X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik po 3 dniach 261.80 tylko tsh 6.080 :((

Iga66 lubi tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Mam wynik po 3 dniach 261.80 tylko tsh 6.080 :((

Cudna beta! Ale biegusiem do endokrynologa!

Lenka9419 lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    U mnie tez ch*j:(
    Co najlepsze poszłam rano szczęśliwa do przychodni, miałam mieć w skierowaniach elektronicznych betę, nie wzięłam nawet portfela... i co? Nie było :/
    Kupiłam test jakiś czuły niby... i co? Biel :/

Załamka :(
    Przykro mi :(

Norwegian_forest lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Cudna beta! Ale biegusiem do endokrynologa!
    Moj ginekolog jest endokrynologiem.jutro mam wizytę. Chyba nie będzie za pozno ?

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Moj ginekolog jest endokrynologiem.jutro mam wizytę. Chyba nie będzie za pozno ?

Nie, będzie ok! Pewnie Ci zwiększy euthyrox jeśli bierzesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Nie, będzie ok! Pewnie Ci zwiększy euthyrox jeśli bierzesz
    Biore 75

• artam89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do dziewczyn które biorą duphaston też was bola piersi? Mam taka tkliwosc ich...brodawki i sutki az czuje jak sa ciepłe. Uprzedzajac pytanie jestem 7 dni po iui wiec na ewentualne pozytywne objawy za wcześnie

Invimed Wrocław 31lat
    *io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
    * małż-slabe nasienie- morfologia 0%
    * Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
    Mąż - c1c2
    3iui nieudane
    1ivf
    10.07 punkcja
    2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
    05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
    06.12- transfer blastki...0.1 beta

2ivf start 26.06.2020
    3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
    24.08 transfer 2x4aa
  • zolwik85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artam89 wrote:
    Mam takie pytanie do dziewczyn które biorą duphaston też was bola piersi? Mam taka tkliwosc ich...brodawki i sutki az czuje jak sa ciepłe. Uprzedzajac pytanie jestem 7 dni po iui wiec na ewentualne pozytywne objawy za wcześnie

tak tak po duphastonie maiłam to samo, piersi twarde i bolące!

a wracając do mojego testowania, na betę nie dotarłam bo czuje jak mój organizm zaraz mnie zaskoczy @, rano powtórzyłam test i nadal biel! :( więc kolejna IUI w listopadzie, chyba że męża nie będzie. Ale poproszę tym razem o stymulację!
    dziewczyny czy powinnam zrobić sobie jakieś badania na własną rękę, bo pierwszą IUI miałam na cyklu naturalnym ale tak naprawdę nigdy nikt mi nie zrobił badań, oprócz teraz tych zakaźnych!
    tarczycę mam przebadaną i jest z nią ok, trochę tsh podwyższone, ale kontroluje poziom.
    Albo czy zrobić mężowi jakieś badania, bo nie nie miał robione HBA ani fragmentacji!

Lenka gratuluję przyrostu nieźle poszedł do góry!!!

Iga66 i Norwegian_forest bardzo mi przykro!!!

M: słabe nasienie: ilość , ruch
    1IUI 15.10.2018 :(
    2IUI 12.11.2018 :(
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Czy Ciebie tez boli podbrzusze cały czas ? Tzn mnie najbardziej rano i wieczorem...
    Dziewczyny mi na te bóle na początku ciąży pomagało jak leżąc na wznak położyłam sobie pod kolana poduszkę, najlepiej taki wałek :). A tak wogole to brzuch będzie bolał cały czas tylko z każdym tygodniem trochę inaczej. Bierzcie też dobry magnez w maksymalnych dawkach bo będzie teraz bardzo potrzebny przy rozciaganiu macicy i więzadeł ;).

kinga27.30 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolwik85 wrote:
    tak tak po duphastonie maiłam to samo, piersi twarde i bolące!

a wracając do mojego testowania, na betę nie dotarłam bo czuje jak mój organizm zaraz mnie zaskoczy @, rano powtórzyłam test i nadal biel! :( więc kolejna IUI w listopadzie, chyba że męża nie będzie. Ale poproszę tym razem o stymulację!
    dziewczyny czy powinnam zrobić sobie jakieś badania na własną rękę, bo pierwszą IUI miałam na cyklu naturalnym ale tak naprawdę nigdy nikt mi nie zrobił badań, oprócz teraz tych zakaźnych!
    tarczycę mam przebadaną i jest z nią ok, trochę tsh podwyższone, ale kontroluje poziom.
    Albo czy zrobić mężowi jakieś badania, bo nie nie miał robione HBA ani fragmentacji!

Lenka gratuluję przyrostu nieźle poszedł do góry!!!

Iga66 i Norwegian_forest bardzo mi przykro!!!

Fragmentacja nie jest aż tak potrzebna bo przy IUI i tak wybiera się te "dobre plemniki". Ważniejszy jest test HBA żeby sprawdzić czy są one wgl zdolne do zapłodnienia.

