Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyArianaHuman wrote:Dziś byłam na pierwszej wizycie po stymulacji owulacji . Doktor zrobił USG i powiedział że w piątek inseminacja 😊. Jutro rano mam wziąć zastrzyk ovitrelle. Powiem szczerze że bardzo szybko wszystko udało się zrobić w tej klinice . Jakieś półtora miesiąca od pierwszej wizyty będzie inseminacja .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 20:31
-
Aga1510 wrote:Jakie badania immunologiczne i genetyczne robiłaś po poronieniach?[/
Badań robiłam tak dużo że nie jestem wstanie wszystkich wymienić . Ale wszystkie badania wyszły dobrze .👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Badania genetyczne prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
Dziewczyny potrzebuje pomocy! A właściwie odpowiedzi.
Za tydzień jakw szystko dobrze pójdzie przystępuje do trzeciej i ostatniej inseminacji. Jeśli się jie uda to w październiku chciałabym zacząć procedurę in vitro.
Do tej pory mam wrażenie że te inseminacje nie są jakoś poważnie traktowane. Dzisiaj lekarz powiedział do mnie że w sumie nie ważne dokładnie kiedy ta inseminacje przeprowadzimy bo to tylko szczęście czy się uda 🤷♀️
Nie miałam robionego poziomy estradiolu, czy uważacie ze powinnam o to poprosić?
Na co zwrócić uwagę żeby zwiększyć szanse? Może coś do jedzenia? Może jakieś suple? Sama nie wiem...➡️Starania od 2018
➡️Inseminacja 1: styczeń 2020 - nieudana
➡️Inseminacja 2: maj 2020 - nieudana
➡️ Inseminacja 3: sierpień 2020 - nieudana
⚪Październik 2020 START IN VITRO
➡️Długi protokół
🚩Pobrano 22 oocytow
🚩14 dojrzałych komórek
🚩6 zapłodniono
🚩Mamy 6 zarodków!
Podano 4AA 💎 świeży transfer
4 dpt II kreska
6 dpt beta 46,07
8 dpt beta 140
12 dpt beta 699
16 dpt beta 4828 + I USG widoczny pęcherzyk ciążowy
❄️5 mroziakow
❄️2BB ❄️4AA ❄️4BA ❄️3BB ❄️4AB
-
Martys_ wrote:Też dostaliśmy oboje antybiotyk plus ja globulki dopochwowe... ogólnie nie wiem czy to ma bardzo duży wpływ na zajście w ciążę?
Martys_ lubi tę wiadomość
-
Anaby89 wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy! A właściwie odpowiedzi.
Za tydzień jakw szystko dobrze pójdzie przystępuje do trzeciej i ostatniej inseminacji. Jeśli się jie uda to w październiku chciałabym zacząć procedurę in vitro.
Do tej pory mam wrażenie że te inseminacje nie są jakoś poważnie traktowane. Dzisiaj lekarz powiedział do mnie że w sumie nie ważne dokładnie kiedy ta inseminacje przeprowadzimy bo to tylko szczęście czy się uda 🤷♀️
Nie miałam robionego poziomy estradiolu, czy uważacie ze powinnam o to poprosić?
Na co zwrócić uwagę żeby zwiększyć szanse? Może coś do jedzenia? Może jakieś suple? Sama nie wiem...
Jestem w podobnej sytuacji. Też przede mną 3 IUI, też żadnych dodatkowych badań. Lekarz mówi, że organizm dobrze zareagował na stymulację więc trzeba kontynuować. Pomagam sobie tylko czerwonym winem i suszonymi morealami, no i sproszkowany korzeń maca. Suple to pregna start, Vitrum D3 forte 4000, metylokobalamina b12, Folian plus stymulacja.
Strasznie wierzę w tę stymulację. Tak zaszłam za pierwszym razem. Tak jakby organizm potrzebował wspomagania.
-
Anaby89 wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy! A właściwie odpowiedzi.
Na co zwrócić uwagę żeby zwiększyć szanse? Może coś do jedzenia? Może jakieś suple? Sama nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 21:17
-
Dziewczyna doradźcie mi proszę- ginekolog kazał zbadać mi progesteron i jak będzie powyżej 1,5 to w tym miesiącu nie podejdę do iui a jeżeli będzie poniżej 1,5 to mam przyjechać na usg. Wyniki jest 1,61 i nie wiem czy taka mała różnica ma znaczenie.
