Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Olalalalaa wrote:Miałaś jeszcze jakieś objawy ? Czy dowiedziałaś się dopiero na usg ?
-
Cześć dziewczyny, dzisiaj testowałam niestety klapa... tak liczyłam na ten cykl po drożności ale się przeliczylam😞😞😞już zaczynam plamić wiec mój cykl nie zrobił mi niespodzianki i będzie trwał znowu 28dni..
20 sierpnia mamy wizytę w Gravicie, konsultacje do procedury in vitro ale przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałabym podejść jeszcze do IUI i skonsultować się z Pasnikiem ,takze jak się okres skonczy spotkam się z moim lekarzem prowadzącym i w sierpniu podejdziemy do jeszcze jednej próby...😞😞2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Zadzwoniła do mnie dzisiaj babeczka z GynCentrum w Katowicach o tym jakich dawców moga mi zaoferować.
Powiem tak, 3 typy mężczyzn kolor oczu, włosów oraz grupa krwi sie zgadza z moim mężem.
Wzrost albo o 10 cm wyzszy albo o 10 cm niższy niz ten który ma moj mąż.
Najbardziej przeraza mnie waga tych dawców.
Przy wzroście 185 cm waga 95 kg to chyba dosc dużo ?
😞
Do tej pory mialam pozytywne myślenie i jakos tak bardzo mi to nie przeszkadzało ale jak dzisiaj dostałam taki duży wybor z przestrzelonymi "wymiarami"... Boje sie ze jesli sie uda to dziecko bedzie podobne zupełnie do nikogo.
👩 29 lat
Wszystkie badania w normie
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
Zmiana Kliniki na Angelius Provita
Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
justynka wrote:Zadzwoniła do mnie dzisiaj babeczka z GynCentrum w Katowicach o tym jakich dawców moga mi zaoferować.
Powiem tak, 3 typy mężczyzn kolor oczu, włosów oraz grupa krwi sie zgadza z moim mężem.
😞
Do tej pory mialam pozytywne myślenie i jakos tak bardzo mi to nie przeszkadzało ale jak dzisiaj dostałam taki duży wybor z przestrzelonymi "wymiarami"... Boje sie ze jesli sie uda to dziecko bedzie podobne zupełnie do nikogo.
U nas jest ORh+ i BRh+ i wybieraliśmy 4 razy dawcę. I za każdym razem były minimum 4 osoby do wyboru, raz chyba z 8. My właśnie eliminowaliśmy tych, co się wydawali ze maja zbyt duża wagę
Nie kierowaliśmy się kolorem włosów czy oczu. Grupa krwi jako najważniejsze a potem mieliśmy tabelkę z wykształceniem, wykonywanym zadowem, kolorem oczu, włosów, wzrostem, waga i ruchliwością plemników oraz narodowością. Szczerze? Nie będziesz się przejmowała, ze Ci dzieciak urośnie trochę wyższy albo będzie blondynem a Wy macie ciemne włosy. Ważne, żeby był zdrowy i żeby się po prostu udało:)ja eliminowała ta wagę jakoś z myśli, ze to trochę niezdrowe i ze może złe geny, skłonności do otyłości czy cos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 13:54
-
Just_me1989 wrote:Miałam niski progesteron i co chwilę plamiłam. Na usg nie było nic widać. Dopiero w 8 tygodniu jak myślałam że poroniłam i poszłam na kontrolne usg okazało się że ciąża jest w jajowodzie i jest dużo krwi. Tego samego dnia trafiłam na stół i usunęli mi jajowód. Teraz miałam pierwszą IUI po CP. Chyba zrobię dziś tą bete bo czuję się jakbym miała stan podgorączkowy a pamiętam że ostatnio też miałam taki pierwszy objaw ciąży więc mnie kusi 😀
jeśli minęło te 13-14 dni to pewnie ze rób
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
KAR wrote:Cześć dziewczyny, dzisiaj testowałam niestety klapa... tak liczyłam na ten cykl po drożności ale się przeliczylam😞😞😞już zaczynam plamić wiec mój cykl nie zrobił mi niespodzianki i będzie trwał znowu 28dni..
20 sierpnia mamy wizytę w Gravicie, konsultacje do procedury in vitro ale przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałabym podejść jeszcze do IUI i skonsultować się z Pasnikiem ,takze jak się okres skonczy spotkam się z moim lekarzem prowadzącym i w sierpniu podejdziemy do jeszcze jednej próby...😞😞KAR lubi tę wiadomość
-
justynka wrote:Zadzwoniła do mnie dzisiaj babeczka z GynCentrum w Katowicach o tym jakich dawców moga mi zaoferować.
😞
Przy wzroście 185 waga 95 to nie jest nadwaga. Mój mąż przy podobnym wzroście waży 92 kg i jest szczupłynogi ma szczuplejsze ode mnie
👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Badania genetyczne prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
Koniczynka28 wrote:A jakie macie grupy krwi?
