Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Dziewczyny! ☺️
Trochę mnie tu nie było, zmiana kliniki, przeprowadzka, laparoskopia...
Ale zaczynamy walkę ze wzmożoną energią. ❤️
W poniedziałek miałam IUI, od wczoraj biorę duphaston i 18.05 jadę na betę.
IUI jestem chyba już weteranką, bo łącznie aż 7 miałam, ta jest ostatnia, potem in vitro.
Najgorsze chyba jest to oczekiwanie na wynik bety i ta ciągła nadzieja, że a nuż teraz się uda.
Ale gdzieś tam wierzę, że w końcu się uda, no w końcu musi się udać. I to i mnie, i każdej tu na forum. ❤️
Jak nie drzwiami, to oknem. 😅Mad_red, OlaNova, Cyprysek89, Balbineczka, Fragola_95, CinniMinni, Marta93, cukrowa.wata, PinaColada93, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość
🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
In vitro🍀
Gyncentrum
I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
Histeroskopia ok.
Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
Klinika Bocian
II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
2023 Transfer 6 💔
IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius dr GM❤️🍀
18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
Zespół fosfolipidowy-ok.
LCT 23% 👎
23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔
25.11.2024 - laparoskopia & laparotomia - usunięcie mięśniaka
04.03.2025 - histeroskopia- usunięcie zrostów👍
14.04.2025 - Transfer 10 - AZ(3) 5AA💔
Nie poddajemy się, walczymy🍀
"W momentach trudnych miej zawsze nadzieję dni pogodnych." -
OlaNova wrote:Cześć Dziewczyny,
jestem tu nowastaramy się 10 miesięcy i już zaczynam fiksować. Super, że jest takie forum, nie znam nikogo kto miałby problem z płodnością i z kim mogłabym o tym porozmawiać, a tutaj możemy się wspierać
Pytanie: czy inseminacja z 1 niedrożnym jajowodem ma sens? Trzeba po prostu celować w co drugi cykl? Zakładając oczywiście, że wszystko jest ok i owulacja zachodzi naprzemiennie.
Za 2 tyg mamy wizytę w nowej klinice, ale chciałam już tu Was podpytać
Lekarka w pierwszej klinice od razu chciała nas wysłać na IUI, potem nastąpiła pandemia, wszystko kaput i teraz zaczynamy od nowa w Bocianie, bo tam już działają normalnie. Zaczęliśmy od sono-hsg a tam jeden jajowód niedrożny...
Pozdrawiam cieplutko!
Ja mam niedrożny jeden jajowód. U mnie owulacja przechodziło różnie, najczęściej niestety z tej niedroznej strony, np.3 razy pod rząd a potem raz po drożnej. Ból jest taki, że bierzesz leki na stymulację a nie wiesz z której strony będzie owu. Przeważnie podczas monitoringu zapada decyzja o przerwaniu procedury, trzeba czekać na okres i zaczyna się zabawa od nowa 😁Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Balbineczka wrote:Witam ponownie 😊 Jestem po wizycie. Coś przeczuwałam i nie myliłam się, doktorka znalazła we mnie jakąś torbiel...przez nią okres opóźnił się o 3 dni i przez nią inseminację musimy przełożyć na następny cykl 😟 Nie dostałam żadnych leków, lekarka twierdzi, że do kolejnej miesiączki sama się powinna wchłonąć... miałyście podobny przypadek może ? Kolejny cykl do d... 😓
PS mieszkam w Danii i tu np nie robią drożności jajowodów przed inseminacją, ale bardzo o to prosiłam i powiedziała babeczka, że zrobią mi przed zabiegiem i że to chwila moment na fotelu ginekologicznym. Zdziwiłam się, bo słyszałam różne bolesne historie na ten temat 😁
U nas zalecenie jest, aby cykl z badaniem niedrożności odpuścić, że względu na inwazyjność badania. Ja po sono hsg i po hsg miałam bardzo silne bóle brzucha, skurcze, plamienia o okres był bardzo obfity.Styczeń 2012 IUI nieudana
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Pat87 wrote:Witam Dziewczyny! ☺️
IUI jestem chyba już weteranką, bo łącznie aż 7 miałam, ta jest ostatnia, potem in vitro.
Najgorsze chyba jest to oczekiwanie na wynik bety i ta ciągła nadzieja, że a nuż teraz się uda.
