X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Iza1982 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczynam kolejny cykl do inseminacji. Dziś pierwszy dzień i postanowiliśmy z mężem ,że tym razem chcemy stymulowany. Lekarz właśnie odpisał, że mam od jutra brać Aromek 2razy dziennie po 1 tabletce. USG 6 lipca. Lecimy z drugą inseminacją🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Koniczynka28, Kika, niezapominajka12345, KAR, Linka89, Jolka4025 lubią tę wiadomość

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Już mam myśli, ze wszystko odbyło się nie tak jak trzeba 😢
    No co Ty. Widzę, ze wiele dziewczyn tu pisze o tym, ze maja zabieg na niepeknietym pęcherzyku. Pewnie co klinika, lekarz to inne praktyki. Mój lekarz robi po prostu tylko na pękniętym. Wiec daja często zastrzyk jak już pęcherzyk jest dojrzały, żeby mieć pewność ze pęknie na zabieg. 2 razy miałam zastrzyk a raz tak trafiło, ze miałam usg kontrolne i okazało się, ze pęcherzyk pękł wiec kilka godzin ad hoc zabieg. To w całe chyba nie jest lepiej. Nie wiemy kiedy on peka czy 10 czy 3 h przed zabiegiem. Komórka jajowa żyje tylko 24 maks do 48h. A plemniki dużo dłużej! Dlatego pewnie tez się robi i na nie pękniętym. U Cb po prostu mógł pęcherzyk pęknąć np. Dobę później i się wszystko przesuwa. Stad taki termin od lekarza. Mysle jednak, ze jeśli pójdziesz na badanie krwi to i po 14 dniach coś bd skoro niektóre dziewczyny i jeszcze wcześniej testowały. Tylko nie rób testów z moczu :):) warto mieć jednoznaczny wynik z krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 20:27

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza1982 wrote:
    No i zaczynam kolejny cykl do inseminacji. Dziś pierwszy dzień i postanowiliśmy z mężem ,że tym razem chcemy stymulowany. Lekarz właśnie odpisał, że mam od jutra brać Aromek 2razy dziennie po 1 tabletce. USG 6 lipca. Lecimy z drugą inseminacją🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    Trzymam kciuki, żeby to był szczęśliwy cykl! 💪

Iza1982 lubi tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    No co Ty. Widzę, ze wiele dziewczyn tu pisze o tym, ze maja zabieg na niepeknietym pęcherzyku. Pewnie co klinika, lekarz to inne praktyki. Mój lekarz robi po prostu tylko na pękniętym. Wiec daja często zastrzyk jak już pęcherzyk jest dojrzały, żeby mieć pewność ze pęknie na zabieg. 2 razy miałam zastrzyk a raz tak trafiło, ze miałam usg kontrolne i okazało się, ze pęcherzyk pękł wiec kilka godzin ad hoc zabieg. To w całe chyba nie jest lepiej. Nie wiemy kiedy on peka czy 10 czy 3 h przed zabiegiem. Komórka jajowa żyje tylko 24 maks do 48h. A plemniki dużo dłużej! Dlatego pewnie tez się robi i na nie pękniętym. U Cb po prostu mógł pęcherzyk pęknąć np. Dobę później i się wszystko przesuwa. Stad taki termin od lekarza. Mysle jednak, ze jeśli pójdziesz na badanie krwi to i po 14 dniach coś bd skoro niektóre dziewczyny i jeszcze wcześniej testowały. Tylko nie rób testów z moczu :):) warto mieć jednoznaczny wynik z krwi.

Dziękuje kochana za słowa wsparcia i otuchy ❤️❤️❤️

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę startową we wtorek i mam nadzieję IUI już w lipcu. Trzymajcie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 20:48

Koniczynka28, KAR lubią tę wiadomość

• Iza1982 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Ja mam wizytę startową we wtorek i mam nadzieję IUI już w lipcu. Trzymajcie kciuki!
    To razem będziemy mieć w lipcu🤞🤞🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza1982 wrote:
    To razem będziemy mieć w lipcu🤞🤞🍀
    I chyba jesteśmy w podobnym wieku ;)

Iza1982 lubi tę wiadomość

• minka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was ciągle i widzę,że sporo inseminacji jest na cyklach naturalnych. U mnie mimo comiesięcznej owu lekarz od razu kazal brać clo przez 5 dni.
    Slabo jeszcze ogarniam te procedury wszystkie, ale może to lepiej, zawsze jakas wieksza szansa.
    We wtorek mam wizytę i się okaże, ile wyhodowalam pęcherzyków...juz sie nie mogę doczekać. Jestem tak szczęśliwa przed tym zabiegiem.. :)
    Zastanawiam się jeszcze, bo lekarz mówił,że pomysli, jakie zastrzyki dostane. Wizytę mam w 12 dc. Ciekawe, kiedy będzie zabieg. Pewnie coś po dwóch dniach? Podpowiedzcie mi cokolwiek, żebym wiedziala czego się spodziewać :)

3,5 roku bezowocnych starań
    Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Razem: reszta wyników ok.

