X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Ja tez się martwie że może być złe zagnieżdżone albo puste. Czy mam jeszcze powtórzyć bete czy czekać na wizytę? Z jednej strony się martwie a z drugiej nie mam kompletnie na to wpływu🤷🏻‍♀️
    Miałam dzisiaj ten sam dylemat, ale odpuszczam idę dopiero na wizytę w środę🙈 masz już jakieś objawy ? Ja oprócz bolących piersi to nic póki co 🙈

oar8s65g5yww9w01.png
    ONA: 29 lat
    ON:26 lat
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Czesc dziewczyny. Muszę podjąć jakaś decyzje a nie skłaniam się w żadna strone i cieszę się, ze dzieki temu ze jeszcze nie mam okresu mam chwile, żeby się zastanowić.

No wiec byliśmy dzisiaj u lekarza i co? Lekarz rekomenduje jeszcze chociaż raz próbować IUI, czyli dla mnie 5. Raz.... (chyba bym była tu weteranka? ). Ze 2 pierwsze bez stymulacji się nie licza, ze z jego doświadczenia to ma sens, teraz inna stymulacja itp.
    Rozmawialiśmy tez o in vitro żeby się rozeznać.
    A tak na prawdę to w tym cyklu możemy to lub to albo może lepiej przerwa?

No i nie wiem? Czy robić IUI czy przerwe i invitro czy może nic i badać genetykę? Lekarz mi nie doradził nic z ta genetyka, ze wyniki dobre, ze jak coś to dostaje i tak zawsze encorton na ewentualne przeciwciała jakby jakieś w genach były 🧐

Ufam temu lekarzowi, bo już pomógł wielu osobom m. In. W naszej rodzinie ale głupio mi robić IUI dla zasady, bez wiary w to🤷‍♀️ A głupio tez robić in vitro bez spróbowania może jeszcze IUI??? Hm wieczorem bd debatować w domu...

Mam teraz receptę na lamete i Monopuren ale jeszcze nie wykupiłam 🧐oglupialam chyba muszę się napić 😅

Ech Koniczynko doskonale wiem co czujesz. Też nie wiem co robić. Na szczęście nie musimy się aż tak spieszyć z decyzją, bo co drugi cykl i tak spisujemy na straty. Powoli myśl o in vitro coraz częściej gości w mojej głowie - oswajam się. Nie byliśmy jeszcze u lekarza, ale chcielibyśmy skonsultować się z innym.

Właśnie jesteśmy z mężem w drodze nad morze, będziemy świętować 5 rocznice ślubu 😊❤️
    Niestety okres chyba przyjdzie wcześniej, bo już boli mnie brzuch i plamię, ale mam nadzieję, że nie zakłóci mi to weekendu.
    Po powrocie, w poniedziałek mąż idzie na badanie fragmentacji dna plemnika i wiązania z hialuronianem - zobaczymy co wyjdzie.
    A przełom sierpnia i września czeka na nas piękna Chorwacja 🙂
    To co było już poszło w zapomnienie, czeka nas teraz fajny czas!

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalalalaa wrote:
    Miałam dzisiaj ten sam dylemat, ale odpuszczam idę dopiero na wizytę w środę🙈 masz już jakieś objawy ? Ja oprócz bolących piersi to nic póki co 🙈

Ja chyba tez poczekam , zrobiłam test ciążowy i wyraźny , będzie na pamiątkę.

Objawy to cały czas mnie kuły jajniki jak na okres jakby zaraz miał przyjść ( to podejrzewam od początku zapłodnienia czyli gdzieś 16-17 lipiec) ale teraz Już ustały i co jakiś czas się tylko odzywają. Piersi zrobiły się ciężkie, i zaobserwowałam dwa razy mleczny śluz. I to tyle 😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Ja chyba tez poczekam , zrobiłam test ciążowy i wyraźny , będzie na pamiątkę.

