Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej wszystkim
Mam pytanie czy przed samym iui sprawdzają czy pęcherzyk pękł ? Miałam wczoraj wizytę ale z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać. My podchodzimy jutro do 1 iui
Trzymam kciuki Mallaga ✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 10:00
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
nick nieaktualnyAlexandra88 wrote:Hej wszystkim
Mam pytanie czy przed samym iui sprawdzają czy pęcherzyk pękł ? Miałam wczoraj wizytę ale z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać. My podchodzimy jutro do 1 iui
Trzymam kciuki Mallaga ✊✊ -
Ciekawe jak będzie u mnie, byłabym spokojniejsza jakby sprawdzili trochę się boje jutrzejszego dnia bo nie wiem czego się spodziewać za pierwszym razem. A czy podczas iui odczuwalyscie ból- przy zakładaniu cewnika i podawaniu ? Ja mam złe wspomnienia po sono hsg i tak się zastanawiam.
PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Alexandra88 wrote:Ciekawe jak będzie u mnie, byłabym spokojniejsza jakby sprawdzili trochę się boje jutrzejszego dnia bo nie wiem czego się spodziewać za pierwszym razem. A czy podczas iui odczuwalyscie ból- przy zakładaniu cewnika i podawaniu ? Ja mam złe wspomnienia po sono hsg i tak się zastanawiam.
Powiem Ci szczerze, że ja bardzo się stresowalam ale na prawdę nie ma czego się bać. Jest to zupełnie bezbolesne, jeśli oczywiście jest prawidłowo wykonane. Wiadomo dyskomfort jakiś tam jest, ale bez tragedii.
Alexandra88 powodzenia jutro 😊 To Twoje starania o pierwsze dziecko?Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlexandra88 wrote:Ciekawe jak będzie u mnie, byłabym spokojniejsza jakby sprawdzili trochę się boje jutrzejszego dnia bo nie wiem czego się spodziewać za pierwszym razem. A czy podczas iui odczuwalyscie ból- przy zakładaniu cewnika i podawaniu ? Ja mam złe wspomnienia po sono hsg i tak się zastanawiam.
Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
Klaudia_12 tak o pierwsze
Dzięki Dziewczyny
Rossa - dla mnie tez pobieranie cytologii to koszmar, chociaż ostatnio jak mi pobierała to nawet nie było tak źle
Mallaga - Ty testujesz za 6 dni - będziesz robić betę ?
Mam nadzieje ze będzie tak jak mówicie
Czekamy jeszcze na telefon z klinik na która godzinę mamy być. Czuje ze dzisiejszy dzień będzie się dłużył.PCOS ??
Cienkie endometrium
nick nieaktualnyAlexandra88 wrote:Klaudia_12 tak o pierwsze
Dzięki Dziewczyny
Rossa - dla mnie tez pobieranie cytologii to koszmar, chociaż ostatnio jak mi pobierała to nawet nie było tak źle
Mallaga - Ty testujesz za 6 dni - będziesz robić betę ?
Mam nadzieje ze będzie tak jak mówicie
Czekamy jeszcze na telefon z klinik na która godzinę mamy być. Czuje ze dzisiejszy dzień będzie się dłużył. -
Mallagga wrote:Mysle ze w srode juz bede sikac i jak cos to beta jak nic to beta w piatek dla proformy
W takim razie trzymam ✊✊ ✊Mallagga lubi tę wiadomość
PCOS ??
Cienkie endometrium
Witam, jestem już po 3 IUI i w 24 dniu cyklu ( 9 dni po inseminacji) zrobiłam betę. Wynik to 3,35. Czy to dobry wynik czy nic nie oznacza? Musze wyjechać i w najbliższym czasie nie powtórzę bety. Dodam że cykle ma różne 28-35 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 15:21
Mallagga, Pat87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
klaudia_12 wrote:Mallagga trzymamy kciuki w takim razie ✊✊✊
gosia.czar czy bralas jakieś zastrzyki przed inseminacja lub w jej trakcie na pęknięcie pęcherzyków? Jeśli tak to one zawieraja w sobie hcg więc wynik może być fałszywy.
Tak brałam, nawet nie wiedziałam, że one zawierają hcg.
Dziękuję za odpowiedź.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 17:13
-
klaudia_12 wrote:Ja tak jak mówiłam miałam na niepeknietych. Zaraz po inseminacji moja dr kazała mi zrobić zastrzyk ovitrelle. Zrobiono mi go odrazu w klicice. Nie wiem czy to miało jakikolwiek sens. Ale człowiek łapie się wszystkiego i robi wszystko co mu zlecą
Dlaczego zastrzyk dopiero po inseminacji? Ja robiłam zawsze dwa dni przed. -
Ja nie miałam podanego zastrzyku teraz i w sumie tez zastanawiałam się czemu. No ale mam nadzieje ze jutro podejrza pecherzyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 21:33
PCOS ??
Cienkie endometrium
Cześć Dziewczyny ja już po pierwszej 1 iui - tak jak pisalyście zabieg mało bolesny zdziwiłam się tylko ze nie robili podglądu czy pecherzyk pękł, a z kolei mam przyjść na początku tygodnia sprawdzić. Przede mną długie 14 dni do testowania ✊✊✊
Pat87, Mallagga, Rossa, happilyeverafter lubią tę wiadomość
PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.