X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Panipedagog Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, chętnie dołączę do Waszego grona. Staramy się z mężem o dziecko od 15 miesięcy. W tym miesiącu miałam pierwszą inseminację i testuję za 7 dni. Przyznam szczerze, ze nie wierze za bardzo w powodzenie tej procedury. Ale jednak cień nadziei jest....

Koniczynka28, KAR, Kika, MoniaSz lubią tę wiadomość

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipedagog wrote:
    Dzień dobry, chętnie dołączę do Waszego grona. Staramy się z mężem o dziecko od 15 miesięcy. W tym miesiącu miałam pierwszą inseminację i testuję za 7 dni. Przyznam szczerze, ze nie wierze za bardzo w powodzenie tej procedury. Ale jednak cień nadziei jest....
    Zawsze jest nadzieja! Co prawda skuteczność nie jest jakaś powalająca. Jednak ta procedura pomogła już wielu parom, np. gdy u kobiety występuje wrogi śluz. Trzymam kciuki za pozytywne wyniki ! Czyli testujesz w poniedziałek, 6.07?

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:
    Niestety u mnie 1 IUI nieudana, beta negatywna :(

Bardzo mi przykro ☹️. Tulę mocno ❤️

Linka89 lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Szarlottka Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w piątek (13 dc) jedziemy na sono-hsg i potem od razu decyzja kiedy iui. Lekarz chciałby w tym samym cyklu, a mnie dzisiaj zakuwa w podbrzuszu jak na owulację :( a dzisiaj 10 dc :/ Myśliscie, że można iść do dowolnego ginekologa, żeby sprawdził jakiej wielkości jest pęcherzyk czy tylko wyspecjalizowani w tym ginekolodzy potrafią to ocenić? Boję się, że nie trafimy w odpowiednim czasie i znowu miesiąc zmarnowany :(

starania od: lipiec 2019
    ONA:
    badania lab. - ok
    AMH-5,1
    hsg-drożne

ON:
    asthenotheratozoospermia (morfologia 0%, ruch A+B-2%)
    niskie HBA

Wysłany: 30 czerwca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Zawsze jest nadzieja! Co prawda skuteczność nie jest jakaś powalająca. Jednak ta procedura pomogła już wielu parom, np. gdy u kobiety występuje wrogi śluz. Trzymam kciuki za pozytywne wyniki ! Czyli testujesz w poniedziałek, 6.07?

Mam nadzieje, ze się uda... to jest moja pierwsza inseminacja oraz pierwsza stymulacja Aromkiem. 😌

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Ja dodam, że wielu lekarzy mogłoby IUI zrobić w bardziej optymalnych warunkach.

Malwa88, jesteś podlamana, ale prawda jest taka, że inseminacja na cyklu naturalnym w zasadzie ma taką samą skuteczność jak starania "lozkowe". Największe szanse są przy stymulacji gonadotropinami, ale te zastrzyki są drogie więc w zasadzie trudno się dziwić, że lekarze zaczynają od clo lub letrozolu. Dodatkowo moim zdaniem suplementacja progesteronu jest absolutnie wskazana. Kolejna rzecz to liczba pęcherzyków.
    Więc zamiast się załamywać przeanalizuj swoje iui i albo porozmawiaj z lekarzem albo Go zmień.

Aga załamanie, smutek, jest rzeczą naturalną.

Przynajmniej dla mnie.

Jeżeli ty mimo niepowodzeń i ogromnych nadziei się nie załamujesz na chociaż chwilę to bardzo Ci zazdroszczę takiej pozytywnej energii.

Pozdrawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Ja dodam, że wielu lekarzy mogłoby IUI zrobić w bardziej optymalnych warunkach.

Malwa88, jesteś podlamana, ale prawda jest taka, że inseminacja na cyklu naturalnym w zasadzie ma taką samą skuteczność jak starania "lozkowe". Największe szanse są przy stymulacji gonadotropinami, ale te zastrzyki są drogie więc w zasadzie trudno się dziwić, że lekarze zaczynają od clo lub letrozolu. Dodatkowo moim zdaniem suplementacja progesteronu jest absolutnie wskazana. Kolejna rzecz to liczba pęcherzyków.
    Więc zamiast się załamywać przeanalizuj swoje iui i albo porozmawiaj z lekarzem albo Go zmień.

