Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiła27 wrote:Przy cyklach stymulowanych i bez stymulacji zawsze dostaje zastrzyk na pęknięcie 😉 chyba większość z dziewczyn dostaje zastrzyk.
-
xyz wrote:Rzeczywiście z scd im mniejszy wynik tym lepiej...😒 Sprawdziłam nasze - startowaliśmy z scd 23% i hba 55% a po leczeniu scd 15% a hba 76%.
A jakie leki hormonalne Wam zapisał lekarz?
My braliśmy hormony. Ryzykowalismy. Wyniki się poprawiły. Ale naszego małego cudu jeszcze niestety się nie doczekaliśmy.
Ehhh szkoda, że nie ma 100% pewności, że dany lek pomoże. Tylko taka loteria. Ten proviron będziemy musieli odpuścić , bo nigdzie w aptece go nie ma jedynie Warszawa .
Ale ten drugi lek może wykupię.
Mi pęcherzyki pękają same, ale przy stymulacji zawsze miałam zastrzyk. -
nick nieaktualnyDziewczyny czy przy iui nadal trwają starania własne? Mówi się o tym, że największe efekty są przy regularnym współżyciu co 2 dni. A mi kiedyś lekarz powiedział, że trzeba zacząć od 10 dnia żeby materiał był w drogach rodnych już wczesnej. Dlatego się zastanawiam czy przy iui normalnie należy się starać przed? I czy mialyscie jeden monitoring czy więcej przed zabiegiem?
-
anka1987 wrote:Ehhh szkoda, że nie ma 100% pewności, że dany lek pomoże. Tylko taka loteria. Ten proviron będziemy musieli odpuścić , bo nigdzie w aptece go nie ma jedynie Warszawa .
Ale ten drugi lek może wykupię.
Mi pęcherzyki pękają same, ale przy stymulacji zawsze miałam zastrzyk.
moze coaninnwgi wam zaproponuje lekarz albo jakis zamiennik. to nie jedyny lek z ta substancja w koncu.
I tak niestety to zawsze loteria
Co do pęcherzyków to właśnie usłyszałam że przy stymulacji niekonieczny jest zastrzyk co mnie trochę zaskoczyło.
Zobaczymy... Mam przeczucie że to 2 iui też nie poszło ale jeszcze jakieś 2 dni i się okaże.Starania do 10.2015 r.
IO, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
Mąż morfologia 1%, ruch postępowy 24%
Scd 15% Hba 76%
HSG- 03.2019 - drożne
1 IUI 08.04.2019
2 IUI 02.05.2019
3 IUI 27.05.2019 -
nick nieaktualnyHiacynta48 wrote:Dziewczyny czy przy iui nadal trwają starania własne? Mówi się o tym, że największe efekty są przy regularnym współżyciu co 2 dni. A mi kiedyś lekarz powiedział, że trzeba zacząć od 10 dnia żeby materiał był w drogach rodnych już wczesnej. Dlatego się zastanawiam czy przy iui normalnie należy się starać przed? I czy mialyscie jeden monitoring czy więcej przed zabiegiem?
Wpadłam się dziewczyny przywitać i zerknąć co u Was. Trochę tęskno za Wami ciężko tak o poprostu tu nie wchodzić.
Dalej z całych sił trzymam za was kciuki ❤
Ja zmieniłam pracę, i nie ma lepszego uczucia niż spokojna głowa. Wszystko wraca do normy 😁
-
anka1987 wrote:A jeżeli pęcherzyk nie pęknie ? Gdybym nie dostała zastrzyku to poszłabym na usg by sprawdzić czy one pękły.
xyz trzymam mocno w kciuki by się udało!!!!!!!!!!!! :*
Gdyby się nie udało to ile razy podchodzicie do iui??
Narazie mieliśmy 2 iui na cyklach naturalnych. Następne będą stymulowane ale tak czytając na forum dochodzę do wniosku że mój lekarz ma chyba trochę inne podejście niz reszta.
Dziś zrobiłam test i była biel więc się ciut przylamalam
Ile razy będziemy podchodzić? - myślę że do 4. Pierwszą iui miałam już po pęknięciu pęcherzyka więc szansę ogólnie były mniejsze o ile w ogóle byly. Myślę o zrobieniu jeszcze dwóch stymulowanych jeśli nie wyjdzie. A co później to nie wiem
My zamiast w kierunku ivf uderzamy chyba w adopcje ale jeszcze pomału do tego dojrzewam.Starania do 10.2015 r.
IO, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
Mąż morfologia 1%, ruch postępowy 24%
Scd 15% Hba 76%
HSG- 03.2019 - drożne
1 IUI 08.04.2019
2 IUI 02.05.2019
3 IUI 27.05.2019 -
Dawno mnie nie było, ale widzę że nikt nie przejął statystyk, więc pobieżnie przejrzałam wątek do 380 STR. i oto wyniki:
STATYSTYKI 2019
Styczeń skuteczność 11% (2 udane IUI / 19 IUI )
Luty skuteczność 4% (1 udane IUI / 23 IUI )
Marzec skuteczność 10% ( 3 udane IUI /29 IUI)
Kwiecień skuteczność 12% ( 3 udane IUI /26 IUI)
Podsumowanie 9 % (9 udane IUI/97 IUI)
LISTA STARACZEK
Kwiecień
Usia1986 1.04 (2 IUI)
Martunka88 1.04 (1 IUI)
Madziorex 2.04. (1 IUI)
Ewa89_89 3.04 (1 IUI)
Mania80 4.04 (3 IUI)
Puchatek 4.04 (2 IUI)
Libby7 4.04 (1 IUI)
Anna1990 4.04. (4 IUI)
Aniaem1986 5.04 (2 IUI)
Aisakoooo 8.04 (2 IUI)
Xyz 8.04 (1IUI)
Liliputkowo90 9.04 (4 IUI)
Agusza 16.04 (2 IUI) UDAŁO SIĘ!