Objawy to cały czas mnie kuły jajniki jak na okres jakby zaraz miał przyjść ( to podejrzewam od początku zapłodnienia czyli gdzieś 16-17 lipiec) ale teraz Już ustały i co jakiś czas się tylko odzywają. Piersi zrobiły się ciężkie, i zaobserwowałam dwa razy mleczny śluz. I to tyle 😃

Aa no i mega brak apetytu 😭 to akurat od razu zauważyłam bo ja kocham jeść!! To moje hobby 😂 spanie i jedzenie 🙊 nawet to w cv pisze jako zainteresowania 😂😂 ( żart)

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Ech Koniczynko doskonale wiem co czujesz. Też nie wiem co robić. Na szczęście nie musimy się aż tak spieszyć z decyzją, bo co drugi cykl i tak spisujemy na straty. Powoli myśl o in vitro coraz częściej gości w mojej głowie - oswajam się. Nie byliśmy jeszcze u lekarza, ale chcielibyśmy skonsultować się z innym.

Właśnie jesteśmy z mężem w drodze nad morze, będziemy świętować 5 rocznice ślubu 😊❤️
    Niestety okres chyba przyjdzie wcześniej, bo już boli mnie brzuch i plamię, ale mam nadzieję, że nie zakłóci mi to weekendu.
    Po powrocie, w poniedziałek mąż idzie na badanie fragmentacji dna plemnika i wiązania z hialuronianem - zobaczymy co wyjdzie.
    O zazdroszczę urlopu:)) my byliśmy w Azji przed staraniami, bo myśleliśmy ze to taki długi urlop przed dzieciaczkiem... oby tak było.

Na pewno taki czas odpoczynku i oderwania dobrze Wam zrobi i da kopa energetycznego na dłużej! Zasłużyłaś! 😘

Zamowilam sobie właśnie test kir z matgen do pobrania w domu. Stwierdziłam, ze robimy jeszcze ostatnia inseminacje i badania genetyczne rownolegle, już mi się nie chce rozmyślać. Kij, najwyżej stracimy trochę kasy w błoto. Ale podchodzę do tego czysto diagnostycznie;p i tym razem to już wezmę L4 na tydzień, podbijam się chociaż poczytam książki, poleze nad jeziorkiem a nie bd zachrzaniałem w pracy, a mam dużo stresów i roboty. Należy mi się chociaż troche sobie poleniuchować po tym wszystkim z ostatnich miesięcy. Ale widzę, ze facet się ucieszył, ze jeszcze chce spróbować, od razu ma inna energię. Normalnie lekarz i mój facet bardziej wierzą niż ja 🤷‍♀️ Niech będzie co będzie. Normalnie jestem weteranem 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 20:37

KAR, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Aa no i mega brak apetytu 😭 to akurat od razu zauważyłam bo ja kocham jeść!! To moje hobby 😂 spanie i jedzenie 🙊 nawet to w cv pisze jako zainteresowania 😂😂 ( żart)
    😂😂😂😂

oar8s65g5yww9w01.png
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka, coś w tym jest, że inseminacje na jednym pecherzyku są mało sensowne. Ja miałam na dwóch i mam jedno dziecko. Jak są dwa, trzy pecherzyki to i szansa większą. Może rzeczywiście warto się zastanowić nad tym co lekarz mówi. Letrozol bardzo ładnie stymuluje i nie uposledza endometrium a to bardzo ważne. Co do genetyki to nie pomogę.
    Ja sama w strachu bo we wtorek wizyta startowa. Pokladam w niej duże nadzieje, liczę na to, że za miesiąc o tej porze będę już po inseminacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 20:59

• minka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisze Wam informacyjnie jak będzie wyglądała moja druga IUI.
    Stymulujemy się mocniej. Oprócz Clo beda jakies zastrzyki Fostimon.
    I moj lewy jajnik w tym miesiącu pracowal!!! Sukces !! ;)

Generalnie ostatnio słucham sporo wywiadów z lekarzami na "niepłodni razem" i duzo mi to potwierdza, ze mój lekarz jest dobrym wyborem ;)
    W sumie to jestem szczęśliwa,ze bedzie więcej pecherzykow, oby 3 🙏🙏 bo powyżej chyba już nie robią...
    A Kika, dzisiaj Dr mial taki dobry humor, żartował, bylam w szoku ,az nie wiedzialam , jak się zachować 😂

Kika, OlaNova lubią tę wiadomość

3,5 roku bezowocnych starań
    Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Razem: reszta wyników ok.

1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
    2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    II IVF ciąża biochemiczna
    III IVF udane !!!
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    O zazdroszczę urlopu:)) my byliśmy w Azji przed staraniami, bo myśleliśmy ze to taki długi urlop przed dzieciaczkiem... oby tak było.