I dziękuję za rady👍

• Iza1982 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipedagog wrote:
    Witaj 😊 powodzenia 🍀😊😊

• Iza1982 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:
    Niestety u mnie 1 IUI nieudana, beta negatywna :(
    Bardzo mi przykro☹️ale na pewno się uda. Próbuj. Mi też pierwsza nie wyszła teraz i niedługo podchodzę do drugiej.🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa88 wrote:
    Aga załamanie, smutek, jest rzeczą naturalną.

Przynajmniej dla mnie.

Jeżeli ty mimo niepowodzeń i ogromnych nadziei się nie załamujesz na chociaż chwilę to bardzo Ci zazdroszczę takiej pozytywnej energii.

Pozdrawiam.
    Malwa88, oczywiście, że smutek w tym temacie nie jest mi obcy. Sądzę, że jak u każdej z nas na tym forum. Ale naprawdę zastanów się nad choć jeszcze jedną IUI, ale na porządnej stymulacji jeśli naturalne nie przyniosły sukcesu.

• pauliśka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😉 jak się macie?
    Coś ostatnio tutaj u nas humory średnie i pozytywnych wyników betaHCG malutko 😢

Ja postaram się pójść na bete jutro (to będzie 13 dzień po IUI), bo kończę dziś dupka i nie wiem czy brać dalej czy nie 🤷🏼‍♀️
    Cycki raz bolą, raz prawie nie bolą, od wczoraj bóle brzucha jak na @, także nie nastawiam się, będzie co ma być

🇳🇴

Ona:
    PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle

On:
    Oligozoospermia

Starania od 2018r
    2020 IUI ❌

Start IVF w 🇳🇴 2023:
    Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
    13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️

05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)

18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
    23.08 - ET
    27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹

Mamy 7❄️ na zimowisku

preg.png
  • minka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam właśnie od lekarza. Dwa pecherzyki po jednym w kazdym jajniku. Dziś zastrzyk , a 39h pozniej zabieg.
    Zapytałam lekarza o skutecznosc, a on: "Dla Pani? Jakies 14%", haha, dramat. Ale z jego filmiku z kliniki wynika,że z widelek, które zalozyl to daje mi maxa :D
    Trudno, wiedziałam, że max 3 razy chce do tego podejść :)

3,5 roku bezowocnych starań
    Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Razem: reszta wyników ok.

1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
    2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    II IVF ciąża biochemiczna
    III IVF udane !!!

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja dwa dni po inseminacji miałam delikatne krwawienie i ból/ skurcze brzucha. Co o tym myślicie?

• pauliśka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minka wrote:
    Wracam właśnie od lekarza. Dwa pecherzyki po jednym w kazdym jajniku. Dziś zastrzyk , a 39h pozniej zabieg.
    Zapytałam lekarza o skutecznosc, a on: "Dla Pani? Jakies 14%", haha, dramat. Ale z jego filmiku z kliniki wynika,że z widelek, które zalozyl to daje mi maxa :D

Minka to świetne wieści 😊 2 pecherzyki dają większe szanse 👍🏻

🇳🇴

Ona:

On:
    Oligozoospermia

Starania od 2018r
    2020 IUI ❌

Start IVF w 🇳🇴 2023:

23.08 - ET

Mamy 7❄️ na zimowisku

preg.png
  • pauliśka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipedagog wrote:
    Dziewczyny, a ja dwa dni po inseminacji miałam delikatne krwawienie i ból/ skurcze brzucha. Co o tym myślicie?

Krwawienie i skurcze po IUI mogą utrzymywać się do 2-3 dni nawet, także wszystko jest ok

🇳🇴

Ona:

On:
    Oligozoospermia

Starania od 2018r
    2020 IUI ❌

Start IVF w 🇳🇴 2023:

23.08 - ET

Mamy 7❄️ na zimowisku

preg.png
  • Annn90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 🤗
    Dawno się nie odzywałam - ale jestem na bieżąco 💪🏼 Codziennie u Was tutaj testem ❤️
    Nie wiem czy pamiętacie - to ja w zeszłym cyklu niestety nie zdążyłam z IUI bo wszystko poszło za szybko 🤷🏻‍♀️
    Dzisiaj u mnie 11 dc i lecę na 14 do gina 😍 myśle, ze w tym tygodniu zrobimy pierwsze podejście 🥰
    Miłego dnia Kochane! 🍀