Ale gdzieś tam wierzę, że w końcu się uda, no w końcu musi się udać. I to i mnie, i każdej tu na forum. ❤️
Jak nie drzwiami, to oknem. 😅
Super nastawienie, a to bardzo ważne. Życzę pozytywnej bety, trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚Pat87 lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
-
Mad_red wrote:U nas zalecenie jest, aby cykl z badaniem niedrożności odpuścić, że względu na inwazyjność badania. Ja po sono hsg i po hsg miałam bardzo silne bóle brzucha, skurcze, plamienia o okres był bardzo obfity.
Ja miałam we wtorek sono-hsg i nie wyobrażam sobie mieć inseminacji tego samego dnia. Wzięłam tabletki 30 min przed badaniem (powinnam 1h przed, bo chyba nie zadziałały). Ból był straszny, ok 100 razy mocniejszy niż przy miesiączce, ale krótki.
Gdy wstawałam z fotela na podlogę polało się troche tego kontrastu i krwi. Potem bolało jak podczas zwykłej miesiączki, miałam wrażenie że krwawię, ale to były lekkie plamienia. Całą drogę powrotną wymiotowałam (40 min), bardzo źle się czułam, poszłam wcześnie spać.
Nie wyobrażam sobie IUI w dniu badania HSG ze wzglęgu na samopoczucie oraz inwazyjność badania (balonik zaczepiany jest do ściany macicy). Poza tym masz w sobie ten kontrast, nie wiem czy plemniki umiałyby się tam odnaleźćMad_red lubi tę wiadomość
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Balbineczka wrote:Witam ponownie 😊 Jestem po wizycie. Coś przeczuwałam i nie myliłam się, doktorka znalazła we mnie jakąś torbiel...przez nią okres opóźnił się o 3 dni i przez nią inseminację musimy przełożyć na następny cykl 😟 Nie dostałam żadnych leków, lekarka twierdzi, że do kolejnej miesiączki sama się powinna wchłonąć... miałyście podobny przypadek może ? Kolejny cykl do d... 😓
PS mieszkam w Danii i tu np nie robią drożności jajowodów przed inseminacją, ale bardzo o to prosiłam i powiedziała babeczka, że zrobią mi przed zabiegiem i że to chwila moment na fotelu ginekologicznym. Zdziwiłam się, bo słyszałam różne bolesne historie na ten temat 😁
Jestem w podobnej sytuacji. Od stycznia ciągle coś opóźnia inseminacje. Jak nie torbiele to wirus... Miałam mieć IUI pod koniec maja ale znowu mam torbiel na jajniku i nie mogę mieć stymulacjiwygląda na to że co cykl nie pękają mi pecherzyki i robią się torbiele
dostałam tabletki antykoncepcyjne na wyciszenie jajników i mam przyjść za miesiąc sprawdzić czy się wchlonela...jeśli tak to w czerwcu wypragniona IUI. Tylko że już powoli tracę nadzieję że w końcu się uda do niej podejść...
Start 2017
2018 clo - puste jajo [*] x2
06.2020 - IUI
08.2020 - IUI
01.2021 - start IVF
23.01.21 transfer 4.1.1
7 dpt beta 52,4
9 dpt beta 97,7
12 dpt beta 330
14 dpt beta 978
18 dpt beta 3823
25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
7t3d 1,3 cm ❤️
9t6d 3 cm ❤️
12t6d 7 cm ❤️
20t0d 350g ❤️♀️
02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
04.25 3.2.2 -> encorton, intralipid, neoparin, prolutex, accofil ✊️
Mamy jeszcze ❄️
NK⬆️
Histero - ok
Kariotypy - ok
Nasienie - ok -
Mad_red wrote:Ja mam niedrożny jeden jajowód. U mnie owulacja przechodziło różnie, najczęściej niestety z tej niedroznej strony, np.3 razy pod rząd a potem raz po drożnej. Ból jest taki, że bierzesz leki na stymulację a nie wiesz z której strony będzie owu. Przeważnie podczas monitoringu zapada decyzja o przerwaniu procedury, trzeba czekać na okres i zaczyna się zabawa od nowa 😁
OMG... przekichane...Zobaczymy co lekarz mi zaproponuje, może laparoskopię (oby nie to, narkoza mnie przeraża) albo powtórzenie badania drożności... Albo najpierw IUI na własnej owulacji...
Ja "na szczęcie" czuję kiedy mam owulację i z którego jajnika, chyba w miarę jest na przemian. Żałuję, że nie zawsze robiłam notatkę z której strony mam ból owulacyjny. I żałuję, że nie mam wyników monitoringu cyklów, byłam na kilku i nie dostałam żadnego opisu...