U nas jest ORh+ i BRh+ i wybieraliśmy 4 razy dawcę. I za każdym razem były minimum 4 osoby do wyboru, raz chyba z 8. My właśnie eliminowaliśmy tych, co się wydawali ze maja zbyt duża wagę
Nie kierowaliśmy się kolorem włosów czy oczu. Grupa krwi jako najważniejsze a potem mieliśmy tabelkę z wykształceniem, wykonywanym zadowem, kolorem oczu, włosów, wzrostem, waga i ruchliwością plemników oraz narodowością. Szczerze? Nie będziesz się przejmowała, ze Ci dzieciak urośnie trochę wyższy albo będzie blondynem a Wy macie ciemne włosy. Ważne, żeby był zdrowy i żeby się po prostu udało:)ja eliminowała ta wagę jakoś z myśli, ze to trochę niezdrowe i ze może złe geny, skłonności do otyłości czy cos
Oboje mamy tą samą ARh +
Wiem ze liczy się zeby sie po prostu udalo i zeby dzidziuś był zdrowy. Chyba mnie podejscie tej babeczki zestresowalo. Musialam sama wyciągać informacje i dopytywac a to a tamto... Ma kartke z informacjami o Dawcy przed oczami i nie moze wszystkiego przeczytac co nie jest tajemnica.
Oddzwanialam do niej chyba z 10 razy a to czy nosi okulary a czy zęby zdrowe hah.
Dla nich to pewnie chleb powszedni ale dla mnie to jak zderzenie ze sciana. Nie miła kobicina..👩 29 lat
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
justynka wrote:Oboje mamy tą samą ARh +
Wiem ze liczy się zeby sie po prostu udalo i zeby dzidziuś był zdrowy. Chyba mnie podejscie tej babeczki zestresowalo. Musialam sama wyciągać informacje i dopytywac a to a tamto... Ma kartke z informacjami o Dawcy przed oczami i nie moze wszystkiego przeczytac co nie jest tajemnica.
Oddzwanialam do niej chyba z 10 razy a to czy nosi okulary a czy zęby zdrowe hah.
Dla nich to pewnie chleb powszedni ale dla mnie to jak zderzenie ze sciana. Nie miła kobicina..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 15:15
Just_me1989 lubi tę wiadomość
-
KAR wrote:Cześć dziewczyny, dzisiaj testowałam niestety klapa... tak liczyłam na ten cykl po drożności ale się przeliczylam😞😞😞już zaczynam plamić wiec mój cykl nie zrobił mi niespodzianki i będzie trwał znowu 28dni..
20 sierpnia mamy wizytę w Gravicie, konsultacje do procedury in vitro ale przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałabym podejść jeszcze do IUI i skonsultować się z Pasnikiem ,takze jak się okres skonczy spotkam się z moim lekarzem prowadzącym i w sierpniu podejdziemy do jeszcze jednej próby...😞😞
KAR bardzo mi przykro 😞 przytulam mocno i trzymam kciuki żeby sierpniowa IUI była tą ostatnią i udaną 🍀🍀🤞🤞KAR lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
20 sierpnia mamy wizytę w Gravicie, konsultacje do procedury in vitro ale przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałabym podejść jeszcze do IUI i skonsultować się z Pasnikiem ,takze jak się okres skonczy spotkam się z moim lekarzem prowadzącym i w sierpniu podejdziemy do jeszcze jednej próby...😞😞
KAR bardzo mi przykrościskam i przesyłam dużo siły na dalszą walkę. Dobrze, że macie plan! :*
KAR lubi tę wiadomość
-
Olalalalaa wrote:Może lepiej inne dziewczyny bo ja oprócz wrogości śluzu i badania nasienia nie miałam nic 🙈 nawet drożności nie a w większości robią 😬
Cześć dziewczyny. Ja też jestem stymulowana letrozolem. Dzisiaj miałam pierwsza wizytę i to wszystko dzieje się tak szybko, zrobila mi tylko dr. Usg. TSH mam 2.150 i dała mi tabletki na obniżenie bym miała poniżej 2..
Na prawym jajniku torbiel endometrizalna martwię się tym, Jajnik lewy w porządku. Jestem w tym świeża na jednym I na drugim jajniku mam 10 pęcherzyków antralnych wielkości 4-6mm. Powiedzcie mi proszę czy to jest w miarę ok? Dodam ze jestem w 3 dniu cyklu..👩 32
👦35 azoospermia
08.20 IUI-D ✖️
09.20 IUI-D ✖️
07.22 usuniecie prawych przydatków
10.23 konizacja szyjki
07.24 AMH 0.87
🟢 Kariotyp
06.09 punkcja pobrano 2 🥚 (0🥚)
25.10 punkcja pobrano 2 (1🥚)
30.10 transfer 4.1.2
6dpt beta 25.300 progresteron 26.90 🤞
8dpt beta 101 progresteron 27.7🤞
10dpt 326 progresteron 30.02 🤞
14dpt beta 2142 progresteron 31.40 🤞19dpt 14140 progresteron 31.85 🤞26dpt (6w1d)CRL 5.1mm 118❤️
24.03 516g ❤️
26+3 860g ❤️
-
nick nieaktualnyxMagda wrote:Cześć dziewczyny. Ja też jestem stymulowana letrozolem. Dzisiaj miałam pierwsza wizytę i to wszystko dzieje się tak szybko, zrobila mi tylko dr. Usg. TSH mam 2.150 i dała mi tabletki na obniżenie bym miała poniżej 2..
