Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
No i zaczynam kolejny cykl do inseminacji. Dziś pierwszy dzień i postanowiliśmy z mężem ,że tym razem chcemy stymulowany. Lekarz właśnie odpisał, że mam od jutra brać Aromek 2razy dziennie po 1 tabletce. USG 6 lipca. Lecimy z drugą inseminacją🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Koniczynka28, Kika, niezapominajka12345, KAR, Linka89, Jolka4025 lubią tę wiadomość
-
***Sikorka*** wrote:Już mam myśli, ze wszystko odbyło się nie tak jak trzeba 😢
warto mieć jednoznaczny wynik z krwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 20:27
***Sikorka*** lubi tę wiadomość
-
Iza1982 wrote:No i zaczynam kolejny cykl do inseminacji. Dziś pierwszy dzień i postanowiliśmy z mężem ,że tym razem chcemy stymulowany. Lekarz właśnie odpisał, że mam od jutra brać Aromek 2razy dziennie po 1 tabletce. USG 6 lipca. Lecimy z drugą inseminacją🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Iza1982 lubi tę wiadomość
-
Koniczynka28 wrote:No co Ty. Widzę, ze wiele dziewczyn tu pisze o tym, ze maja zabieg na niepeknietym pęcherzyku. Pewnie co klinika, lekarz to inne praktyki. Mój lekarz robi po prostu tylko na pękniętym. Wiec daja często zastrzyk jak już pęcherzyk jest dojrzały, żeby mieć pewność ze pęknie na zabieg. 2 razy miałam zastrzyk a raz tak trafiło, ze miałam usg kontrolne i okazało się, ze pęcherzyk pękł wiec kilka godzin ad hoc zabieg. To w całe chyba nie jest lepiej. Nie wiemy kiedy on peka czy 10 czy 3 h przed zabiegiem. Komórka jajowa żyje tylko 24 maks do 48h. A plemniki dużo dłużej! Dlatego pewnie tez się robi i na nie pękniętym. U Cb po prostu mógł pęcherzyk pęknąć np. Dobę później i się wszystko przesuwa. Stad taki termin od lekarza. Mysle jednak, ze jeśli pójdziesz na badanie krwi to i po 14 dniach coś bd skoro niektóre dziewczyny i jeszcze wcześniej testowały. Tylko nie rób testów z moczu
warto mieć jednoznaczny wynik z krwi.
Dziękuje kochana za słowa wsparcia i otuchy ❤️❤️❤️Koniczynka28 lubi tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Podczytuję Was ciągle i widzę,że sporo inseminacji jest na cyklach naturalnych. U mnie mimo comiesięcznej owu lekarz od razu kazal brać clo przez 5 dni.
Slabo jeszcze ogarniam te procedury wszystkie, ale może to lepiej, zawsze jakas wieksza szansa.
We wtorek mam wizytę i się okaże, ile wyhodowalam pęcherzyków...juz sie nie mogę doczekać. Jestem tak szczęśliwa przed tym zabiegiem..
Zastanawiam się jeszcze, bo lekarz mówił,że pomysli, jakie zastrzyki dostane. Wizytę mam w 12 dc. Ciekawe, kiedy będzie zabieg. Pewnie coś po dwóch dniach? Podpowiedzcie mi cokolwiek, żebym wiedziala czego się spodziewać3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
minka wrote:Podczytuję Was ciągle i widzę,że sporo inseminacji jest na cyklach naturalnych. U mnie mimo comiesięcznej owu lekarz od razu kazal brać clo przez 5 dni.
Slabo jeszcze ogarniam te procedury wszystkie, ale może to lepiej, zawsze jakas wieksza szansa.
We wtorek mam wizytę i się okaże, ile wyhodowalam pęcherzyków...juz sie nie mogę doczekać. Jestem tak szczęśliwa przed tym zabiegiem..
Zastanawiam się jeszcze, bo lekarz mówił,że pomysli, jakie zastrzyki dostane. Wizytę mam w 12 dc. Ciekawe, kiedy będzie zabieg. Pewnie coś po dwóch dniach? Podpowiedzcie mi cokolwiek, żebym wiedziala czego się spodziewać
Ja brałam Clo od 5 do 9dc, w 12dc wizyta i usg, tego samego dnia zastrzyk z Ovitrelle, a IUI 36h później.
