Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina12345 wrote:A ja mam już kolejne wyniki. ANA 2 dodanie w mianie najwyższym podanym oraz negatywny AOA
Dobrze, że ANO ujemne, bo to od razu mówi o ivf. U mnie coś hodują, bo ja czekam już 12 dni na AOA i dalej wyniku nie ma. Ile czekałaś na wynik AOA ? Max to ponoć 17 dni roboczych.
I co będziesz robić kolejną iui przy takim wyniku ANA2 ? Może jak podleczysz się to sama zaskoczysz bez iui. Może warto zacząć od immunologa 🤔🤔🤔 -
KaroLina wrote:Mam pytanie do dziewczym, które były stymulowane aromkiem a naturalnie mają dość długie cykle (powyżej 30 dni) - czy aromek spowodował, że dni płodne (i tym samym iui) przesunęły wam się na wcześniej?
Będę podchodzić do pierwszej iui i normalnie dni płodne mam koło 17-18 dc ale lekarz kazał mi przyjść na kontrolę już w 10 dc, max 12 dc. Czy to nie za wcześnie?
U mnie niby owulacja po aromku była plus minus planowo 13dc ale dość szybko rósł pęcherzyk po nim wiec możliwe ze to jego skutek i dlatego lekarz woli nie przegapić momentu owu👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Tekla wrote:Dobrze, że ANO ujemne, bo to od razu mówi o ivf. U mnie coś hodują, bo ja czekam już 12 dni na AOA i dalej wyniku nie ma. Ile czekałaś na wynik AOA ? Max to ponoć 17 dni roboczych.
I co będziesz robić kolejną iui przy takim wyniku ANA2 ? Może jak podleczysz się to sama zaskoczysz bez iui. Może warto zacząć od immunologa 🤔🤔🤔
A dlaczego AOA mówi od razu o in vitro? Pytam bo się nie znam Czekałam dokładnie tydzień.
Zbiiorę wszystkie wyniki do 2 tygodni i uderzam do mojego lekarza w klinice. Jak on te wyniki oleje ( a prawdopodobieństwo jest duże bo już pisałam do dziewczyn w wątku on vitro) to zmieniam lekarza na gościa który właśnie zajmuje się immunologia i moje 3 koleżanki doprowadził do macierzyństwa zdrowych maluchów. One mi mówiły że brały encorton i dodatkowo jakieś kosztowne wlewy immunoglobuliny. Ponadto zrobiłam sobie MLR, KIR i cross match co wymagał immunolog na pierwszą wizytę która mam koło listopada.
Tekla ja niestety sama nie zaskocze Krwawienia miedzyokresowe i do bani LH, FSH i estrogeny... Dodatkowo endomenda, niepękające pęcherzyki i granicą PCOS. Chciałabym aby lekarz wdrożył leczenie i na pewno podejdę do 3 inseminacji.
Dziewczyny walczcie z immunologia! Warto. Ja widzę światełko w tunelu i podniosłam się z mojego stanu depresyjnego... Zapłaciłam za badania ok 2000, ale czuję, że jak tylko mnie ustawia na lekach to może mi się uda!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 16:08
-
Alkalalka82 wrote:U mnie 10 dni po IUI i juz mnie nosi zeby zrobic bete. Na chwilę obecną 0 objawów.
Alklalka82 u mnie dziś 9 dzień...o też mnie nosi🙈 a co do objawów to jak mam tylko tkliwe piersi, ale przed okresem też tak mam...no i też żadnych objawów nie mam. -
e.wela wrote:Paulina co teraz, jaki plan?
Zaczynam się bać co u mnie w pozostałych badaniach wyjdzie
Tekla a Ty miałaś podane miano ANa czy tylko że wynik ujemny?
Mam miano oznaczane ilością plusów. Tylko ja robiłam AOA i przeciwciała przeciw otoczce. 2 w 1. Czekam na wynik. Zostały mi jeszcze 4 dni do wyniku 🙄🙄🙄
-
KaroLina wrote:Mam pytanie do dziewczym, które były stymulowane aromkiem a naturalnie mają dość długie cykle (powyżej 30 dni) - czy aromek spowodował, że dni płodne (i tym samym iui) przesunęły wam się na wcześniej?
Będę podchodzić do pierwszej iui i normalnie dni płodne mam koło 17-18 dc ale lekarz kazał mi przyjść na kontrolę już w 10 dc, max 12 dc. Czy to nie za wcześnie?06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
2IUI
Marzec 2019 I procedura
4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
08.20AK
27.01 tr AK 6dpt
26.02tr 2zarodków(AK+AZ)
30.04.21 tr AZ
5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
7.07.21 7tr. 0
brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
Szczepienia limfocytami
24.03.22 9tr-0
27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
12+4 69mm dziewczynki
15+4 158 gram szczęścia FHR 154
18+4 262 g
19+3 332g
21+4 462
24+4 868
26+4 1220
28+3 1486
30+4 1728
32+4 2400
34+4 2680
36+4 3952
-
Paulina12345 wrote:A dlaczego AOA mówi od razu o in vitro? Pytam bo się nie znam Czekałam dokładnie tydzień.
