Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniulinka świetnie, gratki;*
Powiedzcie mi jakie badania musialyście wykonać przed inseminacją? I czy pamiętacie na ile one są ważne ?Aniulinka lubi tę wiadomość
27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
nick nieaktualnyAngela wrote:Aniulinka świetnie, gratki;*
Powiedzcie mi jakie badania musialyście wykonać przed inseminacją? I czy pamiętacie na ile one są ważne ?
Angela,
Wymazy: cytologia, biocenoza, mycoplasma, ureaplasma, chlamydia trachomatis.
Krew: antygen hbs, anty hbc, anty hcv, hiv, kiła, toxpolazmoza igg i igm, różyczka igg i igm, cytomegalia igg i igm.
Poza tym jeszcze grupa krwi i usg piersi.
Wszystko poza grupą krwi i usg piersi ważne tylko 6 miesięcy... -
Aniulinka wrote:Hej babeczki.
A ja Was trochę zaniedbałam. Po mojej 3ciej inseminacji przestałam pisać, chyba lekki wkurz i załamka, chociaż bacznie Was obserwowałam, nawet kwasu foliowego ani razu nie wzięłam od początku lipca😅. Tak zrobiłam te iui dla formalności, żeby po wakacjach ruszyć z kopyta z laparo.
Nie mogłam się powstrzymać, chociaż od iui minęło 12dni, beta wyszła 18. Trochę ziemia mi się zatrzęsła, jakbym nie była gotowa na wynik inny niż 0. A tu 18. Pół dnia mi zajęło żeby ochlonac, teraz już doszłam do siebie, za mocno się nie cieszę ale 3mam kciuki za samą siebie 😜. W środę lecę powtórzyć
A do tego progesteron również 18, nie wiem, czy dobrze, ale chyba nie jest źle
Super wieści ! Oby ładnie rosła - trzymam kciuki Progesteron okej
Mallaga - również kciuki ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 13:38
Aniulinka lubi tę wiadomość
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniulinka wrote:Nie dziękuję jeszcze 😘😘
Ja miałam tylko cytologie i sono hsg,ale nikt nie mówił mi o ważności27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
nick nieaktualnyAngela wrote:Co??? A gdzie robiłaś inseminację?? Ja muszę mieć chlamydia, ureaplazma, różyczki, HIV, hcv i multum innych. I robiłam to rok temu wszystko j miało być ważne na 2 lata a teraz się okazało że skrócili do roku j wszystko na nowo. Koszt ok 800 zł.
Kochana, ja takie badania miałam w styczniu na różne choroby jak i genetyczne - rutynowe badanie każdej pary, która się zgłaszała. Dopiero od maja startowalismy z inseminacjami i przed tylko sono hsh, cytologia również w styczniu. Wpierw mieliśmy próbować w domu pod ich kontrolą mojej owulacji. Tak to dokładnie wyglądało.a inseminacje w Belgii
A koszt dużo niższy niż w Polsce.. 😐🤔😣 Narazie sono hsg było najdroższe, ok 80euro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 16:04
Angela lubi tę wiadomość
-
Aniulinka wrote:Kochana, ja takie badania miałam w styczniu na różne choroby jak i genetyczne - rutynowe badanie każdej pary, która się zgłaszała. Dopiero od maja startowalismy z inseminacjami i przed tylko sono hsh, cytologia również w styczniu. Wpierw mieliśmy próbować w domu pod ich kontrolą mojej owulacji. Tak to dokładnie wyglądało.a inseminacje w Belgii
A koszt dużo niższy niż w Polsce.. 😐🤔😣 Narazie sono hsg było najdroższe, ok 80euro27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Ja byłam dzisiaj na monitoringu - potwierdzone ze owu była Zastanawiam się tylko nad endo bo ma 7 mm, jak u Was było, jakie miałyście endo przed iui ?PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
nick nieaktualny
-
Mallagga wrote:Mi nie podali - ladne podobno 🤣🤣
Ja się właśnie zastanawiam czy te 7mm po owu to nie za mało ...PCOS ??
Cienkie endometrium
nick nieaktualnyAngela wrote:Aha rozumiem. To zazdroszczę tych cen, bo my już tyle pieniędzy włożyliśmy a niestety bez efektu. Jeszcze dzisiaj się dowiedziałam że badania które miały być ważne 2 lata skrócili do roku i muszę znów wydać 400 zł i już powoli mam dość.
Nie dziwię się wcale, mnie nie byłoby stać na leczenie w Polsce. Ale wierzę i 3mam kciuki żeby to już były Twoje ostatnie takie wydatki przed wyprawką dla bobasa 😊😘Angela lubi tę wiadomość
-
Mallaga a Ty jutro robisz sikanca czy od razu na betę ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 18:19
PCOS ??
Cienkie endometrium
nick nieaktualny
-
Mallagga wrote:Sikanca zrobilam teraz i biel vizira, ide na bete potwierdzic na papierku
Moja koleżanka miała tez ze test wyszedł negatywnie, a w ciąży już wtedy była, wiec póki co jest nadziejaMallagga lubi tę wiadomość
PCOS ??
Cienkie endometrium
Alexandra88 wrote:Ja byłam dzisiaj na monitoringu - potwierdzone ze owu była Zastanawiam się tylko nad endo bo ma 7 mm, jak u Was było, jakie miałyście endo przed iui ?
Mallagga, Pat87, Alexandra88 lubią tę wiadomość
-
Tomasia wrote:Ja miałam 11mm w dniu iui / owulacji. Podobno zajebiste.
Faktycznie niezłe
Mallaga beta zrobiona ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 09:10
PCOS ??
Cienkie endometrium
nick nieaktualny