Dzięki za odpowiedzi
Miłego wieczoruMad_red lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
Linka89 wrote:wygląda na to że co cykl nie pękają mi pecherzyki i robią się torbiele
Ciekawe czy nigdy Ci nie pękały...?
I czy miałaś propozycję IUI na własnym cyklu tylko z zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyka?
Moją 'najpierwszą' diagnozą też były niepękające pęcherzyki, ale monitoring cyklu to wykluczył, a już prawie dostałam receptę na zastrzyk Ovitrelle.Fragola_95 lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2019
Mad_red wrote:Ja mam niedrożny jeden jajowód. U mnie owulacja przechodziło różnie, najczęściej niestety z tej niedroznej strony, np.3 razy pod rząd a potem raz po drożnej. Ból jest taki, że bierzesz leki na stymulację a nie wiesz z której strony będzie owu. Przeważnie podczas monitoringu zapada decyzja o przerwaniu procedury, trzeba czekać na okres i zaczyna się zabawa od nowa 😁
🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
In vitro🍀
Gyncentrum
Histeroskopia ok.
Klinika Bocian
2023 Transfer 6 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius dr GM❤️🍀
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
Zespół fosfolipidowy-ok.
LCT 23% 👎
Ewela86 wrote:Tak się czasami zdarza jak pęcherzyk nie pęknie i wtedy robi się torbiel, też tak kiedyś miałam. Ale do kolejnego cyklu sama powinna się wchłonąć także się nie martw.
A co do drożności to jestem ciekawa jak chcą Ci to zrobić na fotelu przed zabiegiem, jaką metodą
Ja miałam HSG z podanym kontrastem i rentgenem i naprawdę bolało i było nieprzyjemne. Może u Ciebie pójdzie łagodniej
Hmmm wydaje mi się, że mogłam ją źle zrozumieć i ta drożność byłaby przed inseminacją ale nie tego samego dnia... mówiłam jej, że słyszałam, że to bolesny zabieg a ona mówiła, że to zupełnie bezbolesne, że przepuszcza płyn szybciutko na fotelu ginekologicznym i z tego, co zrozumiałam, to nie ma żadnej narkozy...w zasadzie jedna moja znajoma miała to tutaj w Danii i mówiła, że nic nie bolało . Może mają jakieś inne metody ? Hmmm nie straszcie mnie 😁2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
Balbineczka wrote:Hmmm wydaje mi się, że mogłam ją źle zrozumieć i ta drożność byłaby przed inseminacją ale nie tego samego dnia... mówiłam jej, że słyszałam, że to bolesny zabieg a ona mówiła, że to zupełnie bezbolesne, że przepuszcza płyn szybciutko na fotelu ginekologicznym i z tego, co zrozumiałam, to nie ma żadnej narkozy...w zasadzie jedna moja znajoma miała to tutaj w Danii i mówiła, że nic nie bolało . Może mają jakieś inne metody ? Hmmm nie straszcie mnie 😁
Ale przed hsg lekarz mówił, że to cykl stracony, i inseminację miałam w następnym cyklu.🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
In vitro🍀
Gyncentrum
Histeroskopia ok.
Klinika Bocian
2023 Transfer 6 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius dr GM❤️🍀
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
Zespół fosfolipidowy-ok.
LCT 23% 👎
Cześć Dziewczyny,
przede mną pierwsza inseminacja. Lekarz zlecił cytologię, biocenozę pochwy, oraz badanie na chlamydie. Zlecił tez mi i mężowi liczne badania laboratoryjne min na grupę krwi, HIV itp. Mój cykl trwa 24,25 dni i lekarz mówi, że możemy nie zdążyć w tym cyklu uzyskać wszystkie badania na czas więc pewnie zaczniemy od czerwca. Powiedział, że jak już będę miała wyniki badań to w dniu miesiączki mam zadzwonić do kliniki i umówić się na monitoring na 9-10 dzień cyklu. W dniu wizyty mam zrobić badanie Lh i estradiolu. Wtedy lekarz zobaczy, jak sytuacja wygląda. Mam pytanie do Was, a zwłaszcza do tych Dziewczyn ktore miały już inseminacje. Co się będzie działo podczas takiego badania i ile spotkań u lekarza może mnie czekać przed zabiegiem i po zabiegu? Czy będę musiała brać jakieś leki? Bardzo Wam dziękuje za odpowiedz.Cyprysek89 lubi tę wiadomość
Starania od 2017 roku
Ja - 41 lat, on- 43 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
11.2024 - Primolut nor
2025 - in vitro na cyklu naturalnym? -
Blanka wrote:Cześć Dziewczyny,
przede mną pierwsza inseminacja. Lekarz zlecił cytologię, biocenozę pochwy, oraz badanie na chlamydie. Zlecił tez mi i mężowi liczne badania laboratoryjne min na grupę krwi, HIV itp. Mój cykl trwa 24,25 dni i lekarz mówi, że możemy nie zdążyć w tym cyklu uzyskać wszystkie badania na czas więc pewnie zaczniemy od czerwca. Powiedział, że jak już będę miała wyniki badań to w dniu miesiączki mam zadzwonić do kliniki i umówić się na monitoring na 9-10 dzień cyklu. W dniu wizyty mam zrobić badanie Lh i estradiolu. Wtedy lekarz zobaczy, jak sytuacja wygląda. Mam pytanie do Was, a zwłaszcza do tych Dziewczyn ktore miały już inseminacje. Co się będzie działo podczas takiego badania i ile spotkań u lekarza może mnie czekać przed zabiegiem i po zabiegu? Czy będę musiała brać jakieś leki? Bardzo Wam dziękuje za odpowiedz.
Wygląda na to, że pierwsze podejście będzie na naturalnym cyklumoja 1 IUI też taka była i tez miałam się pojawić do 12 dc i od 8 dc mąż miał zachować abstynencje
po wizycie lekarz kazał za 2 dni spr LH ale poziom miałam niski i chodziłam 4 dni pod rząd na badanie krwi aż mi podskoczyło. SMS'owo umówiliśmy się na podstawie wyników na inseminacje. Przy cyklu naturalnym nie miałam kontroli bo- 4 dni po IUI miałam zbadać poziom progesteronu i w sytuacji gdy byłby za niski dostałam receptę i tyle i po 14 dniach bHCG
Blanka lubi tę wiadomość
-
Balbineczka wrote:Hmmm wydaje mi się, że mogłam ją źle zrozumieć i ta drożność byłaby przed inseminacją ale nie tego samego dnia... mówiłam jej, że słyszałam, że to bolesny zabieg a ona mówiła, że to zupełnie bezbolesne, że przepuszcza płyn szybciutko na fotelu ginekologicznym i z tego, co zrozumiałam, to nie ma żadnej narkozy...w zasadzie jedna moja znajoma miała to tutaj w Danii i mówiła, że nic nie bolało . Może mają jakieś inne metody ? Hmmm nie straszcie mnie 😁
Może miała na myśli sono hsg przy użyciu soli fizjologicznej, bo i takie robią, ale sól nie daje dobrego kontrastu, za szybko przepływa. Ja podczas ostatniego sono najpierw miałam wpuszczona sól i rzeczywiście nic nie bolało mimo niedrożnego jajowodu, poczułam nawet jak mi wypłynęło. Lekarka mówiła,że to tak dla treningu. Następnie podała piankę, która w macicy się rozpręża, no i wtedy już nie było tak miło. Nie chcę Cię straszyć, ale dopytaj dokładnie jak to badanie ma wyglądać i co będzie kontrastem i na czym będzie zapisywany obraz- RTG czy usg. Rzeczywiście badanie wykonuje się na fotelu (sono hsg), ale jest inwazyjne i nie ma mowy o zachodzeniu w tym cyklu.
Trzymam kciuki 🤞Styczeń 2012 IUI nieudana
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
-
Blanka wrote:Cześć Dziewczyny,
przede mną pierwsza inseminacja. Lekarz zlecił cytologię, biocenozę pochwy, oraz badanie na chlamydie. Zlecił tez mi i mężowi liczne badania laboratoryjne min na grupę krwi, HIV itp. Mój cykl trwa 24,25 dni i lekarz mówi, że możemy nie zdążyć w tym cyklu uzyskać wszystkie badania na czas więc pewnie zaczniemy od czerwca. Powiedział, że jak już będę miała wyniki badań to w dniu miesiączki mam zadzwonić do kliniki i umówić się na monitoring na 9-10 dzień cyklu. W dniu wizyty mam zrobić badanie Lh i estradiolu. Wtedy lekarz zobaczy, jak sytuacja wygląda. Mam pytanie do Was, a zwłaszcza do tych Dziewczyn ktore miały już inseminacje. Co się będzie działo podczas takiego badania i ile spotkań u lekarza może mnie czekać przed zabiegiem i po zabiegu? Czy będę musiała brać jakieś leki? Bardzo Wam dziękuje za odpowiedz.
Cześć Bianka, u mnie taka sama sytuacja. Też mam cykle około 25 dni. W tym miesiącu lekarz powiedział że nie zdążymy. Jedziemy 13 maja na wizytę , też dostaniemy listę badań do zrobienia i planujemy w czerwcu pierwsza próbę.
