X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Ja tez się martwie że może być złe zagnieżdżone albo puste. Czy mam jeszcze powtórzyć bete czy czekać na wizytę? Z jednej strony się martwie a z drugiej nie mam kompletnie na to wpływu🤷🏻‍♀️
    Miałam dzisiaj ten sam dylemat, ale odpuszczam idę dopiero na wizytę w środę🙈 masz już jakieś objawy ? Ja oprócz bolących piersi to nic póki co 🙈

oar8s65g5yww9w01.png
    ONA: 29 lat
    ON:26 lat
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Czesc dziewczyny. Muszę podjąć jakaś decyzje a nie skłaniam się w żadna strone i cieszę się, ze dzieki temu ze jeszcze nie mam okresu mam chwile, żeby się zastanowić.

No wiec byliśmy dzisiaj u lekarza i co? Lekarz rekomenduje jeszcze chociaż raz próbować IUI, czyli dla mnie 5. Raz.... (chyba bym była tu weteranka? ). Ze 2 pierwsze bez stymulacji się nie licza, ze z jego doświadczenia to ma sens, teraz inna stymulacja itp.
    Rozmawialiśmy tez o in vitro żeby się rozeznać.
    A tak na prawdę to w tym cyklu możemy to lub to albo może lepiej przerwa?

No i nie wiem? Czy robić IUI czy przerwe i invitro czy może nic i badać genetykę? Lekarz mi nie doradził nic z ta genetyka, ze wyniki dobre, ze jak coś to dostaje i tak zawsze encorton na ewentualne przeciwciała jakby jakieś w genach były 🧐

Ufam temu lekarzowi, bo już pomógł wielu osobom m. In. W naszej rodzinie ale głupio mi robić IUI dla zasady, bez wiary w to🤷‍♀️ A głupio tez robić in vitro bez spróbowania może jeszcze IUI??? Hm wieczorem bd debatować w domu...

Mam teraz receptę na lamete i Monopuren ale jeszcze nie wykupiłam 🧐oglupialam chyba muszę się napić 😅

Ech Koniczynko doskonale wiem co czujesz. Też nie wiem co robić. Na szczęście nie musimy się aż tak spieszyć z decyzją, bo co drugi cykl i tak spisujemy na straty. Powoli myśl o in vitro coraz częściej gości w mojej głowie - oswajam się. Nie byliśmy jeszcze u lekarza, ale chcielibyśmy skonsultować się z innym.

Właśnie jesteśmy z mężem w drodze nad morze, będziemy świętować 5 rocznice ślubu 😊❤️
    Niestety okres chyba przyjdzie wcześniej, bo już boli mnie brzuch i plamię, ale mam nadzieję, że nie zakłóci mi to weekendu.
    Po powrocie, w poniedziałek mąż idzie na badanie fragmentacji dna plemnika i wiązania z hialuronianem - zobaczymy co wyjdzie.
    A przełom sierpnia i września czeka na nas piękna Chorwacja 🙂
    To co było już poszło w zapomnienie, czeka nas teraz fajny czas!

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalalalaa wrote:
    Miałam dzisiaj ten sam dylemat, ale odpuszczam idę dopiero na wizytę w środę🙈 masz już jakieś objawy ? Ja oprócz bolących piersi to nic póki co 🙈

Ja chyba tez poczekam , zrobiłam test ciążowy i wyraźny , będzie na pamiątkę.

Objawy to cały czas mnie kuły jajniki jak na okres jakby zaraz miał przyjść ( to podejrzewam od początku zapłodnienia czyli gdzieś 16-17 lipiec) ale teraz Już ustały i co jakiś czas się tylko odzywają. Piersi zrobiły się ciężkie, i zaobserwowałam dwa razy mleczny śluz. I to tyle 😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Ja chyba tez poczekam , zrobiłam test ciążowy i wyraźny , będzie na pamiątkę.

