X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • LILIA1986 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie takie coś ... dziś 12 dpo. Wczoraj dostałam krawawienie i załamka, że okres przyszedł. Dziś cisza, tylko jakieś pojedyncze plamki brązowe, brzuch mnie boli jak na okres. Nigdy tak nie miałam. Zawsze na drugi dzień się rozkręcało tak, że morze ze mnie leciało. Wczoraj nie brałam dupka, ale dziś rano jak zobaczyłam, że się nie rozkręcił to wzięłam. Czy możliwe, że dupek przyhamował okres?? Dziwne to...

jedno dziecko w domu 6 lat
    starania o drugie od 2015
    hormony: ok
    cykle: owulacyjne
    nasienie: ok
    jajowody drożne
    histeroskopia z laparoskopią ok.
    1 IUI na niepękniętym - nieudana
    2IUI na pękniętym - udana:)
    beta 13dpo -124,
    beta 15dpo-265
    Beta 18 dpo-1024
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia1986 wrote:
    Meggie widzę że poniedziałek to nasz sądny dzień 🙈🙊mnie o dziwo nagle przestał boleć jajnik i podbrzusze 🥺
    Tylko najgorsze teraz dotrwać do tego poniedziałku :D

usia1986 lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILIA1986 wrote:
    A u mnie takie coś ... dziś 12 dpo. Wczoraj dostałam krawawienie i załamka, że okres przyszedł. Dziś cisza, tylko jakieś pojedyncze plamki brązowe, brzuch mnie boli jak na okres. Nigdy tak nie miałam. Zawsze na drugi dzień się rozkręcało tak, że morze ze mnie leciało. Wczoraj nie brałam dupka, ale dziś rano jak zobaczyłam, że się nie rozkręcił to wzięłam. Czy możliwe, że dupek przyhamował okres?? Dziwne to...
    Ja tak miałam przez Duphaston... nawet lekarzowi mówiłam, że miałam plamienia, dzień zero nic a pozniej znowu plamienie i @. Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak coś innego :) robiłaś test? Już powinien wyjść.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • LILIA1986 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja tak miałam przez Duphaston... nawet lekarzowi mówiłam, że miałam plamienia, dzień zero nic a pozniej znowu plamienie i @. Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak coś innego :) robiłaś test? Już powinien wyjść.

No nie robiłam, bo wczoraj normalnie żywa czerwona krew, nawet sporo, to myśłam, że okres więc odstawiłam dupka. No i normalnie rano myślałam że będzie jak zwykle, czyli najbardziej obfity dzień a tu nic. Więc na wszelki wypadek łyknęłam, bo dziwne mi się wydało. Nic najwyżej jak się nie rozkręci to zrobię test jutro.

jajowody drożne
    beta 13dpo -124,
    beta 15dpo-265
    Beta 18 dpo-1024
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILIA1986 wrote:
    No nie robiłam, bo wczoraj normalnie żywa czerwona krew, nawet sporo, to myśłam, że okres więc odstawiłam dupka. No i normalnie rano myślałam że będzie jak zwykle, czyli najbardziej obfity dzień a tu nic. Więc na wszelki wypadek łyknęłam, bo dziwne mi się wydało. Nic najwyżej jak się nie rozkręci to zrobię test jutro.
    Tak zrób, czekam na wieści :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Wiem, że to głupie ale chce w piątek zrobić pierwszy test o czułości 10, a w poniedziałek 18-go bete. Cykle mam 27-28dni, a IUI miałam w 13dc a w 14dc miałam owu, w zasadzie jakieś 25h po IUI, ale działaliśmy też w domu właśnie wtedy :)
    A Ty?
    U mnie cykle 28/29dni, iui 11dc, tego samego dnia pęknięcie 5h później, ja testów nie chce robić wolę się miło zaskoczyć niż nie miło rozczarować ale już mój organizm daje mi znać że nic z tego,
    My nie działaliśmy w domu bo mąż wyjechał w delegację a ja szłam na 2 zmianę.
    No nie nastawiam się na pozytyw ale też nie będę płakać z negatywu bo to był czysty spontan ta iui 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 08:57

• 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim celu Buba stosowala encorton?

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomowka wrote:
    U mnie cykle 28/29dni, iui 11dc, tego samego dnia pęknięcie 5h później, ja testów nie chce robić wolę się miło zaskoczyć niż nie miło rozczarować ale już mój organizm daje mi znać że nic z tego,
    My nie działaliśmy w domu bo mąż wyjechał w delegację a ja szłam na 2 zmianę.
    No nie nastawiam się na pozytyw ale też nie będę płakać z negatywu bo to był czysty spontan ta iui 😁😁
    No i to jest najlepsze podejście :) fajnie jakby wyszło, ale z drugiej strony jeśli nie wyjdzie to nic się nie stanie. Ja to bym bardzo chciała, żeby mi się udało... każdy dzien do testowania to dla mnie meczarnia :P

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • buba123 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    A w jakim celu Buba stosowala encorton?
    Żeby organizm nie odrzucił zarodka - zapobiegawczo

8Róża8 lubi tę wiadomość

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    No i to jest najlepsze podejście :) fajnie jakby wyszło, ale z drugiej strony jeśli nie wyjdzie to nic się nie stanie. Ja to bym bardzo chciała, żeby mi się udało... każdy dzien do testowania to dla mnie meczarnia :P
    No też jestem bardzo ciekawa bety 😁 rok tego badania nie robiłam, oby wszystko poszło pomyślnie i u wszystkich po 2 kreski jak leci, za koleją 🤗🤗🤗

buba123, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilia zrob raczej test bo takie branie-odstawianie-branie duphastonu nie jest bez wplywu na organizm.zycze Ci oczywiscie zeby to nie byl okres ale jesli jest to przez takie zabiegi moze sie cykl i dalsze cykle poknocic:)

Selina lubi tę wiadomość

• mikia2019 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie najpierw piersi bolały, później przestały. Potem zaczęły na nowo. Teraz bolą w dzień a nocą przestają. Dzisiaj doszedł silny ból brzucha i wysypało mnie na twarzy. Więc raczej okres się zbliża.

Przy pierwszej ciąży którą poroniłam było inaczej. Bolały mnie tylko piersi, wody bym piła litrami i było mi mega gorąco.

Zobaczymy

01.2015 ciąża naturalna [*]
    2016 i 2017 słabe nasienie (1% ruchliwych plemników), info o in vitro
    12.2018 zmiana kliniki, cudowna poprawa nasienia
    01.2019 HSG (obydwa jajowody drożne)
    02.2019 IUI :(
    03.2019 2 IUI :(
    04.2019 3 IUI :(
    05.2019 start długi protokół IVF, 5 zarodków 4AA
    08.2019 transfer zarodka (1 zarodek się nie rozmroził), zostały 3 zarodki
    27.08.2019 bHCG 87, mój mały cudzie trwaj :)
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Lilia zrob raczej test bo takie branie-odstawianie-branie duphastonu nie jest bez wplywu na organizm.zycze Ci oczywiscie zeby to nie byl okres ale jesli jest to przez takie zabiegi moze sie cykl i dalsze cykle poknocic:)
    mila2019 ma rację, mi lekarz powiedział, że duphaston brany w tym cyklu kreuje nam kolejne cykle. Nawet kiedy miałam zakazane starania przez jeden cykl (wykryli ureaplasme) to kazał brać normalnie do końca tych 10 dni, żeby się nie poprzestawialo.

Selina lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie źle. Wyszło mi bardzo dużo leukocytów w moczu, erytrocyty i liczne bakterie. Zajebiście.
    Za 1,5h mam wizytę u internistki, ale wczoraj dostałam receptę na 1dniowy antybiotyk od gin (Morunal czy coś takiego) i że mam wziąć jak leukocyty przekroczą 5 a ja mam 50-70 (taki wynik).
    Mogę się wypisać z tej listy marcowej, o dupę rozbić to IUI :(

Lenaa86 lubi tę wiadomość

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina współczuję, nie ten czas na takie chorowanie, ale nic nie przekreślaj. Sama nie raz pisałaś że dzieciaczki się z różnych dziwnych cykli pojawiały, więc trzymam kciuki nadal!
    Zdrowiej!

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    U mnie źle. Wyszło mi bardzo dużo leukocytów w moczu, erytrocyty i liczne bakterie. Zajebiście.
    Za 1,5h mam wizytę u internistki, ale wczoraj dostałam receptę na 1dniowy antybiotyk od gin (Morunal czy coś takiego) i że mam wziąć jak leukocyty przekroczą 5 a ja mam 50-70 (taki wynik).

Przez pomyłkę polubiłam. Selina nic się nie przejmuj i nie spisuj ma straty tej IUI. Monural to bardzo dobry i w pełni bezpieczny antybiotyk, każdej kobiecie ciężarnej z problemami pęcherza lekarze to przepisują. Pij dużo wody, kup sobie urinal dodatkowo i na pewno Ci przejdzie :-)

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • LILIA1986 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Monural całkowicie bezpieczny dla ciężarnych więc nie ma co się lękać. Będzie dobrze, a choroba nic nie przekreśla.

jajowody drożne
    beta 13dpo -124,
    beta 15dpo-265
    Beta 18 dpo-1024
  • LILIA1986 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    mila2019 ma rację, mi lekarz powiedział, że duphaston brany w tym cyklu kreuje nam kolejne cykle. Nawet kiedy miałam zakazane starania przez jeden cykl (wykryli ureaplasme) to kazał brać normalnie do końca tych 10 dni, żeby się nie poprzestawialo.

No wiem, ale w sumie to tak jakbym zapomniała jednej tabletki. Krwawienia dostałam po południu, a zawsze biorę drugą koło 21 dopiero. Nie wiem o co chodzi. Na razie nie mam nawet plamienia, wszystko ustało...Może to to ovitrelle, spowodowało?

jajowody drożne
    beta 13dpo -124,
    beta 15dpo-265
    Beta 18 dpo-1024
  • Agness001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Przykro mi, że musisz przez to przechodzić. Mam nadzieję, że leki szybko Ci pomogą a ta inseminacja okaże się szczęśliwa :).

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Cholera!! Musiało się dziadostwo przypałętac!! Selinka tak jak dziewczyny piszą nic jeszcze nie jest przekreslone 😘 wylecz się,a później czekaj na betę 😘 trzymam za Ciebie kciuki😘

Selina lubi tę wiadomość

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