Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNorwegian_forest wrote:U mnie tez ch*j:(
Co najlepsze poszłam rano szczęśliwa do przychodni, miałam mieć w skierowaniach elektronicznych betę, nie wzięłam nawet portfela... i co? Nie było
Kupiłam test jakiś czuły niby... i co? Biel
ZałamkaNorwegian_forest lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam takie pytanie do dziewczyn które biorą duphaston też was bola piersi? Mam taka tkliwosc ich...brodawki i sutki az czuje jak sa ciepłe. Uprzedzajac pytanie jestem 7 dni po iui wiec na ewentualne pozytywne objawy za wcześnieInvimed Wrocław 31lat
*io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
* małż-slabe nasienie- morfologia 0%
* Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
Mąż - c1c2
3iui nieudane
1ivf
10.07 punkcja
2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
06.12- transfer blastki...0.1 beta
2ivf start 26.06.2020
3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
24.08 transfer 2x4aa -
artam89 wrote:Mam takie pytanie do dziewczyn które biorą duphaston też was bola piersi? Mam taka tkliwosc ich...brodawki i sutki az czuje jak sa ciepłe. Uprzedzajac pytanie jestem 7 dni po iui wiec na ewentualne pozytywne objawy za wcześnie
tak tak po duphastonie maiłam to samo, piersi twarde i bolące!
a wracając do mojego testowania, na betę nie dotarłam bo czuje jak mój organizm zaraz mnie zaskoczy @, rano powtórzyłam test i nadal biel! więc kolejna IUI w listopadzie, chyba że męża nie będzie. Ale poproszę tym razem o stymulację!
dziewczyny czy powinnam zrobić sobie jakieś badania na własną rękę, bo pierwszą IUI miałam na cyklu naturalnym ale tak naprawdę nigdy nikt mi nie zrobił badań, oprócz teraz tych zakaźnych!
tarczycę mam przebadaną i jest z nią ok, trochę tsh podwyższone, ale kontroluje poziom.
Albo czy zrobić mężowi jakieś badania, bo nie nie miał robione HBA ani fragmentacji!
Lenka gratuluję przyrostu nieźle poszedł do góry!!!
Iga66 i Norwegian_forest bardzo mi przykro!!!Norwegian_forest lubi tę wiadomość
M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
Lenka9419 wrote:Czy Ciebie tez boli podbrzusze cały czas ? Tzn mnie najbardziej rano i wieczorem...
kinga27.30 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
zolwik85 wrote:tak tak po duphastonie maiłam to samo, piersi twarde i bolące!
a wracając do mojego testowania, na betę nie dotarłam bo czuje jak mój organizm zaraz mnie zaskoczy @, rano powtórzyłam test i nadal biel! więc kolejna IUI w listopadzie, chyba że męża nie będzie. Ale poproszę tym razem o stymulację!
dziewczyny czy powinnam zrobić sobie jakieś badania na własną rękę, bo pierwszą IUI miałam na cyklu naturalnym ale tak naprawdę nigdy nikt mi nie zrobił badań, oprócz teraz tych zakaźnych!
tarczycę mam przebadaną i jest z nią ok, trochę tsh podwyższone, ale kontroluje poziom.
Albo czy zrobić mężowi jakieś badania, bo nie nie miał robione HBA ani fragmentacji!
Lenka gratuluję przyrostu nieźle poszedł do góry!!!
Iga66 i Norwegian_forest bardzo mi przykro!!!
Fragmentacja nie jest aż tak potrzebna bo przy IUI i tak wybiera się te "dobre plemniki". Ważniejszy jest test HBA żeby sprawdzić czy są one wgl zdolne do zapłodnienia.
Jeżeli chodzi o dodatkowe badania no to podstawa to czystość pochwy chlamydia u ciebie i partnera oraz TSH i monitoring aby sprawdzić czy u Ciebie faktycznie cykl naturalny jest ok a pęcherzyki pękają. I raczej to wszystko. U mnie III IUI na nautlranym jak teraz się nie uda to tez chce spróbować z większa ilością pęcherzyków.zolwik85 lubi tę wiadomość
-
artam89 wrote:Mam takie pytanie do dziewczyn które biorą duphaston też was bola piersi? Mam taka tkliwosc ich...brodawki i sutki az czuje jak sa ciepłe. Uprzedzajac pytanie jestem 7 dni po iui wiec na ewentualne pozytywne objawy za wcześnie
Mnie piersi bolą praktycznie od drugiego dnia po owulacji, a Duphaston biorę od 5 dnia ale pękły mi dwa pęcherzyki, wytworzyły się dwa ciałka żółte i to pewnie one głównie produkują tyle progesteronuKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Dziękuję bardzo dziewczyny za odpowiedziInvimed Wrocław 31lat
*io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
* małż-slabe nasienie- morfologia 0%
* Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
Mąż - c1c2
3iui nieudane
1ivf
10.07 punkcja
2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
06.12- transfer blastki...0.1 beta
2ivf start 26.06.2020
3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
24.08 transfer 2x4aa -
Lenka super przyrost, dobrze że idziesz jutro do lekarza bo dawkę euthyroxu trzeba zwiększyć koniecznie.