Na pewno taki czas odpoczynku i oderwania dobrze Wam zrobi i da kopa energetycznego na dłużej! Zasłużyłaś! 😘

Zamowilam sobie właśnie test kir z matgen do pobrania w domu. Stwierdziłam, ze robimy jeszcze ostatnia inseminacje i badania genetyczne rownolegle, już mi się nie chce rozmyślać. Kij, najwyżej stracimy trochę kasy w błoto. Ale podchodzę do tego czysto diagnostycznie;p i tym razem to już wezmę L4 na tydzień, podbijam się chociaż poczytam książki, poleze nad jeziorkiem a nie bd zachrzaniałem w pracy, a mam dużo stresów i roboty. Należy mi się chociaż troche sobie poleniuchować po tym wszystkim z ostatnich miesięcy. Ale widzę, ze facet się ucieszył, ze jeszcze chce spróbować, od razu ma inna energię. Normalnie lekarz i mój facet bardziej wierzą niż ja 🤷‍♀️ Niech będzie co będzie. Normalnie jestem weteranem 😝

Cieszę się, że decyzja już podjęta. Jedno zejdzie z głowy. Skoro lekarz razi kolejną IUI znaczy, że wierzy w powodzenie. Mam nadzieję, że tym razem stymulacja przyniesie lepsze efekty i więcej pęcherzyków! I bardzo dobra decyzja z L4. Poleżysz, odpoczniesz i zrobisz coś dla siebie 😘

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:

O to spełnienia marzeń i dużo miłości z okazji 5 rocznicy ślubu :)
    U nas też w ten weekend 5 rocznica :) ♥️ mieliśmy jechać też nad morze, albo samochód poszedł do warsztatu wydać pieniądze, więc dopiero za kilka dni wyruszymy.
    Wspaniałego wyjazdu i oczyszczenia myśli Aneta!

Aneta8 lubi tę wiadomość

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    O to spełnienia marzeń i dużo miłości z okazji 5 rocznicy ślubu :)
    U nas też w ten weekend 5 rocznica :) ♥️ mieliśmy jechać też nad morze, albo samochód poszedł do warsztatu wydać pieniądze, więc dopiero za kilka dni wyruszymy.
    Wspaniałego wyjazdu i oczyszczenia myśli Aneta!

Dziękuję bardzo! 😘
    Czyżby u Ciebie również 8 sierpnia? ☺️ Wszystkiego cudownego również dla Was! ❤️

OlaNova lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 świetny pomysł z tym urlopem🙂 przewietrzysz głowę no i świętujcie rocznicę 🎉🥂 Chorwacja też boska 🏖️ po powrocie będziecie naładowani nową energią i kto wie co tam się wydarzy 🙂❤️🍀
    Koniczynka trzymam kciuki za IUI i Ty się tu nie poddawaj skoro chłopina i lekarz są dobrej myśli 🙂🍀
    Olanova wszystkiego najpiękniejszego ❤️ się nam tu rocznicę posypały 🙂
    Olalalalaa i Kasia1991 nie martwcie się na zapas. Wszystko będzie dobrze. Złym nastwieniem i szukaniem rozwiązań u dr Google nie pomagacie 😉😉 cieszcie się tym stanem. Trzymam kciuki za Was mocno 🍀🍀
    Minka to prawda, nasz doktorek potrafi czasem zaskoczyć dobrym humorem 😄😄 też oglądam te filmiki i wiem że On był dobrym wyborem 🙂
    U mnie chyba pierwszy raz od zabiegu w miarę dobry dzień ( czyli nie przepłakałam połowy dnia). Jutro mam wizytę kontrolną, a popołudniu pierwszą akupunkturę. Czy któraś korzystala? Macie jakieś doświadczenia? Naczytałam się o tym i postanowiłam spróbować.

