Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka28 wrote:Oo ja właśnie jestem ciekawa tej wizyty, jeszcze tydzień. I zgłupiałam bo nie wiem co jeszcze na szybko mogę zbadać. Test CBA i panel limfocytyczny i tak nie zdarze z wynikiem. Hmm na jakie badania u Ciebie patrzył? Co ze sobą miałaś??
Ana1 to masz na myśli przeciwciała przeciwplemnikowe z krwi, tak? Bo już nie wiem, a ja miałam to badane. Czy to coś innego?
A badalas się pod katem trombofili? Bialko c, białko s itp? Czy jeśli kwas filoliowy i witamina b ok to nie ma wskazań?
Bo się nad tym zastanawiałam, ten pakiet na trombolifie strasznie drogi całość chyba 1200? I nie wiem czy badać przesiewowo, czy jak nie ma przypuszczeń to odpuścić 🤷♀️
Ja bym Koniczynka na Twoim miejscu się wstrzymała, już Ci mówię dlaczego doktor powiedział ze nie obsypie mnie teraz badaniami bo mógłby mi cała listę dać a z komórek NK, z KIRow wszystkich ANA on ma już duży pogląd na sprawę i powiedział ze nie będzie bawił się w naciąganie bo jak będzie konieczność to zleci ale jak nie jest czegoś pewny to nie naciąga pacjentów na kosztowne badania, dużo badań można zrobić na miejscu od reki w razie czego i umówić się na konsultacje telefoniczna jak w naszym przypadku, 29 września będę miała już wszystkie wyniki skompletowane i wtedy mam telewizyte i doktor nakreśli proces leczenia i napisze maila jak postępować dla mojego ginekologa prowadzącego i mój lekarz prowadzący przejmuje dalej sprawę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 18:47
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
OlaNova wrote:Hm to dziwne, że nie zrobili Ci tego badania przed przystąpienień do stymulacji.
A ja Wam powiem, że nigdy nie robiłam tego badania, ani mój M. Myślicie, że powinnam sobie zrobić? W klinice nic nam nie mówili o tym... 🤔👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
👧 * niewydolność przysadki mózgowej
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
KAR wrote:Dokładnie z ANA przeciwciała przeciwplemnikowe, ja miałam wszystkie moje badania, usg hormony tarczyce, wszystko co robiłam w przeciągu ostatnich 2 lat, pytał o AMH, drożność wszystko co robiłam to dostał, plus pytania o stymulację, o sterydy które przyjmowałam, wszystkie wyniki męża, baaardzo dokładny wywiad chyba pierwszy raz się z czymś takim spotkałam.
Ja bym Koniczynka na Twoim miejscu się wstrzymała, już Ci mówię dlaczego doktor powiedział ze nie obsypie mnie teraz badaniami bo mógłby mi cała listę dać a z komórek NK, z KIRow wszystkich ANA on ma już duży pogląd na sprawę i powiedział ze nie będzie bawił się w naciąganie bo jak będzie konieczność to zleci ale jak nie jest czegoś pewny to nie naciąga pacjentów na kosztowne badania, dużo badań można zrobić na miejscu od reki w razie czego i umówić się na konsultacje telefoniczna jak w naszym przypadku, 29 września będę miała już wszystkie wyniki skompletowane i wtedy mam telewizyte i doktor nakreśli proces leczenia i napisze maila jak postępować dla mojego ginekologa prowadzącego i mój lekarz prowadzący przejmuje dalej sprawę. -
minka wrote:Ja testuje też jutro...jakoś nie spieszy mi się.
Też się nie martwiłam, ale dziś już zaczęłam się stresować tym wynikiem. Nie lubię robić tej bety..
Też mnie brzuch boli dziś, ale może ze stresu właśnie.
Ogólnie to miałam ten tydzień taki stresujący...jestem tak niewyspana od zeszłego czwartku...ech.
trzymam w takim razie mocno kciuki za Twoją jutrzejszą betę✊🏼 razem zawsze raźniej, dawaj znać jak tam wynik🌸minka lubi tę wiadomość
👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
PCOS, cykle bezowulacyjne.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna -
KAR wrote:(...), 29 września będę miała już wszystkie wyniki skompletowane i wtedy mam telewizyte i doktor nakreśli proces leczenia i napisze maila jak postępować dla mojego ginekologa prowadzącego i mój lekarz prowadzący przejmuje dalej sprawę.
