Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka28 wrote:Ja chodzę prywatnie. I za sam monitoring owulacji płace 70 zł, jednak zdążą się ze mam co dziennie przez np. 4 dni z rzędu praktycznie w danym cyklu wiec się uzbiera.... Ale mój lekarz mówi, ze najwcześniej na 2 dni przed da się stwierdzić czy będzie zabieg i w jakim terminie. I odpowiednio raz dowiedziałam się na 2 dni przed, z drugim razem 4H przed i na wariata .. a teraz 1 dzień przed. Lekarz szuka „idealnego” momentu. Mysle jednak, ze to jest zaleta prywatnego leczenia mimo wszystko. Ale czy się uda... nie wiadomo. Może akurat u Ciebje to trafi na idealny moment i zaskoczy.[/QUOTE
Ja już drugi raz przy IUI monitoring miałam tylko raz i od razu decyzja o zabiegu 🤔I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌ -
OlaNova wrote:Nie odpowiem Ci na pytanie bo nie wiem
ale zapewne lekarz i tak zaleci poprawić potem w domu
Skąd wiesz, że owulację będziesz miała 3 dni później? Nie dostałaś zalecenia żeby zrobić zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka?
ja miesiąc temu przy stymulacji miałam 3 dojrzałe pęcherzyki w 11 dc, a dziś w 10 dc na usg były 4 niedojrzałe.
Cykl cyklowi nie równy...
Wczoraj rano pecherzyk miał 18 mm i wieczorem o 22 robiłam zastrzyk. Jutro IUI. Lekarz powiedział, że patrzy na monitoring, pecherzyki i po tym stwierdza kiedy zrobić IUI ... w normalnym cyklu owulacje miałabym dopiero 14 lub 15 dc a jutro będzie dzień 12OlaNova lubi tę wiadomość
2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
LIL90 wrote:Czemu iui masz jutro a nie w dzien owu? 🤔
Bo lekarka powiedziała wczoraj na monitoringu, że pecherzyk ma 18 mm i podejmuje decyzje o dniu zabiegu na podstawie tego, co widzi na usg 🤔 gdybym ja miała wybrać dzień zabiegu, to bym zrobiła IUI w poniedziałek...2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
anett13 wrote:Koniczynka28 wrote:Ja chodzę prywatnie. I za sam monitoring owulacji płace 70 zł, jednak zdążą się ze mam co dziennie przez np. 4 dni z rzędu praktycznie w danym cyklu wiec się uzbiera.... Ale mój lekarz mówi, ze najwcześniej na 2 dni przed da się stwierdzić czy będzie zabieg i w jakim terminie. I odpowiednio raz dowiedziałam się na 2 dni przed, z drugim razem 4H przed i na wariata .. a teraz 1 dzień przed. Lekarz szuka „idealnego” momentu. Mysle jednak, ze to jest zaleta prywatnego leczenia mimo wszystko. Ale czy się uda... nie wiadomo. Może akurat u Ciebje to trafi na idealny moment i zaskoczy.[/QUOTE
Ja już drugi raz przy IUI monitoring miałam tylko raz i od razu decyzja o zabiegu 🤔 -
Balbineczka wrote:Wczoraj rano pecherzyk miał 18 mm i wieczorem o 22 robiłam zastrzyk. Jutro IUI. Lekarz powiedział, że patrzy na monitoring, pecherzyki i po tym stwierdza kiedy zrobić IUI ... w normalnym cyklu owulacje miałabym dopiero 14 lub 15 dc a jutro będzie dzień 12
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 22:29
Balbineczka lubi tę wiadomość
-
Bąbel wrote:Nie wypowiem się na temat klinik na Śląsku ponieważ jestem z Wielkopolski 😊 ale chce Tobie pokrótce opowiedzieć moja historie...
Miałam dwie IUI na NFZ u lekarki która od pierwszej wizyty miała problem do mnie tzn ze za gruba, ze schudnąć, ze niskie .....
Ehh sama nie wiem co robić
Jestem załamana:(
Myślę nad zmian, ale co? Gdzie? Jak?
Masakra
Na poczatku w Parensie wszystko fajnie. Załatwił mi lekarz nawet laparo na NFZ....
Ale potem te badania itd itd
Konsultacja przed IUI 190 zl
Usg monitorujące 90 zl
IUI 600 zl
Usg monitorujące 90 zl
I tak co miesiąc:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 23:36
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm
-
Ewelin@@@ wrote:Normalnie szok!!!😕 a przepraszam, a kolejne próby iui robi Wam na nfz!!! To jest właśnie naciaganie. Bo może gdyby zlecił Wam badania, już dawno bylabys w ciąży!?
Wiadomo badania nie są tanie, ale jak dobrze poszukasz na pewno zaoszczędzisz😉 mi jak lekarz zasugerował,że powinnam zrobić badania genetyczne na trombofilie. To pierwsze co, to pomyślałam, że zrobię u nich w klinice, ale za chwilę mnie coś olsniło i stwierdzilam ,że poszukam może zrobię gdzieś taniej i takim sposobem na jednych badaniach zaoszczedzilismy 400zl!!! Do tego doszły męża badania genetyczne, więc okolo tysiąca w kieszeni!!! A wiadomo jest, że kasa każdej z nas leci strumieniami😞
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Koniczynka28 wrote:A mierzysz poziom progesteronu 8 dni po zabiegu?
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Natalik wrote:Olalalalaa ja miałam drożność prywatnie . Nazywa się to HyCoSy. Bardzo się bałam, nienokazalo się że niema czego . Godzinę przed wzielam ibuprofen. Badanie trwało około 10-15 minut i nie było bolesne . Trochę podobne do cytologi. Jak zapytałam mojego lekarza dlaczego nie robi A tego wszystkim kobietom to powiedział że niestety ale chodzi o pieniądze. I to nie jest kontrast tylko taki żel i przez to tak jakby wpuszcza się powietrze. On to ściąga podobno z Anglii . I po tym można od razu się starać . Badanie trzeba wykonać do 12 dc.
Moim zdaniem warto bylo wydać te pieniądze bo nie bolało .
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Koniczynka dzisiaj myślami jestem z Toba🤞🏻🤞🏻trzymam kciuki kochana i czekam na dobre wiesci 😉
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
KAR wrote:Koniczynka dzisiaj myślami jestem z Toba🤞🏻🤞🏻trzymam kciuki kochana i czekam na dobre wiesci 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 07:05
Bajka15, UlaFalka, Ewelin@@@, Annn90, Balbineczka, Kika lubią tę wiadomość
-
Olalalalaa wrote:Nie mierzę, tez go o to pytałam mówił ze tylko beta 14 dni po IUI
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 13:23
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Jolka4025 wrote:Bąbel wrote:Nie wypowiem się na temat klinik na Śląsku ponieważ jestem z Wielkopolski 😊 ale chce Tobie pokrótce opowiedzieć moja historie...
Miałam dwie IUI na NFZ u lekarki która od pierwszej wizyty miała problem do mnie tzn ze za gruba, ze schudnąć, ze niskie .....
Ehh sama nie wiem co robić
Jestem załamana:(
Myślę nad zmian, ale co? Gdzie? Jak?
Masakra
Na poczatku w Parensie wszystko fajnie. Załatwił mi lekarz nawet laparo na NFZ....
Ale potem te badania itd itd
Konsultacja przed IUI 190 zl
Usg monitorujące 90 zl
IUI 600 zl
Usg monitorujące 90 zl
I tak co miesiąc:(
Ja chodzę do Parensa w Rz i jestem zadowolona, może tu spróbuj czy to za daleko ? Bo jesteś z krk ?I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌ -
nick nieaktualnyKoniczynka28 wrote:Właśnie jadę na krew. Powiem Wam, ze się boje:( no ale nic już nie zmienię. Wyniki pewnie ok. 15
Ktoś musi w końcu zacząć dobrą passę w lipcu! Czekam z niecierpliwością
Ja stwierdziłam, że nie robię w tym cyklu bety, mam to w nosie, czekanie na wynik zawsze mnie stresuje, a sam wynik rozczarowuje. Poczekam na okres, najwyżej mi to zajmie 9 miesięcyKika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny***Sikorka*** wrote:Dziewczyny powiedzcie jak to jest z tym poprawianiem z partnerem po IUI w przypadku słabego nasienia? Czy te słabe nasienie nie przeszkadza? W sensie, ze zajmuje miejsce tym odwirowanym? Ja mam wątpliwości co do poprawiania naturalnie po, ponieważ chyba wole żeby te „zdrowe” miały pole do popisu. I nie wiem czy wygra najsilniejszy czy te naturalne nasienie zamknie drogę plemnikom z IUI. Mowa oczywiście tylko o przypadkach ze słabym nasieniem partnera. Mam nadzieje, ze zrozumiałyscie sens pytania 🙈
Nam zawsze lekarz kazał poprawiać, ale ja myślę, że to bardziej ma działać na psychikę
Pamiętaj, że zawsze wygrywa najlepszy, więc żaden słaby plemnik nie zajmie miejsca silniejszemu czy szybszemu -
nick nieaktualnyOlaNova wrote:Hejka, to już tak potrafił Ci lekarz powiedzieć z kilkudniowym wyprzedzeniem o terminie IUI?
U mnie dziś 10 dc, dwa pęcherzyki po 15 mm, dwa po 13 mm, mam przyjść za dwa dni na kontrolę i dopiero wtedy wyznaczy dzień inseminacji.
Nie mogę się już doczekaćPierwsza nasza IUI
martwię tylko moim cienkim endometrium... zawsze miałam cienkie, a przy stymulacji jest jeszcze cieńszeZapytam lekarza przy kolejnej wizycie co on myśli o IUI na cyklu naturalnym ze względu na endometrium.
Czerwone wino, orzechy brazylijskie i suszone morele świetnie działają na poprawę endometrium. A zwłaszcza to pierwsze
To może być twoja ostatnia szansa na napicie się procentów -
Olalalalaa wrote:Szkoda ze nie jesteś z Lublina 🙈 poszła bym do tego samegoStarania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