X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Usia nie, ja miałam 7.03. To była moja 4 IUI
    A to przepraszam nie zrozumiałam.
    W takim razie proszę nie skreślaj jeszcze tej iui🎂,masz jeszcze szansę!!a ja trzymam kciuki ❤️

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekając na szczęście wrote:
    Meggie1 a ty drożność jajowodów też sprawdzałaś tak? Wyniki typu AMH też robiłaś? Mąż nasienie ok tak? Ja miałam mnóstwo badań:
    Amh, kieła, toksykoplasma, różyczka, hiv, hpv, prolaktyna i mnóstwo innych i wszystko w normie😊 a mąż ilość plemników i ruchliwość ma wysoką. Także lekarze zdziwieni. Chociaż jak sama się doszukuje to może problem tkwi w moich długich drogach rodnych(lekarz potwierdził), ale jak powiedział nie powinno to uniemożliwić ciąży, ponieważ kobieta nie maszyna każda funkcjonuje inaczej😊
    Badania ktore podałas to tylko kropla w morzu, wirusologia czesto nie pokazuje przyczyny.
    Jesli nie mialas histeroskopii czy biopsji endometrium, to polecam to zrobić, najlepiej 2w1
    Jak lh i fsh u Ciebie? Badałas shbg i dheas? androstendion, testosteron?

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina , miałaś dzień przede mną , to mamy czas jeszcze na pozytywne bety☺️ U mnie na bank pęcherzyk pękł minimum 36h po IUI o ile pękł :), wiec jest czas na test jeszcze, myślałam ze zrobie jutro, ale czekam nie nastawiając się na nic ☺️

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
    1.05 punkcja
    6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
    Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
    3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
  • Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Badania ktore podałas to tylko kropla w morzu, wirusologia czesto nie pokazuje przyczyny.
    Jesli nie mialas histeroskopii czy biopsji endometrium, to polecam to zrobić, najlepiej 2w1
    Jak lh i fsh u Ciebie? Badałas shbg i dheas? androstendion, testosteron?
    Fsh i lh miałam ok było. Co to jest histeroskopia? Chyba nie miałam. Testosteronu na pewno nie miałam. Wymieniałam badania które zapamiętałam, a ogólnie było ich dużo więcej. Jestem pod opieką świetnego ginekologa w klinice leczenia niepłodności więc mu zaufałam. Ma na swoim koncie mnóstwo różnych przypadków które zakończyły się szczęśliwą ciąża także to mnie troszkę uspokaja. Powiedział mi, że przede wszystkim mam zmienić nastawienie na pozytywne, przestać panikować i doszukiwać się chorób😊

