.
Dzięki Dziewczyny za wszystkie rady i komentarze. Szczerze, jestem coraz głupsza od tego wszystkiego. Nie będę tutaj ani oczerniać ani chwalić żadnego lekarza (bo nie to było moim celem) ale oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii.
Muszę na spokojnie przetrawić teraz wszystkie Wasze rady na temat badań i postanowić co dalej, szczególnie jak jeszcze można uratować tą próbę....
Tak naprawdę to że mimo wszystko usłyszeliśmy serduszko przy drugiej próbie daje mi cień nadziei że wreszcie się uda, obojętnie w jakiej klinice.
Na razie muszę zamilknąć, żeby to poukładać sobie wszystko w głowie. Jeszcze raz dzięki i super, że tu jesteście!!!