Przykro mi dziewczyny, że nie wszystkim się udało, trzymam kciuki za Was dalej. &&&
Żółwik my też nigdy nie robiliśmy fragmetacji i hba. A Ty miałaś robione badania hormonalne? Jeśli nie to 3dc możesz zrobić LH, FSH i edtradiol, w 22dc progesteron, chyba że będziesz brała jakąś luteine to nie ma sensu. Natomiast jeśli masz normalne cykle i naturalną owulacje to raczej żadne wielkie nieprawidłowości Ci tam nie wyjdą. A miałaś badaną drożność jajowodow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:36
Norwegian_forest lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Lenka super przyrost, dobrze że idziesz jutro do lekarza bo dawkę eutgyroxu trzeba zwiększyć koniecznie.
Pisalam do lekarza i mam zwiększyć sobie o pół tabletki. Czyli półtora tabletki będę brała:)kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
MagdRy wrote:Fragmentacja nie jest aż tak potrzebna bo przy IUI i tak wybiera się te "dobre plemniki". Ważniejszy jest test HBA żeby sprawdzić czy są one wgl zdolne do zapłodnienia.
Jeżeli chodzi o dodatkowe badania no to podstawa to czystość pochwy chlamydia u ciebie i partnera oraz TSH i monitoring aby sprawdzić czy u Ciebie faktycznie cykl naturalny jest ok a pęcherzyki pękają. I raczej to wszystko. U mnie III IUI na nautlranym jak teraz się nie uda to tez chce spróbować z większa ilością pęcherzyków.
jeżeli chodzi o mnie to miałam robioną chlamydię z krwi teraz do IUI i wcześniej przed drożnością, więc chyba ok, pęcherzyk teraz po IUI pękł więc też ok.
u nas chyba największy problem z tym ruchem i ilością nasienia. Więc muszę męża wysłać na HBA i uzbroić się w nadzieje na kolejną próbę!M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
nick nieaktualnyzolwik85 wrote:jeżeli chodzi o mnie to miałam robioną chlamydię z krwi teraz do IUI i wcześniej przed drożnością, więc chyba ok, pęcherzyk teraz po IUI pękł więc też ok.
u nas chyba największy problem z tym ruchem i ilością nasienia. Więc muszę męża wysłać na HBA i uzbroić się w nadzieje na kolejną próbę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:19
-
Lenka9419 wrote:Jeżeli Twój mąż ma azoospermie nie chcecie skorzystać z dawcy ?? Albo z in vitro bo przy azoo to chyba ciazko będzie ? Moj ma azoo i nie dali szansy dlatego skorzystaliśmy z banku...
no na wyniku mam podanie azoospermia, ale jest ich niby 13 mln/ml więc lekarz powiedział, że inseminacja do 5 prób, ale nie wiem czy ja psychicznie to ogarnę.
Do tego z dawcą może być kiepsko, bo mój M tego nie zniesie, już mu jest ciężko z tym , że nasze problemy są z jego " winy". nie wiem, muszę to przemielić, jest mi trochę ciężko bo męża nie ma, jego praca i wieczne delegacje zabijają nas " mnie".
A ile twój miał plemników w 1ml ?M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
byliśmy rok temu we Wrocławiu w Invictie, ale po tym jak nas potraktowali i co usłyszeliśmy mąż mi się zamkną w sobie i minęło 10 miesięcy. Teraz jesteśmy w Opolu w GMW, może nie mają pochlebnych opinii na swój temat, ale mam blisko i mojemu M lekarz przypadł do gustu.M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
zolwik85 wrote:byliśmy rok temu we Wrocławiu w Invictie, ale po tym jak nas potraktowali i co usłyszeliśmy mąż mi się zamkną w sobie i minęło 10 miesięcy. Teraz jesteśmy w Opolu w GMW, może nie mają pochlebnych opinii na swój temat, ale mam blisko i mojemu M lekarz przypadł do gustu.
zolwik85 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień