Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
hmmm to zobaczymy jak mi pójdzie oczekiwanie, może się skuszę hehe
Dziewczyny bierzecie coś na wspomaganie ew. zagnieżdżenia?? czytałam o orzechach brazylijskich i ananasie więc wcinam:D
Ananas zawiera bromelainę, a ona ułatwia zagnieżdżenie zarodka gdyż rozrzedza krew, działa przeciwzapalnie, przeciwzakrzepowo oraz zmiękcza ścianki macicy.
Oprócz tego max.1-2 filiżanki kawy dziennie, bo co za dużo kofeiny to nie zdrowo;)
Dużo białka
Ok. 2 l wody
Takie naturalne wspomagacza...a nóż pomogą hehehehe
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:hmmm to zobaczymy jak mi pójdzie oczekiwanie, może się skuszę hehe
Dziewczyny bierzecie coś na wspomaganie ew. zagnieżdżenia?? czytałam o orzechach brazylijskich i ananasie więc wcinam:D
Ananas zawiera bromelainę, a ona ułatwia zagnieżdżenie zarodka gdyż rozrzedza krew, działa przeciwzapalnie, przeciwzakrzepowo oraz zmiękcza ścianki macicy.
Oprócz tego max.1-2 filiżanki kawy dziennie, bo co za dużo kofeiny to nie zdrowo;)
Dużo białka
Ok. 2 l wody
Takie naturalne wspomagacza...a nóż pomogą hehehehe -
Ja nie mam pojęcia, ale mi lekarz podczas IUI powiedział, że czasem mogą być jakieś objawy jak: swędzenie, pieczenie, ostre bóle podbrzusza czy nawet gorączka i wtedy może to znaczyć, że doszło do jakiegoś zakażenia i kazał się zgłaszać w takim przypadku....
Może to u Ciebie jakiś zbieg okolicznosci i po prostu przeziębiłaś się, a nie od razu że to po IUI, nie mam pojęcia niestety nie pomogęJustna88 wrote:Dziewczyny pomóżcie bo sama niewiem co robic wczoraj mialam iui i od.2 godz. czuje jakbym miała zapalenie pęcherza... Macie pomysł co zrobić?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
No ja wcinam, nie wiem na ile to prawda (chociaż wszędzie na necie o tym piszą), ale nie zaszkodzi jeść, zwłaszcza że lubię i ananasa i orzechy brazylijskie:D hehe może coś pomoże;))
Ja to biorę progesteron (chociaż wyniki mam ok), to lekarz zalecił 2 tabletki luteiny dopochwowo i 2 tabletki duphaston, oprócz tego biorę acard i clexane na rozrzedzenie krwi (clexane- te zastrzyki) są okropne, ból jak cholera:(M.lena wrote:o rany to muszę się zaopatrzyć. generalnie ja nic nie biorę, nawet progesteronu. Ale może powinnam chociaż naturalnie się wspomóc. Jest coś naturalnego co może podnieść progesteron ?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyJustna88 wrote:Dziewczyny pomóżcie bo sama niewiem co robic wczoraj mialam iui i od.2 godz. czuje jakbym miała zapalenie pęcherza... Macie pomysł co zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 18:47
-
nick nieaktualny
-
Franiczka wrote:Hej. Można dołączyć? 🙂 W następnym cyklu będziemy podchodzić do IUI z nasieniem dawcy. Dziś na wizycie lekarz rozpisał mi stymulacje. Mam brać dwie tabletki Lametty dziennie od 2 do 6dc i w 10dc usg. Znacie ten lek?