Mam nadzieję że uda się i nam i Wam 😊Mad_red, Pat87 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Natalik wrote:Cześć Bianka, u mnie taka sama sytuacja. Też mam cykle około 25 dni. W tym miesiącu lekarz powiedział że nie zdążymy. Jedziemy 13 maja na wizytę , też dostaniemy listę badań do zrobienia i planujemy w czerwcu pierwsza próbę.
Mam nadzieję że uda się i nam i Wam 😊Styczeń 2012 IUI nieudana
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
-
Mad_red wrote:Może miała na myśli sono hsg przy użyciu soli fizjologicznej, bo i takie robią, ale sól nie daje dobrego kontrastu, za szybko przepływa. Ja podczas ostatniego sono najpierw miałam wpuszczona sól i rzeczywiście nic nie bolało mimo niedrożnego jajowodu, poczułam nawet jak mi wypłynęło. Lekarka mówiła,że to tak dla treningu. Następnie podała piankę, która w macicy się rozpręża, no i wtedy już nie było tak miło. Nie chcę Cię straszyć, ale dopytaj dokładnie jak to badanie ma wyglądać i co będzie kontrastem i na czym będzie zapisywany obraz- RTG czy usg. Rzeczywiście badanie wykonuje się na fotelu (sono hsg), ale jest inwazyjne i nie ma mowy o zachodzeniu w tym cyklu.
Trzymam kciuki 🤞
Hmm to jest właśnie bariera językowa...Mam dzwonić pierwszego dnia następnej miesiączki żeby się umówić na kolejne badanie i sprawdzenie co z tą torbielą, to wtedy się wypytam dokładnie. Dobrze, że mnie tu informujecie co i jak, bo jestem zielona, poszłabym na badanie i byłabym niemile zaskoczona 😐2 lata bezowocnych starań
Nieudana 😒 -
PS Czy któraś z Was miała małą torbiel wypełnioną wodą i się wchłonęła podczas jednego cyklu ? Tak myślę, że jeśli zniknie, to będę na dobrej drodze, bo nawet gdyby kolejny pęcherzyk podczas procedury inseminacji miałby nie pęknąć, to zapisała mi w planie zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Kiedyś podczas pierwszego badania ładnych pare lat temu ginekolog mi powiedziała, że jeden jajnik mam mniejszy od drugiego, myślicie, że to ma jakieś znaczenie ?2 lata bezowocnych starań
Nieudana 😒 -
Pat87 wrote:Witam Dziewczyny! ☺️
Jak nie drzwiami, to oknem. 😅
To jedziemy na tym samym wózku tylko ja na bete idę 16.05 - jeden dzień wcześniej bo zabieg miałam 02.05
Milo, że ktoś w oczekiwaniu mi towarzyszy. Od razu raźniej się robi
Jeśli nie będzie szczęśliwego zakończenia to też już z IUI już rezygnuje i decydujemy się na in vitro.
A masz jakiekolwiek odczucia czy inne dolegliwości?? Bo ja nic wogole nie czuję i jakbym nic nie miala. A strach jest bo niby mówią aby normalnie funkcjonować ale trudno się jakoś tak przekonać i zapomnieć o myśleniu
PinaColada93, Pat87 lubią tę wiadomość
32lata
starania od 05.2018
insulinooporność, guza na tarczycy (TSH norma), PCOS
Metformax, Inofolic, Kw. foliowy, Vigantolette max
1 IUI 13.02.2020
2 IUI 11.03.2020
3 IUI 02.05.2020udana
beta 16.05 - 58,7; 18.05 - 211; 23.05 - 1955; 30.05 - 13085
1.06.2020 - 5+3 - zarodek 3,6mm, bijące serduszko
15.06.2020 - 7+3 - zarodek 1,58cmwg USG - 8+0
-
Ja miałam chyba po pierwszej iui, przy drugiej już nie było po niej śladu więc się ładnie wchłonęła 😊Balbineczka wrote:PS Czy któraś z Was miała małą torbiel wypełnioną wodą i się wchłonęła podczas jednego cyklu ? Tak myślę, że jeśli zniknie, to będę na dobrej drodze, bo nawet gdyby kolejny pęcherzyk podczas procedury inseminacji miałby nie pęknąć, to zapisała mi w planie zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Kiedyś podczas pierwszego badania ładnych pare lat temu ginekolog mi powiedziała, że jeden jajnik mam mniejszy od drugiego, myślicie, że to ma jakieś znaczenie ?
Balbineczka lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