Zbiiorę wszystkie wyniki do 2 tygodni i uderzam do mojego lekarza w klinice. Jak on te wyniki oleje ( a prawdopodobieństwo jest duże bo już pisałam do dziewczyn w wątku on vitro) to zmieniam lekarza na gościa który właśnie zajmuje się immunologia i moje 3 koleżanki doprowadził do macierzyństwa zdrowych maluchów. One mi mówiły że brały encorton i dodatkowo jakieś kosztowne wlewy immunoglobuliny. Ponadto zrobiłam sobie MLR, KIR i cross match co wymagał immunolog na pierwszą wizytę która mam koło listopada.
Tekla ja niestety sama nie zaskocze Krwawienia miedzyokresowe i do bani LH, FSH i estrogeny... Dodatkowo endomenda, niepękające pęcherzyki i granicą PCOS. Chciałabym aby lekarz wdrożył leczenie i na pewno podejdę do 3 inseminacji.
Dziewczyny walczcie z immunologia! Warto. Ja widzę światełko w tunelu i podniosłam się z mojego stanu depresyjnego... Zapłaciłam za badania ok 2000, ale czuję, że jak tylko mnie ustawia na lekach to może mi się uda!
Słońce głowa do góry. Pociesze Cię, że moze właśnie immunologa doprowadza do np. niepękających pęcherzyków i jeszcze innych ustrojstw 🙄🙄🙄 podlecz najpierw te wszystkie przeciwciała be be. Znam przypadek, że po 3 mc sterydu nagle eureka. Brak okresu i dzidziol. Dlatego jak usłyszałam nieplodnosc idiopatyczna to zaczęłam chodzić i rozmawiać z ludźmi. -
Paulina12345 wrote:A dlaczego AOA mówi od razu o in vitro? Pytam bo się nie znam Czekałam dokładnie tydzień.
Plemnik nie przebije się do jajeczka, tak mi mówiła gin, która prowadziła monitoring. Trzeba naciąć i wrzucić plemnika 😯 -
nick nieaktualnyHiacynta48 wrote:A który masz dzisiaj dzień po iui? Chyba jakoś koło mnie. Ja miałam 20stego a 30 zrobiłam betę i wtwdy lekarz kazał mi odstawić luteine i acard. To było 10 dpi ale ufam że lekarz wiedział w którym dniu testuje. Nastqialam się na @. Pije kawę i wczoraj nawet trochę alkoholu zrobiłam. Czy myślicie że 10 dpi beta może być poniżej 5 a później dopiero urosnąć? Może zrób sobie już betę? A Ty jesteś u Ż.?
-
nick nieaktualnykiedys_sie_uda wrote:Hej, też jestem pacjentka A.B., ale ja jeszcze czekam tydzień... jakieś pierwsze objawy?
Mdłości w nocy, zmęczenie, większe piersi i lekko obolałe. Kłucie w podbrzuszu o polowe mniej niż przy miesiączce. Czekam jeszcze 3 dni 😪 i testujemy. A ty jak się czujesz?Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
sandiklove wrote:No właśnie nie wiem czy to objawy ciążowe czy duphastonowe :p
Mdłości w nocy, zmęczenie, większe piersi i lekko obolałe. Kłucie w podbrzuszu o polowe mniej niż przy miesiączce. Czekam jeszcze 3 dni 😪 i testujemy. A ty jak się czujesz?
U mnie niestety cisza co jakis czas czuje klucia w podbrzuszu ale sa na tyle delikatne ze obawiam sie, ze moze tu dzialac moja wyobraznia -
sandiklove wrote:No właśnie nie wiem czy to objawy ciążowe czy duphastonowe :p
Mdłości w nocy, zmęczenie, większe piersi i lekko obolałe. Kłucie w podbrzuszu o polowe mniej niż przy miesiączce. Czekam jeszcze 3 dni 😪 i testujemy. A ty jak się czujesz?
Ja po dupku mam zawsze cyce jak donice... Ciężkie i bolące -
nick nieaktualny
-
Hiacynta48 wrote:Dziewczyny a co lepiej wybrać po iui luteine dopochwowo czy duphaston? Lekarz mi powiedział że to ode mnie zależy. Wzięłam luteine, ale późnej załowalam bo podawanie było trochę uciążliwe.
Ja biore luteine pidjęzykową.
Dufaston to syntetyczny progesteron a luteina naturalny.
Wczoraj mowilam ze mam zero obkawów... dziś boli brzuch jak na @ nie takich objawów chcialam. Jest mi tak cholernie przykro... -
Hiacynta48 wrote:Dziewczyny a co lepiej wybrać po iui luteine dopochwowo czy duphaston? Lekarz mi powiedział że to ode mnie zależy. Wzięłam luteine, ale późnej załowalam bo podawanie było trochę uciążliwe.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualnyKaach wrote:Ja biorę duphaston i luteine pod język po dopochwowej miałam infekcje.
-
Hiacynta48 wrote:Dziękuję. Tak właśnie się zastawiam czy też nie mam infekcji, no odczuwalam ostatnio po stosunku mocne pieczenie. Później minęło, czasami czuje lekkie swędzenie. Czy można coś samemu zaradzić? Bo do lekarza ode dopiero 3 dc a @jescze nie nadeszła. Kupiłam sobie tylko iladian dopochwowo.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️