Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKIM127 wrote:Freya gratulacje pięknego przyrostu bety! A powiedz kochana ile dni po IUI robiłaś pierwsza betę? I miałaś jakieś ciążowe objawy??
Pierwsza beta 13 dni po IUI (104), druga po 48h (270). Objawy... We wtorek mówiłam koleżance że chyba @ przyjdzie do mnie wcześniej. Bolały mnie jajniki, a piersi to dopiero trzeci dzień bolą. Chyba za wcześnie na jakieś silne objawy, ale trochę mi się kręci w głowie i potrzebuje drzemek - ale to może byc wina przeziębienia.KIM127, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Freyja wrote:Pierwsza beta 13 dni po IUI (104), druga po 48h (270). Objawy... We wtorek mówiłam koleżance że chyba @ przyjdzie do mnie wcześniej. Bolały mnie jajniki, a piersi to dopiero trzeci dzień bolą. Chyba za wcześnie na jakieś silne objawy, ale trochę mi się kręci w głowie i potrzebuje drzemek - ale to może byc wina przeziębienia.
-
nick nieaktualny
-
TęczowyMiś wrote:Hej Dziewczyny zaczął się dziś długo wyczekiwany dla mnie tydzień... We środę jedziemy do kliniki to będzie 15 dzień cyklu więc powiedziano nam że już wtedy byc może robią IUI ale to w zależności jak wyjdzie na podglądzie... Zaczynam czuć lekkie napięcie... Tak bardzo mi zależy... Trzymajcie kciuki Dobrego Tygodnia Wam życzę!
TęczowyMiś, powodzenia. Dla mnie to też "ten tydzień" i pierwsze podejście do IUI. Dziś mam 12 DC i jadę na monitoring. Może lekarz ustali mi już datę inseminacji. Też się już stresuję, a do tego dziś mój M był oddawać nasienie do zamrożenia, bo niestety ma taką pracę, że nie może być na miejscu, kiedy potrzeba. Na ostatniej wizycie lekarz mówił, że mamy wszystkie badania OK, a dziś się okazało, że jednak czegoś mu tam brakuje. No i nerwówka, bo on dziś musiał być w pracy od 13, a potem leci w podróż służbową do końca tygodnia. Na szczęście jakoś się udało to załatwić na miejscu, ale się zestresowałam.
A powiedzcie dziewczyny, czy to mrożenie nasienia nie ma jakiegoś negatywnego wpływu na plemniki? Mój M ma niby wyniki w normie, ale te normy teraz ponaciągane takie...38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnyMnie ręce opadły. Byłam po receptę dziś u dr z kliniki (nie tego co mi zabieg robił) i jakoś nie uznał że histero która miałam coś może u nas wnieść. Sugeruje znowu ivf, bo kolejne IUI mają mniejszą skuteczność... Bez kitu, mamy dobre wyniki, mąż też tragicznych nie ma a może mieć lepsze bo jest na lekach teraz od urologa. Szlag mnie już trafia, w ogóle naciąga na badania z po raz kolejny po wizycie odesłał mnie do zabiegowego na estradiol z lh i prog. a w zeszłym cyklu mi badali i było ok, po co znowu? Nie miałam nigdy z tym problemu. Tyle dobrych wiadomości, że mam pęcherzyk 23mm, endo 12mm trojlinijne (dziwne, że podczas histero było brzydkie a teraz 2dni po już jest piekne? Chyba że podczas zabiegu tak ładnie mi dr je wyczyścił, bo mówił że jest polipowate) i kazał się starać. Ja narazie żadnych działań już nie podejmę, poczekam aż wrócimy z urlopu. Na ponowny monit kazał mi jeszcze przyjść, ale ja nie dam rady już w tym tygodniu tak jak on przyjmuje... Nich się dzieje co chce narazie
-
Lenka9419 wrote:Ja od soboty mam symulację puregonem.jutro wizyta kontrolna. Zobaczymy co dalej
No właśnie może ktoś będzie wiedział, jeśli cykle miewam ok 27-29 dni i nie wiem kiedy dokładnie mam owulacje, a ostatnio po ovitrelle miałam chyba 12/13 dc. AID nieudana, pęcherzyk miał 21 mm, czy to nie za mało?
Czy myślicie, ze jeśli poczekałbym No do 13-14 dnia cyklu komórka by dojrzała, i wtedy może większa skuteczność?
16.03 blastka 5AA =Ignaś | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID 17.10.2018 - 2 AID 12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Selina wrote:Mnie ręce opadły. Byłam po receptę dziś u dr z kliniki (nie tego co mi zabieg robił) i jakoś nie uznał że histero która miałam coś może u nas wnieść. Sugeruje znowu ivf, bo kolejne IUI mają mniejszą skuteczność... Bez kitu, mamy dobre wyniki, mąż też tragicznych nie ma a może mieć lepsze bo jest na lekach teraz od urologa. Szlag mnie już trafia, w ogóle naciąga na badania z po raz kolejny po wizycie odesłał mnie do zabiegowego na estradiol z lh i prog. a w zeszłym cyklu mi badali i było ok, po co znowu? Nie miałam nigdy z tym problemu. Tyle dobrych wiadomości, że mam pęcherzyk 23mm, endo 12mm trojlinijne (dziwne, że podczas histero było brzydkie a teraz 2dni po już jest piekne? Chyba że podczas zabiegu tak ładnie mi dr je wyczyścił, bo mówił że jest polipowate) i kazał się starać. Ja narazie żadnych działań już nie podejmę, poczekam aż wrócimy z urlopu. Na ponowny monit kazał mi jeszcze przyjść, ale ja nie dam rady już w tym tygodniu tak jak on przyjmuje... Nich się dzieje co chce narazie
-
KIM127 wrote:Hej dziewczyny,
Przepraszam ze tak z doskoku myślałam ze weekendowo nadrobię zaległości ale dopadła mnie choroba
Marilen trzymam kciuki za wyniki bety i nie martw się na zapas!
Freya gratulacje pięknego przyrostu bety! A powiedz kochana ile dni po IUI robiłaś pierwsza betę? I miałaś jakieś ciążowe objawy??
Dziękuję bardzo! Czekam właśnie, odświeżam i odświeżam...KIM127 lubi tę wiadomość
-
My niestety walczymy dalej...betaHCG < 0,1 chyba tez wyciagne meza na jakis krotki wyjazd, bo jeszcze chwila i bede rownolegle chodzic i do ginekologa i do psychiatry/psychologa... nie dosc ze mam stresujacy zawod to jeszcze takie "komplikacje"31 lat, starania od 1,5 roku
czerwiec 2018 - I IUI -
lipiec 2018 - II IUI -
wrzesien 2018 - lll IUI - -
Selina nie myślałaś o powrocie do Invimed? Wiem, że to daleko ale kurde ci lekarze to jeden lepszy od drugiego Kiedy jedziecie na urlop i gdzie? Odpoczniecie od wszystkiego :*Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
LKBennett wrote:My niestety walczymy dalej...betaHCG < 0,1 chyba tez wyciagne meza na jakis krotki wyjazd, bo jeszcze chwila i bede rownolegle chodzic i do ginekologa i do psychiatry/psychologa... nie dosc ze mam stresujacy zawod to jeszcze takie "komplikacje"Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
LKBennett wrote:My niestety walczymy dalej...betaHCG < 0,1 chyba tez wyciagne meza na jakis krotki wyjazd, bo jeszcze chwila i bede rownolegle chodzic i do ginekologa i do psychiatry/psychologa... nie dosc ze mam stresujacy zawod to jeszcze takie "komplikacje"
Czym się zajmujesz jeśli to nie tajemnica?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyCześć,
Czy któraś z Was mogłaby mi cokolwiek napisać o leczeniu w Invimed w Katowicach? Głównie chodzi mi o umawianie wizyt i prowadzenie przez jednego lekarza. Dzwoniłam tam dzisiaj żeby się umówić na pierwszą wizytę tam i szczerze mówiąc umówienie się w godzinach popołudniowych graniczy z cudem..... Albo dostępna wizyta pod koniec listopada... Jak to jest jakby była potrzeba odbycia pilnej wizyty z tygodnia na tydzień? Jest tam w ogóle taka możliwość? I czy będzie mnie tam prowadził jeden lekarz czy który będzie dostępny? Nie mam za bardzo możliwości, żeby urywać się z pracy i jechać w ciągu dnia do kliniki.
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje! -
nick nieaktualnyNorwegian_forest wrote:Ja mam cło na stymulacje, w sb wizyta kontrolna i chyba w poniedziałek 15.10 inseminacja, będzie to co prawda 12 dc
No właśnie może ktoś będzie wiedział, jeśli cykle miewam ok 27-29 dni i nie wiem kiedy dokładnie mam owulacje, a ostatnio po ovitrelle miałam chyba 12/13 dc. AID nieudana, pęcherzyk miał 21 mm, czy to nie za mało?
Czy myślicie, ze jeśli poczekałbym No do 13-14 dnia cyklu komórka by dojrzała, i wtedy może większa skuteczność?
Ja 2 AID mialam w 12 dc pęcherzyki miały ok 23 mm jak dobrze pamiętam -
nick nieaktualny
-
Bata ladnje rosnie.
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Marilen wrote:Dziewczyny beta 1.10- 121, 3.10- 289, dzisiaj 8.10-1531. Czy to dobry przyrost???
TSH wyszło mi ponad 5!! mam zawał, ostatni wynik miałam 1,5.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"