Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mallagga wrote:Droznosc pierw i dalej inseminacja i tyle bo co tu innego zaplanowac, tylko i az tyle.24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
nick nieaktualny
-
Mallagga wrote:Dokladnie, innej drogi nie ma. Przerazaja mnie koszty i fakt ze moze sie nigdy ie udac.24l
nick nieaktualnyMalinka2401 wrote:W porównaniu do in vitro koszty nie są takie straszne, a ze wzgledu na dobre nasienie to i szanse spore. 😃
-
nick nieaktualnyHej, dawno mnie tu nie bylo;) chcialam dac znac (a nowe Kolezanki witam ) ze my juz po transferze w invitro:) od 1 wizyty do transferu 2.5tyg, dzieki badaniom klinicznym nic nas to nie kosztowalo a wiem ze mam od wczoraj w sobie 5-dniowy zarodek:) dzialajcie z iui, ale nie bojcie sie ivf, idzie przezyc pod wzgledem bolu itp. Stres ogromny,nawet wiekszy niz przy 3iui razem wzietych ale szanse tez wieksze:) pozdrawiam Was cieplutko:*
Ps. Cytrynka byla z nami na tym watku w styczniu, potem tez poszla z ivf, dzis sie dowiedziala ze jest w ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 12:49
Mallagga, olka_sz, Miła27, Ewela86, Martyśka08, Ewa89_89, usia1986, Alu_87, Pat87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymila2019 wrote:Hej, dawno mnie tu nie bylo;) chcialam dac znac (a nowe Kolezanki witam ) ze my juz po transferze w invitro:) od 1 wizyty do transferu 2.5tyg, dzieki badaniom klinicznym nic nas to nie kosztowalo a wiem ze mam od wczoraj w sobie 5-dniowy zarodek:) dzialajcie z iui, ale nie bojcie sie ivf, idzie przezyc pod wzgledem bolu itp. Stres ogromny,nawet wiekszy niz przy 3iui razem wzietych ale szanse tez wieksze:) pozdrawiam Was cieplutko:*
Ps. Cytrynka byla z nami na tym watku w styczniu, potem tez poszla z ivf, dzis sie dowiedziala ze jest w ciazymila2019 lubi tę wiadomość
-
mila2019 wrote:Hej, dawno mnie tu nie bylo;) chcialam dac znac (a nowe Kolezanki witam ) ze my juz po transferze w invitro:) od 1 wizyty do transferu 2.5tyg, dzieki badaniom klinicznym nic nas to nie kosztowalo a wiem ze mam od wczoraj w sobie 5-dniowy zarodek:) dzialajcie z iui, ale nie bojcie sie ivf, idzie przezyc pod wzgledem bolu itp. Stres ogromny,nawet wiekszy niz przy 3iui razem wzietych ale szanse tez wieksze:) pozdrawiam Was cieplutko:*
Ps. Cytrynka byla z nami na tym watku w styczniu, potem tez poszla z ivf, dzis sie dowiedziala ze jest w ciazy
Ja już jestem po 6 IUI, jak nie wyjdzie to też idę od razu w IVF 💪💪
Pamiętam cytrynkę!!😍 pierwsza IVF jej się udała??mila2019 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mallagga wrote:A powiedz mi wlasnie czy ty wiesz jakie sa parametry tego nasienia, bo ja sobie tak kysle narazie ze jak takie "odmrazane" moze byc super...
Mallagga lubi tę wiadomość
24l
as1988 wrote:Dziewczyny po inseminacji w którym dniu robiłyście test???????
W 13 i 14 dniu po iui.6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście Naturalny cud -
as1988 wrote:Dziewczyny po inseminacji w którym dniu robiłyście test???????24l
Cześć dziewczyny tez wpadłam zobaczyć jak Wam idzie. Ja mam pauzę co do IUI. Jak mi badania kliniczne nie wypalą to zmieniam klinikę i jeszcze spróbujemy IUI, choć szanse mamy marniutkie.
