X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Agness001 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pynia wrote:
    Olalasz ściskam Cie mocno ❤️

Dziewczyny ile po nieudanej IUI dostaliście miesiączkę? I czy był to normalny okres jak do tej pory? Pierwszy raz biore jakieś leki (duphaston) przez co cały cykl jest zupełnie inny.
    Dzis 16 dpi. Od kilku dni brzuch boli na zmianę jak przy owulacji i jak na miesiączkę i wydaje mi się że już wlasnie dostalam a ciągle nie ma nic.
    Po ostatniej AID brałam Duphaston. Wydłużyły mi się plamienia przed miesiączką. Zwykle trwają 2-3 dni, wtedy 5. Nawet myślałam, że może jednak się udało i zrobiłam kolejny test ale niestety.

• Pynia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, bo mi lekarz kazał odstawić duphaston jak dostanę miesiączkę a nie odwrotnie a jak czytam u Was to najpierw musialyscie odstawić, zeby wywołać miesiączkę... A czy któras miala takie zalecenie jak ja?

A jak liczylyscie termin spodziewane miesiaczki po IUI? Ja normalnie mialam cykl 31 dniowy ale inseminacja była wcześnie, bo w 12 dc. Czyli powinnam liczyć ok 14 dni od inseminacji czy od mojego normalnego cyklu?

Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi, bo jestesvie mega skarbnica wiedzy ❤️

IUI
    24.02.2019 - nieudana

I IVF
    17.02.2021 - punkcja - było 17 pęcherzyków, 14 komórek z czego tylko 4 były dojrzałe.
    Udało się zapłodnić 3 komórki.
    23.02.2021 - mamy jednego ❄️ 3 - dniowego
    23.03. - FET ✊🏻
    9pt - beta <0,5 💔

II IVF
    22.11.2021- punkcja - było 14 pęcherzyków, 11 komorek...
    W 3 dobie siedem zarodkow,
    29.11.2021 - mamy dwie blastki ❄️❄️, czekamy na wyniki pgt-a
    13.12. - wyniki pgt-a zle, brak rekomendacji do transferu zarodkow :(
    16.12. - wizyta u genetyka

III IFV
    03.09. - początek stymulacji
    16.09. - punkcja - 12 komórek gotowych do zapłodnienia, zapłodnilo się 10, 2 jeszcze na obserwacji
    21.09. - 2 ❄️❄️ + 2 morule w obserwacji
    22.09. - 4 ❄️❄️❄️❄️ - czekamy na wyniki pgt-a
    21.10. - mamy ❄️❄️❄️ zdrowe zarodki! 😍 zaczynamy przygotowania do transferu
    19.12. - transfer + EmbryoGlue + Neoparin
    27.12. - beta <<0,100 💔

19.01. - transfer + EmbryoGlue + intralipid + Neoparin
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pynia wrote:
    Kurcze, bo mi lekarz kazał odstawić duphaston jak dostanę miesiączkę a nie odwrotnie a jak czytam u Was to najpierw musialyscie odstawić, zeby wywołać miesiączkę... A czy któras miala takie zalecenie jak ja?

A jak liczylyscie termin spodziewane miesiaczki po IUI? Ja normalnie mialam cykl 31 dniowy ale inseminacja była wcześnie, bo w 12 dc. Czyli powinnam liczyć ok 14 dni od inseminacji czy od mojego normalnego cyklu?

Kiedys kazano mi brac do wystapienia miesiaczki i tak mozna, za ktoryms razem jak wiedzialam ze cykl jest nieudany odstawilam po 10dniach i za 4 dni dostalam miesiaczke. Mozna i tak i tak.
    Cykl zawsze licze Jak owu mialam 14dnia to okres mam 28dnia, jak 13 to 27dnia itd u mnie sie to sprawdza bo ja wyraznie czuje owulacje. :)

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness001 wrote:
    Po ostatniej AID brałam Duphaston. Wydłużyły mi się plamienia przed miesiączką. Zwykle trwają 2-3 dni, wtedy 5. Nawet myślałam, że może jednak się udało i zrobiłam kolejny test ale niestety.
    O tak, ja kiedys tak mialam, ze cieszylam sie ze to plamienie implantacyjne... a tu sie okazalo, ze plamienia po Duphastonie właśnie.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pynia wrote:

Ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak - bierz duphaston przez 10 dni i zrób bete. Jeśli będzie dodatnia to kontynuuj a jeśli ujemna to odstaw.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pynia dokladnie mozna tak ze do okresu ja tak zrobilam raz ale bez sensu sie to wydluzalo wiec jak wiem ze nic z tego to odstawiam 12/13dpo zeby 14/15 byl bo faza lutealna powinna trwac wlasnie okolo 2 tyg wiec zeby sobie nie macic. Ja tez w tym cyklu zamiast 1 mialam 3.5 dnia plamien:/

• Pynia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo Dziewczyny. Robilam betę w 12 dpo ale wyszła 0,9. Może więc jeśli @ nie przyjdzie pobiore duphaston jeszcze jakieś 2 dni i dostawie - wtedy powinnam dostać okres mniej więcej jak zawsze (przez pregnyl teraz owulacja była wcześniej).

