Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPtaszek20 wrote:Selina,staram sie o dziecko ju prawie 4 lata z pomoca obecnego lekarza prawie 1,5 i w tym czasie zrobilam tylko jeden raz test-kiedy po powrocie z wakacji przesunela mi się o 3 dni miesiaczka. Zwykle okres pojawia sie zlosliwie w dniu w ktorym sobie mysle-dzis zrobie test(ja chyba po prostu juz w to nie wierze)pojawia sie po owu bol plecow i już wiem ze dupa-tzn nic z tego he. Chyba latwiej by mi bylo gdyby byla jakas konkretna przyczyna... nie wiem w sumie co dalej-raz na pewno jeszcze podejdziemy a pozniej? Immunologia?genetyka?nie robilam badan w tym kierunku bo moj gin uwaza ze powinno sie je robic po stratach a ja nigdy w ciazy nie bylam.
Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny. Niegdy nie przypuszczalam ze bede miala takie marzenie-dwie kreski... -
A u mnie w pracy wlasnie dwie dziewczyny poinformowaly nas radosnie o ciazy (w tym jedna ktora uwielbiam wiec szczerze sie ucieszylam,oczywiscie swoje w domu wyplakalam bo to silniejsze ode mnie ale zycze im wszystkoiego co najlepsze ). Jutro usiade z winem i zaczne obmyslac dalszy plan...gin delikatnie zasugerowal zeby pomyslec o bardziej radykalnych sposobach (rowniez ze wzgledu na wiek- za m-c skoncze 36 lat)ehhh. Patrzac na to co tu pisze jestem pewna ze okres jutro przyjdzie he
-
usia1986 wrote:Nie lubię,a który to dzień cyklu? Może jednak nie wszystko stracone!!
36 lat 💃
Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.
Starania 06.2017
4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
Brak mrozaczkow😑
16.11.20 start stymulacji
27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
2.12.20 transfer blastki😔
Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉 -
nick nieaktualnyLilia super, ze beta rosnie Zdrowej ciazy zycze!
Ptaszek a jestescie nastawieni na ivf jak cos? Ja na kazdym kroku o tym słyszę a jestem 3lata młodsza, ale wyszłam juz z założenia, ze lekarze poprostu tak muszą. Wiedzą, ze to ma wieksza skutecznosc, bo przebadaja komorki, zarodki itd. i jak trzeba będzie, to podejdziemy -
Selina wrote:Nie robisz bety? Z testami różnie bywa
36 lat 💃
Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.
Starania 06.2017
4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
Brak mrozaczkow😑
16.11.20 start stymulacji
27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
2.12.20 transfer blastki😔
Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉 -
No wlasnie nie jestesmy!🙁 sadzilam ze skoro nie ma widocznego i pewnego problemu to zajscie w naturalną ciaze to tylko kwestia czasu ale ta kwestia czasu juz za dlugo trwa. In vitro to jednak spory wydatek przy kredycie hipotecznym a skoro u nas nie jest znany problem to jakis mega szans na pewne powodzenie tej metody tez nie ma...potrzebuje troche czasu aby zebrac taka kwote a czasu (ze wzgl.na wiek)chyba duzo nie mamy.
Atomowka lubi tę wiadomość
-
Ptaszek20 wrote:Czesc dziewczyny,u mnie dziś 25dc ,13dni po iui. Obiecalam sobie,ze test zrobie dopiero 14dp iui ale chyba nawet nie dotrwam do tego czasu bo juz @ za zakretem- boli podbrzusze, piersi w sumie jak zwykle od owu, w dole plecow lupie, i przy szyjce pokazuje sie zabarwiony krwia sluz wiec jutro rano wiadomo co bedzie 🙄- juz wino w lodowce czeka na ukojenie zalu... sporobuje jeszcze raz...a warunki niby idealne byly...
Podziwiam Cię za długa walkę, i rozumiem pesymizm gdy tylko pojawia się pierwsza oznaka @, tyle ze musisz, podkreślam, musisz być dobrej myśli do ostatniej chwili. Takie oznaki możesz mieć również przed chwila na która tak długo czekasz:)
U mnie 7 dni po IUI, to Ci dopiero piękny cykl, jeden pęcherzyk zamiast naturalnych 5 i żadnych objawów:)
Nawet bol brzucha, lekko dawał znac o sobie nosząc krzesła po schodach.
Cycki milczą, dupka mam dowcipnie wiec już niczego nie szukam😂.
Idę na kolacyjkę ze znajomymi, zjeść i napić się coś pysznego:)Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
Lilią super gratulacje:)
Napisz jak die czujeszChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
Mania80 wrote:Lilią super gratulacje:)
Napisz jak die czujesz
A srednio sie czuje. Chyba najgorzej z moich dotychczasowych ciaz. Spac mi sie potwornie chce i codzienne czynnosci mnie mecza. Dodatkowo pojawia mi sie raz po raz plamienie brazowe, ktore mnie martwi. Moze jest spowodowane jeszcze zagniezdzaniem, albo jakas pozostaloscia po tym krwawieniu poniedzialkowym. To dopiero sam poczatek wiec nawet boje sie cieszyc. Duzo poleguje i mam nadzieje ze sie unormuje wszystko. Przewiduje nielatwa ciaze, bo ostatnio tez bylo tylko pod gorke, ale sie udalo, wiec trzeba nie tracic wiary.jedno dziecko w domu 6 lat
starania o drugie od 2015
hormony: ok
cykle: owulacyjne
nasienie: ok
jajowody drożne
histeroskopia z laparoskopią ok.
1 IUI na niepękniętym - nieudana
2IUI na pękniętym - udana:)
beta 13dpo -124,
beta 15dpo-265
Beta 18 dpo-1024 -
Czy w naszym przypadku przy tsh 2,4 juz cos sie robi? przejrzalam swohe wyniki z przed 2 lat bo wtedy tylko robilam tsh i takie mialam.. nikt w klinice nie zwrocil na to uwagi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 20:32
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
nick nieaktualnyJa mam dziś totalny reset. Rano robiłam test i oczywiście negatywny jak ta lala. W końcu spotkam się z koleżanką której nie widziałam ponad rok i mam zamiar wypić, wyluzować, odstresować się,nie myśleć. 6 lat robię wszystko co muszę dziś jest mój czas. Do dziś robiłam co mogłam i musiałam test negatywny więc chulaj duszo piekła nie ma😀nie pamiętam kiedy miałam taki wieczór,aż Mąż w szoku że na tyle chcę sobie pozwolić ale cieszy się że w tym wszystkim znalazłam czas dla siebie. W końcu!
8Róża8, mila2019, Anusia87, Mania80, LILIA1986, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
8Róża8 wrote:Czy w naszym przypadku przy tsh 2,4 juz cos sie robi? przejrzalam swohe wyniki z przed 2 lat bo wtedy tylko robilam tsh i takie mialam.. nikt w klinice nie zwrocil na to uwagi.1cs: Synek 07.2014, cc
Starania o rodzeństwo od 07.2015
01-05.2019 - 3x IUI
05.2019 IVF start, krótki protokół, transfer odroczony, mamy 1❄️
07.08 FET blastki 4AB 😢
04.09 CRIO-ICSI 6 komórek
09.09 ET wczesnej blastki 2 😢
Koniec walki -
Dziewczyny a ja dzisiaj przeżyłam szok. Pisałam Wam wczoraj ze mam pecherzyk 14mm, dzisiaj poszłam na monit i ma 24mm (wczoraj był źle zamierzony) ....takze owu lada moment. Doktor zaproponował iui jutro, a ja jutro muszę iść do pracy, męża też nie ma także cykl z głowy ehhhhh
PS. Sorry, musiałam się wyzalic35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Patryka89 wrote:Nie odbierz tego jako atak czy coś na Twoją osobę, czuję się jednak jako pielęgniarka zobowiązana, by "pouczyć". Z przeziębieniami, anginami, biegunkami itp NIE chodzimy na SOR - od tego jest nasz lekarz rodzinny, a w godzinach wieczornych i w weekendy - wyznaczone przygodnie, realizujące tzw. nocną i świąteczną opiekę. SOR, czyli Szpitalny Oddział Ratunkowy, jest od stanów zagrożenia życia.
Piszę o tym informacyjnie, bo być może po prostu tego nie wiedziałaś i ktoś z wątku też nie wiedział, a dowie się
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Cześć Selina
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętasz z poprzedniego roku. Widzę, że za Tobą 4 IUI, trzymam kciuki ! Ja chciałam się podzielić swoją historią, po nieudanych 6 iui, w pierwszej próbie ivf zaszłam w ciąże ! Trzeba wierzyć, że w końcu się udaLenaa86, 8Róża8, Pat87, mila2019, usia1986, Selina, Ptaszek20, Eve89la, CYTRYNKA_2016, Alu_87 lubią tę wiadomość
———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer !!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIU maj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUI Lipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiu Lipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUI Wrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUI Grudzień 2018 6 IUI -
Xkali wrote:Cześć Selina
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętasz z poprzedniego roku. Widzę, że za Tobą 4 IUI, trzymam kciuki ! Ja chciałam się podzielić swoją historią, po nieudanych 6 iui, w pierwszej próbie ivf zaszłam w ciąże ! Trzeba wierzyć, że w końcu się uda
Aaaa!!!! Gratulacje!!!!!! Rosnijcie zdrowo!!!!Xkali lubi tę wiadomość
35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Puchatek wrote:Mi lekarze mówili, ze u niechorujacej na tarczyce do 2,5 jest norma i się nic nie robi. Chyba ze masz stwierdzona niedoczynnosc tarczycy i się leczysz, to powinno się utrzymywać 1,0.
masz duzo czasu:)
nie choruje na tarczyce, dziekuje.Puchatek lubi tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Xkali wrote:Cześć Selina
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętasz z poprzedniego roku. Widzę, że za Tobą 4 IUI, trzymam kciuki ! Ja chciałam się podzielić swoją historią, po nieudanych 6 iui, w pierwszej próbie ivf zaszłam w ciąże ! Trzeba wierzyć, że w końcu się uda
hej, o moj Boze gratuluje! :*Xkali lubi tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Anusia87 wrote:Ja mieszkam w Niemczech i tutaj, jak test jest negatywny to czekasz na okres. Jeśli pozytywny to jedziesz do kliniki na pobranie krwi. Tutaj klinik leczenia niepłodności jest tak dużo że ma się do nich do 35 km.