X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    A z której kliniki się przepisalas? I do którego lekarza?

W Bocianie lecze się u dr Niemoczynskiego, tam też chcą jak najszybciej uzyskać ciążę, nie robią za bardzo diagnozy, on nie jest chetny do robienia laparo, mimo że u mnie sonohsg pokazało niedrozny jajowod to on nie zaleca laparo, chce oszczędzić jajniki.
    Ból 2 tyg przed okresem może świadczyć np o torbieli. A bardzo duży ból podczas okresu o endometriozie. Jak odczuwasz ten ból? 1 dnia czy przez cały okres, ile tabletek przeciwbólowych Ci pomaga?
    Też jak jesteś na stymulacji A potem na progesteronie to możesz odczuwać bóle... mierzylas może np jakiś poziom progesteronu wtedy?

Jeśli bardzo Ci zależy żeby spr czy to endometrioza to powiedz lekarzowi że zależy Ci na laparoskopii i żeby Ci zrobił koniec i kropka.
    Jedna dziewczyna z forum po 1 nieudanej procedurze ivf wymogla na Niemoczynskim laparo i sie zgodzil, mimo ze nie miala wskazan.

Co do Niemoczynskiego to mam do niego zaufanie, podpasowal mi.
    No ale zobaczymy jak to się potoczy ...

Zapisałam się do dr Niemoczyńskiego. Teraz chodzę do zwykłego gabinetu, który ma rozszerzone możliwości działania ze względu na współpracę z innymi klinikami. Niestety podejście do podejrzeń endometriozy mnie zaniepokoiło.
    Ból zaczyna się jakieś 3-4 dni po owulacji i trwa aż do okresu włącznie. Jest to typowy ból miesiączkowy. Przez prawie dwa tygodnie czuję się więc jakbym miała za chwilę go dostać. Czasem jest na tyle źle, że nie śpię w nocy. Staram się łykać jak najmniej prochów przeciwbólowych ale czasem się nie da.
    Do tego mam plamienia.
    Wszystko zaczęło się dużo wcześniej przed stymulacją.
    Teraz gdy biorę duphaston jest bardzo znośnie.
    Wszystko wskazuje na endometriozę. Mój lekarz proponuję poczekać do wyniku 3 IUI potem zrobić 4 podejście i potem in vitro. Niestety o badaniach pod kątem endometriozy nic.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    A z której kliniki się przepisalas? I do którego lekarza?

W Bocianie lecze się u dr Niemoczynskiego, tam też chcą jak najszybciej uzyskać ciążę, nie robią za bardzo diagnozy, on nie jest chetny do robienia laparo, mimo że u mnie sonohsg pokazało niedrozny jajowod to on nie zaleca laparo, chce oszczędzić jajniki.
    Ból 2 tyg przed okresem może świadczyć np o torbieli. A bardzo duży ból podczas okresu o endometriozie. Jak odczuwasz ten ból? 1 dnia czy przez cały okres, ile tabletek przeciwbólowych Ci pomaga?
    Też jak jesteś na stymulacji A potem na progesteronie to możesz odczuwać bóle... mierzylas może np jakiś poziom progesteronu wtedy?

Jeśli bardzo Ci zależy żeby spr czy to endometrioza to powiedz lekarzowi że zależy Ci na laparoskopii i żeby Ci zrobił koniec i kropka.
    Jedna dziewczyna z forum po 1 nieudanej procedurze ivf wymogla na Niemoczynskim laparo i sie zgodzil, mimo ze nie miala wskazan.

Co do Niemoczynskiego to mam do niego zaufanie, podpasowal mi.
    No ale zobaczymy jak to się potoczy ...

Hormony mam w normie i o dziwo miesiączki wcale nie są mega bolesne. Niestety komfort życia spadł drastycznie bo przez prawie pół miesiąca nie mogę uprawiać sportów, boli mnie brzuch i czuję dyskomfort. Chciałabym żeby ktoś się w końcu tym zajął, zdiagnozował, zaproponował leczenie, a póki co próbujemy być może całkiem bezsensownie inseminacje. Stąd ta zmiana.

15b891ccdb.png
  • Anaby89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Zapisałam się do dr Niemoczyńskiego. Teraz chodzę do zwykłego gabinetu, który ma rozszerzone możliwości działania ze względu na współpracę z innymi klinikami. Niestety podejście do podejrzeń endometriozy mnie zaniepokoiło.
    Ból zaczyna się jakieś 3-4 dni po owulacji i trwa aż do okresu włącznie. Jest to typowy ból miesiączkowy. Przez prawie dwa tygodnie czuję się więc jakbym miała za chwilę go dostać. Czasem jest na tyle źle, że nie śpię w nocy. Staram się łykać jak najmniej prochów przeciwbólowych ale czasem się nie da.
    Do tego mam plamienia.
    Wszystko zaczęło się dużo wcześniej przed stymulacją.
    Teraz gdy biorę duphaston jest bardzo znośnie.
    Wszystko wskazuje na endometriozę. Mój lekarz proponuję poczekać do wyniku 3 IUI potem zrobić 4 podejście i potem in vitro. Niestety o badaniach pod kątem endometriozy nic.

