SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do sprzedania 1 całe opakowanie (60 sztuk)+ 49 sztuk z drugiego opakowania tabletek luteiny 100mg firmy Adamed, wazne do 06/2021 jakby któraś chciała zapraszam na priv :)

palyna
  • Tekla Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ja się z profilem wstrzymam. Umówiłam się na wizytę do immunologa zajmującego się nieplodnoscia. Już na pierwszą wizytę mam mieć wyniki ANA, cross match, KIR, MLR. I pani w recepcji mi powiedziała że po tych wynikach już będą wiedzieć czy niepowodzenia inseminacji sugeruje coś immunologicznego. Byłam dziś z mężem i zapłaciłam 750zl. Stwierdziłam, że warto bo nie podejdę do kolejnych inseminacji lub innych vitro bez tej wiedzy

Bardzo dobra decyzja, do kogo się zarejestrowałaś?

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Bardzo dobra decyzja, do kogo się zarejestrowałaś?

KRK dr Sacha. Wizyta w listopadzie. Panie w rejestracji mi powiedziały, że jak wyniki wyjdą bardzo źle to mam dzwonić a one mnie wcisną wcześniej. Bardzo konkretne kobiety.

• oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Na tym wątku jeszcze się nie udzielałam ale podczytuje Was od czasu do czasu i 3mam mocno kciuki za to aby w końcu się udało. chciałam was pytać przy jakim AMH miałyście lub będziecie miały wykonywane iui ?
    Pozdrawiam

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Na tym wątku jeszcze się nie udzielałam ale podczytuje Was od czasu do czasu i 3mam mocno kciuki za to aby w końcu się udało. chciałam was pytać przy jakim AMH miałyście lub będziecie miały wykonywane iui ?
    Pozdrawiam

Hej ja miałam iui przy AMH 0,9

oloowa2709 lubi tę wiadomość

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałam się z wami tak nieśmiało przywitać bo bardzo możliwe że niedługo czeka mnie IUI choć może też się okazać że in vitro.Jestem po jednym poronieniu(listopad 2018) I od tamtego czasu nie zachodzą w ciążę. Mąż zrobił badanie nasienia i mamy 98%patologi :/ a u mnie mutacja MTHFR heterozygota 1298AC i 677CT i dodatnie ANA ale na granicy przyzwoitości;) .Lekarz przy pozytywnym tesccie ciążowy zalecił steryd i heparyna. Nie dawno bylam pierwszy raz w klinice i czekam na wyniki wymazu z szyjki i potem mam się umówić na HSSG i nie ukrywam że bardzo się boję tego badania.Mozecie mi napisać jak się przygotować i w ogóle jak to przebiega i czy bardzo boli .Liczyłam na to że już nie będzie potrzeby robić tego badania , w końcu raz zaszłam w ciaze wiec przynajmniej jeden jajowod jest drozny.

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig) 💔 CB

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .

10.2025 IV procedura u dr.Paligi
    5 zdrowych zarodków po PGT- A
    ( 6 BA,5 BA,4 BA,4 BB,3 BB )😍.

*24.11.2025 II kreski ,naturals 🫣
    12- 13 dpo -bhcg 42.4🍀
    *26.11.2025 -bhcg 91.0
    *28.11.2025 -bhcg 445.4
    *01.12.2025-bhcg 1678.0
    *03.12.2025-bhcg 3162.0( 89%)
    *05.12.2025-bhch 5776.0(83%)
    *08.12.2025-bhch 11381.

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:34

• e.wela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:34

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Hej dziewczyny chciałam się z wami tak nieśmiało przywitać bo bardzo możliwe że niedługo czeka mnie IUI choć może też się okazać że in vitro.Jestem po jednym poronieniu(listopad 2018) I od tamtego czasu nie zachodzą w ciążę. Mąż zrobił badanie nasienia i mamy 98%patologi :/ a u mnie mutacja MTHFR heterozygota 1298AC i 677CT i dodatnie ANA ale na granicy przyzwoitości;) .Lekarz przy pozytywnym tesccie ciążowy zalecił steryd i heparyna. Nie dawno bylam pierwszy raz w klinice i czekam na wyniki wymazu z szyjki i potem mam się umówić na HSSG i nie ukrywam że bardzo się boję tego badania.Mozecie mi napisać jak się przygotować i w ogóle jak to przebiega i czy bardzo boli .Liczyłam na to że już nie będzie potrzeby robić tego badania , w końcu raz zaszłam w ciaze wiec przynajmniej jeden jajowod jest drozny.
    Ewelina mnie hsg akurat pamiętam że bolało... Robiłam w 2014 roku w szpitalu. Chyba nie do końca zadziałało znieczulenie w moim przypadku. Wszystko zależy od tego też "co masz w środku" :) u mnie wyszło że drożne ale może coś przetkali że był taki ból.
    Faktycznie lepiej idź z kimś. Ja nie byłam w stanie za bardzo łazić- szybko do auta i lekarz kazał mi już tego dnia tylko leżeć. Odpoczynek przyda Ci się na pewno :). Trzymam kciuki :)

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:

Hej ja robiłam dwa razy hsg i nie było przyjemne ale da się przeżyć. Dziwne uczucie parcia przy napełnianiu balonika, i nieokreślony jakby rozrywający delikatnie ból przy przepływie płynu. Obydwa badania bez znieczulenia, tylko dożylnie ketonal przed. Da się przeżyć 😉 ale to indywidualna sprawa, zależy od progu bólu i wytrzymałości o danej osoby. Nie ma się czego bać tylko leć i rób, ja po pierwszym hsg zaszłam naturalnie w ciąże ale niestety zatrzymała się w 8tyg...

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • Tekla Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Tekla, Paulina do Was pytanko odnośnie badan p/c plemnikowych, jajnikowych i jądrowych... Ma coś znaczenie, np dc, przed owu czy po ?
    Wydaje mi się że nie ale wolę się upewnić 😁
    Jutro się wybieram

Nie ma, można robić w dowolnym czasie.

• Tekla Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Nie ma, można robić w dowolnym czasie.

4 września zarejestrowałam się do hematologa. Dam znać co i jak.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    4 września zarejestrowałam się do hematologa. Dam znać co i jak.

Szyybkooo!

• Tekla Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Szyybkooo!

Zapewne dlatego, że prywatnie i nie jest jakimś szczególnie wybitnym specjalistą, taki przecietny hematolog, ale może odczytać te hokusy pokusy. Wyszły mi obniżone leukocyty t . Zobaczymy 🙄🙄 i podwyzszone komorki nk.

Paulina12345 lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Zapewne dlatego, że prywatnie i nie jest jakimś szczególnie wybitnym specjalistą, taki przecietny hematolog, ale może odczytać te hokusy pokusy. Wyszły mi obniżone leukocyty t . Zobaczymy 🙄🙄 i podwyzszone komorki nk.

Bardzo jestem ciekawa co Ci powie

• Tekla Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Bardzo jestem ciekawa co Ci powie

Jeszcze trochę i się dowiemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Hej ja robiłam dwa razy hsg i nie było przyjemne ale da się przeżyć. Dziwne uczucie parcia przy napełnianiu balonika, i nieokreślony jakby rozrywający delikatnie ból przy przepływie płynu. Obydwa badania bez znieczulenia, tylko dożylnie ketonal przed. Da się przeżyć 😉 ale to indywidualna sprawa, zależy od progu bólu i wytrzymałości o danej osoby. Nie ma się czego bać tylko leć i rób, ja po pierwszym hsg zaszłam naturalnie w ciąże ale niestety zatrzymała się w 8tyg...
    Maaaa a dlaczego miałaś dwa razy robione badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Ja batdzo się balam ale okazało się że nie było tak źle,wg mnie trwało batdzo krotko, zabolalo mnie i przez chwilę trzymało jak podawali kontrast. Ból typowo jak przy @ nie miałam żadnego znieczulenia.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Tekla, Paulina do Was pytanko odnośnie badan p/c plemnikowych, jajnikowych i jądrowych... Ma coś znaczenie, np dc, przed owu czy po ?
    Wydaje mi się że nie ale wolę się upewnić 😁
    Jutro się wybieram

Ooo czyli we trzy jedziemy na tym samym wózku... Ja robiłam byle kiedy. Korzystałam z urlopu jeszcze. Pisz jak będziesz coś wiedziec o wynikach proszę.

• Monia1990tiger Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Monia wysłałam do Ciebie zaproszenie bo chyba inaczej nie można wysłać wiadomości. Jestem ciekawa jak Ty sobie radzisz z tym że oprócz problemów z zajściem jescze jest problem ze współżyciem. Ech ciężka sprawa. A jak tam po iui? Coś zwiastuje?

Hiacynta48 zaproszenie zaakceptowane 👍🙂.
    Jeżeli chodzi o " te" łóżkowe sprawy to my jak najbardziej mamy udane lecz nie wiem dlaczego jak już mam dni płodne to ja i mój facet jakoś się stresujemy w naszej podświadomości. Czasem sobie myślę żebym chyba nie chciała wiedzieć kiedy one wypadają żeby za dużo nie myśleć. A jak już one miną to cała presja i stres mnie opuszcza i wtedy dopiero cieszę się seksem. No ale niestety bez współżycia w odpowiednim momencie nie uda nam się osiągnąć celu noi jak mam tylko "to"robić ze wzgledu na to by było maleństwo i co miesiąc się nie udaje to ja już mam po prostu tego dosyć. W tym momencie czekamy na wyczekiwany okres. Leki już odebrałam. Jeżeli okres wypadnie mi w weekend to od przyszłego tygodnia zaczynamy z stymulacja i pierwszą iui koło połowy września. 🤗💪

Monia1990tiger
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