Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć
Jestem przed pierwszą inseminacja.
Poprzedni cykl 30 dniowy.
W piątek (11 dzien cyklu) miałam usg i pęcherzyk był 11mm, a endomendrium 6mm. W poniedziałek pęcherzyk 13mm, a endomendrium 8mm. Dzisiaj usg pęcherzyk 15mm, a endomendrium 10mm.
Ginekolog mówi żeby zaczekać do soboty, rano usg i zdecydować czy robić inseminacje... Ale jakoś nie wierzę w to że nagle urośnie do 20mm -
nick nieaktualnyolka_sz wrote:Jaki ten świat mały, ja teraz mieszkam w Poznaniu ale pochodzę z Nakła 😃
Gdzie w Poznaniu się leczysz?
Z badań których nie wymieniłaś ja miałam robiony jeszcze panel urogenitalny w kierunku mycoplazmy, ureaplazmy i chlamydii. Podobno u kobiet te zakażenia często są bezobjawowe a mają wpływ na płodność, więc warto sprawdzić. Dodatkowo lekarz kazał mi zrobić badanie genetyczne sprawdzające predyspozycje do celiakii i wyszło mi że mam te geny uszkodzone, więc od stycznia jestem na diecie bezglutenowej. Nie wiem czy to pomogło przy iui ale zaszkodzić na pewno nie zaszkodziło -
Dziewczyny co do ureaplazmy miałam tą paskudna bakterie objawów praktycznie nie ma żadnych, a powikłania spore myślę, że u mnie też wpłynęła na "zatkanie " moich jajowodów a bardzo często powoduje poronienia.. . Jeśli nie robilyscie badań pod kątem tych obu bakterii to lepiej sprawdźcieHSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:U mnie zależy od dnia mam nadzieję, że po tych tabletkach antykoncepcyjnych się zresetuje i może w końcu się uda, a jak nie to cóż mam jeszcze 2 refundację na IVF w końcu się uda
Trzymam ✊ żeby się udało, ja też podejdę 3 i ostatni raz do IUI i wtedy już IVF... 😕Kaach lubi tę wiadomość
-
Hiacynta48 wrote:A czy na laktoze też badalas? Słyszałam że to idzie w parze.
-
FollowMe wrote:Cześć
Jestem przed pierwszą inseminacja.
Poprzedni cykl 30 dniowy.
W piątek (11 dzien cyklu) miałam usg i pęcherzyk był 11mm, a endomendrium 6mm. W poniedziałek pęcherzyk 13mm, a endomendrium 8mm. Dzisiaj usg pęcherzyk 15mm, a endomendrium 10mm.
Ginekolog mówi żeby zaczekać do soboty, rano usg i zdecydować czy robić inseminacje... Ale jakoś nie wierzę w to że nagle urośnie do 20mm
Faktycznie bardzo wolny ten przyrost, czyli nie byłaś stymulowana? Jeżeli nie urośnie to przynajmniej taką obserwacja da Ci sygnał, że musisz być stymulowana.
Ja dziś miałam pierwsza inseminacje i u mnie wzrost był następujący 12dc jeden pęcherzyk 18 mm drugi 22 mm, 13dc oba około 25 mm. Tzn wydaje mi się, że ten z 18 nagle na 25 nie skoczył ale już nie dyskutowalam z lekarzem, który robił mi usg.
Jezeli chodzi o sam zabieg, to powiem Wam dziewczyny, ze jestem trochę zawiedziona jedynie faktem, że lekarz dziś nie sprawdził, czy pęcherzyki popekaly czy nadal są. Na moje naciski zareagował tak, że skoro zastrzyk był podany wczoraj to albo są pekniete albo lada moment to nastąpi. Także mam niedosyt informacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 15:03
09.2018 - rozpoczęcie starań
12.2018 - zaburzona morfologia plemników: 3 %
05.2019 - hsg (oba jajowody drożne), morfologia plemników bez zmian
19.09.2019: 1 IUI: 14 dpo, beta 122 mlU/ml ❤❤❤ -
Mam jeszcze do Was pytanie, kiedy po IUI zaczynalyscie brać duphaston? Mi lekarz kazał dopiero od niedzieli, nie wcześniej....