Rozumiem, że Twój lekarz prowadzący akceptuje immuno?mogę spytać gdzie się leczysz?
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Martys_ wrote:Tak ,zrób sobie. Ja też nie miałam zrobionego A lekarz powiedział że to podstawa... więc nie czekaj tylko rób bo na wynik też trzeba czekać koło tyg.
Okeeja, rozumiem że to z wymazu tak jak przy cytologii i wymazu na chlamydie?
Będę robić wymaz za miesiąc (chlamydia i cytologia) więc może od razu to mi zbadaja...? Ale nie wiem czy jakoś więcej wtedy gin musi pobrać tego wymazu, a nie wiem czy tak się robi
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
dziewczyny zrobiłam test i oczywiście totalna biel bieli☹️ wiem, że może być jeszcze za wcześnie itp itd, bo sama to zawsze powtarzam dziewczynom, zaraz idę na betę, ale już chyba przestałam się łudzić, kolejny cykl nieudany😞😞😞👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
OlaNova wrote:Rozumiem, że Twój lekarz prowadzący akceptuje immuno?
mogę spytać gdzie się leczysz?
Więc in vitro będzie szło swoim trybem, a immuno będzie pod to dostosowane pod okiem dr Skalskiego(który swoją drogą jest cuudownym człowiekiem).2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
nacixxx wrote:dziewczyny zrobiłam test i oczywiście totalna biel bieli☹️ wiem, że może być jeszcze za wcześnie itp itd, bo sama to zawsze powtarzam dziewczynom, zaraz idę na betę, ale już chyba przestałam się łudzić, kolejny cykl nieudany😞😞😞
Nie ufaj testom tak wcześnie! Poczekaj na betę ;* Trzymam kciuki :*
Ja o 12 bede miala wynik...nie spieszy mi sie 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 11:10
3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
minka wrote:Negatywna beta.
kurczę, bardzo mi przykro kochana😞 ja pewnie podzielę Twój los za parę godzin, tym bardziej że już zaczęłam plamić, dziwne bo jeszcze progesteronu nie odstawiłam😬 także przytulam mocno, wiem co przeżywasz😘 i jaki masz dalszy plan?👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
nacixxx wrote:kurczę, bardzo mi przykro kochana😞 ja pewnie podzielę Twój los za parę godzin, tym bardziej że już zaczęłam plamić, dziwne bo jeszcze progesteronu nie odstawiłam😬 także przytulam mocno, wiem co przeżywasz😘 i jaki masz dalszy plan?
Trzymam za Ciebie kciuki mocno :*
Ostatnie IUI i chyba in vitro..
Znow mamy miesiac przerwy, wiec 3 IUI w pazdzierniku pewnie.
Szkoda,ze u nas nie wiadomo jaki jest problem. Ciężko rozwiazac cos, czego nie widac gołym okiem.
Moze zrobie badania na trombofilie...3,5 roku bezowocnych starań
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
III IVF udane !!! -
minka wrote:Trzymam za Ciebie kciuki mocno :*
Szkoda,ze u nas nie wiadomo jaki jest problem. Ciężko rozwiazac cos, czego nie widac gołym okiem.
Moze zrobie badania na trombofilie...
Czyli m.in panel limfocytyczny i aktywność komórek nk.
Jaki masz poziom przeciwciał anty tpo i anty tg i przy jakich normach? Czy Twój lekarz stosował encorton po IUI?
Ja mam hashimoto i lekko podwyzszone anty tg, co jest typowe. Z tych badan immunologicznych to miałam narazie tylko ana, asa i komórki nk. Za tydzień mam wizytę u immunologa to napisze, co jeszcze warto według niego zbadać przy hashimoto.
Przykro mi, ze się nie udało. Ale możliwości jest jeszcze wiele. Wiec się nie poddawaj. -
OlaNova wrote:Okeeja, rozumiem że to z wymazu tak jak przy cytologii i wymazu na chlamydie?