Trzymam za Was mocno kciuki
Kate a z tym uciskaniem brzucha to pierwsze słyszę ale skoro pękł to chyba działaIV ivf ⏳
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyMalinka2401 wrote:W porównaniu do in vitro koszty nie są takie straszne, a ze wzgledu na dobre nasienie to i szanse spore. 😃
-
usia1986 wrote:Szanse na ciążę przez iui z nasieniem dawcy są takie same jak przy iui z nasieniem partnera. Niektóre z nas mają partnerów z super wynikami i same nie mają żadnych przeciwwskazań do zajścia w ciążę a mimo iui 1 czy 7 mało ktora z nas jest w ciąży. Każda iui to 10%-15% szans. Niestety to są realia i statystyki
Teraz jestem już w 4 dniu stymulacji do in vitro, które niestety też ma stosunkowo niewiele % szans, bo 40 %. Obym tylko była w tej dobrej części...usia1986 lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Malinka2401 wrote:Ja robiłam 12 dpi.
usia1986 lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
usia1986 wrote:Szanse na ciążę przez iui z nasieniem dawcy są takie same jak przy iui z nasieniem partnera. Niektóre z nas mają partnerów z super wynikami i same nie mają żadnych przeciwwskazań do zajścia w ciążę a mimo iui 1 czy 7 mało ktora z nas jest w ciąży. Każda iui to 10%-15% szans. Niestety to są realia i statystyki24l
nick nieaktualnyNie sadze zeby Meggie powiedziala cos zlego. To nie jest frustracja tylko duzo wieksza wiedza i doswiadczenie po tym czasie, a co za tym idzie-pokora. Ja w styczniu przywitalam sie na watku iui i widzialam Dziewczyny piszace ze to tylko 10% to pomyslalam "eee, nieprawda, to ciut wiecej niz naturalnie czyli okolo 20%"- no coz, to byla nieprawda. Ogolna skutecznosc potwierdzona przez statystyki klinik to 8-10%, jesli ma sie potwierdzony problem techniczny- ruchliwosc plemnikow,ich szybkie padanie, te procenty troche rosna ale Meggie mowi prawde. Skutecznosc jest niska i trzeba sie z tym pogodzic. Jednoczescie dodalabym ze to naturalny krok na drodze staran z pomoca klinik, ktorego trzeba sie podjac 1-3razy przed decyzja czy idzie sie w ta najbardziej zaawansowana metode. Mialam 3-zaluje ze az 3,pewnie gdyby sie udalo to bym inaczej na to patrzyla. Wiedzac co wiem a czego wtedy nie wiedzialam robilabym 1 lub 2 i oszczedzala kase na inne rzeczy, chocby bardziej zaawansowane badania:)
Ale trzeba sprobowac-ktorejs z Was na pewno sie uda:) sa tez niesamowite pojedyncze przypadki sukcesu za 5-6 razem:)usia1986 lubi tę wiadomość
-
mila2019 wrote:Nie sadze zeby Meggie powiedziala cos zlego. To nie jest frustracja tylko duzo wieksza wiedza i doswiadczenie po tym czasie, a co za tym idzie-pokora. Ja w styczniu przywitalam sie na watku iui i widzialam Dziewczyny piszace ze to tylko 10% to pomyslalam "eee, nieprawda, to ciut wiecej niz naturalnie czyli okolo 20%"- no coz, to byla nieprawda. Ogolna skutecznosc potwierdzona przez statystyki klinik to 8-10%, jesli ma sie potwierdzony problem techniczny- ruchliwosc plemnikow,ich szybkie padanie, te procenty troche rosna ale Meggie mowi prawde. Skutecznosc jest niska i trzeba sie z tym pogodzic. Jednoczescie dodalabym ze to naturalny krok na drodze staran z pomoca klinik, ktorego trzeba sie podjac 1-3razy przed decyzja czy idzie sie w ta najbardziej zaawansowana metode. Mialam 3-zaluje ze az 3,pewnie gdyby sie udalo to bym inaczej na to patrzyla. Wiedzac co wiem a czego wtedy nie wiedzialam robilabym 1 lub 2 i oszczedzala kase na inne rzeczy, chocby bardziej zaawansowane badania:)
Ale trzeba sprobowac-ktorejs z Was na pewno sie uda:) sa tez niesamowite pojedyncze przypadki sukcesu za 5-6 razem:)
Dobry lekarz każdemu indywidualnie oszacuje ile ma procent, a nie rzuci ogólną statystykę i wrzuci do worka ludzi z różnymi problemami z kobietą zdrową i nasieniem dawcy. Trzeba trzeźwo przekalkulować co się opłaca a co nie, bo ja np. ze słabym nasieniem nie podchodziłabym do inseminacji, bo to faktycznie ma marne szanse powodzenia. Niestety, w miarę zdrowi młodzi ludzie, których jest niewiele zawyżają statystykę, a osoby z poważniejszymi problemami ją zaniżają i trzeba zdać sobie sprawę z tego, w której grupie się znajdujemy i podjąć decyzję.24l
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