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • pokonana Znajoma

Wysłany: 17 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam dzisiaj ze swoim lekarzem, powiedziałam,że 3 IUi nie chcę nie widzę w tym sensu,usłyszałam od niego,że on w sumie też tego nie lubi i to co IVF robimy. Pomału dojrzewam do tego,że być może to nasza jedyna szansa, ale dziwi mnie,że lekarz nie zaproponował histeroskopii,skoro tego jeszcze nie miałam.
    Dostałam receptę na tabletki anty,żeby wyciszyć jajniki i za miesiąc między 1-3 dc mam sprawdzić czy jest ok i czy możemy zacząć podejście.
    Nawet nie wiecie ile mam wątpliwości i strachu,że jeżeli to się nie uda to już będzie cios z którego będzie ciężko się podnieść i iść dalej.i czy to jest właściwy moment,bo cały czas mam wrażenie,że nie zrobiłam wszystkiego,żeby spokojnie podchodzić do IVF.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak emocjonalną hustawke w ten weekend... Nie ogarniam. Napisał do mnie przedwczoraj w nocy chlopak sprzed lat, nie bylismy razem, taki niedoszły mozna powiedzieć. Zaiskrzylo wtedy, ale do niczego nie doszło, zadne nie wykonało kroku na przod, ale mozna powiedziec ze bratnia dusza. To było dawno, z 8-9lat temu, nie znalam jeszcze meza. On sobie kogos znalazl pozniej, mielismy kontakt na fb tylko sporadyczny. Teraz wyznał mi co naprawde do mnie czuł i czuje, masakra, jak mozna tak do mezatki... Niemniej jednak bardzo mnie to ruszyło, ta podroz w przeszłosc, dosc dlugo rozmawialismy. Wiem, ze gdyby wykonał krok na przod wtedy, to mogloby sie to inaczej potoczyc, ale jest jak jest. Co chcial tym osiagnac? twierdzi, ze chcial zrzucic z siebie ten ciezar, ze dopiero teraz po latach ma odwagę, masakra. Ogolnie napisal wczoraj, ze mu ulzyło i jest lepiej. Myslalam sobie Ok powiedział co powiedział i tyle, koniec (choc nie ukrywam, nie moglam po tym spac). Ale nieee to nie był koniec, zmasakrował moje emocje tym, ze zagrał na gitarze i zaspiewał mi piosenke, wysłał linka na YT. Piosenke zespolu, ktory bardzo lubie, on o tym wie. Spiewał o przeprosinach, wybaczeniu i cofnieciu sie do początku. No niestety to niemozliwe. Wiadomo, ze nic z tym nie zrobię, ale poprostu nie funkcjonuje od tamtej pory :(
    Do tego ten biały test dzisiaj... to wszystko razem sprawiło, ze wylewam dzis morze łez. Maz sądzi, ze jestem smutna przez ten negatyw, pociesza mnie a ja mam jeszcze wyrzuty sumienia do tego... Ja nie mam siły, za duzo tego wszystkiego. Po tym całym wyznaniu tego chłopaka nie mogę się pozbierać. Wiem, ze to minie, ale poki co ledwo zyje. Dlatego tez sądzę, ze ta IUI nie wyszła.
    Do tego wszystkiego pojawiają się tak durne mysli, ze powinnam dostac kopa w tyłek i ostro po głowie :/ Z mezem staramy się 3ci rok o dziecko a co jesli z tamtym.... Nie no, nie moge tego nawet Wam napisać :( to okropne. Mam kochanego meza i nie moge tak myslec, ale dopada mnie ostatnio chyba wszystko co nagorsze

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Do tego wszystkiego pojawiają się tak durne mysli, ze powinnam dostac kopa w tyłek i ostro po głowie :/ Z mezem staramy się 3ci rok o dziecko a co jesli z tamtym.... Nie no, nie moge tego nawet Wam napisać :( to okropne. Mam kochanego meza i nie moge tak myslec, ale dopada mnie ostatnio chyba wszystko co nagorsze[/QUOTE]

Chyba wiem co chciałaś napisac...i coś Ci powiem co mi się nasunęło jak oglądałam sztukę kochania ,
    Czasem potrzebna jest recepta wyskoczenie na zewnętrzny grunt, skoro chcesz mieć siły do walki, dostarczaj sobie przyjemności . Niech to będzie spokojne z Twoimi potrzebami.
    Może to brutalnie zabrzmi, ale czasem los wie co robi, ciężko odgadnąć jaka droga jest nam pisana...
    Co Ci będę pisała:)

Selina lubi tę wiadomość

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
  • Patryka89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat87 wrote:
    Jeszcze się nie dopytywałam, myślę w kwietniu podjechać i dokładnie się wszystkiego dowiedzieć. Jakie są wymagania, warunki, jakie formularze itp. Jak tylko będę coś wiedzieć to na pewno tutaj napiszę. Od znajomej wiem, że sama procedura dość długo trwa.
    A z jakiego regionu Polski jesteś? U mnie (pomorze) słyszałam, że na sam kurs czeka się ok. 1,5 roku...
    Mania80 wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie, jak to jest u Was, ile dni przed @ zaczynaja się u Was jazdy typu zbieranie wody, mdłości, bóle piersi i inne typowe?
    U mnie zwykle ok. 6 dpo pojawia się ból cycków itd. W tym cyklu jest jednak inaczej, może to przez wysoki estradiol przez stymulację? W każdym razie, ból piersi pojawił się u mnie praktycznie na drugi dzień po IUI. Teraz jestem 4 dzień po, ciągle bolą, i ciekawa jestem ile to potrwa.
    Przez ten Pregnyl też czuję się taka ociężała, napuchnięta, nie mieszczę się w ciuchy, złoszczę co chwila na męża i mam duży apetyt na słodkie. Przy poprzedniej IUI też tak było, a objawy, im bliżej @, malały.