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Dziewczyny,
Przed inseminacja dostałam zastrzyk z pregnylu.Czy 12 dni po zastrzyku test powinien być wiarygodny?Ona 29 lat
On 30 lat
Starania od 07.2018
26.08.2019 CB
01.08.2020 1 IUI
01.09.2020 2 IUI
29.09.2020 3 IUI
13.11.2020 wizyta startowa IVF
20.11.2020 początek stymulacji
02.12.2020 punkcja
07.12.2020 transfer 5.3.2
15.12.2020 8dpt beta 40,2, progesteron 17,70
17.12.2020 10dpt 82,3 beta
19.12.2020 12dpt 195,8 beta
21.12.2020 14dpt 489,4 beta
31.12.2020 Jest ♥️
04.09.2021 19:37 👧 -
cześć dziewczyny, czy któraś testuje ze mną jutro?😬 powiem szczerze, że myślałam, że mniej się będę stresować tą betą, bo w tym cyklu podchodziłam raczej bez większych nadziei do IUI, ale im bliżej testowania tym jestem bardziej zestresowana, mimo tego że czuję, że chyba nic z tego, bo już dziś brzuch trochę ćmi jak na okres😞 na domiar złego mąż jutro wyjeżdża służbowo na 3 dni, więc będę musiała sama znosić porażkę, dlatego zastanawiam się czy nie zrobić jutro rano sikacza, żeby trochę mnie psychicznie przygotował na wynik bety, jak myślicie? problemy 1 świata, wiem😂👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
PCOS, cykle bezowulacyjne.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna -
Domassek1991 wrote:Dziewczyny,
Przed inseminacja dostałam zastrzyk z pregnylu.Czy 12 dni po zastrzyku test powinien być wiarygodny?
podobno do 10 dni zastrzyk się utrzymuje, ale też pewnie zależy to od organizmu i dawki, chociaż wg mnie 12 dni po test powinien być już wiarygodny🙂Domassek1991 lubi tę wiadomość
👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
PCOS, cykle bezowulacyjne.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna -
Cześć dziewczyny, jestem po wizycie u doc Pasnika, świetny lekarz bardzo konkretny, wszystko nam ładnie wyjaśnił, na miejscu zlecił do zrobienia cytokiny i dodatkowo czekam na KIR i muszę wykonać ANA2 i ANA3 ponieważ ANA1 wyszło dodatnie na ten moment powiedział ze na pewno przed i po transferze będą sterydy i prawdopodobnie wlewy.
Koniczynka28, OlaNova lubią tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
PinaColada93 wrote:Witajcie. 😊 Dawno się nie odzywałam. Po III nieudanej IUI rozpoczęliśmy tydzień temu długi protokół do pierwszej procedury In vitro. 😊 Za chwilę jadę na wizytę do Pani anestezjolog. Mam nadzieję że tym razem doczekamy się naszego cudu❤️
Hej PinaColada, super, że się odezwałaś! Mocno trzymam kciuki za udane in vitro, czekamy tutaj na update!Pozdrawiam cieplutko :*
(Odgrzebuję się właśnie z 3-dniowych zaległości forumowych)PinaColada93 lubi tę wiadomość
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Martys_ wrote:Ulżyło mi ,że nie jest to jakiś długotrwały proces leczenia... A Wasi partnerzy też musieli brać jakieś leki ?
Zła jestem bo wcześniej nie zlecono mi tego badania ,wydałam kupę kasy na stymulacje która o dziwo poszła najlepiej że wszystkich A tu okazuje się , że nie przystąpię do IUI bo wymaz jest pozytywnyno ręce opadają...
Hm to dziwne, że nie zrobili Ci tego badania przed przystąpienień do stymulacji.
A ja Wam powiem, że nigdy nie robiłam tego badania, ani mój M. Myślicie, że powinnam sobie zrobić? W klinice nic nam nie mówili o tym... 🤔Martys_ lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
nacixxx wrote:cześć dziewczyny, czy któraś testuje ze mną jutro?😬 powiem szczerze, że myślałam, że mniej się będę stresować tą betą, bo w tym cyklu podchodziłam raczej bez większych nadziei do IUI, ale im bliżej testowania tym jestem bardziej zestresowana, mimo tego że czuję, że chyba nic z tego, bo już dziś brzuch trochę ćmi jak na okres😞 na domiar złego mąż jutro wyjeżdża służbowo na 3 dni, więc będę musiała sama znosić porażkę, dlatego zastanawiam się czy nie zrobić jutro rano sikacza, żeby trochę mnie psychicznie przygotował na wynik bety, jak myślicie? problemy 1 świata, wiem😂
Ja testuje też jutro...jakoś nie spieszy mi się.
Też się nie martwiłam, ale dziś już zaczęłam się stresować tym wynikiem. Nie lubię robić tej bety..
Też mnie brzuch boli dziś, ale może ze stresu właśnie.
