X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • KAR Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PinaColada93 wrote:
    Witajcie. 😊 Dawno się nie odzywałam. Po III nieudanej IUI rozpoczęliśmy tydzień temu długi protokół do pierwszej procedury In vitro. 😊 Za chwilę jadę na wizytę do Pani anestezjolog. Mam nadzieję że tym razem doczekamy się naszego cudu❤️
    Cześć kochana, u mnie 2 nieudane do 3 IUI nie doszło, jutro wizyta w klinice odnośnie in vitro i podjęcie decyzji jaki protokół i jak dalej ma to wyglądać..
    Póki co czekam na okres dzisiaj dla pewnosci wykonałam betę bo się BAAARDZO staraliśmy naturalnie w tym cyklu i niestety 0,63. Tym razem przyjełam to z totalnym spokojem (niepodobne do mojej wybuchowej natury)bo wierzę, że in vitro nam pomoże.
    Powiedz jak znosisz stymulacje?
    Trzymam kciuki❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 15:24

Manis lubi tę wiadomość

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • PinaColada93 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAR wrote:
    Cześć kochana, u mnie 2 nieudane do 3 IUI nie doszło, jutro wizyta w klinice odnośnie in vitro i podjęcie decyzji jaki protokół i jak dalej ma to wyglądać..
    Póki co czekam na okres dzisiaj dla pewnosci wykonałam betę bo się BAAARDZO staraliśmy naturalnie w tym cyklu i niestety 0,63. Tym razem przyjełam to z totalnym spokojem (niepodobne do mojej wybuchowej natury)bo wierzę, że in vitro nam pomoże.
    Powiedz jak znosisz stymulacje?
    Trzymam kciuki❤️❤️❤️

Mam dopiero tabletki antykoncepcyjne wprowadzone ale ból głowy jest 10/10 plus ciągle mdłości. Aż się boję co będzie dalej.
    My zrobiliśmy 3 IUI bo dzięki temu kwalifikujemy się do programu.

starania od lipca 2018 r.
    AMH:
    11.2019 - 4,00
    09.2020 - 3.46
    Badanie nasienia(morfologia) - 0%
    01.2020: Sono HSG - obydwa jajowody drożne
    06.05.2020: I IUI. ❌😔
    08.06.2020: II IUI ❌😔
    08.07.2020: III IUI ❌😔 😔
    09.2020: in vitro
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , czy któraś z Was miała może pobierany wymaz na ureaplasme? Mnie dziś wyszedł niestety pozytywny przez co nie mogę przystąpić do IUI która miała być dziś:( jak wygląda leczenie przy tej bakterii ?

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

👧 * niewydolność przysadki mózgowej
    * hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Netia Koleżanka

Wysłany: 1 września 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    Hej dziewczyny , czy któraś z Was miała może pobierany wymaz na ureaplasme? Mnie dziś wyszedł niestety pozytywny przez co nie mogę przystąpić do IUI która miała być dziś:( jak wygląda leczenie przy tej bakterii ?

Ja miałam, brałam doxycykline tak jak lekarz w klinice mi zalecił. Nie robiłam już później kolejnego wymazu. Kiedy już byłam przewleczona podeszliśmy do IUI i się udało.

• nacixxx Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:

ja też miałam Ureaplasme, dostałam Unidox doustnie przez 5 dni i Dalacin krem dopochwowy przez 7 dni, kolejnego wymazu też już pani dr nie zlecała, więc nie wiem czy się jej pozbyłam😒 w tym samym cyklu robiliśmy IUI i właśnie czekam na betę😬

👩🏼 29 lat
    👦🏻 31 lat
    starania od 04.2019r.
    PCOS, cykle bezowulacyjne.
    mąż w granicach normy😁

29.07. 1 IUI🍷😢
    24.08. 2 IUI 🍷😢
    23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulżyło mi ,że nie jest to jakiś długotrwały proces leczenia... A Wasi partnerzy też musieli brać jakieś leki ?
    Zła jestem bo wcześniej nie zlecono mi tego badania ,wydałam kupę kasy na stymulacje która o dziwo poszła najlepiej że wszystkich A tu okazuje się , że nie przystąpię do IUI bo wymaz jest pozytywny :( no ręce opadają...

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Kika Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:

Ja miałam ureaplasme, dostałam antybiotyk na 13 dni plus globulki. Mąż dostał antybiotyk na 10dni. Mój dr mówił, że bez sensu jest leczenie tylko mnie. Generalnie dość ciężko to wyleczyć. Jak dostaniecie dobry antybiotyk to wszystko będzie dobrze 🙂

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostaliśmy oboje antybiotyk plus ja globulki dopochwowe... ogólnie nie wiem czy to ma bardzo duży wpływ na zajście w ciążę?

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Just_me89 Debiutantka

Wysłany: 2 września 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny. Ale tak czułam że nic z tego. Przeraża mnie myśl że to będzie ostatnia IUI. Nie wiem co dalej i czy w ogóle będzie jakieś dalej...

• nacixxx Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just_me89 wrote:
    U mnie test negatywny. Ale tak czułam że nic z tego. Przeraża mnie myśl że to będzie ostatnia IUI. Nie wiem co dalej i czy w ogóle będzie jakieś dalej...

przykro mi kochana😞 a ile IUI już mieliście? nie myślicie o in vitro?

👩🏼 29 lat
    👦🏻 31 lat
    starania od 04.2019r.
    PCOS, cykle bezowulacyjne.
    mąż w granicach normy😁

29.07. 1 IUI🍷😢
    24.08. 2 IUI 🍷😢
    23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna
  • Kika Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    Też dostaliśmy oboje antybiotyk plus ja globulki dopochwowe... ogólnie nie wiem czy to ma bardzo duży wpływ na zajście w ciążę?