Koniczynka28, Kika, KAR, Jolka4025, Mad_red, pauliśka lubią tę wiadomość

InviMed Wrocław 🍀
    9.02.2021 - punkcja: pobrane 22 oocyty z czego 18 dojrzałych
    12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
    7 dpt - beta 23,6 U/l, 10 dpt - beta 186,6 U/l, 12 dpt - 443,4 U/l, 14 dpt - 928,6 U/l, 20 dpt - 7497 U/l
    28 dpt - zarodek 5mm z ♥️
    25.03 - Maleństwo 1,8 cm
    28.04 - prenatalne - będzie Synuś 💙
    29.10 Oliwier przyszedł na świat 👶🏻👩🏻‍🍼
    Podejście nr 2 ♥️
    5.12.2023 - transfer ❄️🍀
    6dptw - beta 35,7 U/l, 8dpt - beta 140,3 U/l, 10dpt - beta 417,1 U/l, 13dpt - beta 1633,2 U/l, 17dpt - beta 9944,7U/l, 22dpt - beta 38817,3 U/l, 28dpt - 8mm Malucha z bijącym ♥️
    Mamy ❄️
    event.png
    age.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minka wrote:
    I widzisz np statystyki mówiła, ze 10-25% w zależności od kliniki. Mi mój lekarz mówił ze. Moja owulacja itp to ocenia szanse nawet na 30-35%. A tu już mam 2 nieudane zabiegi.... jestem już po 3. To trochę losowa sprawa. Ale pamiętaj tu mówiły o prawdopodobieństwie na cykl.

• Kika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annn90 wrote:
    Cześć dziewczyny! 🤗
    Dawno się nie odzywałam - ale jestem na bieżąco 💪🏼 Codziennie u Was tutaj testem ❤️
    Nie wiem czy pamiętacie - to ja w zeszłym cyklu niestety nie zdążyłam z IUI bo wszystko poszło za szybko 🤷🏻‍♀️
    Dzisiaj u mnie 11 dc i lecę na 14 do gina 😍 myśle, ze w tym tygodniu zrobimy pierwsze podejście 🥰
    Miłego dnia Kochane! 🍀

Super wieści Annn, trzymamy kciuki i daj znać po wizycie 🤞🤞🍀💪

Annn90 lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pauliśka wrote:
    Hej dziewczyny 😉 jak się macie?
    Coś ostatnio tutaj u nas humory średnie i pozytywnych wyników betaHCG malutko 😢

Ja postaram się pójść na bete jutro (to będzie 13 dzień po IUI), bo kończę dziś dupka i nie wiem czy brać dalej czy nie 🤷🏼‍♀️
    Cycki raz bolą, raz prawie nie bolą, od wczoraj bóle brzucha jak na @, także nie nastawiam się, będzie co ma być
    Pauliska trzymam kciuki, żeby wynik był pozytywny. Ja byłam bardzo spokojna po ostatnim zabiegu. Dzisiaj 4. Dzień po i coś chyba podświadomie zaczynam myśleć. Miałam jakieś złe sny w nocy, ze miałam wynik negatywny i to z mojej winy, bo się nie oszczędzałam po 😱😱 muszę chyba jakoś miło spędzić popołudnie i wyluzować. A jeszcze w weekend mam urodziny i moim marzeniem było być już do urodzin w ciąży. Narazie się nie dowiem jak jest. Hm 🙄

pauliśka lubi tę wiadomość

• Jolka4025 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Rozwazasz zmianę kliniki? W KRK warte uwagi jest jeszcze Artvimed

Szczerze sama juz nie wiem co robić.....
    Nie wiem nie wiem :(

31 lat Ja
    33 lata Mąż
    Starania od Maj 2016 ❤
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Laparoskopia 13.11.2019
    AMH 2,6 2020r
    Endometrioza I/II st
    Mąż - wyniki super 😎
    Ja -wszystko ok 😀
    IUI luty, czerwiec 2020🍷
    Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
    1. 28.11.2020 8tc 💔
    2. 07.04.2021 ❄🤞

9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm

qdkk9vvjxcodnorj.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