Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
happilyeverafter wrote:A nasienie partnera? Robiliście badania jak rozumiem? Może jakieś przeciwciała przeciwplemnikowe albo coś?
Karola a myślałaś np o akupunkturze? Ja ostatnio zaczęłam chodzić, naprawdę fajna rzecz. Skąd jesteś w ogóle?
Ach pisałaś już o badaniach nasienia wybacz.Karola25 lubi tę wiadomość
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
happilyeverafter wrote:A nasienie partnera? Robiliście badania jak rozumiem? Może jakieś przeciwciała przeciwplemnikowe albo coś?
Karola a myślałaś np o akupunkturze? Ja ostatnio zaczęłam chodzić, naprawdę fajna rzecz. Skąd jesteś w ogóle?
Właśnie myślałam o tych przeciwciała plemnikowych, ale nie wiem gdzie zrobić to badanie. Lecze się w Poznaniu, a jestem z Nakla koło Bydgoszczy...
A co w ogóle ta akupunktura?? -
Kobietki, dziś mam 12 dc, po stymulacji aromkiem mam dwa pęcherzyki dominujące jeden 18 drugi 22 mm (byłam przed chwilą u ginka). Jutro mam wizytę w gamecie (żałuję, że dziś jej nie miałam, ale nie sądziłam, że tak szybko porosną pęcherzyki). Co w sytuacji, jeżeli na jutrzejszej wizycie okaże się, że pęcherzyki popekaly? Czy wówczas jutro będzie przeprowadzona inseminacja czy będzie miesiąc spisany na straty?09.2018 - rozpoczęcie starań
12.2018 - zaburzona morfologia plemników: 3 %
05.2019 - hsg (oba jajowody drożne), morfologia plemników bez zmian
19.09.2019: 1 IUI: 14 dpo, beta 122 mlU/ml ❤❤❤ -
nick nieaktualnyGoś wrote:Kobietki, dziś mam 12 dc, po stymulacji aromkiem mam dwa pęcherzyki dominujące jeden 18 drugi 22 mm (byłam przed chwilą u ginka). Jutro mam wizytę w gamecie (żałuję, że dziś jej nie miałam, ale nie sądziłam, że tak szybko porosną pęcherzyki). Co w sytuacji, jeżeli na jutrzejszej wizycie okaże się, że pęcherzyki popekaly? Czy wówczas jutro będzie przeprowadzona inseminacja czy będzie miesiąc spisany na straty?
-
Karola25 wrote:Lecze się w Poznaniu, a jestem z Nakla koło Bydgoszczy...
Gdzie w Poznaniu się leczysz?
Z badań których nie wymieniłaś ja miałam robiony jeszcze panel urogenitalny w kierunku mycoplazmy, ureaplazmy i chlamydii. Podobno u kobiet te zakażenia często są bezobjawowe a mają wpływ na płodność, więc warto sprawdzić. Dodatkowo lekarz kazał mi zrobić badanie genetyczne sprawdzające predyspozycje do celiakii i wyszło mi że mam te geny uszkodzone, więc od stycznia jestem na diecie bezglutenowej. Nie wiem czy to pomogło przy iui ale zaszkodzić na pewno nie zaszkodziłoKarola25 lubi tę wiadomość
-
Mallagga wrote:Ja bym chyba nie robila, ale mysle ze jutro beda jeszcze
Jej, mam nadzieję, że zostaną tam jeszcze grzecznie i IUI będzie tak jak było planowane w czwartek... 😊Mallagga lubi tę wiadomość
09.2018 - rozpoczęcie starań
12.2018 - zaburzona morfologia plemników: 3 %
05.2019 - hsg (oba jajowody drożne), morfologia plemników bez zmian
19.09.2019: 1 IUI: 14 dpo, beta 122 mlU/ml ❤❤❤ -
olka_sz wrote:Jaki ten świat mały, ja teraz mieszkam w Poznaniu ale pochodzę z Nakła 😃
Gdzie w Poznaniu się leczysz?
Z badań których nie wymieniłaś ja miałam robiony jeszcze panel urogenitalny w kierunku mycoplazmy, ureaplazmy i chlamydii. Podobno u kobiet te zakażenia często są bezobjawowe a mają wpływ na płodność, więc warto sprawdzić. Dodatkowo lekarz kazał mi zrobić badanie genetyczne sprawdzające predyspozycje do celiakii i wyszło mi że mam te geny uszkodzone, więc od stycznia jestem na diecie bezglutenowej. Nie wiem czy to pomogło przy iui ale zaszkodzić na pewno nie zaszkodziło
Faktycznie świat bardzo maly😊
Lecze się u prof. Pawelczyka
Na chlamydia miałam, bo do IUI było patrzębne reszty badań nie miałam, może warto spróbować je zrobić. A gdzie robiłaś te badania??
