Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To może po krótce opiszę swoją historię: staramy się z mężem ponad 2 lata, wszystkie badania, wszystko w normie, miałam robioną laparoskopię podczas której wyszła endometrioza 2stopnia. Ogniska zostały skoagulowane. Jajowody są drożne, po laparo minęły już 3 cykle i dalej nic. Został nam ostatni cykl starań naturalnych (tylko dlatego, że nie zdążę badań zrobić no i mamy urlop) i w przyszłym cyklu zaczynamy pierwsze IUI
nie wiem totalnie jak to rozegrać w pracy, bo ja pracuję tylko na drugie zmiany, czasem cały dzień i jak tu się urwać na usg (które jest 100km ode mnie!). Eeee jak wy to rozgrywałyście? Nikt mi nie da tyle urlopuPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyMelduje sie 13 dc, 24 mm niepekniety pecherzyk, 12 mm endo, 37h po ovitrelle 🙏 ide poprawiac a jutro o 11 mam jeszcze monitoring czy peklo! i wtedy lecimy z progesteronem
e.wela, kiedys_sie_uda, czekamynadzidzie, Pat87, Natka17, Maaaa, Monia1990tiger, Goś, olka_sz lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a czym jesteście stymulowane do IUI? Mnie zaproponowała dr gonadotropiny, ale widzę, że można też Clo i Lamette?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
e.wela wrote:Kolejny wynik przyszedł - p/c przeciwjajnikowych nie wykryto. Miano 1:10.
Czekamy na przeciwplemnikowe...
Czekamynadzidzie witaj 🙂
Sandiklove oby to nie była zapowiedź @.
Ja ogólnie nie mam plamien ale już na kilka dni przed pojawia się taka mała brazowa plamka i juz wiem jak cykl się skończy
Mallaga ✊✊✊🙂
Ile czekałaś na wynik AOA ? -
nick nieaktualny
-
czekamynadzidzie wrote:Dziewczyny a czym jesteście stymulowane do IUI? Mnie zaproponowała dr gonadotropiny, ale widzę, że można też Clo i Lamette?
Ja aromkiem jestem stymulowana, po poerwszym cyklu tylko 1 pęcherzyk wiec nie mam zdania... zobaczymy terazczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
sandiklove wrote:Nam lekarz mówił ze nie ma żadnego sensu aby podchodzić do IUI ale się uparliśmy. Wykonaliśmy pierwsza inseminacje i po odczycie wyników lekarz sam zaproponował w przypadku niepowodzenia HSG i kolejna inseminacje więc jednak szanse są.
Androlog z kolei powiedział ze kwalifikujemy się do IUI. Ginekolog tak jak wyżej ze nie, i ze proponuje od razu invitro... oszaleć można -
Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanko, czy myślicie, że zastrzyk Ovitrelle na pęcherzyku 18 mm i IUI na drugi dzień nie był za wcześnie? Tak się zastanawiam czy nie zasugerować swojemu lekarzowi, że może poczekamy jak urośnie bardziej przy kolejnej IUI.
-
Maaaa wrote:Słuchajcie kochane laparo wykonuje się w jakim celu? Bo niebardzo się orientuje... jakie są wskazania? Miałam sono hsg ale rok temu
Maaaa lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nimsi wrote:Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanko, czy myślicie, że zastrzyk Ovitrelle na pęcherzyku 18 mm i IUI na drugi dzień nie był za wcześnie? Tak się zastanawiam czy nie zasugerować swojemu lekarzowi, że może poczekamy jak urośnie bardziej przy kolejnej IUI.
Strasznie mi przykro że się nie udało wiem co czujesz, ja miałam takie nadzieje przy pierwszym cyklu po laparoskopii. Upadek był baaardzo bolesnyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 20:49
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:Ja pregnyl wstrzykiwałam jak pęcherzyk miał ok 20-22 przy stymulacjach zwykłych, ale nie wiem jak jest przy IUI. Możesz spróbować trochę później. Jak będzie miał 20mm.
Strasznie mi przykro że się nie udało wiem co czujesz, ja miałam takie nadzieje przy pierwszym cyklu po laparoskopii. Upadek był baaardzo bolesny
A to prawda, wynik ujemny bety zabolał i to bardzo. Nawet nie spodziewałam się, że aż to przeżyje. Przed IUI byłam bardzo pozytywnie nastawiona, a teraz już chyba boję się kolejnego podejścia...i kolejnej porażki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 21:02
-
nimsi wrote:No muszę zapytać o to lekarza bo z tego co czytam to dziewczyny miały jak pęcherzyk miał właśnie między 20 a 22, tak jak Ty. A to prawda, zabolało bardzo. Nawet nie spodziewałam się, że aż to przeżyje. Przed IUI byłam bardzo pozytywnie nastawiona, a teraz już chyba boję się kolejnego podejścia...i kolejnej porażki..
kurcze ja widzę, że im dalej w las tym większe nadzieje i gorzej się znosi porażki... ja to tylko mam nadzieję, że moje małżeństwo to przetrwa, bo jak czasem czytam historie dziewczyn... no jest ciężko, co tu dużo mówić. Chcesz od razu podchodzić do następnego IUI w kolejnym cyklu? Czy jakąś przerwę sobie robisz?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:wiesz zawsze można spróbować zrobić nieco później, co to szkodzi
kurcze ja widzę, że im dalej w las tym większe nadzieje i gorzej się znosi porażki... ja to tylko mam nadzieję, że moje małżeństwo to przetrwa, bo jak czasem czytam historie dziewczyn... no jest ciężko, co tu dużo mówić. Chcesz od razu podchodzić do następnego IUI w kolejnym cyklu? Czy jakąś przerwę sobie robisz?
Chciałabym podejść od razu, ale zastanawiam się jeszcze. A powiedz mi, bo widzę, że masz endomende. Miałaś jakieś objawy?