Objawy to cały czas mnie kuły jajniki jak na okres jakby zaraz miał przyjść ( to podejrzewam od początku zapłodnienia czyli gdzieś 16-17 lipiec) ale teraz Już ustały i co jakiś czas się tylko odzywają. Piersi zrobiły się ciężkie, i zaobserwowałam dwa razy mleczny śluz. I to tyle 😃

Aa no i mega brak apetytu 😭 to akurat od razu zauważyłam bo ja kocham jeść!! To moje hobby 😂 spanie i jedzenie 🙊 nawet to w cv pisze jako zainteresowania 😂😂 ( żart)

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Ech Koniczynko doskonale wiem co czujesz. Też nie wiem co robić. Na szczęście nie musimy się aż tak spieszyć z decyzją, bo co drugi cykl i tak spisujemy na straty. Powoli myśl o in vitro coraz częściej gości w mojej głowie - oswajam się. Nie byliśmy jeszcze u lekarza, ale chcielibyśmy skonsultować się z innym.

Właśnie jesteśmy z mężem w drodze nad morze, będziemy świętować 5 rocznice ślubu 😊❤️
    Niestety okres chyba przyjdzie wcześniej, bo już boli mnie brzuch i plamię, ale mam nadzieję, że nie zakłóci mi to weekendu.
    Po powrocie, w poniedziałek mąż idzie na badanie fragmentacji dna plemnika i wiązania z hialuronianem - zobaczymy co wyjdzie.
    O zazdroszczę urlopu:)) my byliśmy w Azji przed staraniami, bo myśleliśmy ze to taki długi urlop przed dzieciaczkiem... oby tak było.

Na pewno taki czas odpoczynku i oderwania dobrze Wam zrobi i da kopa energetycznego na dłużej! Zasłużyłaś! 😘

Zamowilam sobie właśnie test kir z matgen do pobrania w domu. Stwierdziłam, ze robimy jeszcze ostatnia inseminacje i badania genetyczne rownolegle, już mi się nie chce rozmyślać. Kij, najwyżej stracimy trochę kasy w błoto. Ale podchodzę do tego czysto diagnostycznie;p i tym razem to już wezmę L4 na tydzień, podbijam się chociaż poczytam książki, poleze nad jeziorkiem a nie bd zachrzaniałem w pracy, a mam dużo stresów i roboty. Należy mi się chociaż troche sobie poleniuchować po tym wszystkim z ostatnich miesięcy. Ale widzę, ze facet się ucieszył, ze jeszcze chce spróbować, od razu ma inna energię. Normalnie lekarz i mój facet bardziej wierzą niż ja 🤷‍♀️ Niech będzie co będzie. Normalnie jestem weteranem 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 20:37

KAR, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Aa no i mega brak apetytu 😭 to akurat od razu zauważyłam bo ja kocham jeść!! To moje hobby 😂 spanie i jedzenie 🙊 nawet to w cv pisze jako zainteresowania 😂😂 ( żart)
    😂😂😂😂

oar8s65g5yww9w01.png
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka, coś w tym jest, że inseminacje na jednym pecherzyku są mało sensowne. Ja miałam na dwóch i mam jedno dziecko. Jak są dwa, trzy pecherzyki to i szansa większą. Może rzeczywiście warto się zastanowić nad tym co lekarz mówi. Letrozol bardzo ładnie stymuluje i nie uposledza endometrium a to bardzo ważne. Co do genetyki to nie pomogę.
    Ja sama w strachu bo we wtorek wizyta startowa. Pokladam w niej duże nadzieje, liczę na to, że za miesiąc o tej porze będę już po inseminacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 20:59

• minka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisze Wam informacyjnie jak będzie wyglądała moja druga IUI.
    Stymulujemy się mocniej. Oprócz Clo beda jakies zastrzyki Fostimon.
    I moj lewy jajnik w tym miesiącu pracowal!!! Sukces !! ;)

Generalnie ostatnio słucham sporo wywiadów z lekarzami na "niepłodni razem" i duzo mi to potwierdza, ze mój lekarz jest dobrym wyborem ;)
    W sumie to jestem szczęśliwa,ze bedzie więcej pecherzykow, oby 3 🙏🙏 bo powyżej chyba już nie robią...
    A Kika, dzisiaj Dr mial taki dobry humor, żartował, bylam w szoku ,az nie wiedzialam , jak się zachować 😂

Kika, OlaNova lubią tę wiadomość

3,5 roku bezowocnych starań
    Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Razem: reszta wyników ok.

1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
    2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    II IVF ciąża biochemiczna
    III IVF udane !!!
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    O zazdroszczę urlopu:)) my byliśmy w Azji przed staraniami, bo myśleliśmy ze to taki długi urlop przed dzieciaczkiem... oby tak było.

