X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness001 wrote:
    Teraz Invimed Katowice. Wcześniej Gyncentrum.
    Oo a u kogo jesteś? Dr C.czy S.? :) Ja byłam.u dr C. Jeśli to u niej masz mieć scratching, to na 99% wyśle go do histopato, ale upewnij się

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Atomowka pisałaś, że cyganka Ci wróżyła. Nie chciałaś dać jej więcej kasy i możliwe że Cię przeklęła. Teraz niepowodzenia życiowe będziesz odczytywała jako jej przekleństwo. Wybacz, ale to właśnie takie przybieranie sobie do głowy. Skoro wiesz, że się będziesz sugerować tym co ktoś Ci powie, to lepiej tego już nigdy nie robić.
    Ja nie robiłam i wiem, że nie mogę tego zrobić.

Mój mąż się mega śmieje z takiego wróżenia i przepowiadania, on jeszcze twardziej stapa po ziemi niż ja. Nie mówię, że niektórzy nie mają takiego daru, ok może i mają. Ale powiedźcie mi... Po co to komu? Przeczytamy tutaj że będziemy mieć córkę i syna i wow, jest radość, szał. A co jeśli (tfu tfu) się nie uda i dzieci nie będzie w ogóle? Do kogo będzie żal? Do osoby która przepowiedziała potomstwo czy może do siebie za swoją łatwowierność?
    Ja jestem osobą wierzącą i nie wyobrażam sobie wierzyć w jakiekolwiek wróżby.
    Nie wiem, możecie odczytać od mój post jako wrogi czy zły, ale przysięgam...jak przeczytam jeszcze raz posty o wróżbach, to mnie szlag trafi.
    Zawsze można założyć osoby wątek na wróżby i tam sobie o tym gadać a nie nawijać kilka stron o tym co powiedziała dyndająca obrączka czy karty.
    Sory, muszę, bo się udusze...
    Spoko, wyluzuj 😁
    Każdy ma swoje zdanie na ten temat, a to czy ja wierzę czy nie wierzę nie ma nic do tego, bo tak zakładanie na brzuch pasków Sw. Dominika jak i wróżenie z fusów, kart czy obrączki jest w jakiś sposób łapaniem się nadziei i tyle, a jak się sparze no to cóż, trudno głowy sobie nie urwe.
    Nie, może nie tak łapaniem się nadziei, jak namiastka odrobina szczęścia że ktoś tam będzie mama drużyny piłkarskiej lub jeden małej księżniczki.
    Owszem mam czasem takie myśli że to może ona, ale to było tyle lat do tyłu, że tyle co w życiu osiągnęłam to chyba to nie żadna klątwa może po prostu zwymyslala mnie od najgorszych😂 wierzę w przesady i dary do wróżenia i moja wiara nic nie zmieni.
    Ale masz prawo być zła, ale też czasami warto oderwać chociaż na chwilę myśli od starań ☺️😉

usia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomowka post był kierowany ogólnie do nas wszystkich. Wiadomo, że nie gadamy tu tylko IUI a o różnych rzeczach. Jednak wyobrażasz sobie tutaj np.religijne rozmowy przez kilka stron? Bo ja niezbyt. Są luźne tematy i mniej luźne, te wróżby jak dla mnie są mniej luźne. Napisałam swoje odczucia a mam wrażenie, że je wysmiewasz-skad? Bo wklejasz takie a nie inne emotki.
    Wyluzowana nie jestem i nie będę, bo mnie naparzają od czwartku wnętrzności i możesz/cie odczytać te moje wypociny jak wyładowanie się, może tak jest. Ale wole dać tutaj upust niż znowu w kłótni z mężem

CYTRYNKA_2016, 8Róża8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomowka u nas jest program miejski a nie rzadowy wiec nie pomoge.
    Ja nie widze wysmiewania w tym poscie (by the way lubie ta emotke;)). Fakt, na kilka stron oderwalismy sie od faktow i medycyny ale co jakis czas mniej lub bardziej sie odrywamy i na forum i w czasie staran (teraz sie smieje z wiary w magiczny zel, cudowne wlasciwosci castagnusa,uzdrawiajaca moc wiesiolka itp;) a wszystkiego probowalam i wierzylam mocno:/) Tu bylo tego sporo, mnie to nie przeszkadza ale juz przeszlo.
    Ps. Mnie one humor poprawily,wierze czy nie wierze, prawda czy zabobony, wczoraj bylo tu tak lekko <3
    Ktos testuje na dniach :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 22:51

pszczola2000, Atomowka, usia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja widocznie mam coś z głową... Może powinnam rzadziej zaglądać na forum, bo dla mnie zrobiło się przytłaczająco czytając teksty o ilości dzieci w przyszłości. Zdecydowanie źle na mnie działaja hormony w tym cyklu

• pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Ja nie widze wysmiewania w tym poscie (by the way lubie ta emotke;)). Fakt, na kilka stron oderwalismy sie od faktow i medycyny ale co jakis czas mniej lub bardziej sie odrywamy i na forum i w czasie staran (teraz sie smieje z wiary w magiczny zel, cudowne wlasciwosci castagnusa,uzdrawiajaca moc wiesiolka itp;) a wszystkiego probowalam i wierzylam mocno:/) Tu bylo tego sporo, mnie to nie przeszkadza ale juz przeszlo.
    Ps. Mnie one humor poprawily,wierze czy nie wierze, prawda czy zabobony, wczoraj bylo tu tak lekko <3

Dobrze prawisz ;)

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane 🙂 parę godzin nie zaglądałam do was ,a tu tyle wpisów.🙂 jak tam się macie? Ja dziś ruszam z letrozolem. Mam dylemat pani doktor mówiła mi żebym stawiła się 10 dc na monitoring, a tu psikus wypada w niedzielę. Oni chyba w niedzielę nie pracują,więc umowie się ma 9 dc.w sobotę chyba też ok,jak myślicie ?? Pierwszy raz mam taką sytuację, zawsze wypada mi w tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Atomowka post był kierowany ogólnie do nas wszystkich. Wiadomo, że nie gadamy tu tylko IUI a o różnych rzeczach. Jednak wyobrażasz sobie tutaj np.religijne rozmowy przez kilka stron? Bo ja niezbyt. Są luźne tematy i mniej luźne, te wróżby jak dla mnie są mniej luźne. Napisałam swoje odczucia a mam wrażenie, że je wysmiewasz-skad? Bo wklejasz takie a nie inne emotki.
    Wyluzowana nie jestem i nie będę, bo mnie naparzają od czwartku wnętrzności i możesz/cie odczytać te moje wypociny jak wyładowanie się, może tak jest. Ale wole dać tutaj upust niż znowu w kłótni z mężem
    Nie,nie wysmiewam Twoich odczuć, źle mnie odebralas. Po prostu nie biorę sobie do siebie tego co napisałaś, ot wszystko.
    Miałam okres w swoim życiu gdy cierpiałam z powodu jeszcze wtedy nie zdiagnozowanego refluksu, reagowalam tak samo, jak nie gorzej jak Ty, więc mniej więcej wiem jak się możesz czuć, ogólnie możemy gadać tu o wszystkim i o niczym nie wiem czy sobie wyobrażam bo ja tematem Religi nie bardzo się interesuje, nie obchodzą mnie czyjeś poglądy bo po co mi to do szczęścia? Jak to mówisz, temat mniej luźny.
    Wiem że piszesz ogólnie, a nie tylko do mnie.
    Mam nadzieję, że na dniach Ci się stanie lepiej i lepiej się poczujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Witam kochane 🙂 parę godzin nie zaglądałam do was ,a tu tyle wpisów.🙂 jak tam się macie? Ja dziś ruszam z letrozolem. Mam dylemat pani doktor mówiła mi żebym stawiła się 10 dc na monitoring, a tu psikus wypada w niedzielę. Oni chyba w niedzielę nie pracują,więc umowie się ma 9 dc.w sobotę chyba też ok,jak myślicie ?? Pierwszy raz mam taką sytuację, zawsze wypada mi w tyg.
    Pewnie, ja też tak się umawiałam z lekarzem, pytał która mam zmianę co i jak w pracy i ustawial wizytę żeby wszystkim pasowalo ☺️w końcu miał za to płacone 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 05:04

Miła27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    No nic, zastanawiam się która klinikę w razie co wybrać pod in vitro...