Na prawym jajniku torbiel endometrizalna martwię się tym, Jajnik lewy w porządku. Jestem w tym świeża na jednym I na drugim jajniku mam 10 pęcherzyków antralnych wielkości 4-6mm. Powiedzcie mi proszę czy to jest w miarę ok? Dodam ze jestem w 3 dniu cyklu.. -
20 sierpnia mamy wizytę w Gravicie, konsultacje do procedury in vitro ale przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałabym podejść jeszcze do IUI i skonsultować się z Pasnikiem ,takze jak się okres skonczy spotkam się z moim lekarzem prowadzącym i w sierpniu podejdziemy do jeszcze jednej próby...😞😞KAR lubi tę wiadomość
-
Aga1510 wrote:Jesteś przygotowywana do inseminacji?👩 32
👦35 azoospermia
08.20 IUI-D ✖️
09.20 IUI-D ✖️
10.23 konizacja szyjki
07.24 AMH 0.87
🟢 Kariotyp
30.10 transfer 4.1.2
14dpt beta 2142 progresteron 31.40 🤞19dpt 14140 progresteron 31.85 🤞26dpt (6w1d)CRL 5.1mm 118❤️
24.03 516g ❤️
26+3 860g ❤️
-
nick nieaktualny
-
Koniczynka28 wrote:Daj spokój my wybieraliśmy w klinice w której nam nikt nie był w stanie odpowiedzieć co oznacza wskaźnik MOT albo inne jakieś podstawowe pytania. A to są ludzie z tego laba... prowadzi nas lekarz nie z tej kliniki i dopiero u niego otrzymaliśmy infomracje :p taka fuszerka.. niestety kiliniki maja duży przemiał ludzi... to przykre, bo dla nas to ważne decyzje a dla nich dawaaaj następny. no ale cóż niestety jesteśmy na nich skazani. My to zawsze wybieraliśmy z 3 min. Idziemy drukują kartkę daja i wybieramy i do domu po 3 min. No za pierwszym razem może z 10 min ;DD
Z racji dojazdów dostalam info tylko slownie przez telefon jakich dawcow mi moga zaproponować.
Przeraża mnie jeszcze fakt ze pytam dwa razy o to samo a dostaje dwie rozne odpowiedzi.
Najpierw słyszę że wyksztalcenie srednie a za chwilę ze jednak wyższe.
Z tymi kg tez najpierw ze 95 a teraz ze 85 eh...
Padne z nimi. Człowiek sie denerwuje bo chce jak najlepiej . U nas w rodzinie nikt nie wie o naszych problemach tylko jedna moja przyjaciółka.
A Tak jak mówisz kasa na stół i nastepny.
Poleca ktos moze ewentualnie jakaś inna klinikę na Śląsku ?👩 29 lat
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
Czesc dziewczyny. Muszę podjąć jakaś decyzje a nie skłaniam się w żadna strone i cieszę się, ze dzieki temu ze jeszcze nie mam okresu mam chwile, żeby się zastanowić.
No wiec byliśmy dzisiaj u lekarza i co? Lekarz rekomenduje jeszcze chociaż raz próbować IUI, czyli dla mnie 5. Raz.... (chyba bym była tu weteranka? ). Ze 2 pierwsze bez stymulacji się nie licza, ze z jego doświadczenia to ma sens, teraz inna stymulacja itp.
Rozmawialiśmy tez o in vitro żeby się rozeznać.
A tak na prawdę to w tym cyklu możemy to lub to albo może lepiej przerwa?
No i nie wiem? Czy robić IUI czy przerwe i invitro czy może nic i badać genetykę? Lekarz mi nie doradził nic z ta genetyka, ze wyniki dobre, ze jak coś to dostaje i tak zawsze encorton na ewentualne przeciwciała jakby jakieś w genach były 🧐
Ufam temu lekarzowi, bo już pomógł wielu osobom m. In. W naszej rodzinie ale głupio mi robić IUI dla zasady, bez wiary w to🤷♀️ A głupio tez robić in vitro bez spróbowania może jeszcze IUI??? Hm wieczorem bd debatować w domu...
Mam teraz receptę na lamete i Monopuren ale jeszcze nie wykupiłam 🧐oglupialam chyba muszę się napić 😅 -
Ja 28 lat partner 31. Będziemy korzystać z nasienia dawcy bo narzeczony jest po usunięciu jądra, chemioterapii I azoospermia.👩 32
👦35 azoospermia
08.20 IUI-D ✖️
09.20 IUI-D ✖️
10.23 konizacja szyjki
07.24 AMH 0.87
🟢 Kariotyp
30.10 transfer 4.1.2
24.03 516g ❤️
26+3 860g ❤️
-
nick nieaktualny