Będę robić wymaz za miesiąc (chlamydia i cytologia) więc może od razu to mi zbadaja...? Ale nie wiem czy jakoś więcej wtedy gin musi pobrać tego wymazu, a nie wiem czy tak się robi👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
👧 * niewydolność przysadki mózgowej
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
minka wrote:Trzymam za Ciebie kciuki mocno :*
Moze zrobie badania na trombofilie...
dziękuję za kciuki, ale niestety nie pomogły, beta negatywna😞
u nas niby wiadomo, ale co z tego, skoro się nie udaje🙁 no trudno, trzeba się dzisiaj wypłakać, dobrze że wynik miałam tak późno, bo zdążyłam wyjść z pracy zanim zalałam się łzami😅 i właśnie otworzyłam winko🍷 a od niedzieli zaczynam Aromek i próbujemy kolejny raz..
minka za Ciebie też trzymam mocno kciuki, żeby w końcu się udało✊🏼👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
Koniczynka28 wrote:Minka przy jednej chorobie autoimmunologicznej warto pobadac bardziej immunologie niż kwestie krzepliwości krwi. Chyba, ze masz jakieś wskazani. Zaburzenia autoimmunologiczne niestety lubią wspolwystepowac. Stad u nas z hashimoto lepiej iść w tym kierunku z diagnostyka.
Czyli m.in panel limfocytyczny i aktywność komórek nk.
Jaki masz poziom przeciwciał anty tpo i anty tg i przy jakich normach? Czy Twój lekarz stosował encorton po IUI?
Ja mam hashimoto i lekko podwyzszone anty tg, co jest typowe. Z tych badan immunologicznych to miałam narazie tylko ana, asa i komórki nk. Za tydzień mam wizytę u immunologa to napisze, co jeszcze warto według niego zbadać przy hashimoto.
Przykro mi, ze się nie udało. Ale możliwości jest jeszcze wiele. Wiec się nie poddawaj.
Ach, szczerze mówiąc to nie mam już sił do tego. Wypaliłam się strasznie.. Mam dość.
Myślę nad umówieniem się do immunologa, tylko chciałam państwowo..tyle płacę podatków, a wszędzie bulę dodatkowo. Napisz proszę, co Ci powiedział immunolog.
Ja mam podwyższone antyTPO bardziej niż antyTG, ale podobno wg. mojej endo nie liczy się ilość tylko że w ogóle są i to właśnie to nieszczęsne Hashimoto.
Nie mialam tego encortonu. Co to w ogóle jest ?3,5 roku bezowocnych starań
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
III IVF udane !!! -
nacixxx wrote:dziękuję za kciuki, ale niestety nie pomogły, beta negatywna😞
u nas niby wiadomo, ale co z tego, skoro się nie udaje🙁 no trudno, trzeba się dzisiaj wypłakać, dobrze że wynik miałam tak późno, bo zdążyłam wyjść z pracy zanim zalałam się łzami😅 i właśnie otworzyłam winko🍷 a od niedzieli zaczynam Aromek i próbujemy kolejny raz..
minka za Ciebie też trzymam mocno kciuki, żeby w końcu się udało✊🏼
Ojej..przykro mi mocno ;(
Co z nami jest nie tak.. Oby się w końcu udało...3,5 roku bezowocnych starań
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
III IVF udane !!! -
minka wrote:Ach, szczerze mówiąc to nie mam już sił do tego. Wypaliłam się strasznie.. Mam dość.
Myślę nad umówieniem się do immunologa, tylko chciałam państwowo..tyle płacę podatków, a wszędzie bulę dodatkowo. Napisz proszę, co Ci powiedział immunolog.
Ja mam podwyższone antyTPO bardziej niż antyTG, ale podobno wg. mojej endo nie liczy się ilość tylko że w ogóle są i to właśnie to nieszczęsne Hashimoto.
Nie mialam tego encortonu. Co to w ogóle jest ?2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
nacixxx wrote:dziękuję za kciuki, ale niestety nie pomogły, beta negatywna😞
minka za Ciebie też trzymam mocno kciuki, żeby w końcu się udało✊🏼