Podobno ma wpływ na zajście w ciążę, jak i później może mieć wpływ na zarodek. Dlatego warto jest się przeleczyc. Jak szukałam info na temat urea , to często dziewczyny pisały, że jak za krótko brały antybiotyk lub partner nie dostał to albo nie wyleczyły za pierwszym razem albo cholerstwo wracało. Myślę że zestaw, który dostałaś pomoże 🙂 Dodatkowo mieliśmy zakaz przytulania i wyczytałam też żeby bieliznę prac w min 60 stopniach.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kika za poradę :)
    Mi moja Dr. Zaleciła starać się naturalnie. A gdy test będzie negatywny to od 1dc zacząć leczenie na urea... wątpię że coś z tego wyjdzie no ale bete zrobię na wszelki wypadek...

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just_me89 wrote:
    Przykro mi :( dużą macie historię badań dot. Niepłodności?

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Just_me89 Debiutantka

Wysłany: 2 września 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nacixxx wrote:
    przykro mi kochana😞 a ile IUI już mieliście? nie myślicie o in vitro?
    Mieliśmy 3 z czego 1 skończyła się pozamaciczną więc robimy kolejne 3. Na chwilę obecną nie chcemy in vitro głównie ze względu na koszty bo nikt nie daje gwarancji że się uda a dziecko jeszcze trzeba za coś wychować 🙂

• Just_me89 Debiutantka

Wysłany: 2 września 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    Przykro mi :( dużą macie historię badań dot. Niepłodności?
    Dużą i niedużą. Staramy się jakieś 2.5 roku. W klinice leczymy się rok. Wszystkie badania wychodziły dobrze. Owulacje naturalne za każdym razem. Każdy lekarz podczas usg mówi że mam ładna macicę aż się prosi o ciąże 😀 udała nam się pierwsza iui w marcu ale była to ciąża pozamaciczna. Niestety zostałam z jednym jajowodem który niby wyglądał ok bo pytałam lekarza po laparoskopii. Zastanawiałam się jednak czy nie sprawdzić ponownie jego drożności ale pierwsze hsg bardzo źle zniosłam bo jajowod był przytkany (ten który akurat mi został) a jakoś nie wierzę lekarzowi że sono hsg w ogóle nie boli 🙂 podsumowując nie znaleziono przyczyn niepłodności a ja już tracę siły na to wszystko podobnie jak mąż który twierdzi że powinniśmy sobie dać spokój jak kolejna iui nie wyjdzie...

• Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just_me89 wrote:
    Dużą i niedużą. Staramy się jakieś 2.5 roku. W klinice leczymy się rok. Wszystkie badania wychodziły dobrze. Owulacje naturalne za każdym razem. Każdy lekarz podczas usg mówi że mam ładna macicę aż się prosi o ciąże 😀 udała nam się pierwsza iui w marcu ale była to ciąża pozamaciczna. Niestety zostałam z jednym jajowodem który niby wyglądał ok bo pytałam lekarza po laparoskopii. Zastanawiałam się jednak czy nie sprawdzić ponownie jego drożności ale pierwsze hsg bardzo źle zniosłam bo jajowod był przytkany (ten który akurat mi został) a jakoś nie wierzę lekarzowi że sono hsg w ogóle nie boli 🙂 podsumowując nie znaleziono przyczyn niepłodności a ja już tracę siły na to wszystko podobnie jak mąż który twierdzi że powinniśmy sobie dać spokój jak kolejna iui nie wyjdzie...
    A może warto zagrzebać w genetyce i immunologii?
    Jak wygląda ogólnie zabieg laparoskopii ? Też mam wskazanie do jego wykonania ale strasznie się boję:(

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr doradza że laparoskopia jest najwiarygodniejsza... bo jajowód może być uszkodzony z zewnątrz A na hsg widać tylko że cis przepływa albo nie przepływa.. więc jak miałabyś się decydować na drożność to kolejna laparo?

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just_me89 wrote:
    Sono HSG na prawdę nie boli:) ja miałam ta metoda. Hm może tak boli ale 2-3 min i tyle. Ja wyskoczyłam w trakcie pracy, dostałam ok 20-30 min przed zabiegiem przeciwbólowe i przeciwzapalne na receptę, szybkie badanie i znów do pracy. Także, co do tej metody to bez obaw. Jeśli masz wątpliwośc, co do drożności to warto ponownie zrobić, jeśli lekarz widzi sens:)

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na pierwszej wizycie po stymulacji owulacji . Doktor zrobił USG i powiedział że w piątek inseminacja 😊. Jutro rano mam wziąć zastrzyk ovitrelle. Powiem szczerze że bardzo szybko wszystko udało się zrobić w tej klinice . Jakieś półtora miesiąca od pierwszej wizyty będzie inseminacja .

Kika, Annn90, OlaNova lubią tę wiadomość

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Badania genetyczne prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • Just_me89 Debiutantka

Wysłany: 2 września 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    A może warto zagrzebać w genetyce i immunologii?
    Jak wygląda ogólnie zabieg laparoskopii ? Też mam wskazanie do jego wykonania ale strasznie się boję:(
    Właśnie chyba muszę na ten temat pogadać z lekarzem. Chyba muszę się zagłębić w immunologie. Moja laparo była tylko przy usuwaniu ciąży więc wspominam to bardzo źle. Długo dochodziłam do siebie. Mówili mi później ze jajowod z wierzchu był ok i nie widać było ognisk endometriozy więc to przy okazji też wykluczyliśmy

Martys_ lubi tę wiadomość

‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