Dzisiaj spałam szybko i intensywnie, oczywiście standardowo przed 1 zmiana nie mogłam zasnąć plus do tego doszły w nocy mdłości i do tej pory trzymają, czuję się totalnie jak przed @....ciekawa jestem czy jeżeli miałam inseme w 11dc czy @ przyjdzie wcześniej niż w 28dc czy tak samo, wiadome owulka przyspieszyła że względu na ilość chemii ale czy cykl też przyspieszy to nie wiem

• Agness001 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Oo a u kogo jesteś? Dr C.czy S.? :) Ja byłam.u dr C. Jeśli to u niej masz mieć scratching, to na 99% wyśle go do histopato, ale upewnij się
    U Dr C :). Umówiłam wizytę do niej po przeczytaniu wielu dobrych opinii. Widziałam na wątku Invimed Katowice, że też u niej byłaś :). Mam nadzieję, że to będzie dla nas szczęśliwe miejsce.

• aola Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania80 wrote:
    u ciebie krótka piłka, starania....problemy i ciąza dziewczynka bez komplikacji. jesien/zima
    A co będzie u mnie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Mila dobrze mówisz czasem takie oderwanie się od myśli " udało się nie udało " tez robi nam dobrze. Te wróżenie z kart to była dla nas zabawa,dla innych ma jakieś znaczenie dla innych mniejsze. Ale ja jestem zdania że skoro można trochę oderwać od rzeczywistości to dlaczego tego nie zrobić. Jedni wierzą we wróżby inni mniej . Ot co humory nam się poprawiły 😀
    A a propos testów. Ja dziś testowałam 😂 testuje co 2 -3 dzień od Ovitrelle żeby sprawdzić czy się długo utrzymuje bo to moje pierwsze podejście do IUI. W sobotę test był negatywny a dziś znów widzę jasną różową kreskę-uzylam innego testu 😂 do ostatecznego testowania jeszcze tydzień 😱
    Oczywiście test nic nie znaczy 😀 miłego dnia ❤️

Atomowka, mila2019 lubią tę wiadomość

• CYTRYNKA_2016 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Olalasz jesteś? Co u Ciebie? Jak test?

preg.png

IUI 1 - 30.01.2019 :-( IUI 2 - 27.02.2019 :-(
    23.04.2019 - IVF
    4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
    5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
    9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
    16.08.2022- powrót po ❄️
    5.09.2022 - transfer
    12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭

24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
    25.05.2023 - beta 383 😍
    26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
    30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
    02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
    13.06.2023 - ❤️

„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”
  • CYTRYNKA_2016 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Selina Jak bóle, czy już przeszły? Czujesz się lepiej?

preg.png

IUI 1 - 30.01.2019 :-( IUI 2 - 27.02.2019 :-(
    23.04.2019 - IVF
    4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
    5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
    9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
    16.08.2022- powrót po ❄️
    5.09.2022 - transfer
    12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭

24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
    25.05.2023 - beta 383 😍
    26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
    30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
    02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
    13.06.2023 - ❤️

„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYTRYNKA_2016 wrote:
    @Selina Jak bóle, czy już przeszły? Czujesz się lepiej?
    Nie przeszły. Jak wydaje mi się, że jest już lepiej, to później wszystko wraca. Będę dziś u lekarki, to wszystko jej powiem

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nie przeszły. Jak wydaje mi się, że jest już lepiej, to później wszystko wraca. Będę dziś u lekarki, to wszystko jej powiem
    Kurczę trochę długo Cię to trzyma . Daj znać później 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 08:29

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomowka właśnie z praca już jest lekki problem😜 Szefowa kręci nosem na te moje wolne 😉 dzięki za odpowiedź, no nic na razie umowie się w sobotę 9 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła a ja w przeciwienstwie zawsze mam pecha i wszystko wypada i sb/nd a pracuja tylko pon-pt. Dlatego 1 iui byla za wczesnie (byl pt a raczej powinna to byc sb), druga w punkt, teraz w srode bede miala 11 dzien i nie wiem jak tam w pierwszym cyklu po lekach ale znowu prawdopodoobna jest niedziela;)

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Miła a ja w przeciwienstwie zawsze mam pecha i wszystko wypada i sb/nd a pracuja tylko pon-pt. Dlatego 1 iui byla za wczesnie (byl pt a raczej powinna to byc sb), druga w punkt, teraz w srode bede miala 11 dzien i nie wiem jak tam w pierwszym cyklu po lekach ale znowu prawdopodoobna jest niedziela;)
    To dziwne ,że tylko do piątku pracują😉 powodzenia oby Ci wszystko dobrze wypadło 🙂 ja już tak kombinuje,bo nie chce w pracy mówić po co mi te wolne

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