Ogólnie to miałam ten tydzień taki stresujący...jestem tak niewyspana od zeszłego czwartku...ech.3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
Koniczynka28 wrote:Sono HSG na prawdę nie boli:) ja miałam ta metoda. Hm może tak boli ale 2-3 min i tyle. Ja wyskoczyłam w trakcie pracy, dostałam ok 20-30 min przed zabiegiem przeciwbólowe i przeciwzapalne na receptę, szybkie badanie i znów do pracy. Także, co do tej metody to bez obaw. Jeśli masz wątpliwośc, co do drożności to warto ponownie zrobić, jeśli lekarz widzi sens:)
Koniczynka, nie siej zamętu!Sono-hsg jedne napieprza, drugie nie
Ja i moja koleżanka z pracy miałyśmy, poskładało nas z bólu
najgorszy ból jaki kiedykolwiek miałam. Podczas badania bolało tak 400x bardziej niż okres. Cały dzień miałam wyjęty, wymiotowałam, spałam. Moja koleżanka podobnie, mimo, że oba drożne. U mnie akurat 1 niedrożny... Potem przez kilka dni bolało jak okres
więc jakbym miała drugi raz to tylko pod narkozą
Starania od lipca 2019
Marta9191 wrote:Dziewczyna doradźcie mi proszę- ginekolog kazał zbadać mi progesteron i jak będzie powyżej 1,5 to w tym miesiącu nie podejdę do iui a jeżeli będzie poniżej 1,5 to mam przyjechać na usg. Wyniki jest 1,61 i nie wiem czy taka mała różnica ma znaczenie.
Kurde jakieś dziwadła 😂 nie spotkałam się nigdy z takimi "wytycznymi", z tego co wiem to robi się iui niezależnie od progesteronu, bo progesteron jest najważniejszy po owulacji, więc po co go mierzyć kilka dni przed... (?)
Starania od lipca 2019
Domassek1991 wrote:Dziewczyny,
Przed inseminacja dostałam zastrzyk z pregnylu.Czy 12 dni po zastrzyku test powinien być wiarygodny?
Test sikany lubi oszukiwać, więc jeśli jesteś na stymulacji/ po zastrzyku/ po iui/ w trakcie brania progesteronu to tylko i wyłącznie test z krwi! U mnie jest już wiarygodny (0,5 mIu), ale każdy organizm inaczej. Najlepiej odczekać 14 dni, ale jak jesteś niecierpliwa to śmigaj na betę, przetestujesz sobie.Domassek1991 lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2019
OlaNova wrote:Koniczynka, nie siej zamętu!
Sono-hsg jedne napieprza, drugie nie
Ja i moja koleżanka z pracy miałyśmy, poskładało nas z bólu
najgorszy ból jaki kiedykolwiek miałam. Podczas badania bolało tak 400x bardziej niż okres. Cały dzień miałam wyjęty, wymiotowałam, spałam. Moja koleżanka podobnie, mimo, że oba drożne. U mnie akurat 1 niedrożny... Potem przez kilka dni bolało jak okres
więc jakbym miała drugi raz to tylko pod narkozą
Mnie w życiu najbardziej bolała zapalenie ucha środkowego dla odmiany; ) a sono HSG to był pikus ;pOlaNova lubi tę wiadomość
-
KAR wrote:Cześć dziewczyny, jestem po wizycie u doc Pasnika, świetny lekarz bardzo konkretny, wszystko nam ładnie wyjaśnił, na miejscu zlecił do zrobienia cytokiny i dodatkowo czekam na KIR i muszę wykonać ANA2 i ANA3 ponieważ ANA1 wyszło dodatnie na ten moment powiedział ze na pewno przed i po transferze będą sterydy i prawdopodobnie wlewy.
Ana1 to masz na myśli przeciwciała przeciwplemnikowe z krwi, tak? Bo już nie wiem, a ja miałam to badane. Czy to coś innego?
A badalas się pod katem trombofili? Bialko c, białko s itp? Czy jeśli kwas filoliowy i witamina b ok to nie ma wskazań?
Bo się nad tym zastanawiałam, ten pakiet na trombolifie strasznie drogi całość chyba 1200? I nie wiem czy badać przesiewowo, czy jak nie ma przypuszczeń to odpuścić 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 17:09
-
OlaNova wrote:Kurde jakieś dziwadła 😂 nie spotkałam się nigdy z takimi "wytycznymi", z tego co wiem to robi się iui niezależnie od progesteronu, bo progesteron jest najważniejszy po owulacji, więc po co go mierzyć kilka dni przed... (?)
O ile dobrze zrozumiałam to chodzi o to, że to mój 17dc i że w lewym mam pęcherzyk 15mm a boli mnie prawy i możliwe że w tym prawym też był wcześniej pęcherzyk i już pękł, tak to zrozumiałam 🤷♀️
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