Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
KAR wrote:Cześć Blanka:)
Jestem po 2 IUI miała być 3 ale pojawiły się torbiele i krwiaki i lekarz się nie zdecydował, miałam wszystkie badania aktualne do in vitro, mnóstwo wątpliwości od razu jak dowiedziałam się ze nie będzie IUI udalismy się na wizytę odnośnie in vitro żeby się rozeznać „w razie czego”. Po wizycie od razu stwierdziłam ze chce podejść bez dwóch zdań. W tym momencie jestem w trakcie stymulacji, nie ma tragedii po prostu się dziwnie czuje, do zastrzyków można przywyknąć, w piątek bądź sobotę mam punkcję i lada moment transfer, nie taki diabeł straszny uwierz mibałam się bardzo i myślałam ze zdecyduje się na in vitro po nowym roku. Natomiast po rozmowach w klinice(wybrałam mała klinikę) nie miałam wątpliwości, ze chce spróbować dodatkowo załapałam się na dofinansowanie wiec finansowo z lekami wyjdzie około 7 tysięcy.
Co do immunologii nigdy nie byłam w ciąży, w między czasie miałam długo wyczekiwana wizytę u doc Pasnika, okazuje się ze miałam przeciwciała przeciwjadrowe plus brakuje mi 3 kirów implantacyjnych. Uważam ze bezwzględnie warto sprawdzić immunologie bo przy Transferze trzeba wdrożyć również leczenie:)
Trzymam za Ciebie kciuki i szczerze uważam ze warto spotkać się i porozmawiać o in vitro z kimś kompetentnym✊✊
W jakiej wysokości miałaś dofinansowanie? -
Lilak wrote:W jakiej wysokości miałaś dofinansowanie?2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Dziewczyny dzisiaj w nocy miałam po lewy stronie gdzie była inseminacja taki mocny bol nie trwał długo ale taki jeszcze nie miałam i teraz dalej mnie boli lewy jajnik tak dziwnie....1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
Klaudinick wrote:Ogólnie badania nasienia robiliśmy w ovum, wszystkie wizyty andrologiczne i moja ginekologiczna u dr Szymona Bakalczuka prywatnie. Kolejna wizytę u Dr mamy za dwa dni i wtedy nas ma kierować dalej, ale osobiście myślałam o ovum.
Hej ja też leczę się w Ovum, u dr Szkodziaka, do tej pory miałam 4 cykle stymulowane Clo. o inseminacji nic jeszcze nie wspominał tylko o drożności żeby powtórzyć ( miałam robiona w Ovum w 2018 r. i było ok), będę podczytywać Wasz wątek bo coś czuje że mnie nie ominie IUI
2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
nick nieaktualnyhej,
już nie raz byłam na forum, ale w końcu postanowiłam sama się odezwać.
O wymarzoną dzidzię staram się z narzeczonym od Grudnia 2018 - wiec już trochę czasu minęło.
Jestem aktualnie po 3 IUI.
Z mojej strony niby jest ok, od strony partnera średnie wyniki DNA fragmentacji plemników - reszta wyników nasienia ok. Test po stosunku wykazał własnie nieliczne nieruchome plemniki stąd było badanie DNA. Drożność jajowodów zrobiona - wszystko drożne. Ilość jajeczek odpowiednia, hormony w normie.
Mój wiek 30, a partnera 31.
Owulacje za każdym razem potwierdzone - nie mam z tym problemu. Wszelkie kombinacje hormonami już były - z luteina i bez, z letrozolem na podkręcenie owu ( w moim przypadku bez mnogich jajeczek, ale za to jedno bardzo duże jak na mnie ) i bez stymulacji.
Wszystkie IUI miałam na niepękniętych jajeczkach, ale za każdym razem potwierdzona owulacja w kolejnych dniach podczas badania USG. Inseminacje odbywały się 3 miesiące podrząd.
Ta moja 3 IUI ( aktualnie 19 dc, zanieg wykonany po południu 11 dc, owu prawdopodobnie rano 12 dc ) jest niestety ostatnią próbą - na więcej nie mogę sobie już pozwolić + jest to dla mnie za duże obciążenie psychiczne. Czas koronawirusa dodatkowo strasznie utrudnia wszystko.
Znam Siebie i soj organizm. Jeszcze przed wykonaniem testu potrafiłam na podstawie obserwacji stwierdzić czy udało się czy nie.
Teraz sama nie wiem. Jestem tydzień po - czuje się trochę już na jak okres, ale inaczej niż zawsze. Zawsze mam bardzo z krzyża co odczuwam już zaraz po owu - tym razem jeśli już czuje to z brzucha. Piersi zawsze mam opuchnięte lub bardzo bolesne więc w moim przypadku nie ma się co zastanawiać nad ich kwestią. Jedyne co jeszcze przykuwa moją uwagę to wybitna suchość. Zawsze są odczuwam, ale dyzo później - już tak z 2-3 dni przed okresem, a teraz już przynajmniej od wczoraj (18 dc ). -
Dziewczyny ! Dziś powtórzona beta i wynik 192,3
w poniedziałek była 103. Wygląda, że się udało. Tylko zastanawiam się czy przyrost jest prawidłowy....
Marta9191, Lilak , Koniczynka28, Siskaa, OlaNova, agusia_246 lubią tę wiadomość
👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
👧 * niewydolność przysadki mózgowej
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
Martys_ wrote:Dziewczyny ! Dziś powtórzona beta i wynik 192,3
w poniedziałek była 103. Wygląda, że się udało. Tylko zastanawiam się czy przyrost jest prawidłowy....
Martys_ lubi tę wiadomość
1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
Martys_ lubi tę wiadomość
1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
Gratulacje
przyrost mieści się w normie, także nie martw się na zapas. Badałaś progesteron?
Bierzesz dupka?Martys_ lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Tak mam boleści brzucha jak ma miesiączke. Bolą mnie piersi. Typowe objawy menstruacji . Biorę luteinę dopochwowo 2 razy dziennie, encorton,kwas foliowy. Dziś będę dzwonić do lekarza. Martwi mnie jednak ta ureaplasma i podniesiony immunofenotyp, czy nie będą one wpływać na rozwój zarodka. Jak się dowiem to dam Wam znać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 16:04
👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
Gratulacje ☺️ to Twoja 2 IUI?
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Miała być druga IUI ale nie dopuścili mnie do niej z powodu ureaplasmy. Powiedziała dr ,że możemy starać się naturalnie... i taka niespodzianka wyszła
jeszcze sama niedowierzam, że tak mogło się to potoczyć...
LIL90, Kika, Klaudinick, Annn90, OlaNova lubią tę wiadomość
👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
Ile jesteś po owulacji?Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Martys_ wrote:Miała być druga IUI ale nie dopuścili mnie do niej z powodu ureaplasmy. Powiedziała dr ,że możemy starać się naturalnie... i taka niespodzianka wyszła
Fantastycznie! Gratulacje 🥰 wreszcie jakieś pozytywne wieściMartys_ lubi tę wiadomość
-
Jutro wizyta u lekarza i kierowanie na kolejne badanie w kierunku inseminacji i zaczynam się martwić bo mam 24 lata, a Amh 1.72. Niby w normie, ale już prawie na granicy. Jak myślicie wynik okej?Starania od sierpnia 2019👣👣👣
Ja: progesteron 7dpo 12.6 ng/ml (3.34-25.56)
3DC: FSH 2.84 (2.9-9.0)
LH 3.03 (2.00-8.00)
Estradiol 107.67 ( 18-147,0)
Prolaktyna 16.13 (5-35.0)
Testosteron 0.29 (0.1-0.90)
Mąż :
lepkość <1 cm
objętość ejakulatu 5,30ml,
pH 7,9,
liczba plemników 21.0mln/ml, całkowita liczba plemników 116.07mln/ejakulat,
całkowity ruch plemników 49%, ruch postępowy 37%, szybki postępowy 10,
prawidłowych 1 % 😣
23.10.20- 1 IUI 🍷 -
Martys_ wrote:Miała być druga IUI ale nie dopuścili mnie do niej z powodu ureaplasmy. Powiedziała dr ,że możemy starać się naturalnie... i taka niespodzianka wyszła
-
Róża29 wrote:A jaka dawke encortonu przyjmujesz i od ktorego dnia cyklu?👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
Dziewczyny rozmawiałam z lekarzem i tak naprawdę to są takie początki ,że narazie ciężko cokolwiek powiedzieć. My też mamy spore problemy zdrowotne więc w dalszym ciągu nie nastawiam się na pozytywy... będę Was informować co i jak dalej.👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
KAR wrote:Cześć Blanka:)
Jestem po 2 IUI miała być 3 ale pojawiły się torbiele i krwiaki i lekarz się nie zdecydował, miałam wszystkie badania aktualne do in vitro, mnóstwo wątpliwości od razu jak dowiedziałam się ze nie będzie IUI udalismy się na wizytę odnośnie in vitro żeby się rozeznać „w razie czego”. Po wizycie od razu stwierdziłam ze chce podejść bez dwóch zdań. W tym momencie jestem w trakcie stymulacji, nie ma tragedii po prostu się dziwnie czuje, do zastrzyków można przywyknąć, w piątek bądź sobotę mam punkcję i lada moment transfer, nie taki diabeł straszny uwierz mibałam się bardzo i myślałam ze zdecyduje się na in vitro po nowym roku. Natomiast po rozmowach w klinice(wybrałam mała klinikę) nie miałam wątpliwości, ze chce spróbować dodatkowo załapałam się na dofinansowanie wiec finansowo z lekami wyjdzie około 7 tysięcy.
Co do immunologii nigdy nie byłam w ciąży, w między czasie miałam długo wyczekiwana wizytę u doc Pasnika, okazuje się ze miałam przeciwciała przeciwjadrowe plus brakuje mi 3 kirów implantacyjnych. Uważam ze bezwzględnie warto sprawdzić immunologie bo przy Transferze trzeba wdrożyć również leczenie:)
Trzymam za Ciebie kciuki i szczerze uważam ze warto spotkać się i porozmawiać o in vitro z kimś kompetentnym✊✊
Bardzo, bardzo Ci dziękuję za ten wpis. Muszę wiec wybrać się do immunologa bo to nie daje mi spokoju. Mąż powtarza, żeby jeszcze raz udać się do naszego lekarza prowadzącego i jeszcze raz wypytać o wszystko ale w mojej ocenie lekarz powtórzy, że immunologia nie jest potrzebna i zacznie przewracać oczami i pytać, gdzie wyczytałam takie rozwiązania, że w moim przypadku to jest potrzebne. Nie wiem jak jest u Was na wizytach ale mój lekarz ogranicza się w tłumaczeniu i nie jest chętny do rozmowy. Życzę Tobie powodzenia, z całego serca.
Obiło mi się o uszy, że skutkiem stymulacji może być zwiekszona praca jajników i to jest główną konsekwencją in vitro. Tego się boję. A czy możesz opisać swoje samopoczucie po stymulacji? Czy brzuch puchnie? Czy musisz robić codziennie zastrzyki?
Jeszcze proszę napisz jakie badania robiłaś w związku z immunologią? Poszłaś do immunologa polecanego przez lekarza prowadzącego, czy wybrałaś według opinii?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 20:29
Starania od 2017 roku
Ja - 41 lat, on- 43 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
11.2024 - Primolut nor
2025 - in vitro na cyklu naturalnym? -
KAR wrote:5tysiecy➡️Starania od 2018
➡️Inseminacja 1: styczeń 2020 - nieudana
➡️Inseminacja 2: maj 2020 - nieudana
➡️ Inseminacja 3: sierpień 2020 - nieudana
⚪Październik 2020 START IN VITRO
➡️Długi protokół
🚩Pobrano 22 oocytow
🚩14 dojrzałych komórek
🚩6 zapłodniono
🚩Mamy 6 zarodków!