Ja również chodze do dr Niemoczynskiego. U nas np nie chciał ruszyć bez badań genetycznych.
    I jedyne co to już dwa razy musiała przepsiac się do dr Niedużaka bo w umówionym terminie był niedostępny.

➡️Starania od 2018
    ➡️Inseminacja 1: styczeń 2020 - nieudana
    ➡️Inseminacja 2: maj 2020 - nieudana
    ➡️ Inseminacja 3: sierpień 2020 - nieudana

⚪Październik 2020 START IN VITRO
    ➡️Długi protokół

🚩Pobrano 22 oocytow
    🚩14 dojrzałych komórek
    🚩6 zapłodniono
    🚩Mamy 6 zarodków!

Podano 4AA 💎 świeży transfer

4 dpt II kreska
    6 dpt beta 46,07
    8 dpt beta 140
    12 dpt beta 699
    16 dpt beta 4828 + I USG widoczny pęcherzyk ciążowy

❄️5 mroziakow
    ❄️2BB ❄️4AA ❄️4BA ❄️3BB ❄️4AB

ckai9jcgnoqe7qxe.png
  • szalona1106 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem dzisiaj tydzień po inseminacji i tym razem nie czuje nic nawet po progesteron zle sie tym razem nie czuje :/
    tylko ze na dworze ciepło a ja w Pracy w Polarze siedzę

1 AID🍷
    2 AID 🍷
    3 AID nie udany
    4 AID nie udany
    In Vitro
    13.04 1. Transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 10dpo , 11 dni po ovitrelle i oczywiście zrobiłam rano test i bardzo blada druga kreska, może to być ślad po zastrzyku, poszłam też na bete, czekam na wyniki , denerwuje się coraz bardziej.

• agusia_246 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny. Za parę dni pierwsza IUI. Powiedzcie mi, czy wyjeżdżacie po IUI gdzieś się wyciszyć, zrelaksować, czy staracie się "żyć normalnie" ?

Ona+On - wszystkie wyniki w normie
    02.20 Lewy jajowód niedrożny

19.09.20 - I IUI ☹️🍷
    12.11.20 - II IUI 🍷
    31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺

02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%

04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️

Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️

Gameta Gdynia:

04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
    TSH, FT3, FT4 ✔️

Plan:
    Długi protokół:

Ovulastan ✔️
    Gonapeptyl Daily ✔️
    Bemfola ✔️
    Menopur ✔️
    Mensinorm ✔️

21.06.21 punkcja 🍀🍀
    Mamy 4 komórki

26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
    27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
    30.08.21 transfer 4.2.2. 😭

Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️

Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...

ANA1 dodatnie

Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?
  • szalona1106 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_246 wrote:
    Część Dziewczyny. Za parę dni pierwsza IUI. Powiedzcie mi, czy wyjeżdżacie po IUI gdzieś się wyciszyć, zrelaksować, czy staracie się "żyć normalnie" ?
    ja staram sie normalnie żyć tylko alkoholu nie pije i nie chodzę na sport :)

1 AID🍷
    2 AID 🍷
    3 AID nie udany
    4 AID nie udany
    In Vitro
    13.04 1. Transfer
  • szalona1106 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_246 wrote:
    trzymam kciuki :) czuje ze to bedzie to ;)

1 AID🍷
    2 AID 🍷
    3 AID nie udany
    4 AID nie udany
    In Vitro
    13.04 1. Transfer
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Hormony mam w normie i o dziwo miesiączki wcale nie są mega bolesne. Niestety komfort życia spadł drastycznie bo przez prawie pół miesiąca nie mogę uprawiać sportów, boli mnie brzuch i czuję dyskomfort. Chciałabym żeby ktoś się w końcu tym zajął, zdiagnozował, zaproponował leczenie, a póki co próbujemy być może całkiem bezsensownie inseminacje. Stąd ta zmiana.

Jasne, rozumiem, też by mnie to zaniepokoilo. Musisz mu powiedzieć dokładnie to co tu napisałaś, że Twój komfort życia spadł i bardzo Ci doskwiera i się martwisz że to endometrioza i ze chciałabys sprawdzić. Trzymam kciuki żeby do tego spotkania nie musiało dojść A jak dojdzie to żeby to był strzał w 10! 🍀

On mi zalecil 3 iui, potem badania genetyczne i in vitro.

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Dziewczyny jestem 10dpo , 11 dni po ovitrelle i oczywiście zrobiłam rano test i bardzo blada druga kreska, może to być ślad po zastrzyku, poszłam też na bete, czekam na wyniki , denerwuje się coraz bardziej.

A lekarz kiedy mówił że kiedy zbadać krew? Zazwyczaj jest to co najmniej 14 dni od zastrzyku żeby właśnie oszukanczy wynik nie wyszedł.

