X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Kochane wpadam na chwilę, po badaniach krwi i wizycie szok... okazało się, że jutro będzie IUI o 13stej, więc proszę Was o kciuki ☺

✊✊✊😊😊😊

iness00 lubi tę wiadomość

860ix1hp6806789i.png

147a8caae8.png

qq87io4phvumny7i.png

35 lata
    Starania od 2018
    29.03.2019 -nadżerka
    05.04.2019 usunięcie nadżerki
    15.10.2019 start I iv protokół krotki
    26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
    31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
    12dpt 476,5, 14dpt 888,2
    18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
    27.11.2019 -27dpt ❤️

10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien

02.2021 wracamy po rodzeństwo
    20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
    03.03.2021 - 11dpt - 600
    05.03.2021 - 13dpt - 1443
    26.03.2021- ❤️
    Zostań z nami ....🍀🍀🍀

29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza zrob 11 dni po. Wtedy powinno byc max 2 od zastrzyku a ciaza zaczyna sie od 5:) dlatego najlepiej robic 12 dni po juz wszystko jasne:)

iness00, agusza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jtoras z was miała laparaskopie do sprawdzenia droznosci? Jak to znioslyscie?

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mallagga! Ja miałam laparoskopię diagnostyczną, przy okazji sprawdzali drożność . Zniosłam naprawdę świetnie , a bałam się bardzo. Najtrudniejsze 4 pierwsze dni po, ale na piąty dzień czułam się już dobrze, a po tygodniu mogłabym wracać do pracy 😉 Ogólnie nie ma czego się bać . Jak masz pytania to pisz. Poza tym witam się dziewczynki, w niedzielę o 12 miałam swoją pierwszą IUI po laparo, a 4 w karierze. Trzymam za Was wszystkie kciuki!!

Natka17, Mallagga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Hej Mallagga! Ja miałam laparoskopię diagnostyczną, przy okazji sprawdzali drożność . Zniosłam naprawdę świetnie , a bałam się bardzo. Najtrudniejsze 4 pierwsze dni po, ale na piąty dzień czułam się już dobrze, a po tygodniu mogłabym wracać do pracy 😉 Ogólnie nie ma czego się bać . Jak masz pytania to pisz. Poza tym witam się dziewczynki, w niedzielę o 12 miałam swoją pierwszą IUI po laparo, a 4 w karierze. Trzymam za Was wszystkie kciuki!!
    Ja juz kiedys mialam laparoskopie i szczerze slabo wspominam, stad strach jeszcze wiekszy, ale bez tego nie ruszymy do przodu wiec zacisne zeby i przezyje. Dzirkuje za odpowirdz i oczywiscie mocne kciuki!

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Dziewczyny, dostałam przed iui zastrzyk ovitrelle. Dziś jest 8 dpi. W weekend chcę zrobić betę, to będzie jakoś 10-11dpi. Do jakiego poziomu może w tych dniach utrzymywać się 'fałszywe' bhcg?
    U mnie w 8 już nie było

agusza lubi tę wiadomość

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
    1.05 punkcja
    6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
    Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
    3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekając na szczęście wrote:
    Super😊 widzę pozytywne nastawienie🤗🤗🤗🤗 a czemu szok?😊 kciuki trzymam od rana jutro🤗
    W pt gdy badalam estradiol było zaledwie 32 przy dwóch pecherzykach 14,5 i 11 więc tragedia i mówię doktorowi zeby dał mi coś na ten estradiol i dostalam zastrzyki, jajniki pracowały w dzień i w nocy,wczoraj estradiol 467☺ nigdy takiego nie miałam, wizyta 2 pecherzyki 17 i 18, endo 10,3. Tak trulam doktorkowi co wizytę że chcę na niepeknietych,że wczoraj sam od siebie mowi:"chciała Pani na niepeknietych tak bedzie" i odwrócił do mnie monitor/jak nigdy/,pokazał 2 niepekniete, jakby czytał na forum ze obawiam się zeby mnie nie oszukał i na peknietych nie zrobił hehe😀 Wieczorem zastrzyk był. Stąd tyle entuzjazmu u mnie od wczoraj,ale jak się nie uda to chyba nie podniose się z podłogi... Pierwszy raz od dawna mam takie nastawienie ☺

Imari lubi tę wiadomość

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallagga wrote:
    Ja juz kiedys mialam laparoskopie i szczerze slabo wspominam, stad strach jeszcze wiekszy, ale bez tego nie ruszymy do przodu wiec zacisne zeby i przezyje. Dzirkuje za odpowirdz i oczywiscie mocne kciuki!