Jeżeli chodzi o dodatkowe badania no to podstawa to czystość pochwy chlamydia u ciebie i partnera oraz TSH i monitoring aby sprawdzić czy u Ciebie faktycznie cykl naturalny jest ok a pęcherzyki pękają. I raczej to wszystko. U mnie III IUI na nautlranym jak teraz się nie uda to tez chce spróbować z większa ilością pęcherzyków.

zolwik85 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artam89 wrote:

Mnie piersi bolą praktycznie od drugiego dnia po owulacji, a Duphaston biorę od 5 dnia ale pękły mi dwa pęcherzyki, wytworzyły się dwa ciałka żółte i to pewnie one głównie produkują tyle progesteronu

• artam89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny za odpowiedzi

Invimed Wrocław 31lat
    *io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
    * małż-slabe nasienie- morfologia 0%
    * Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
    Mąż - c1c2
    3iui nieudane
    1ivf
    10.07 punkcja
    2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
    05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
    06.12- transfer blastki...0.1 beta

2ivf start 26.06.2020
    3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
    24.08 transfer 2x4aa
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka super przyrost, dobrze że idziesz jutro do lekarza bo dawkę euthyroxu trzeba zwiększyć koniecznie.

Przykro mi dziewczyny, że nie wszystkim się udało, trzymam kciuki za Was dalej. &&&

Żółwik my też nigdy nie robiliśmy fragmetacji i hba. A Ty miałaś robione badania hormonalne? Jeśli nie to 3dc możesz zrobić LH, FSH i edtradiol, w 22dc progesteron, chyba że będziesz brała jakąś luteine to nie ma sensu. Natomiast jeśli masz normalne cykle i naturalną owulacje to raczej żadne wielkie nieprawidłowości Ci tam nie wyjdą. A miałaś badaną drożność jajowodow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:36

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Lenka super przyrost, dobrze że idziesz jutro do lekarza bo dawkę eutgyroxu trzeba zwiększyć koniecznie.

Pisalam do lekarza i mam zwiększyć sobie o pół tabletki. Czyli półtora tabletki będę brała:)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

• zolwik85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Fragmentacja nie jest aż tak potrzebna bo przy IUI i tak wybiera się te "dobre plemniki". Ważniejszy jest test HBA żeby sprawdzić czy są one wgl zdolne do zapłodnienia.

Jeżeli chodzi o dodatkowe badania no to podstawa to czystość pochwy chlamydia u ciebie i partnera oraz TSH i monitoring aby sprawdzić czy u Ciebie faktycznie cykl naturalny jest ok a pęcherzyki pękają. I raczej to wszystko. U mnie III IUI na nautlranym jak teraz się nie uda to tez chce spróbować z większa ilością pęcherzyków.

jeżeli chodzi o mnie to miałam robioną chlamydię z krwi teraz do IUI i wcześniej przed drożnością, więc chyba ok, pęcherzyk teraz po IUI pękł więc też ok.
    u nas chyba największy problem z tym ruchem i ilością nasienia. Więc muszę męża wysłać na HBA i uzbroić się w nadzieje na kolejną próbę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolwik85 wrote:
    jeżeli chodzi o mnie to miałam robioną chlamydię z krwi teraz do IUI i wcześniej przed drożnością, więc chyba ok, pęcherzyk teraz po IUI pękł więc też ok.
    u nas chyba największy problem z tym ruchem i ilością nasienia. Więc muszę męża wysłać na HBA i uzbroić się w nadzieje na kolejną próbę!
    Jeżeli Twój mąż ma azoospermie nie chcecie skorzystać z dawcy ?? Albo z in vitro bo przy azoo to chyba ciazko będzie ? Moj ma azoo i nie dali szansy dlatego skorzystaliśmy z banku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:19

• Anecia666 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również przy azo polecam skorzystanie z dawcy. W jakiej jestescie klinice i u jakiego lekarza?

2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
    2022 Wracamy do gry!
  • zolwik85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Jeżeli Twój mąż ma azoospermie nie chcecie skorzystać z dawcy ?? Albo z in vitro bo przy azoo to chyba ciazko będzie ? Moj ma azoo i nie dali szansy dlatego skorzystaliśmy z banku...

no na wyniku mam podanie azoospermia, ale jest ich niby 13 mln/ml więc lekarz powiedział, że inseminacja do 5 prób, ale nie wiem czy ja psychicznie to ogarnę.
    Do tego z dawcą może być kiepsko, bo mój M tego nie zniesie, już mu jest ciężko z tym , że nasze problemy są z jego " winy". nie wiem, muszę to przemielić, jest mi trochę ciężko bo męża nie ma, jego praca i wieczne delegacje zabijają nas " mnie".

A ile twój miał plemników w 1ml ?

• zolwik85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byliśmy rok temu we Wrocławiu w Invictie, ale po tym jak nas potraktowali i co usłyszeliśmy mąż mi się zamkną w sobie i minęło 10 miesięcy. Teraz jesteśmy w Opolu w GMW, może nie mają pochlebnych opinii na swój temat, ale mam blisko i mojemu M lekarz przypadł do gustu.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolwik85 wrote:
    byliśmy rok temu we Wrocławiu w Invictie, ale po tym jak nas potraktowali i co usłyszeliśmy mąż mi się zamkną w sobie i minęło 10 miesięcy. Teraz jesteśmy w Opolu w GMW, może nie mają pochlebnych opinii na swój temat, ale mam blisko i mojemu M lekarz przypadł do gustu.
    Invicta wrocławska to tragedia, nie dziwię się że mąż tak zareagował. Jakby co polecam invimed. Ilość plemników w ml wcale nie jest taka tragiczna, zaszłam przy gorszej ;).

zolwik85 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Start II procedury?
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