Trzymam mocno kciuki, żeby to była ciąża 😍😍😍😍🤞🤞🤞🤞

f2w33e3kj33m6p5d.png

Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)

• zielonaherbata Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Gosia, trzymam kciuki :** mialam IUI tego samego dnia, ale dopiero w śr robię betę.

zi13flw10c4ya4h9.png

Unica Praga
    26.10.2021 transfer blastocysty AA
    6dpt II
    7dpt bhcg 80,1 prog 19,6
    9dpt bhcg 242,0 prog 22,6
    24dpt CRL 2,74 + ❤

Nifty pro: oh, boy!

Wcześniej: 2x IVF, IUI, laparoskopia
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_246 wrote:

Dwa dni po biorę zwolnienie bo bardzo pobolewa mnie brzuch, a poza tym żyję normalnie, no może ograniczam wysiłek fizyczny.

15b891ccdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 2,37 😔

• OlaNova Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Beta 2,37 😔

Widzisz, sikaniec oszukaniec :( przykro mi bardzo...
    Jak okres nie przyjdzie to zrób ponownie, może dopiero co tam rośnie ;)

f2w33e3kj33m6p5d.png

Starania od lipca 2019

• Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam dziś bete i wynik 103... W piątek ostatnie wstrzyknięcie pregnylu, pół zastrzyku... myślicie , że to może być pozostałość po nim ?

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

👧 * niewydolność przysadki mózgowej
    * hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    Dziewczyny zrobiłam dziś bete i wynik 103... W piątek ostatnie wstrzyknięcie pregnylu, pół zastrzyku... myślicie , że to może być pozostałość po nim ?
    Powiem Ci szczerze ze tak wysoka beta to wyglada na ciąże ale jak miałas ciagle pregnyl co kilka dni to nie wiem. Chyba najlepiej zrobić za 2 dni i zobaczyć czy rośnie czy maleje po odstawieniu- wtedy będzie jasność.
    A kiedy lekarz kazał Ci robić betę ?
    Bo ogólnie pregnyl czy ovitrelle utrzymują się niby do 10 dni w krwi. Ale u niektórych utrzymają się 7 a u innych i 12 jak pokazuje praktyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 16:34

• Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Powiem Ci szczerze ze tak wysoka beta to wyglada na ciąże ale jak miałas ciagle pregnyl co kilka dni to nie wiem. Chyba najlepiej zrobić za 2 dni i zobaczyć czy rośnie czy maleje po odstawieniu- wtedy będzie jasność.
    A kiedy lekarz kazał Ci robić betę ?
    Bo ogólnie pregnyl czy ovitrelle utrzymują się niby do 10 dni w krwi. Ale u niektórych utrzymają się 7 a u innych i 12 jak pokazuje praktyka.
    Miałam zrobić wczoraj ,ale nie miałam takiej możliwości, więc pojechałam dziś. No właśnie...pregnyl brałam co dwa dni po pół zastrzyku... Niby ostatni raz w piątek rano ale wiecie ,może się to utrzymywać jeszcze .. zalecenia są takie, że mam go odstawić i jutro jechać znów na bete... jestem bardzo ciekawa powiem Wam... A jakie są standardowe wyniki 13 dni po Inseminacji w przypadku pozytywnej bety?

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    Miałam zrobić wczoraj ,ale nie miałam takiej możliwości, więc pojechałam dziś. No właśnie...pregnyl brałam co dwa dni po pół zastrzyku... Niby ostatni raz w piątek rano ale wiecie ,może się to utrzymywać jeszcze .. zalecenia są takie, że mam go odstawić i jutro jechać znów na bete... jestem bardzo ciekawa powiem Wam... A jakie są standardowe wyniki 13 dni po Inseminacji w przypadku pozytywnej bety?
    Nie ma standardu, bo to bardzo zależy od osoby. Ciąża to może być i beta 40 ale u innych np 200. To bardzo indywidualne. Nie liczyć się wysokość tylko % przyrosty. Trzymam kciuki, żeby rosła!!!🍀🍀

Martys_ lubi tę wiadomość

• Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję :)
    Choć nie nastawiam się na pozytyw.. dziś już odczuwam pobolewanie jak na miesiączkę...także podejrzewam ,że to jednak może być pregnyl...

Róża29 lubi tę wiadomość

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • agusia_246 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalona1106 wrote:
    ja staram sie normalnie żyć tylko alkoholu nie pije i nie chodzę na sport :)

brak alkohoku to wiadomo 😀 zastanawiamy sie, czy gdzieś na 2-3 dni nie wyjechać, by nie żyć codziennością 😃

Ona+On - wszystkie wyniki w normie
    02.20 Lewy jajowód niedrożny

19.09.20 - I IUI ☹️🍷
    12.11.20 - II IUI 🍷
    31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺

02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%

04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️

Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️

Gameta Gdynia:

04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
    TSH, FT3, FT4 ✔️

Plan:
    Długi protokół:

Ovulastan ✔️
    Gonapeptyl Daily ✔️
    Bemfola ✔️
    Menopur ✔️
    Mensinorm ✔️

21.06.21 punkcja 🍀🍀
    Mamy 4 komórki

26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
    27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
    30.08.21 transfer 4.2.2. 😭

Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️

Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...

ANA1 dodatnie

Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