A Ty u kogo się leczysz??Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 22:10
-
Ja jestem w Medarcie u dr A. Bręborowicza. W grudniu byliśmy na pierwszej wizycie, a 01.04 pozytywna beta. Wcześniej 2 lata leczenia bez skutków i kilka lat starań na własną rękę.
Mi dr pobierał wymaz na wizycie, ale wiem że w Poznaniu robią też na Polnej i w tych laboratoriach Diagnostyki gdzie są warunki do pobrania wymazu (na stronie www mają chyba opisane które to).Karola25 lubi tę wiadomość
-
olka_sz wrote:Ja jestem w Medarcie u dr A. Bręborowicza. W grudniu byliśmy na pierwszej wizycie, a 01.04 pozytywna beta. Wcześniej 2 lata leczenia bez skutków i kilka lat starań na własną rękę.
Mi dr pobierał wymaz na wizycie, ale wiem że w Poznaniu robią też na Polnej i w tych laboratoriach Diagnostyki gdzie są warunki do pobrania wymazu (na stronie www mają chyba opisane które to).
Super 🙂 Gratulacje 🤗 no my już 4lata się staramy, także trochę czasu już minęło...
A jak u was z nasieniem było?? Wszystko ok
Będę musiała się rozeznać w temacie tych badań i zobaczymy co powie prof. na wizycie pod koniec Października... -
Kamma9207 wrote:No właśnie ja mam duphaston 3 razy dziennie po IUI generalnie tydzień po wyszedł mi wynik progesteronu 0,41 co jest mega zastanawiające
Może powinnaś skonsultować z lekarzem zmianę leku? Z tego co mówiła mi moja lekarka to luteina dopochwowa lepiej się wchłania i ma lepsze wyniki kliniczne niż progesteron doustny. -
nick nieaktualnye.wela wrote:Kama tak mi przykro.
Kurcze ja to bym się pewnie nakręciła na maksa przy tym teście, a tu nic z tego 😔 -
Karola25 wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Za mną 2 IUI i znów nic z tego 😥
Zastanawiam się czy iść na trzecią? Czy nie tracić czasu i In vitro...
A może jakieś badania??
Sama już nie wiem co robić... 😕Karola25 lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Karola25 wrote:Właśnie myślałam o tych przeciwciała plemnikowych, ale nie wiem gdzie zrobić to badanie. Lecze się w Poznaniu, a jestem z Nakla koło Bydgoszczy...
A co w ogóle ta akupunktura??
Hmm może w jakiejś diagnostyce można zrobić te badania na przeciwciała. Możesz sobie poczytać, skróty to ANA, ANA 1-3, AOA, ASA, profil limfocytarny. Aczkolwiek ja tego nie robiłam, mój lekarz twierdzi ze te badania robi się po poronieniach, ciążach biochemicznych itp, a przy staraniach nie ma takich zaleceń. To że iui się nie udaje może być po prostu kwestią niewielkiej % powodzenia (jakieś 10%) i to wszystko.
Akupunktura to nakłuwanie konkretnych miejsc na ciele igłami, żeby zaczęły albo po prostu lepiej pracowały (np u nas jajniki). Sam zabieg nie boli praktycznie (czuć takie szczypanie). Dodatkowo dr przepisuje ziółka i określone zbiory witamin np. na poprawę pracy jajników, ukrwienie macicy, lepsze krążenie, itp. Wiem, że w warszawie jest to praktykowane w kilku miejscach (ja chodzę do Eastmed na Puławskiej, można poczytać na stronie ich to tam robią), niestety Poznań - Bydgoszcz nie wiem, musiałabyś sprawdzić poszukać.
Ogólnie te wszystkie nowinki pozyskuję od fantastycznych koleżanek z grupy na tym forum "in vitro z niskim AMH". Mega polecam, dziewczyny są wyspecjalizowane po prostu lepiej jak lekarze, podpowiadają jakie badania warto robić, co robić po zabiegu, co jeść, na co zwracać uwagę2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
Tu coś o akupunkturze na stronie jednej z klinik: https://gameta.pl/akupunktura-wspomaga-ginekologiczne-procedury-leczeniu-nieplodnosci/
Karola25 lubi tę wiadomość
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
Kaach wrote:Karola25 za mną są już trzy IUI z tym, że pierwsza była na cyklu naturalnym więc lekarz liczy, że były dwie... Teraz mam przerwę i jestem na tabletkach antykoncepcyjnych w październiku kolejne IUI a później (oby nie) IVF. Mój lekarz mówi, że to loteria, a zawsze lepiej próbować z IUI
No ja juz po mału tracę nadzieję na IUI, jestem już myslami bardziej za Ivf.... -
nick nieaktualny
-
Karola25 wrote:No ja juz po mału tracę nadzieję na IUI, jestem już myslami bardziej za Ivf....
Karola25 lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka