X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Też biorę pierwszy raz luteinę 🙂
    To zobacz jak smiesznie xD niby powinno byc tyyyyle objawow a my nic😂😂

• Mimi Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Podczytuje was ale jeszcze do tej pory nie odważyłam sie wyjść z ukrycia, no ale kiedyś musi być ten moment chociaż by po to aby wam powiedzieć że dla podczytujacych jesteście mega wsparcie :)

Za każda z was trzymam kciuki i aby jak najszybciej wam sie udało.

Sama przygotowuje sie do iui tyle ze nie w polsce wiec dzieki wam moge porównać czy oby wszystkie badania mam wykonane prawidłwo i czy coś jeszcze moge sprawdzić ;p
    Osobiście mam juz za soba drożność podstawowe badania plus wszelkie wymazy i jak narazie wszystko w porzadku jestem tez po teście Hünera ktory na moje oko jest pozytywny czyli przyczyny barku dzidziusia nadal brak ale przynajmniej wiem że w przyszłym cyklu moge przygotowywac sie do iui.

Fallowme jak dobrze pamietam bedziesz stumulowana bemfola ja bylam stymulowana raz bemfola za pierwszym razem bralam zastrzyk po 75 od 4 dc do 7 dc a 9dc zastrzyk z ovitrelle( ja nigdy ie bralam clo) pozniej drugim razem gonalem-f po 50 od 6 dc do 9dc 11dc zastrzyk z ovitrelle ale ja leczylam sie u ginekologa nie u specjalisty jak widac bez efektu teraz jestesmy po konsultacj ze specjalista od nieplodnosci i powiedzial nam ze stymulowanie na naturalnym cyklu 1-2 pecherzykow jest bez sensu bo w moim przypadku ja tak mam na naturalnym wiec czkam na okres i zaczynamy stymulacje do 4 pecherzykow wiec podejrzewam ze dawka leku sie zwiekszy po przy in-vitro dawka jest 4 razy wieksza.

Pozdrawiam

• e.wela Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Chciałam mieć jakieś objawy no to mam... jest już bol podbrzusza jak przed @. Płakać mi się chce 😔
    Nie kracz 🤞🤞🤞 u mnie nic, boli mnie kosc dupna ale to od siedzenia pewnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, kama u mnie dalej zero objawow 🤷‍♀️
    Snil mi sie tylko pozytywny test 😭

• e.wela Autorytet

Wysłany: 15 września 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Mallaga kiedy test? Czy idziesz od razu na betę?
    Ja wczoraj pół wieczoru przeplakalam, trochę przez objawy na @ a trochę przez to że dowiedziałam się o ciąży koleżanki u której 2 miesiące temu byliśmy na weselu ☹️
    Nie potrafię przyjąć obojętnie tego ze jednym udaje się od razu a u nas trzy lata i ciągle nic 😔
    Ide odrazu na krew, pojde we wtorek to bedzie 13 dpo to juz wtedy woz albo przewoz. U mnie wczoraj byla kolezanka z 7 msc dzieckiem wiec tez dolek... Czasem mysle ze nigdy sie nie uda. Zwlaszcza ze kazda proba to duzy cios finansowy...

• Ola36 Znajoma

Wysłany: 16 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallagga wrote:
    Dziewczynki z pozytywnymi testami ile z was mialo plamienie implantacyjbe, kiedy byly jakoekolwiwk objawy sugerujace ze moze cos?

Zaszłam w ciąże po prawie 3 latach starań w wyniku inseminacji. To była moja pierwsza inseminacja. Dodam, że wyniki moje w trakcie stymulacji były modelowe, męża znacznie gorsze. W cyklu kiedy miałam inseminacje moje wyniki były fatalne, a męża to już kompletnie beznadziejne. Mimo to zaszłam w ciążę.
    Nie miałam absolutnie żadnych objawów ciąży i implantacji. Zero plamienia. Brzuch pobolewał mnie odrobinę jak na okres (tak samo boli z resztą brzuch w ciąży jak rośnie macica). Zrobiłam test 2 tygodnie po inseminacji i wyszła bladziuteńka kreska. Nie uwierzyłam, że to ciąża. Raczej myślałam , że popadam w paranoje i widzę już rzeczy których nie ma. Dwa dni później zrobiłam test i były już 2 grube krech i beta 61.
    Objawy ciąży dopadły mnie dopiero w 6 tygodniu ciąży. Do tego czasu kompletnie nic- mniej więcej jak na początku cyklu.

Maaaa, Goś, nada, Mallagga, Agulek24, oloowa2709, Pat87 lubią tę wiadomość

• Ola36 Znajoma

Wysłany: 16 września 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    hej dziewczyny, będę podchodziła do inseminacji w poniedziałek ( bardzo długo wyczekiwana chwila, mój uśpiony wiecznie lewy jajowód w końcu się obudził :P) ake dzisiaj się słabo czuje. Łapie mnie jakieś przeziębienie i zastanawiam się, czy mogę wziąć jakiś Ibuprom. Chyba nie powinno zaszkodzić, nie?

W ciąży można spokojnie brać Apap. Na tym etapie nic nie zaszkodzi, ani inseminacji ani ewentualnie dziecku.

• happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja już po HSG, wrażenia fatalne, nie polecam 😉 Jajowody były (częściowo) niedrozne. Udało się udroznic. No to pewnie w pazdzierniku kolejne iui 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 13:03

Kaach lubi tę wiadomość

2020r. nasz Cud, nasze Życie 🤍 córeczka 💕🧸🧚‍♂️🩰
    2024r. kolejny Cud 👶 synek 💙🦁⚽

The true miracle is having faith no matter what👣✨🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola36 wrote:
    Zaszłam w ciąże po prawie 3 latach starań w wyniku inseminacji. To była moja pierwsza inseminacja. Dodam, że wyniki moje w trakcie stymulacji były modelowe, męża znacznie gorsze. W cyklu kiedy miałam inseminacje moje wyniki były fatalne, a męża to już kompletnie beznadziejne. Mimo to zaszłam w ciążę.
    Nie miałam absolutnie żadnych objawów ciąży i implantacji. Zero plamienia. Brzuch pobolewał mnie odrobinę jak na okres (tak samo boli z resztą brzuch w ciąży jak rośnie macica). Zrobiłam test 2 tygodnie po inseminacji i wyszła bladziuteńka kreska. Nie uwierzyłam, że to ciąża. Raczej myślałam , że popadam w paranoje i widzę już rzeczy których nie ma. Dwa dni później zrobiłam test i były już 2 grube krech i beta 61.
    Objawy ciąży dopadły mnie dopiero w 6 tygodniu ciąży. Do tego czasu kompletnie nic- mniej więcej jak na początku cyklu.
    Pocieszylas mnie!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola36 wrote:
    Robiłaś może sobie tydzień po inseminacji progesteron? Jaki był wynik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczynki ja już po HSG, wrażenia fatalne, nie polecam 😉 Jajowody były (częściowo) niedrozne. Udało się udroznic. No to pewnie w pazdzierniku kolejne iui 🤞🤞🤞
    Ake zobacz to te dwie aid to byly takie wlasciwie w ciemno... Zycze zeby trzecia byla ostatnia!! 🤞🤞

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu jakieś dziewczyny które miały 11 dp IUI pozytywny sikaniec ? Wlasnie wysikalam dwie kreski,beta miała być w środę

Mallagga, e.wela, Agulek24, Goś, oloowa2709, happilyeverafter, Pat87 lubią tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma a bralas zastrzyk? Niby ovitrelle moze sie utrzymywac ale tez jest szansa ze to to! Jaka ta duga kreska? ciemna?

Miałam dzisiaj IUI, o godz 14. było bardzo spoko. Gin oceniła, że owulacja byla 3h temu :O byłam w szoku, ze można to ocenić. Mąż dostał ocenę nasienia 4.5/5 xD uśmiałam się, że jak na dyplomie. Doktor puściła mi muzyczkę ;d a teraz czekanie. na szczęście będę na wakacjach, zleci szybko. Pytała też, co dalej. w sensie, jeżeli się nie uda. Rozmawiałam z mężem i następne będzie dla nas invitro. Nie chce już czekać na kolejną owulacje, ten mój lewy jajowód jest kapryśny bardzo.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Kamma a bralas zastrzyk? Niby ovitrelle moze sie utrzymywac ale tez jest szansa ze to to! Jaka ta duga kreska? ciemna?

Miałam dzisiaj IUI, o godz 14. było bardzo spoko. Gin oceniła, że owulacja byla 3h temu :O byłam w szoku, ze można to ocenić. Mąż dostał ocenę nasienia 4.5/5 xD uśmiałam się, że jak na dyplomie. Doktor puściła mi muzyczkę ;d a teraz czekanie. na szczęście będę na wakacjach, zleci szybko. Pytała też, co dalej. w sensie, jeżeli się nie uda. Rozmawiałam z mężem i następne będzie dla nas invitro. Nie chce już czekać na kolejną owulacje, ten mój lewy jajowód jest kapryśny bardzo.
    Nie miałam zastrzyku,wszystko naturalnie pękło
    https://zapodaj.net/d5a5a5585a0a4.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 16:14

nada lubi tę wiadomość

• iwachrzan Znajoma

Wysłany: 16 września 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma9207 wrote:
    Są tu jakieś dziewczyny które miały 11 dp IUI pozytywny sikaniec ? Wlasnie wysikalam dwie kreski,beta miała być w środę

Ja ja ja🤣
    W 11 dpo bladziutka druga kreska.
    Dziś odebrałam piątkowy (13dpo) wynik bety😱
    To mnie potrzymali w niepewności😂
    Wynik 276 mlU/mL

Kamma9207, Maaaa, e.wela, nada, olka_sz, Ewela86, Goś, Monia1990tiger, Natka17, oloowa2709, iMonia, Pat87, Kaach lubią tę wiadomość

01.2015 IUI♥️
    Nowe starania
    07.2019 IUI😢
    01.08.2019 IUI😢
    31.08.2019 ❓❔❓
    ✔276 mlU/mL✔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwachrzan wrote:
    Ja ja ja🤣
    W 11 dpo bladziutka druga kreska.
    Dziś odebrałam piątkowy (13dpo) wynik bety😱
    To mnie potrzymali w niepewności😂
    Wynik 276 mlU/mL
    Czyli jakaś nadzieja jest 😁 ginekolog mi napisał ze jutro mam zrobić bete progesteron i tsh

Maaaa, e.wela, Mallagga lubią tę wiadomość

• Ewela86 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn po laparoskopii- w którym dniu cyklu miałyście zabieg? Z tego co wiem to chyba wykonuje się go w pierwszej połowie cyklu, ale może któraś z was miała w 14dc albo później? Z moim pechem boję się, że nie trafię w termin :D Chociaż w środę idę się zapisać to zobaczę co powiedzą, może się uda w październiku a może dopiero listopad. Ale obawiam się, że 7 dc to może być za szybko (przeważnie jeszcze tego dnia mam plamienie) a 14 dc to już za późno. A u nas zabieg wykonuje się w środy także trzeba się wstrzelić :) Powiedzcie jak to u was było :)

6 lat starań o pierwsze dziecko
    niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
    maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
    marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
    wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
    19.02.2019 1 IUI :(
    18.04.2019 2 IUI :(
    10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
    01.2020 - II kreski na teście :) Naturalny cud <3
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