X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy niezłe przygody z tą budową. Dom powinniśmy mieć od dwóch lat, ale niestety trafiliśmy na oszustów... Na szczęście teraz mamy solidną ekipę i w ciągu tygodnia mamy dom już w stanie prawie surowym zamkniętym 😊
    Dużo stresów mieliśmy z tym związanych i obawiamy się, że to też pewnie miało wpływ na naszą płodność 🙄

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Wy dziewczyny o budowie domu:) a Ja nie wiem czy na kolejną inseminacje pieniądzy wystarczy. Totalnie Nas to pokonało finansowo :( no cóż potem będę o tym myślała:) A czy ktoś wie czy za każdym razem przed inseminacja nasieniem dawcy partner musi podpisywac się w klinice że nie zmienił zdania co do inseminacji ?

Ania wiem o czym mówisz, nas inseminacja nasieniem dawcy kosztuje 2700 zł do tego wizyty usg, zastrzyk… to taka podstawa a przecież przed inseminacja jest szereg badań i wymazów, no i w trakcje też robi się badania krwi. My w 2 miesiace wydaliśmy 8 tyś zł - dla mnie to akurat dużo.

Natomiast jeśli chodzi o zgody to my podpisywaliśmy je jeszcze raz ale to tylko z tego względu, że zmieniliśmy teraz dawcy na innego, bo jak to pan doktor stwierdził „ten pierwszy nie podołał” 🤪
    Mogę zapytać czy duży wybór miałaś dawców? U mnie w klinice był mały, bo zaproponowano nam tylko 2 pasujących do męża.
    Aaa i zgody można było pobrać wcześniej w recepcji i mąż mógł je podpisać w domu i nie musiał przychodzić ze mną na zabieg ale mój akurat był obecny ☺️

• Wixa🌸 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Wy dziewczyny o budowie domu:) a Ja nie wiem czy na kolejną inseminacje pieniądzy wystarczy. Totalnie Nas to pokonało finansowo :( no cóż potem będę o tym myślała:) A czy ktoś wie czy za każdym razem przed inseminacja nasieniem dawcy partner musi podpisywac się w klinice że nie zmienił zdania co do inseminacji ?
    Dobijające są kwestie finansowe, tym bardziej jeśli nie idzie po naszej myśli. Już jakiś czas temu sobie przeliczyłam ile oszczędności pochłoneła klinika leczenia niepłodności i jaka fajna wyprawka by za to była 😥

30l🙎‍♀️ 34l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI 🤞🍀 (11d.c 💉 ovirtelle)
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Dobijające są kwestie finansowe, tym bardziej jeśli nie idzie po naszej myśli. Już jakiś czas temu sobie przeliczyłam ile oszczędności pochłoneła klinika leczenia niepłodności i jaka fajna wyprawka by za to była 😥

To prawda jakby tak zliczyć całe koszta to solidna wyprawka by była :/

• Paprykaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Ja dostałam Aromek przed 5 dni od 3 dnia cyklu

Ja Lametta 2 x 1 tabl 3-7 dc, NAC 1200mg, Infofem.
    I w tym cyklu mam 2 pęcherzyki ☺️

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    02. 25 IUI 🙏🏼?
‹‹ 454 455 456 457 458
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