09.2018 - rozpoczęcie starań
12.2018 - zaburzona morfologia plemników: 3 %
05.2019 - hsg (oba jajowody drożne), morfologia plemników bez zmian
19.09.2019: 1 IUI: 14 dpo, beta 122 mlU/ml ❤❤❤ -
nick nieaktualnyGoś wrote:Faktycznie bardzo wolny ten przyrost, czyli nie byłaś stymulowana? Jeżeli nie urośnie to przynajmniej taką obserwacja da Ci sygnał, że musisz być stymulowana.
Ja dziś miałam pierwsza inseminacje i u mnie wzrost był następujący 12dc jeden pęcherzyk 18 mm drugi 22 mm, 13dc oba około 25 mm. Tzn wydaje mi się, że ten z 18 nagle na 25 nie skoczył ale już nie dyskutowalam z lekarzem, który robił mi usg.
Jezeli chodzi o sam zabieg, to powiem Wam dziewczyny, ze jestem trochę zawiedziona jedynie faktem, że lekarz dziś nie sprawdził, czy pęcherzyki popekaly czy nadal są. Na moje naciski zareagował tak, że skoro zastrzyk był podany wczoraj to albo są pekniete albo lada moment to nastąpi. Także mam niedosyt informacji.
Byłam stymulowana od 11 dnia cyklu...
Czy pijecie ziółka o. Sroki? -
Cześć, Dziewczyny!
Za dwa cykle chcielibyśmy podejść do IUI. Napiszcie mi, proszę, jakie badania najlepiej zrobić zawczasu, żeby uniknąć rozczarowania.
U mnie problemem były niepękające pęcherzyki lub w ogóle ich brak. Już w pierwszym cyklu z zastrzykiem doszło do owulacji. Hormony mam w normie, AMH 1.48, endometrium ładne, jajowody drożne. Mam Hashimoto, walczę z obniżeniem TSH (obecnie powyżej 3 spowodowane jodem, nie polecam jodu!). Chcę sobie zrobić pakiet na trombofilię.
Mąż ma sporą ilość plemników, ogólnie parametry dobre, oprócz morfologii 3%, którą od kilku miesięcy próbujemy podnieść witaminami. W przyszłym tygodniu będzie fragmentacja DNA i HBA.
Co byście jeszcze polecały zrobić?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, czytam Was od jakiegoś czasu. Postanowiłam do Was dołączyć z moja historią. Mam za sobą 2 inseminacje. Pierwszą na naturalnym cyklu - nieudaną. Termin był przestrzelony. Miałam ją robioną 10 dc a owu była 13. W ten poniedziałek odbyła się 2 iui. Tym razem byłam stymulowana clo od 2 do 5 dnia cyklu. Miałam 2 pęcherzyki. Inseminacja odbyła się w 12 dc, 30h po podaniu ovitrelle na niepèkniętych pęcherzykach. Nie wiem kiedy była owu. Jajniki przestały mnie bolec 13 dc ale nie miałam typowego bólu owulacyjnego. Wczoraj byłam na usg. Okazało się,ze pękł tylko 1 pęcherzyk. 2 powoli się wchłania. Pozostaje czekać. U nas problem jest złożony. M nie upłynnia się nasienie i ma zwiekszona lepkość + słaba morfologię. Pozostałe parametry bardzo dobre. Ja mam hashimoto i dużego (4cm) mięśniaka. Natomiast większość ginekologów zaleca żebym go na razie nie usuwała. Owulacje mam naturalna. O pierwsze dziecko staramy się już ponad rok. Trzymam kciuki za Was wszystkie
Monia1990tiger lubi tę wiadomość
Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi -
MegiMal wrote:Hej dziewczyny, czytam Was od jakiegoś czasu. Postanowiłam do Was dołączyć z moja historią. Mam za sobą 2 inseminacje. Pierwszą na naturalnym cyklu - nieudaną. Termin był przestrzelony. Miałam ją robioną 10 dc a owu była 13. W ten poniedziałek odbyła się 2 iui. Tym razem byłam stymulowana clo od 2 do 5 dnia cyklu. Miałam 2 pęcherzyki. Inseminacja odbyła się w 12 dc, 30h po podaniu ovitrelle na niepèkniętych pęcherzykach. Nie wiem kiedy była owu. Jajniki przestały mnie bolec 13 dc ale nie miałam typowego bólu owulacyjnego. Wczoraj byłam na usg. Okazało się,ze pękł tylko 1 pęcherzyk. 2 powoli się wchłania. Pozostaje czekać. U nas problem jest złożony. M nie upłynnia się nasienie i ma zwiekszona lepkość + słaba morfologię. Pozostałe parametry bardzo dobre. Ja mam hashimoto i dużego (4cm) mięśniaka. Natomiast większość ginekologów zaleca żebym go na razie nie usuwała. Owulacje mam naturalna. O pierwsze dziecko staramy się już ponad rok. Trzymam kciuki za Was wszystkiestarania od 06.2017 r.
AMH - 2,23
LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
problem męski - żylaki powrózka nasiennego
18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️
-
Natka17 wrote:Trzymam kciuki. U mnie też pękł tylko jeden pęcherzyk z dwóch i IUI okazała się szczęśliwa. Mój M też miał m.in. zwiększoną lepkość i lekarz zalecił picie flegaminy. Pomogło.
Dziękuje! Dobrze to słyszeć ❤️ I bardzo Ci gratuluje! Moj M codziennie przyjmuje zestaw witamin (wit. e 4 tys., c 1500, folik, koenzym q10, selen na zmianę z cynkiem + na rozrzedzenie acc optima).
Gdyby nie wyszło to zastanawiam się czy przy 3 razie nie prosić o podwójna inseminacje (dzień po dniu). Ale sama nie wiem czy jest sens.
Starania od 09.18
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
Natka17 wrote:Trzymam kciuki. U mnie też pękł tylko jeden pęcherzyk z dwóch i IUI okazała się szczęśliwa. Mój M też miał m.in. zwiększoną lepkość i lekarz zalecił picie flegaminy. Pomogło.
Czy Twój m zdecydował się na operacje żylaków i dopiero się udało? Czy sama flegamina pomogła? Zapomniałam dodać, ze u mojego m wykryto nieliczne zylako 1 stopnia i lekarz odradzał operacje.
Starania od 09.18
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny 🙂
Odebrałam dziś wyniki z krwi TSH- 2.03, Ft3-5.32,Ft4-17.36,prolaktyna 4,7(mam hiperprolaktynemie) także dość ładnie mi zeszła.
Zrobiłam też wynik na Wit D i wynik 30,3?!
I tak się zastanawiam czy jest ok, ponieważ poziom wystarczający jest od 30-100ng/ml
Podzielcie się, waszymi doświadczeniami przy badaniu Wit D? Jakie mialyscie wyniki -
Karola25 wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Odebrałam dziś wyniki z krwi TSH- 2.03, Ft3-5.32,Ft4-17.36,prolaktyna 4,7(mam hiperprolaktynemie) także dość ładnie mi zeszła.
Zrobiłam też wynik na Wit D i wynik 30,3?!
I tak się zastanawiam czy jest ok, ponieważ poziom wystarczający jest od 30-100ng/ml
Podzielcie się, waszymi doświadczeniami przy badaniu Wit D? Jakie mialyscie wyniki
Super wyniki.
Co do witaminy D to ja miałam 27,58 i dostałam zalecenie żeby przyjmować 3 tys. dziennie. W lato zeszłam do 2 tys. dziennie. Za jakiś czas wybieram się ponownie zbadać. Podobno dorosły człowiek powinien przyjmować 2 tys. dziennie cały rok.
Starania od 09.18
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi