Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
...Nie masz faceta, pytaja kiedy będziesz mieć...masz to pytaja, kiedy zaręczyny, później kiedy ślub i dziecko itd itd Tak szczerze Ci ludzie nie mają swojego życia i taktu tak naprawdę, bo są czasy jakie są i mogliby czasem pomyśleć zanim głupio zapytają.
A te ciążę wszędzie, to już jakiś obłęd. A jak słyszę znajomą co zachodzi w ciążę od jednego razu i to obojętne prawie kiedy i w jakim dniu, to mnie coś strzela z tej bezsilności i niesprawiedliwosci.
Nie zazdroszczę jej, tylko jest mi przykro że ja tyle czasu, że wszystko bym oddała, a jednak nie mam bobaska.Selina, Olalasz lubią tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
Rozumiem was w 100 %. Też czuję często,złość i niesprawiedliwość, że innym się udaje, a nam nie. Najbardziej denerwuje mnie to jak "patologia" rodzi kolejne dziecko,później takie dzieciaki są zdane same na siebie I nieszczęśliwe... Na szczęście w moim otoczeniu jest wiele osób, które nie chce jeszcze dzieci, dlatego może jest mi czasem trochę łatwiej,że nie wszyscy mają już dzieci. My dlatego nikomu o tym nie mówimy,bo chyba nie chce litości od ludzi,którzy nie rozumieją mojego problemu.Pozatym wiem,że moi bliscy by się o nas martwili. Chyba się tego boję. Apropo jestem z moim mężem 10 lat i był moim pierwszym poważnym chłopakiem;)
CYTRYNKA_2016, Anuśla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Selina, ja tylko czekam aż dowiem się od mojego byłego chłopaka,który zarzekał się,że nigdy nie będzie mieć dzieci i między innymi dlatego się rozstaliśmy,że jednak się zdecydował.
Ja już odpuszczałam, nie odpuszczałam, chodziłam do kliniki, nie chodziłam, pilnowałem owulacji, wyjeżdżałam i totalny luz. Pewnie,ze lepiej odpuścić, ale po 4 latach starań i zbizających się 37 urodzin, to naprawdę ciężkie. Myślę o mojej dziecinie, nawołuję ją, wszystkie moje przyjaciółki „gadają z górą w tej sprawie” i wierzę mocno,ze ten dzień nadejdzie.
A z tymi byłymi to zawsze tak jest, nie chcą dzieci nie chcą po czym po rozstaniu poznaja jakas panne i bęc bobas, najczesciej oczywiscie z wpadkiCYTRYNKA_2016, Miła27, Olalasz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle fajna seria wypowiedzi- fajna w sensie chyba kazda z nas czula kazde emocje tu opisywane. Jak tak czytam to caly czas "gratuluje a potem rycze"-no ja tez, "patologia rodzi od razu"- no dokladnie. "I odpuszczalam i walczylam"- fakt, ja tez mialam przerwe wakacyjna. "Macie jeszcze czas"- no tak, mam 26 lat i co? Juz 15 cykli minelo, ma minac 30 zeby warto sie bylo tym interesowac? Bo skoro ja juz walcze i juz nie wychodzi to sorry ale odpisc? Ale przeciez odpuscilam w wakacje -odpusc jeszcze raz!-,- ktos mi powie gdzie ten magiczny przelacznik do luzowania o ktorym wszyscy tak mowia? To byloby zdrowsze i tansze niz ten geriatryczny zestaw lekow i suplementow.
Selina, Miła27, Olalasz, Natka44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak na koniec to niestety ale aktualnie jestem wredna suka bo moje kontakty skupiaja sie na niedzieciatych kolezankach- z dzieciatymi sie zluzowaly "przypadkiem" nic na to nie poradze jesli chce zachowac zdrowie psychiczne. Nie ruszaja mnie tylko wieksze dzieci;)
-
Iwcia i Sisi kiedy testujcie? Czy może idziecie na bete?
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
nick nieaktualnyBogna w cytologii pobiera się tak jaky fragment błony śluzowej z szyjki macicy by sprawdzic czy nie ma zmian nowotworowych, czy komorki sa prawidłowe ale czy tez nie ma jakiegos zakazenia, stanu zapalnego itp. Biocenoza dotyczy pochwy, nie szyjki. Obrazuje cała flore bakteryjna pochwy, czy nie ma w niej zakazenia i czy jest dobra flora
-
nick nieaktualny
-
Cześć wszystkim,
Czas i na mnie:) zamiast tylko czytać, trzeba było zacząć działac.