IUI
    24.02.2019 - nieudana

I IVF
    17.02.2021 - punkcja - było 17 pęcherzyków, 14 komórek z czego tylko 4 były dojrzałe.
    Udało się zapłodnić 3 komórki.
    23.02.2021 - mamy jednego ❄️ 3 - dniowego
    23.03. - FET ✊🏻
    9pt - beta <0,5 💔

II IVF
    22.11.2021- punkcja - było 14 pęcherzyków, 11 komorek...
    W 3 dobie siedem zarodkow,
    29.11.2021 - mamy dwie blastki ❄️❄️, czekamy na wyniki pgt-a
    13.12. - wyniki pgt-a zle, brak rekomendacji do transferu zarodkow :(
    16.12. - wizyta u genetyka

III IFV
    03.09. - początek stymulacji
    16.09. - punkcja - 12 komórek gotowych do zapłodnienia, zapłodnilo się 10, 2 jeszcze na obserwacji
    21.09. - 2 ❄️❄️ + 2 morule w obserwacji
    22.09. - 4 ❄️❄️❄️❄️ - czekamy na wyniki pgt-a
    21.10. - mamy ❄️❄️❄️ zdrowe zarodki! 😍 zaczynamy przygotowania do transferu
    19.12. - transfer + EmbryoGlue + Neoparin
    27.12. - beta <<0,100 💔

19.01. - transfer + EmbryoGlue + intralipid + Neoparin
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buba, wiem że ty brałaś encorton. Kiedy zaczynałaś i na jakich dawkach? Ktoś jeszcze ma doświadczenia z encortonem? Ja biorę po raz pierwszy. Zalecenia dzień po inseminacji rano 1 tabletka (5mg) i w południe 0.5.

buba123 lubi tę wiadomość

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu ja miałam 5mg Encortonu przy 3 IUI. Mówi się, że taka dawka to raczej zabieg psychologiczny niż leczniczy, zwykle przepisuje się 10mg i więcej. Ja jednak nie wiem jak to jest do końca, teraz się cieszę że nie miałam tego przepisanego, sterydy to nic fajnego.

U mnie nie za dobrze. Tzn powiem tak: jestem po wizycie u gin i z jajnikami wszystko ok, są ciałka żółte, więc pecherzyki popękały. Niepokoi ją mój ból pleców, zasugerowałam nerki, bo 5lat temu mnie tak bolało jak miałam zapalenie. Ogólnie czuję się coraz gorzej. Zaczęłam pić fitolizyne, pamiętam że mi pomagała wtedy. Pije dużo oczywiście, zioła tak samo, kazała brać Nospe, ale mam wrażenie że już w ogóle na mnie nie działa jakbym jadła cukierki. Wracam jeszcze na parę h do pracy, choć najchetnt bym się położyła. Jutro mam iść zbadać mocz oraz morfologię i crp. Jeszcze mi tego brakowało

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    O nie! :( lecisz od razu z 3 IUI?
    Nie. Muszę zrobić przerwę, bo zwariuję. Chcę też zrobić jednak drożność i zastanowić się,czy robić jeszcze IUI, czy podchodzić do IVF.

Selina, olka_sz lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    ATOMÓWKA w piątek kiepsko ,nie ma kto mnie w pracy zastąpić. Kombinuje od rana i tylko ten poniedziałek mnie ratuje echhh.

MEGGIE zawsze mam 25-26 dniowe cykle, ale po ostatniej IUI 28 dni. Mam nadzieję,że ten 11 dc będzie dobrym rozwiązaniem 😉 mam przeczucie,że powinnam mieć 13 lub 14 dc IUI. Jak na razie czekam z niecierpliwością jak oddzwonią.

OLALASZ bardzo mi przykro 😥😥😥😥 tule Cię mocno!!!😘
    Dziękuję😘

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Alu ja miałam 5mg Encortonu przy 3 IUI. Mówi się, że taka dawka to raczej zabieg psychologiczny niż leczniczy, zwykle przepisuje się 10mg i więcej. Ja jednak nie wiem jak to jest do końca, teraz się cieszę że nie miałam tego przepisanego, sterydy to nic fajnego.

U mnie nie za dobrze. Tzn powiem tak: jestem po wizycie u gin i z jajnikami wszystko ok, są ciałka żółte, więc pecherzyki popękały. Niepokoi ją mój ból pleców, zasugerowałam nerki, bo 5lat temu mnie tak bolało jak miałam zapalenie. Ogólnie czuję się coraz gorzej. Zaczęłam pić fitolizyne, pamiętam że mi pomagała wtedy. Pije dużo oczywiście, zioła tak samo, kazała brać Nospe, ale mam wrażenie że już w ogóle na mnie nie działa jakbym jadła cukierki. Wracam jeszcze na parę h do pracy, choć najchetnt bym się położyła. Jutro mam iść zbadać mocz oraz morfologię i crp. Jeszcze mi tego brakowało

Selina daj znac jak wyniki morfologii, pisalam wyzej do Ciebie, ale chyba Ci umknelo.
    Nie zastanawiasz sie czasem, ze tak duze witaminy z grupy B obciazaja wlasnie nerki zoladek itp?

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    Selina daj znac jak wyniki morfologii, pisalam wyzej do Ciebie, ale chyba Ci umknelo.
    Nie zastanawiasz sie czasem, ze tak duze witaminy z grupy B obciazaja wlasnie nerki zoladek itp?
    Nie biorę ich codziennie. Przed IUI brałam może z 1,5tyg codziennie a tak to co 2-3dzien. W zeszłym roku przed IUI brałam zdecydowanie ich więcej niż teraz i nic się nie działo. W sumie z nowości, to tylko sok z kiszonych buraków piłam i to też przez tydzień z hakiem codziennie a ostatnio przedwczoraj, tam w sumie też duże ilości wit.B są, myślisz że to może być to?
    Bardziej mnie interesują wyniki z moczu, ale wiadomo morfo też. Szkoda że nie można tego zbadać w ciągu dnia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 15:51

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Nie. Muszę zrobić przerwę, bo zwariuję. Chcę też zrobić jednak drożność i zastanowić się,czy robić jeszcze IUI, czy podchodzić do IVF.
    Koniecznie zrób drożność. Ponoć to też pomaga, zazwyczaj jeśli to był powód to dają 3 miesiące i ciąża :) tak mi mówili jak mnie wysyłali na drożność.

Olalasz lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża jeśli chodzi Ci o te mutacje i Pai, to Ci odpisałam chyba stronę wcześniej

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

No też właśnie tak mi się wydaje, że to bardziej terapeutycznie, ale biorę te 7,5 mg jak Pani doktor poleciła. W tym cyklu stosuję wszystko według przykazań i jestem pełna nadziei.
    Mam nadzieję, że z moczu nic nie wyjdzie i zaraz się jakoś szczęśliwie pozbierasz. U mnie na ból pleców i ogólnie bóle w krzyżu pomaga termofor... Trzymaj się i bądź dzielna!

Selina lubi tę wiadomość

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nie biorę ich codziennie. Przed IUI brałam może z 1,5tyg codziennie a tak to co 2-3dzien. W zeszłym roku przed IUI brałam zdecydowanie ich więcej niż teraz i nic się nie działo. W sumie z nowości, to tylko sok z kiszonych buraków piłam i to też przez tydzień z hakiem codziennie a ostatnio przedwczoraj, tam w sumie też duże ilości wit.B są, myślisz że to może być to?
    Bardziej mnie interesują wyniki z moczu, ale wiadomo morfo też. Szkoda że nie można tego zbadać w ciągu dnia :/

Wiesz co nie wiem, trzeba byloby poczytac, alr wydaje mi sie, ze te dawaki B sa konskie... ja pozniej z pol dnia siuskam na jaskrawo zolto... nie wiem czy watroba czy nerki bardziej dostaja po dup.. wiadomo.kolor moczu to skutek witamin B chyba to normalne, nie ma w tym nic zlego, ale ilosc mg jeat sporawa dluzsze branie na pewno nas w jakis sposob obciaza.
    Pytalam sie Ciebie wczesniej Czy Pai to jest to samo co czynnik V leiden i protrombiny. Ja mialam robioje tylko to i mthft i wyszlo mi mthft hetero. a Pai nie mialam
    Myslalam ze jestes tez mthfr hetero i zdziwilam sie jak napisalas ze Pai.
    aaaa to juz sie cofam i czytam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 16:01

Selina lubi tę wiadomość

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu ooo widzisz, termoforek! Uskutecznie jak wrócę do domu. Póki co zaparzylam rumianek i leżę na łóżku w pracy.
    Mam nadzieję, że leki u Ciebie pomogą i niebawem zobaczymy pozytyw :)

• 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Pai to jest co innego niz Leiden, niz protrombiny, ale tez zwiazany z krzepliwoscia.
    tak?
    masakra

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podeszłam do iui w marcu, niestety m nadal w szpitalu, przenieśli go na zakaźny i nadal antybiotyk nic nie działa😪😪

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