Franiczka lubi tę wiadomość
Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFraniczka wrote:Hej. Można dołączyć? 🙂 W następnym cyklu będziemy podchodzić do IUI z nasieniem dawcy. Dziś na wizycie lekarz rozpisał mi stymulacje. Mam brać dwie tabletki Lametty dziennie od 2 do 6dc i w 10dc usg. Znacie ten lek?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AniiiInsem wrote:Dokładnie😉pytam bo czytałam właśnie na necie że w Angeliusie stosują Lamette
Ja tez angelius i mam clo, wiec może zależy od lekarzaStarania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi -
nick nieaktualny
-
Lencia wrote:Mnie to szlak trafia, jak słyszę "musisz wyluzować". W szczególności, gdy mówi to ktoś, komu udało się w pierwszym cyklu i nie ma pojęcia, jakie to są emocje. Ja odkąd pamiętam mówiłam, że bardzo chcę dziecko. Czekałam na ślub i rozpoczęcie starań, bo tak sobie wymyśliłam, że chciałabym w tej kolejności. Aż mnie skręcało z radości, że to już. Niestety wcześniej wiedziałam też, że nie będzie łatwo, bo 2,5 roku temu dostałam pierwszą diagnozę - endometrioza. Staraliśmy się prawie rok, po drodze wychodzą inne sprawy, które mogą być przeszkodą. Ja już mam lekką załamkę. I wyobraźcie sobie teraz, że tydzień przed pierwszą wizytą w klinice leczenia niepłodności, Wasza najlepsza przyjaciółka w sumie od czasów dzieciństwa mówi, że okres jej się spóźnia. Ja już oczywiście wiem, czym to się skończy. Zaszła w ciążę w pierwszym miesiącu, kiedy stwierdzili, że to może dobry czas. Nie, że już nie mogą doczekać się dziecka, po prostu ona ma jeszcze umowę o pracę, a potem się przeprowadzają. Ona chyba sama jest zaskoczona, że to już. No i ja ryczę przez kilka dni, jednocześnie próbując nie dać po sobie poznać, że to mnie dobiło. Naprawdę dużo czasu zajęło mi przetrawienie tego. Jest coraz lepiej, ale nie idealnie. Dalej mam ścisk w żołądku, jak nią rozmawiam. W szczególności, gdy mówi "nie możesz się tak spinać". Mam ochotę jej wtedy wygarnąć, ale szkoda mi poświęcać tylu lat przyjaźni. Poza tym, nie chcę denerwować ciężarnej. To ja zawsze byłam tą, która marzyła o dziecku, snułam plany, byłam gotowa już dawno temu... Ona oczywiście bardzo mi kibicuje, bo chce żebyśmy przechodziły to razem (też o tym marzę), ale to tak bardzo boli. Nie umiem nazwać tego inaczej niż ironia losu.
Ehh, musiałam się "wygadać". Dzisiaj wzięłam ostatnie CLO, wizyta w środę i zobaczymy, co dalej. Ja chyba trochę wiarę w IUI straciłam, szczerze, nie wiem, czy nie wolałabym zacząć już procedury in vitro. Jak zaczynam analizować naszą sytuację to przeszywa mnie strach, którego nie da się opisać...
Ehhh jak ja cie doskonale rozumiem..
Bylam w podobnej sytuacji 3 lata temu tylko zamiast przyjaciółki to była kuzynka (jak przyjaciółka rowniez) a potem się posypały kolejne.. I te ich dobre rady.
Zamiast pomoc to bolały po prostu..
Minęło. Tobie też minie iw końcu i my się doczekamy tego szczęścia 🥰Lencia lubi tę wiadomość
34l.
Starania od 2013r
Listopad 2015 laparo
Endometrioza 2st 😡
Lipiec 2016 [*] 7tc
Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
25.11.2019 1 IUI 😥
17.12.2019 2IUI 😥
11.01.2020 3 IUI 😥
20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥
1 procedura
IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥
2procedura
IVF-ICSI-transfer 4.05.21
2❄️❄️
Criotransfer 28.07 udany!
Aniołek 9tc 😓
AMH 1,64
Mutacje:
FV R2_4070A-G,
MTHFR_1298A-C
PAI-1 4G
W układach heterozygotycznych -
Franiczka wrote:I jak u Ciebie przebiega stymulacja z tym lekiem?
Franiczka lubi tę wiadomość
Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?