Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekając na szczęście wrote:Przy stymulacji zastrzyk zawsze dostajesz nawet jeśli pęcherzyki same ci pękają. Kiedy zastrzyk powie ci lekarz. Ja zastrzyk wczoraj o 19:30 robiłam jutro 8:30 IUI. Za zastrzyk zapłaciłam 90zł. Po IUI normalnie funkcjonujesz jak po bzykaniu😊 czyli do pracy.Starania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
Poziomka6 wrote:Czyli jest szansa, że jutro lekarz powie, że wieczorem zastrzyg a w czwartek IUI28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
Czekając na szczęście wrote:Jasne. To lekarz ustala. Ponoć pęcherzyki pękają po zastrzyku od jednej do 4 dób nawet. Ja wczoraj zastrzyk jutro rano IUI. A pęcherzyki mi nie pękły jeszcze. Może w nocy pękną, bo jajniki mocniej kują chociaż wolałabym IUI mieć na nie pękniętych
Mania80 lubi tę wiadomość
Starania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
Czekając na szczęście wrote:No to bez dobrych wieści... idź dalej za ciosem💪 ja dostałam właśnie telefon z kliniki jutro 2 IUI na 8:30 mamy💗 zobaczymy czy pęcherzyki pękły. Miałam dwa w piątek na usg. Wolałabym żeby pękły jutro. Ostatnią IUI miałam na pękniętym. Wczoraj o 19:30 zrobiłam zastrzyk
-
Poziomka6 wrote:Niby prosty zabieg, a jednak skomplikowany. Mój lekarz jest na urlopie, więc nawet nie wiem kto będzie robił monitoring, a kto IUI. Trochę to słabe jak na pierwszy raz28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
iness00 wrote:Kciuki zaciśnięte, aby udało się i do jutra pęcherzyki z pękaniem poczekały. Daj znać po, czy udało się dotrzymać jajeczka
28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Ja już bety nie doczekam. Zaczęło się plamienie, wiec okres za zakrętem1cs: Synek 07.2014, cc
Starania o rodzeństwo od 07.2015
01-05.2019 - 3x IUI
05.2019 IVF start, krótki protokół, transfer odroczony, mamy 1❄️
07.08 FET blastki 4AB 😢
04.09 CRIO-ICSI 6 komórek
09.09 ET wczesnej blastki 2 😢
Koniec walki -
nick nieaktualnyOdnosnie wczesniejszych postow czuje ze muszs sprostowac-nie,nie zawsze daje sie ovitrelle nawet pomimo stymulacji, jednak w wiekszosci dla pewnosci ze peknie i zeby zapobiegac torbieli sie go daje.
I mysle ze nie powinnismy wprowadzac tutaj zametu dla nowych dziewczyn-po ovitrelle pecherzyki pekaja ZWYKLE 24-40h pozniej, mowienie o 2,3,4 pelnych dobach to juz przesada ktora dotyczy bardzo malego procenta kobiet.Puchatek, Malinka2401, Miła27, Mania80 lubią tę wiadomość
-
mila2019 wrote:Odnosnie wczesniejszych postow czuje ze muszs sprostowac-nie,nie zawsze daje sie ovitrelle nawet pomimo stymulacji, jednak w wiekszosci dla pewnosci ze peknie i zeby zapobiegac torbieli sie go daje.
I mysle ze nie powinnismy wprowadzac tutaj zametu dla nowych dziewczyn-po ovitrelle pecherzyki pekaja ZWYKLE 24-40h pozniej, mowienie o 2,3,4 pelnych dobach to juz przesada ktora dotyczy bardzo malego procenta kobiet.
Zgadzam się, z tym czasem pękania to jakaś bzdura.24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
mila2019 wrote:Odnosnie wczesniejszych postow czuje ze muszs sprostowac-nie,nie zawsze daje sie ovitrelle nawet pomimo stymulacji, jednak w wiekszosci dla pewnosci ze peknie i zeby zapobiegac torbieli sie go daje.
I mysle ze nie powinnismy wprowadzac tutaj zametu dla nowych dziewczyn-po ovitrelle pecherzyki pekaja ZWYKLE 24-40h pozniej, mowienie o 2,3,4 pelnych dobach to juz przesada ktora dotyczy bardzo malego procenta kobiet.28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Zgadzam się z Tobą Mila 🙂 U każdego pękają indywidualnie. Pozatym cykl cyklowi nie równy i nie zawsze pękają w tym samym czasie. Może to nastąpić wcześniej czy później. Dziewczyny i nie zawsze sugerujcie się,że gdy jajniki bolą to już owu. Czasem boli przez tą całą stymulację, ovitrelle albo jest to po prostu ból po IUI🙂
PUCHATEK bardzo mi przykro 😥😥😥 -
Poziomka6 wrote:Dziękuje za odpowiedź. Wizyte mam jutro o 19 i coraz bardziej się denerwuje. Normalnie owulacje mam 14-15 dc, boję się że od clo owulcja będzie szybcieji jutro usłyszę od lekarza, że jest w tym miesiącu już za późno na IUI
Na moim doświadczeniu, cykl na clo był dosc krotki, pęcherzyk szybko urósł a ovitrelle (125zl u mnie) zrobiłam sobie dwie godziny przed iUI, natomiast podczas stymulacji menopurem już nie kazano mi robić zastrzyku bo rzeczywiście pęcherzyk pękł sam .
Nie bój się, jeśli pęcherzyk pękł będzie to znac by w prxyszlym cyklu przeprowadzić wcześniejszy monitoring
PowodzeniaChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
I mysle ze nie powinnismy wprowadzac tutaj zametu dla nowych dziewczyn-po ovitrelle pecherzyki pekaja ZWYKLE 24-40h pozniej, mowienie o 2,3,4 pelnych dobach to juz przesada ktora dotyczy bardzo malego procenta kobiet.
To indywidualna kwestia, tak jak pisałam mi przy 3 iUI w ogóle nie podali a pęcherzyk pękł jak w zegarkuChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
Miła27 wrote:Jestem tak przygnebiona od jakiegoś czasu...
Zaczynam w to wątpić,że my się w końcu tego dziecka doczekamy. Przepraszam,ale musiałam to wywalic z siebie
Trzymaj sie dzielnie, doczekacie się 🤗
Myślicie już nad zmianą metody leczenia?Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Puchatek wrote:Ja już bety nie doczekam. Zaczęło się plamienie, wiec okres za zakrętem
Przytulas😔Puchatek lubi tę wiadomość
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
nick nieaktualnyHej dziewczyny Jestem tu nowa i proszę o pomoc... W zeszłym miesiącu dowiedzieliśmy się, że czeka nas iui. Jesteśmy w trakcie robienia wyznaczonych badań, wizytę mamy 9 maja, okres powinnam dostać ok 21 maja (niestety nie ma mam idealnie równych cykli za to długie więc bywają odhyły) a dni płodne wypadałyby ok 6-7 czerwca. I tu moje pytanie: czy są szanse, że lekarz zdecyduje się na iui 6-7 czerwca biorąc pod uwagę, że 8 czerwca wyjeżdżamy na tydzień na urlop czy też praktykuje się siedzenie w domu?
-
KaroLina wrote:Hej dziewczyny Jestem tu nowa i proszę o pomoc... W zeszłym miesiącu dowiedzieliśmy się, że czeka nas iui. Jesteśmy w trakcie robienia wyznaczonych badań, wizytę mamy 9 maja, okres powinnam dostać ok 21 maja (niestety nie ma mam idealnie równych cykli za to długie więc bywają odhyły) a dni płodne wypadałyby ok 6-7 czerwca. I tu moje pytanie: czy są szanse, że lekarz zdecyduje się na iui 6-7 czerwca biorąc pod uwagę, że 8 czerwca wyjeżdżamy na tydzień na urlop czy też praktykuje się siedzenie w domu?
Witaj:)
Praktyka jest taka ( mowie za siebie) ze po iUI prowadzisz normalny trym życia tak by warunki były najbardziej zbliżone do naturalnych( łącznie z sexem) , zatem jeśli twój lekarz nie zaleci inaczej, spokojnie możesz wyjechać. Wyklucz basen po iUI i kąpiel 24h tylko prysznic .
Powodzenia:)Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
nick nieaktualnyDzięki
Widzę, że statystyki są raczej przygnębiające Niby lekarz mi mówił, że jest 14% szans ale patrząc na Wasze doświadczenia mam wrażenie, że znacznie mniej...
Zastanawiam się po prostu czy w związku z wyjazdem nie odpuścić sobie tego cyklu, tym bardziej, że z tego co czytałam to część z Was nie najlepiej się czuje po stymulacji... -
nick nieaktualnyWiesz nie ma sensu robic inseminacji na sile jesli byloby za wczesnie. Ja bym poszla na monitoring i wtedy zdecydowala. Jesli pecherzyk mialby odpowiednia wielkosc to robimy, jesli bylby za maly to naprawde nie ma sensu, lepiej odpuscic starac sie naturalnie i zrobic miesiac pozniej. Urlopu bym nie przekladala- byly tu osoby ktore kilka lat nie ruszaly sie z domu bo a moze sie uda i guzik z tego.
Statystyki sa zalosne ale trzeba sprobowac-to kolejny krok:)
Miła no dokladnie tez tak czasami mysle:( uczepilam sie ivf teraz;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 10:39