X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    U mnie już po inseminacji. Pęcherzyk jeszcze nie pęknięty, ale lekarz mówiła że już jest duży i w każdej chwili może pęknąć. Tyle że nie leżałam wcale jak Wy po inseminacji tylko zaraz po inseminacji i USG poszłam się ubrać. Nawet mi pokazała nasienie w macicy. Także teraz pozostało tylko czekać :) Papryka jak Twoja wizyta :)?

Trzymamy w takim razie mega wielkie kciuki! 🍀

U mnie szok bo urósł też drugi pęcherzyk w lewym jajniku, ten w prawym ma 17, a w lewym 15 😍 Endo 8!
    Więc z Panią Doktor chcemy je jeszcze trochę podrasować, u mnie wolno rosną pęcherzyki bo Estrofem je trochę hamuje- to dlatego.
    Ogólnie plan jest taki- czwartek monitoring i na piątek ustalona inseminacja ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Natomiast z minusów- mam bóle brzucha po tej drożności i ślad płynu w macicy- dostałam antybiotyk 🥲 ale taki co można brać przy staraniach.
    Mam obserwować żeby się nie zrobiło jakieś zapalenie przydatków…

Kama89wroc, MagdaLena88, Wixa🌸, Ang15 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    02. 25 IUI 🙏🏼?
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    U mnie już po inseminacji. Pęcherzyk jeszcze nie pęknięty, ale lekarz mówiła że już jest duży i w każdej chwili może pęknąć. Tyle że nie leżałam wcale jak Wy po inseminacji tylko zaraz po inseminacji i USG poszłam się ubrać. Nawet mi pokazała nasienie w macicy. Także teraz pozostało tylko czekać :) Papryka jak Twoja wizyta :)?

Super, że już po. W którym dniu cyklu jesteś?
    Ja USG mam tuż przed inseminacja, a to proszę nawet po z nasieniem w macicy. Zabieg All inclusive 😂

Paprykaa lubi tę wiadomość

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Trzymamy w takim razie mega wielkie kciuki! 🍀

U mnie szok bo urósł też drugi pęcherzyk w lewym jajniku, ten w prawym ma 17, a w lewym 15 😍 Endo 8!
    Więc z Panią Doktor chcemy je jeszcze trochę podrasować, u mnie wolno rosną pęcherzyki bo Estrofem je trochę hamuje- to dlatego.
    Ogólnie plan jest taki- czwartek monitoring i na piątek ustalona inseminacja ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Natomiast z minusów- mam bóle brzucha po tej drożności i ślad płynu w macicy- dostałam antybiotyk 🥲 ale taki co można brać przy staraniach.
    Mam obserwować żeby się nie zrobiło jakieś zapalenie przydatków…

Faktycznie ładnie pęcherzyki rosną. Ja przy tej IUI miałam 24 mm i 19 mm ☺️

Paprykaa lubi tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa super wiadomość:) to już niedługo:) Wixa i Kama kciuki za testy :)

Kama89wroc, Wixa🌸, Paprykaa lubią tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Faktycznie ładnie pęcherzyki rosną. Ja przy tej IUI miałam 24 mm i 19 mm ☺️

Marzenie mieć takie pęcherzyki 😍
    Moje się buntują więc ja się bardzo cieszę 🤣

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    02. 25 IUI 🙏🏼?
‹‹ 453 454 455 456 457
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