Na pewno taki czas odpoczynku i oderwania dobrze Wam zrobi i da kopa energetycznego na dłużej! Zasłużyłaś! 😘

Zamowilam sobie właśnie test kir z matgen do pobrania w domu. Stwierdziłam, ze robimy jeszcze ostatnia inseminacje i badania genetyczne rownolegle, już mi się nie chce rozmyślać. Kij, najwyżej stracimy trochę kasy w błoto. Ale podchodzę do tego czysto diagnostycznie;p i tym razem to już wezmę L4 na tydzień, podbijam się chociaż poczytam książki, poleze nad jeziorkiem a nie bd zachrzaniałem w pracy, a mam dużo stresów i roboty. Należy mi się chociaż troche sobie poleniuchować po tym wszystkim z ostatnich miesięcy. Ale widzę, ze facet się ucieszył, ze jeszcze chce spróbować, od razu ma inna energię. Normalnie lekarz i mój facet bardziej wierzą niż ja 🤷‍♀️ Niech będzie co będzie. Normalnie jestem weteranem 😝

Cieszę się, że decyzja już podjęta. Jedno zejdzie z głowy. Skoro lekarz razi kolejną IUI znaczy, że wierzy w powodzenie. Mam nadzieję, że tym razem stymulacja przyniesie lepsze efekty i więcej pęcherzyków! I bardzo dobra decyzja z L4. Poleżysz, odpoczniesz i zrobisz coś dla siebie 😘

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:

O to spełnienia marzeń i dużo miłości z okazji 5 rocznicy ślubu :)
    U nas też w ten weekend 5 rocznica :) ♥️ mieliśmy jechać też nad morze, albo samochód poszedł do warsztatu wydać pieniądze, więc dopiero za kilka dni wyruszymy.
    Wspaniałego wyjazdu i oczyszczenia myśli Aneta!

Aneta8 lubi tę wiadomość

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    O to spełnienia marzeń i dużo miłości z okazji 5 rocznicy ślubu :)
    U nas też w ten weekend 5 rocznica :) ♥️ mieliśmy jechać też nad morze, albo samochód poszedł do warsztatu wydać pieniądze, więc dopiero za kilka dni wyruszymy.
    Wspaniałego wyjazdu i oczyszczenia myśli Aneta!

Dziękuję bardzo! 😘
    Czyżby u Ciebie również 8 sierpnia? ☺️ Wszystkiego cudownego również dla Was! ❤️

OlaNova lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 świetny pomysł z tym urlopem🙂 przewietrzysz głowę no i świętujcie rocznicę 🎉🥂 Chorwacja też boska 🏖️ po powrocie będziecie naładowani nową energią i kto wie co tam się wydarzy 🙂❤️🍀
    Koniczynka trzymam kciuki za IUI i Ty się tu nie poddawaj skoro chłopina i lekarz są dobrej myśli 🙂🍀
    Olanova wszystkiego najpiękniejszego ❤️ się nam tu rocznicę posypały 🙂
    Olalalalaa i Kasia1991 nie martwcie się na zapas. Wszystko będzie dobrze. Złym nastwieniem i szukaniem rozwiązań u dr Google nie pomagacie 😉😉 cieszcie się tym stanem. Trzymam kciuki za Was mocno 🍀🍀
    Minka to prawda, nasz doktorek potrafi czasem zaskoczyć dobrym humorem 😄😄 też oglądam te filmiki i wiem że On był dobrym wyborem 🙂
    U mnie chyba pierwszy raz od zabiegu w miarę dobry dzień ( czyli nie przepłakałam połowy dnia). Jutro mam wizytę kontrolną, a popołudniu pierwszą akupunkturę. Czy któraś korzystala? Macie jakieś doświadczenia? Naczytałam się o tym i postanowiłam spróbować.

Koniczynka28, Aneta8, minka, OlaNova lubią tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Olalala pamietam, ze Ty byłaś na akupunkturze. Nigdy nie byłam. Polecisz proszę, z którego gabinetu Ty korzystałas?;)

• Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    O właśnie Olalala pamietam, ze Ty byłaś na akupunkturze. Nigdy nie byłam. Polecisz proszę, z którego gabinetu Ty korzystałas?;)
    Akupunkturę robiłam u kręgarza który się mega na tym zna serio🙈 Oleg Gusielnikov się nazywa :) no i udała się inseminacja przy endometrium 6 mm i wrogim śluzie. Kręgarz na wrogi śluz kazał robić irygacje z serwatki (do tej pory robię bo koleżanka mi nawiozla tego w cholere ze wsi 😅 a ginekolog powiedział ze super i żeby robić dalej) a endometrium mówił ze po tej akupunkturze tak będzie ukrwione ze na pewno się uda 🙈 i proszę :) a i dziewczyny polecam MUMIO po jednej tabletce dziennie ! W sklepie zielarskim można kupić 😘

Koniczynka28, OlaNova lubią tę wiadomość

oar8s65g5yww9w01.png
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko odrazu mówię, trzeba pójść na 4 wizyty dzień po dniu zaczynajac od następnego dnia po IUI (wizyta 100 zł) no i od drugiego dnia miałam igle między tyłkiem a pipką co trochę przeraża - ale zapewniam nie boli nic - w porównaniu z igłami w małe palce u nóg co robi pierwszego dnia 😅 później jak przychodziłam to mówiłam ze może być igła w tyłek aby nie w małe palce 🤣🤣🤣 to się ze mnie śmiał 😅

OlaNova lubi tę wiadomość

oar8s65g5yww9w01.png
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Invicte i inseminację to czy badania muszą być ważne w dniu podpisania umowy czy w dniu zabiegu? Orientuje się ktoś? Mam zrobione badania infekcyjne ( robione 27 czerwca) biorąc pod uwagę że są ważne 3 miesiące wygasaja 27 września a planujemy ten cykl odczekać i działać w następnym a szacunkową owulacja, wiadomo +/- wypadnie 30 września 😊

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Jeśli chodzi o Invicte i inseminację to czy badania muszą być ważne w dniu podpisania umowy czy w dniu zabiegu? Orientuje się ktoś? Mam zrobione badania infekcyjne ( robione 27 czerwca) biorąc pod uwagę że są ważne 3 miesiące wygasaja 27 września a planujemy ten cykl odczekać i działać w następnym a szacunkową owulacja, wiadomo +/- wypadnie 30 września 😊
    Musza być ważne w dniu zabiegiU. A dlaczego 3 msc ważne? Przecież to badania wyszmuszone ustawowo i są ważne 6 msc

• Netia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:

Też właśnie się zdziwiłam bo ja byłam w InVimed i tam na kartce którą się dostaję na dzień dobry z badaniami to wymazy były ważne 6 miesięcy, krócej wirusowe i to powtarzaliśmy przed samą IUI.

• Erastel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, liczę na podpowiedź. Wczoraj 1 inscenizacja i stąd moje pytanie, czy konieczna jest wizyta u lekarza, która sprawdzi czy jajo pękło? Pani doktor kazała podejść we wtorek żeby to sprawdzić, nigdy nie miałam z tym problemu bo zawsze wszystko u mnie książkowo pęka. I teraz mam również dylemat (ze stresu nie wiem czy dobrze zrozumiałam) lekarka powiedziała, że jak jakeczko nie pęknie to podamy progesteron, albo że jak pęknie to podamy i teraz, ktora wersja jest prawdziwa :p Kiedy się go podaje ?
    Nie zakontaktowałam do konca bo procedura była bardzo bolesna, mam paskudne przodozgiecie i nie można się było dostać do macicy.

Szczerze z ewewntualna wizytą wolalabym sie udac gdy bedzie mozna sprawdzic czy coś z tego wyjdzie. Na same badania juz poszla cała wypłata :p

Pozdrawiam!

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • nacixxx Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja dziś 9 dzień po IUI i od rana mnie kłują jajniki a szczególnie jeden, ale pewnie po prostu szukam sobie na siłę jakichś objawów..🙈 czy któraś jeszcze testuje ze mną w poniedziałek?🙏🏼

👩🏼 29 lat
    👦🏻 31 lat
    starania od 04.2019r.
    PCOS, cykle bezowulacyjne.
    mąż w granicach normy😁

29.07. 1 IUI🍷😢
    24.08. 2 IUI 🍷😢
    23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