Trzymam kciuki 🤞🍀
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Hej dziewczyny pomóżcie. W czwartek miałam 14 dni po IUI ale bety nie robiłam bo zaczęłam plamić. I delikatnie plamie do dzisiaj (brązowo różowawe) dosłownie tyci tyci, a miesiączki nie ma dalej
i nie wiem czy brać już clo? Czy liczyć to jako okres czy poczekać aż mnie zaleje normalnie ? Nigdy tak nie miałam. Do tego piersi nic a nic nie bolą, kłuje mnie trochę jakby na owulacje czasami
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
nick nieaktualny
-
Kika wrote:Ja brałam Clo od 5 do 9dc, w 12dc wizyta i usg, tego samego dnia zastrzyk z Ovitrelle, a IUI 36h później.
Trzymam kciuki 🤞🍀
Dziękuję :* Mam ogromną nadzieję,że się uda !
Ja brałam clo od 4 do 8 dc. Wizyte tez mam w 12dc. Ostatnio owu naturalna mialam 13dc i tak myślę,czy nie za późno ta wizyta.. Ale tak lekarz kazal przyjść pomiędzy 10 a 12 dc.
Podjerzewam, ze ja tez będę miała zabieg w 14dc.3,5 roku bezowocnych starań
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
III IVF udane !!! -
minka wrote:Dziękuję :* Mam ogromną nadzieję,że się uda !
Ja brałam clo od 4 do 8 dc. Wizyte tez mam w 12dc. Ostatnio owu naturalna mialam 13dc i tak myślę,czy nie za późno ta wizyta.. Ale tak lekarz kazal przyjść pomiędzy 10 a 12 dc.
Podjerzewam, ze ja tez będę miała zabieg w 14dc.Koniczynka28 lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Olalalalaa wrote:Hej dziewczyny pomóżcie. W czwartek miałam 14 dni po IUI ale bety nie robiłam bo zaczęłam plamić. I delikatnie plamie do dzisiaj (brązowo różowawe) dosłownie tyci tyci, a miesiączki nie ma dalej
i nie wiem czy brać już clo? Czy liczyć to jako okres czy poczekać aż mnie zaleje normalnie ? Nigdy tak nie miałam. Do tego piersi nic a nic nie bolą, kłuje mnie trochę jakby na owulacje czasami
Moze to takie późne krwawienie implantacyjne? 🤔 Zrób betę bedziesz spokojniejsza a przede wszystkim pewna28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Kika wrote:Nic się nie martw i zaufaj lekarzowi, będzie dobrze 🙂🍀🍀
Jestem tak bardzo szczesliwa. Czuje, ze to w końcu moja szansa
Duzo zdrówka dla Was :*Kika lubi tę wiadomość
3,5 roku bezowocnych starań
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
III IVF udane !!! -
nick nieaktualny
-
Aga1510 wrote:ja dzisiaj jakoś oklapnięta. Jutro wizyta startowa i boję się jej.
-
Cześć Dziewczyny. Testowałam dziś tak jak kazał lekarz 14 dni po i oczywiście biel vizira. Przeczucie mnie nie myliło, że nic z tego. Także oficjalnie I IUI nieudana 😔 była na cyklu naturalnym jedynie z zastrzykiem ovitrelle i luteiną po. Zastanawiam się, czy przyczyną niepowodzenia mógł być niepęknięty pęcherzyk podczas zabiegu...czekam na @, pewnie przyjdzie jutro jak w zegarku ...2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
Balbineczka wrote:Cześć Dziewczyny. Testowałam dziś tak jak kazał lekarz 14 dni po i oczywiście biel vizira. Przeczucie mnie nie myliło, że nic z tego. Także oficjalnie I IUI nieudana 😔 była na cyklu naturalnym jedynie z zastrzykiem ovitrelle i luteiną po. Zastanawiam się, czy przyczyną niepowodzenia mógł być niepęknięty pęcherzyk podczas zabiegu...czekam na @, pewnie przyjdzie jutro jak w zegarku ...
Bardzo mi przykro 😔 lecz ja bym się nie sugerowała testem z moczu tylko zrobiłabym betę. Moze spróbujesz?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Balbineczka wrote:Cześć Dziewczyny. Testowałam dziś tak jak kazał lekarz 14 dni po i oczywiście biel vizira. Przeczucie mnie nie myliło, że nic z tego. Także oficjalnie I IUI nieudana 😔 była na cyklu naturalnym jedynie z zastrzykiem ovitrelle i luteiną po. Zastanawiam się, czy przyczyną niepowodzenia mógł być niepęknięty pęcherzyk podczas zabiegu...czekam na @, pewnie przyjdzie jutro jak w zegarku ...
Trzymaj sięza chwile będzie kolejny cykl i kolejna szansa!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 09:59