1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
    2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    II IVF ciąża biochemiczna
    III IVF udane !!!
  • Kika Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minka wrote:
    Podczytuję Was ciągle i widzę,że sporo inseminacji jest na cyklach naturalnych. U mnie mimo comiesięcznej owu lekarz od razu kazal brać clo przez 5 dni.
    Slabo jeszcze ogarniam te procedury wszystkie, ale może to lepiej, zawsze jakas wieksza szansa.
    We wtorek mam wizytę i się okaże, ile wyhodowalam pęcherzyków...juz sie nie mogę doczekać. Jestem tak szczęśliwa przed tym zabiegiem.. :)
    Zastanawiam się jeszcze, bo lekarz mówił,że pomysli, jakie zastrzyki dostane. Wizytę mam w 12 dc. Ciekawe, kiedy będzie zabieg. Pewnie coś po dwóch dniach? Podpowiedzcie mi cokolwiek, żebym wiedziala czego się spodziewać :)

Ja brałam Clo od 5 do 9dc, w 12dc wizyta i usg, tego samego dnia zastrzyk z Ovitrelle, a IUI 36h później.
    Trzymam kciuki 🤞🍀

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomóżcie. W czwartek miałam 14 dni po IUI ale bety nie robiłam bo zaczęłam plamić. I delikatnie plamie do dzisiaj (brązowo różowawe) dosłownie tyci tyci, a miesiączki nie ma dalej :( i nie wiem czy brać już clo? Czy liczyć to jako okres czy poczekać aż mnie zaleje normalnie ? Nigdy tak nie miałam. Do tego piersi nic a nic nie bolą, kłuje mnie trochę jakby na owulacje czasami :/

oar8s65g5yww9w01.png
    ONA: 29 lat
    ON:26 lat
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 20:34

• minka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Ja brałam Clo od 5 do 9dc, w 12dc wizyta i usg, tego samego dnia zastrzyk z Ovitrelle, a IUI 36h później.
    Trzymam kciuki 🤞🍀

Dziękuję :* Mam ogromną nadzieję,że się uda !
    Ja brałam clo od 4 do 8 dc. Wizyte tez mam w 12dc. Ostatnio owu naturalna mialam 13dc i tak myślę,czy nie za późno ta wizyta.. Ale tak lekarz kazal przyjść pomiędzy 10 a 12 dc.
    Podjerzewam, ze ja tez będę miała zabieg w 14dc.

2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    III IVF udane !!!
  • Kika Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minka wrote:
    Dziękuję :* Mam ogromną nadzieję,że się uda !
    Ja brałam clo od 4 do 8 dc. Wizyte tez mam w 12dc. Ostatnio owu naturalna mialam 13dc i tak myślę,czy nie za późno ta wizyta.. Ale tak lekarz kazal przyjść pomiędzy 10 a 12 dc.
    Podjerzewam, ze ja tez będę miała zabieg w 14dc.
    Nic się nie martw i zaufaj lekarzowi, będzie dobrze 🙂🍀🍀

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏

Wysłany: 29 czerwca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalalalaa wrote:
    Hej dziewczyny pomóżcie. W czwartek miałam 14 dni po IUI ale bety nie robiłam bo zaczęłam plamić. I delikatnie plamie do dzisiaj (brązowo różowawe) dosłownie tyci tyci, a miesiączki nie ma dalej :( i nie wiem czy brać już clo? Czy liczyć to jako okres czy poczekać aż mnie zaleje normalnie ? Nigdy tak nie miałam. Do tego piersi nic a nic nie bolą, kłuje mnie trochę jakby na owulacje czasami :/

Moze to takie późne krwawienie implantacyjne? 🤔 Zrób betę bedziesz spokojniejsza a przede wszystkim pewna :)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • minka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Nic się nie martw i zaufaj lekarzowi, będzie dobrze 🙂🍀🍀

Jestem tak bardzo szczesliwa. Czuje, ze to w końcu moja szansa :)
    Duzo zdrówka dla Was :*

Kika lubi tę wiadomość

2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    III IVF udane !!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jakoś oklapnięta. Jutro wizyta startowa i boję się jej.

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    ja dzisiaj jakoś oklapnięta. Jutro wizyta startowa i boję się jej.
    Nie ma się czego bac! Jutro masz pierwsze USG w cyklu, tak? Dowiesz się jakiej wielości są/ jest pęcherzyk. Jaki plan dalej. Kiedy kolejne usg. Ja zwykle na danej wizycie dowiaduje się o kolejnym kroku. Przy pierwszym usg lekarz zwykle jeszcze nie wiem, czy będzie zabieg w danym msc. Wszystko zależy od tego jak go wyglada na kolejnych usg. Zabieg jest ustalany maksymalnie z dwudniowym wyprzedzeniem.

• Balbineczka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Testowałam dziś tak jak kazał lekarz 14 dni po i oczywiście biel vizira. Przeczucie mnie nie myliło, że nic z tego. Także oficjalnie I IUI nieudana 😔 była na cyklu naturalnym jedynie z zastrzykiem ovitrelle i luteiną po. Zastanawiam się, czy przyczyną niepowodzenia mógł być niepęknięty pęcherzyk podczas zabiegu...czekam na @, pewnie przyjdzie jutro jak w zegarku ...

2 lata bezowocnych starań

Jajowody drożne, pozytywne testy owu

Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
    On: maca, profertil

Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢

15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔

2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
    Nieudana 😒

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbineczka wrote:
    Cześć Dziewczyny. Testowałam dziś tak jak kazał lekarz 14 dni po i oczywiście biel vizira. Przeczucie mnie nie myliło, że nic z tego. Także oficjalnie I IUI nieudana 😔 była na cyklu naturalnym jedynie z zastrzykiem ovitrelle i luteiną po. Zastanawiam się, czy przyczyną niepowodzenia mógł być niepęknięty pęcherzyk podczas zabiegu...czekam na @, pewnie przyjdzie jutro jak w zegarku ...

Bardzo mi przykro 😔 lecz ja bym się nie sugerowała testem z moczu tylko zrobiłabym betę. Moze spróbujesz?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbineczka wrote:
    Miesiączka może Ci się opóźnić ze względu na to, ze brałaś luteine.
    Trzymaj się :) za chwile będzie kolejny cykl i kolejna szansa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 09:59

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