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallagga a hsg miałaś? U znajomej wyszła niedrożność, podczas laparo udrożnili i przy pierwszej IUI zaszła 😉

• mt30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    W pt gdy badalam estradiol było zaledwie 32 przy dwóch pecherzykach 14,5 i 11 więc tragedia i mówię doktorowi zeby dał mi coś na ten estradiol i dostalam zastrzyki, jajniki pracowały w dzień i w nocy,wczoraj estradiol 467☺ nigdy takiego nie miałam, wizyta 2 pecherzyki 17 i 18, endo 10,3. Tak trulam doktorkowi co wizytę że chcę na niepeknietych,że wczoraj sam od siebie mowi:"chciała Pani na niepeknietych tak bedzie" i odwrócił do mnie monitor/jak nigdy/,pokazał 2 niepekniete, jakby czytał na forum ze obawiam się zeby mnie nie oszukał i na peknietych nie zrobił hehe😀 Wieczorem zastrzyk był. Stąd tyle entuzjazmu u mnie od wczoraj,ale jak się nie uda to chyba nie podniose się z podłogi... Pierwszy raz od dawna mam takie nastawienie ☺

Też miałam takie wielkości pęcherzyków na cyklu naturalnym. U Ciebie też cykl naturalny? Zastanawiam się czy nie były za małe. Kłuje mi lewy jajnik już kolejny dzień i jestem senna.

• Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallagga wrote:
    Dziewczyny czy jtoras z was miała laparaskopie do sprawdzenia droznosci? Jak to znioslyscie?
    Ja miałam drożność sprawdzana przez hcg. A czemu laparaskopowo? Masz jakieś wady anatomiczne narządów, że nie są w stanie hsg sprawdzić?? Laparaskopia jest wykonywana pod narkoza zaglądają w brzuch przez pępek.

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaga ja tez sie zastanawiam czemu laparo? Widze ze mloda jestes i wszystko ok a u Was problem meski,skad tak inwazyjne badanie zamiast standardowego hsg?

• MajciaC Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, rozpoczynamy przygodę z kliniką Invicta w Bydgoszczy. Czy któraś z Was tam należy lub należała? Jestem ciekawa opinii.

Poza tym zaczynam Was czytać aby jak najwięcej się dowiedzieć, bo póki co jestem zielona :)

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
    11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Też miałam takie wielkości pęcherzyków na cyklu naturalnym. U Ciebie też cykl naturalny? Zastanawiam się czy nie były za małe. Kłuje mi lewy jajnik już kolejny dzień i jestem senna.
    Nie,stymulowana bylam. Też myślałam, że mogły by być większe,ale gin mówił,że ok, po usg i estradiolu,a dzist test pozytywny,to nie było na co czekać,lepiej niech żołnierzy mi czekają ☺Mialas wtedy iui na takich pecherzykach?

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Powiem wam ze nie wiem czemu laparo... Tez myskalam ze hsg bede miec. Ale chyba przez to ze wczesniej mialam torbier usuwana laparoskopowo i stad jakies podejrzenia zeby sprawdzić. Wczoraj sie zryczalam jak dzievko bo mowie do neza nie dosc ze psychicznie czlowiek cierpi to jeszcze fizycznie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Mallagga a hsg miałaś? U znajomej wyszła niedrożność, podczas laparo udrożnili i przy pierwszej IUI zaszła 😉
    Eiecej takich info poprosze!! :)

• Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj już jajniki mnie nie bolą. Wczoraj miałam IUI więc mam nadzieję, że pęcherzyki pękły krótko przed zabiegiem🤗 może po tej mojej wczorajszej złości i niechęci jednak udało się trafić i może będę mile zaskoczona na majówkę.

Mania80 lubi tę wiadomość

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Pan miała ciążę ppzamaciczna i udało jej się zająć w ciążę z pomocą inseminacji ?

• Kate0816 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.a.90 wrote:
    Czy któraś z Pan miała ciążę ppzamaciczna i udało jej się zająć w ciążę z pomocą inseminacji ?

Ja miałam ciążę pozamaciczna ale niestety nadal nie zaszłam w ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia witaj:)

MajciaC lubi tę wiadomość

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