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
    Starania od września 2016
    U mnie ok, mąż - słabe nasienie
    1 AID - 16.02.2019 :(
    2 AID - 13.03.2019 :(
    30.03 - start długiego protokołu ivf
    20.05 - pick-up, 14 kumulusów --> 11 oocytów, 1 blastocysta 4.1.2
    25.05 - transfer; 6dpt beta 30; 10dpt beta 380
  • CYTRYNKA_2016 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Usia nie, ja miałam 7.03. To była moja 4 IUI

Mania tak, wiem że jest szansa, ale nie czuję tego.
    Zastanawiam się czy iść już w ivf. W klinice w której teraz miałam IUI jest program badań klinicznych i jak się uda dostać, to płaci się tylko 4tys a jak dojdzie do świeżego transferu z to zwracają jeszcze 1,5tys za lek. Mówiła mi to jakiś czas temu moja lekarka, nie chciałam jej słuchać w ogóle, bo wierzyłam w to IUI. Wkurzyła mnie tym gadaniem, ale teraz już inaczej na to patrzę... Może dak nie ma już ci robić 5 IUI. Jesteśmy zmęczeni tym wszystkim obydwoje. Jak pomyślę jeszcze znów o tym cewniku i że mogłabym mieć kolejne zakażenie, antybiotyki, to mi słabo

Pomysł o tych badaniach, od jutra rusza nabór na kolejny cykl i w przewadze jest to ok 20-30 miejsc na klinikę, warto ponieważ zwiększasz szanse i też koszty są mniejsze. Napiszę Ci więcej info o tym na priv jak masz ochotę to daj znać ♡♡♡

preg.png

IUI 1 - 30.01.2019 :-( IUI 2 - 27.02.2019 :-(
    23.04.2019 - IVF
    4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
    5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
    9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
    16.08.2022- powrót po ❄️
    5.09.2022 - transfer
    12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭

24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
    25.05.2023 - beta 383 😍
    26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
    30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
    02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
    13.06.2023 - ❤️

„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”

Wysłany: 17 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja mam tak emocjonalną hustawke w ten weekend... Nie ogarniam. Napisał do mnie przedwczoraj w nocy chlopak sprzed lat, nie bylismy razem, taki niedoszły mozna powiedzieć. Zaiskrzylo wtedy, ale do niczego nie doszło, zadne nie wykonało kroku na przod, ale mozna powiedziec ze bratnia dusza. To było dawno, z 8-9lat temu, nie znalam jeszcze meza. On sobie kogos znalazl pozniej, mielismy kontakt na fb tylko sporadyczny. Teraz wyznał mi co naprawde do mnie czuł i czuje, masakra, jak mozna tak do mezatki... Niemniej jednak bardzo mnie to ruszyło, ta podroz w przeszłosc, dosc dlugo rozmawialismy. Wiem, ze gdyby wykonał krok na przod wtedy, to mogloby sie to inaczej potoczyc, ale jest jak jest. Co chcial tym osiagnac? twierdzi, ze chcial zrzucic z siebie ten ciezar, ze dopiero teraz po latach ma odwagę, masakra. Ogolnie napisal wczoraj, ze mu ulzyło i jest lepiej. Myslalam sobie Ok powiedział co powiedział i tyle, koniec (choc nie ukrywam, nie moglam po tym spac). Ale nieee to nie był koniec, zmasakrował moje emocje tym, ze zagrał na gitarze i zaspiewał mi piosenke, wysłał linka na YT. Piosenke zespolu, ktory bardzo lubie, on o tym wie. Spiewał o przeprosinach, wybaczeniu i cofnieciu sie do początku. No niestety to niemozliwe. Wiadomo, ze nic z tym nie zrobię, ale poprostu nie funkcjonuje od tamtej pory :(
    Do tego ten biały test dzisiaj... to wszystko razem sprawiło, ze wylewam dzis morze łez. Maz sądzi, ze jestem smutna przez ten negatyw, pociesza mnie a ja mam jeszcze wyrzuty sumienia do tego... Ja nie mam siły, za duzo tego wszystkiego. Po tym całym wyznaniu tego chłopaka nie mogę się pozbierać. Wiem, ze to minie, ale poki co ledwo zyje. Dlatego tez sądzę, ze ta IUI nie wyszła.
    Do tego wszystkiego pojawiają się tak durne mysli, ze powinnam dostac kopa w tyłek i ostro po głowie :/ Z mezem staramy się 3ci rok o dziecko a co jesli z tamtym.... Nie no, nie moge tego nawet Wam napisać :( to okropne. Mam kochanego meza i nie moge tak myslec, ale dopada mnie ostatnio chyba wszystko co nagorsze