Koniczynka28, Aneta8, minka, OlaNova lubią tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Olalala pamietam, ze Ty byłaś na akupunkturze. Nigdy nie byłam. Polecisz proszę, z którego gabinetu Ty korzystałas?;)

• Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    O właśnie Olalala pamietam, ze Ty byłaś na akupunkturze. Nigdy nie byłam. Polecisz proszę, z którego gabinetu Ty korzystałas?;)
    Akupunkturę robiłam u kręgarza który się mega na tym zna serio🙈 Oleg Gusielnikov się nazywa :) no i udała się inseminacja przy endometrium 6 mm i wrogim śluzie. Kręgarz na wrogi śluz kazał robić irygacje z serwatki (do tej pory robię bo koleżanka mi nawiozla tego w cholere ze wsi 😅 a ginekolog powiedział ze super i żeby robić dalej) a endometrium mówił ze po tej akupunkturze tak będzie ukrwione ze na pewno się uda 🙈 i proszę :) a i dziewczyny polecam MUMIO po jednej tabletce dziennie ! W sklepie zielarskim można kupić 😘

Koniczynka28, OlaNova lubią tę wiadomość

oar8s65g5yww9w01.png
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko odrazu mówię, trzeba pójść na 4 wizyty dzień po dniu zaczynajac od następnego dnia po IUI (wizyta 100 zł) no i od drugiego dnia miałam igle między tyłkiem a pipką co trochę przeraża - ale zapewniam nie boli nic - w porównaniu z igłami w małe palce u nóg co robi pierwszego dnia 😅 później jak przychodziłam to mówiłam ze może być igła w tyłek aby nie w małe palce 🤣🤣🤣 to się ze mnie śmiał 😅

OlaNova lubi tę wiadomość

oar8s65g5yww9w01.png
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Invicte i inseminację to czy badania muszą być ważne w dniu podpisania umowy czy w dniu zabiegu? Orientuje się ktoś? Mam zrobione badania infekcyjne ( robione 27 czerwca) biorąc pod uwagę że są ważne 3 miesiące wygasaja 27 września a planujemy ten cykl odczekać i działać w następnym a szacunkową owulacja, wiadomo +/- wypadnie 30 września 😊

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Jeśli chodzi o Invicte i inseminację to czy badania muszą być ważne w dniu podpisania umowy czy w dniu zabiegu? Orientuje się ktoś? Mam zrobione badania infekcyjne ( robione 27 czerwca) biorąc pod uwagę że są ważne 3 miesiące wygasaja 27 września a planujemy ten cykl odczekać i działać w następnym a szacunkową owulacja, wiadomo +/- wypadnie 30 września 😊
    Musza być ważne w dniu zabiegiU. A dlaczego 3 msc ważne? Przecież to badania wyszmuszone ustawowo i są ważne 6 msc

• Netia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:

Też właśnie się zdziwiłam bo ja byłam w InVimed i tam na kartce którą się dostaję na dzień dobry z badaniami to wymazy były ważne 6 miesięcy, krócej wirusowe i to powtarzaliśmy przed samą IUI.

• Erastel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, liczę na podpowiedź. Wczoraj 1 inscenizacja i stąd moje pytanie, czy konieczna jest wizyta u lekarza, która sprawdzi czy jajo pękło? Pani doktor kazała podejść we wtorek żeby to sprawdzić, nigdy nie miałam z tym problemu bo zawsze wszystko u mnie książkowo pęka. I teraz mam również dylemat (ze stresu nie wiem czy dobrze zrozumiałam) lekarka powiedziała, że jak jakeczko nie pęknie to podamy progesteron, albo że jak pęknie to podamy i teraz, ktora wersja jest prawdziwa :p Kiedy się go podaje ?
    Nie zakontaktowałam do konca bo procedura była bardzo bolesna, mam paskudne przodozgiecie i nie można się było dostać do macicy.

Szczerze z ewewntualna wizytą wolalabym sie udac gdy bedzie mozna sprawdzic czy coś z tego wyjdzie. Na same badania juz poszla cała wypłata :p

Pozdrawiam!

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • nacixxx Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja dziś 9 dzień po IUI i od rana mnie kłują jajniki a szczególnie jeden, ale pewnie po prostu szukam sobie na siłę jakichś objawów..🙈 czy któraś jeszcze testuje ze mną w poniedziałek?🙏🏼

👩🏼 29 lat
    👦🏻 31 lat
    starania od 04.2019r.
    PCOS, cykle bezowulacyjne.
    mąż w granicach normy😁

29.07. 1 IUI🍷😢
    24.08. 2 IUI 🍷😢
    23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