Jestem już mamą, wcześniej planowane zajście w ciąże kończyło sie powodzeniem w pierwszym cyklu, życie jednak płata figle...Mam nowego partnera, który wygrał walkę z nowotworem, niestety musieliśmy zmierzyć sie z AZOSPERMIĄ...Diagnostyka w Gyncentrum i Novum Warszawa, i przyszedł czas na decyzje, Inseminacja z dawcą. I tak oto jestem tutaj z Wami:) Mam nadzieję, ze wspólnie dotrzemy do końca i zobaczymy upragnione dwie kreseczki. Będę wdzięczna za porady, ciężko czasami cokolwiek wymóc od lekarzy, a chciałabym dobrze sie przygotować do pierwszej Inseminacji. Czas niestety działa na niekorzyść. Moja rezerwa troszkę niska, ale na USG były ładne pęcherzyki. Jestem dobrej myśli,dajcie info jak sie zabrać od początku, mam wymaz i cytologie, TSH z zeszłego roku. Nie wiem co z genetyką...czy to konieczność?Selina lubi tę wiadomość
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
mila2019 wrote:Ale fajna seria wypowiedzi- fajna w sensie chyba kazda z nas czula kazde emocje tu opisywane. Jak tak czytam to caly czas "gratuluje a potem rycze"-no ja tez, "patologia rodzi od razu"- no dokladnie. "I odpuszczalam i walczylam"- fakt, ja tez mialam przerwe wakacyjna. "Macie jeszcze czas"- no tak, mam 26 lat i co? Juz 15 cykli minelo, ma minac 30 zeby warto sie bylo tym interesowac? Bo skoro ja juz walcze i juz nie wychodzi to sorry ale odpisc? Ale przeciez odpuscilam w wakacje -odpusc jeszcze raz!-,- ktos mi powie gdzie ten magiczny przelacznik do luzowania o ktorym wszyscy tak mowia? To byloby zdrowsze i tansze niz ten geriatryczny zestaw lekow i suplementow.
mila2019 lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Selina wrote:Bogna w cytologii pobiera się tak jaky fragment błony śluzowej z szyjki macicy by sprawdzic czy nie ma zmian nowotworowych, czy komorki sa prawidłowe ale czy tez nie ma jakiegos zakazenia, stanu zapalnego itp. Biocenoza dotyczy pochwy, nie szyjki. Obrazuje cała flore bakteryjna pochwy, czy nie ma w niej zakazenia i czy jest dobra flora
-
Mania80 wrote:Cześć wszystkim,
Czas i na mnie:) zamiast tylko czytać, trzeba było zacząć działac.
Jestem już mamą, wcześniej planowane zajście w ciąże kończyło sie powodzeniem w pierwszym cyklu, życie jednak płata figle...Mam nowego partnera, który wygrał walkę z nowotworem, niestety musieliśmy zmierzyć sie z AZOSPERMIĄ...Diagnostyka w Gyncentrum i Novum Warszawa, i przyszedł czas na decyzje, Inseminacja z dawcą. I tak oto jestem tutaj z Wami:) Mam nadzieję, ze wspólnie dotrzemy do końca i zobaczymy upragnione dwie kreseczki. Będę wdzięczna za porady, ciężko czasami cokolwiek wymóc od lekarzy, a chciałabym dobrze sie przygotować do pierwszej Inseminacji. Czas niestety działa na niekorzyść. Moja rezerwa troszkę niska, ale na USG były ładne pęcherzyki. Jestem dobrej myśli,dajcie info jak sie zabrać od początku, mam wymaz i cytologie, TSH z zeszłego roku. Nie wiem co z genetyką...czy to konieczność?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyBogna87 wrote:W cytologii może wyjść np grzybek i czy wtedy w biocenozie też wyjdzie?
-
Nie jeszcze, kierunek był biopsja i In Vitro, a teraz sie pozmieniało. W poniedziałek mam iść dopytać, ale wolałabym zrobić badania żeby nie tracić czasu. Wyszukujemy też dawce z Cryos...czarna magia z tymi parametrami. Ktoś ma doswiadczenie?
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
A co myślicie o domowej Inseminacji? Ma ktoś doświadczenie?Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMania80 wrote:A co myślicie o domowej Inseminacji? Ma ktoś doświadczenie?
-
mila2019 wrote:Ja przed iui mialam sprawdzane hormony, tsh aktualne a nie sprzed roku, bakterie urea myco chlamydie, wirusy wzw i hiv, cytologie, biocenoze, monitoring cyklu przed iui, toxo i rozyczke, i sono hsg. Nie jestem pewna czy cos jeszcze.
dziękujęChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Selina wrote:A jaki sens ma domowa inseminacja? Nasienie trzeba raczej wypreparować a sprzęty do tego potrzebne są w laboratorium w klinikach. Nasienie w niedługim czasie po obróbce musi zostać podane
Mam na myśli zamówienie z Cryos, jest instrukcja również do przeprowadzenia Inseminacji w domuChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.