Całkiem normalny odruch masz, bo nie był Ci obojętny, a teraz kiedy nie wychodzi, jesteś rozchwiana przez te hormony i szukasz usprawiedliwienia i wyobrażasz sobie inna przyszłość. Tak pracują nasze mózgi, też coś podobnego kiedyś przeszłam i wiem co czujesz, i szczerze współczuję Ci, bo to nasila ból. Jednak nie zapominaj jesteś najsilniejszą tutaj z kobiet, a jeszcze Twój waleczny kropek nie powiedział ostatniego zdania ♡♡♡

Selina lubi tę wiadomość

preg.png

23.04.2019 - IVF
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
    16.08.2022- powrót po ❄️
    5.09.2022 - transfer

25.05.2023 - beta 383 😍
    13.06.2023 - ❤️

„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”
  • pokonana Znajoma

Wysłany: 17 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYTRYNKA_2016 wrote:
    Pomysł o tych badaniach, od jutra rusza nabór na kolejny cykl i w przewadze jest to ok 20-30 miejsc na klinikę, warto ponieważ zwiększasz szanse i też koszty są mniejsze. Napiszę Ci więcej info o tym na priv jak masz ochotę to daj znać ♡♡♡

czy ja też mogę dostać info ? z góry dziękuję :-)

CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka89 wrote:
    U mnie zwykle ok. 6 dpo pojawia się ból cycków itd. W tym cyklu jest jednak inaczej, może to przez wysoki estradiol przez stymulację? W każdym razie, ból piersi pojawił się u mnie praktycznie na drugi dzień po IUI. Teraz jestem 4 dzień po, ciągle bolą, i ciekawa jestem ile to potrwa.
    Przez ten Pregnyl też czuję się taka ociężała, napuchnięta, nie mieszczę się w ciuchy, złoszczę co chwila na męża i mam duży apetyt na słodkie. Przy poprzedniej IUI też tak było, a objawy, im bliżej @, malały.

Tez tak miałam w poprzednim cyklu, aten cykl nic, cisza... nie ma nawet bólu piersi . Lekko w podbrzuszu muli jakby na @

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYTRYNKA_2016 wrote:
    A Ty Tez bys miala ten program z testowanym lekiem? bo mnie o tym ginka mowila. Ze dostaja lek od producenta i podaja go pacjentkom przed samym transferem, jedne maja lek inne placebo i sprawdzaja skutecznosc.

Mania dzięki <3 Dostalam obuchem w łeb i uwazam, ze musze sie poprostu pozbierac, chwile to potrwa

CYTRYNKA_2016, Mania80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYTRYNKA_2016 wrote:
    Całkiem normalny odruch masz, bo nie był Ci obojętny, a teraz kiedy nie wychodzi, jesteś rozchwiana przez te hormony i szukasz usprawiedliwienia i wyobrażasz sobie inna przyszłość. Tak pracują nasze mózgi, też coś podobnego kiedyś przeszłam i wiem co czujesz, i szczerze współczuję Ci, bo to nasila ból. Jednak nie zapominaj jesteś najsilniejszą tutaj z kobiet, a jeszcze Twój waleczny kropek nie powiedział ostatniego zdania ♡♡♡
    Dokładnie to czuję... Mam ochote odciac sobie glowe :(

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekając na szczęście wrote:
    Meggie1 a ty drożność jajowodów też sprawdzałaś tak? Wyniki typu AMH też robiłaś? Mąż nasienie ok tak? Ja miałam mnóstwo badań:
    Amh, kieła, toksykoplasma, różyczka, hiv, hpv, prolaktyna i mnóstwo innych i wszystko w normie😊 a mąż ilość plemników i ruchliwość ma wysoką. Także lekarze zdziwieni. Chociaż jak sama się doszukuje to może problem tkwi w moich długich drogach rodnych(lekarz potwierdził), ale jak powiedział nie powinno to uniemożliwić ciąży, ponieważ kobieta nie maszyna każda funkcjonuje inaczej😊
    Tak, wszystko mieliśmy robione, oboje i WSZYSTKIE wyniki dobre. Wszystko co napisałaś i więcej mieliśmy robione. Przyczyny nadal nie znaleźliśmy 😥

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania miałyśmy w ten sam dzien iui. Testujesz czy robisz tylko betę?

Ja po tej mojej chorobie to już pewna jestem ze nic z tego. A taki byłby piękny prezent - 20 są ur mojej mamy a 25 rocznica związku z Moim.

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.

Wysłany: 17 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokonana wrote:
    czy ja też mogę dostać info ? z góry dziękuję :-)

Przyjmij zaproszenie i Ci napisze co wiem :-)

preg.png

23.04.2019 - IVF
    16.08.2022- powrót po ❄️
    5.09.2022 - transfer

25.05.2023 - beta 383 😍
    13.06.2023 - ❤️

Wysłany: 17 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A Ty Tez bys miala ten program z testowanym lekiem? bo mnie o tym ginka mowila. Ze dostaja lek od producenta i podaja go pacjentkom przed samym transferem, jedne maja lek inne placebo i sprawdzaja skutecznosc.

Mania dzięki <3 Dostalam obuchem w łeb i uwazam, ze musze sie poprostu pozbierac, chwile to potrwa

Tak Kochana, właśnie to ten projekt. Jest to lek, który już jest na ostatnim etapie testowania i podają jednym placebo innym lek, nikt nie wie co ;-) masz całą procedurę IVF, badania, i tylko kupujesz leki ok 1,5- 2,5 tysiąca, bo zależy to od organizmu.

Selina lubi tę wiadomość

preg.png

23.04.2019 - IVF
    16.08.2022- powrót po ❄️
    5.09.2022 - transfer

25.05.2023 - beta 383 😍
    13.06.2023 - ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYTRYNKA_2016 wrote:
    Moim zdaniem całkiem normalny odruch w takiej sytuacji to napisać facetowi" mam swoje życie ,nie pisz daj spokój" a tak Selina niepotrzebnie wraca myślami do przeszłości i oszukała męża pisząc z kimś kto przywołał jej wspomnienia. Po co zakłócać sobie myśli kimś ktoś w jej teraźniejszym życiu ma zerowe znacznie.... I nie piszę tego złośliwie,ja bym typa splawila z pierwszym jego zdaniem.

• Patryka89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selino, moim zdaniem to, że ten koleś do Ciebie napisał, jest bardzo nie w porządku z jego strony. Tak naprawdę to żadne prawdziwe uczucie, nawet nie byliście ze sobą. Może Wasz związek przetrwałby miesiąc albo i nie. Po co tak mieszać innym w głowach, koleś sobie coś uroił i niepotrzebnie miesza Ci w głowie. Twój mąż za to był z Tobą w wielu trudnych chwilach, więc nawet nie ma co myśleć, co by było, gdyby. To, że poczuliście kiedyś do siebie miętę, nic nie znaczy wobec prawdziwej bliskości, okupionej trudami codziennego życia.

Tak mnie naszło, dziewczyny... Jak u Was było po IUI, plamiłyście? Bo ja tym razem mocno. Raz, że bolało, a dwa, że naprawdę sporo ze mnie poleciało, przy pierwszej IUI nie przypominam sobie czegoś takiego.

usia1986 lubi tę wiadomość

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
    Starania od września 2016
    U mnie ok, mąż - słabe nasienie
    1 AID - 16.02.2019 :(
    2 AID - 13.03.2019 :(
    30.03 - start długiego protokołu ivf
    20.05 - pick-up, 14 kumulusów --> 11 oocytów, 1 blastocysta 4.1.2
    25.05 - transfer; 6dpt beta 30; 10dpt beta 380
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