Miła27 16.04 (5 IUI)
Vona 17.04 (1 IUI)
Natka17 18.04 (1IUI) UDAŁO SIĘ!
Mt30 19.04 (1IUI)
Kate0816 19.04 (2IUI)
BlackDi 21.04 (4IUI)
Czekając_na_szczęście 23.04 (2IUI)
iness00 24.04 (2IUI)
Poziomka6 24.04 (1IUI)
Mevr_A 27.04 (1IUI)
Malinka2401 (1AID) UDAŁO SIĘ!
Maggi1 27.04 (2IUI)
Nadzieja90 (2AID)
Maj
Xyz 2.05 (2IUI)
Puchatek 7.05 (3 IUI)
AS1988 10.05 (1IUI)
Miła27 13.04 (6 IUI)
Gratuluję dziewczynom, którym się udało i życzę zdrowia. Pozostałe dziewczyny przytulam i trzymam kciuki na przyszłe cykle, a zwłaszcza za Miła27 .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 09:30
Malinka2401, Natka17, agusza, Miła27 lubią tę wiadomość
30 lat
Starania od 05.2017r.
wysoka prolaktyna - cały czas na bromergonie
AMH 4,99
10. 2018 HSG - ok,
nasienie 8% prawidłowych, ruch ok.
11.03.2019 - 1 IUI
8.04.2019 - 2 IUI -
Kate0816 wrote:Dziewczyny dziś miałam 3 iui i udało się że pęcherzyk pękł w trakcie usg (lekarza naciskał mi brzuch aż pękł). Teraz znowu to czekanie.
Kate0816 lubi tę wiadomość
24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
nick nieaktualnyWlasnie czytalam artykul ze co 6 para ma problem z ciaza 😱przeraza mnie to... Ale tez smuci bo wokol teraz u mnie same ciaze albo juz dzieciaci i czuhe sie jak taka najgorsza... Do tego sytuacja taka ze "przyjdzie moj czas" to tez nie argument bo niestety jak w opisie...
Chyba dzis winko bedzie. -
Mallagga wrote:Wlasnie czytalam artykul ze co 6 para ma problem z ciaza 😱przeraza mnie to... Ale tez smuci bo wokol teraz u mnie same ciaze albo juz dzieciaci i czuhe sie jak taka najgorsza... Do tego sytuacja taka ze "przyjdzie moj czas" to tez nie argument bo niestety jak w opisie...
Chyba dzis winko bedzie.24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
Mallagga wrote:Wlasnie czytalam artykul ze co 6 para ma problem z ciaza 😱przeraza mnie to... Ale tez smuci bo wokol teraz u mnie same ciaze albo juz dzieciaci i czuhe sie jak taka najgorsza... Do tego sytuacja taka ze "przyjdzie moj czas" to tez nie argument bo niestety jak w opisie...
Chyba dzis winko bedzie. -
Kate0816 wrote:Dziewczyny dziś miałam 3 iui i udało się że pęcherzyk pękł w trakcie usg (lekarza naciskał mi brzuch aż pękł). Teraz znowu to czekanie.
-
BlackDi wrote:Ale trzeba pochwalić lekarza za pomysłowość ! 😂 Szkoda ze na to wpadłam, może by pomogło i się udało 😋 Powodzenia Kate!! Niech niekonwencjonalna metoda pomoże 😉
Naciskał pod kontrolą USG. Ale bolało jak choroba, skręcałam się z bólu. No zobaczymy czy to faktycznie pomoże. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.podgladam Was już jakieś pół roku. Staramy się z mężem prawie 2 lata.u mnie ok,drożność robiona w grudniu 2018.cykle eegularne,ale miesiączka za każdym razem bardzo bolesna.problem męski-slaba morfologia i ruchliwość .w tym miesiącu podchodzimy do pierwszej IUI. Od drugiego dnia do szóstego dnia cyklu mam brać Aromek potem zastrzyk. raczej jestem nastawiona negatywnie i nie wierzę że się uda ani za pierwszym razem ani za kolejnym😞
-
Martyśka08 wrote:Cześć dziewczyny.podgladam Was już jakieś pół roku. Staramy się z mężem prawie 2 lata.u mnie ok,drożność robiona w grudniu 2018.cykle eegularne,ale miesiączka za każdym razem bardzo bolesna.problem męski-slaba morfologia i ruchliwość .w tym miesiącu podchodzimy do pierwszej IUI. Od drugiego dnia do szóstego dnia cyklu mam brać Aromek potem zastrzyk. raczej jestem nastawiona negatywnie i nie wierzę że się uda ani za pierwszym razem ani za kolejnym😞
Witaj My z mężem staramy się 5 lat, mieliśmy 2 nieudane inseminacje, ale jeszcze się nie poddajemy. Ja przed pierwszą IUI byłam pełna nadziei, po drugiej trochę skrzydła opadły, ale nadzieja cały czas jest. Nie poddawaj się na starcie i myśl pozytywnie, najważniejsze to pozytywne nastawienie i nadzieja Nie można się poddawać, trzeba walczyć!Pat87, Martyśka08 lubią tę wiadomość
6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście Naturalny cud