X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem czy to dobrze, ale mam pewne wątpliwości. 20.09 mialam zastrzyk z ovitrelle, 22.09 mialam iui na pękający pecherzyk po prawej stronie(byl jeden ktory dominujacy niby). No i ogolnie nie czuje zeby cos sie udalo. Dzisiaj jest 10dpo no i bylam u doktor, bo mialam juz zaplanowana duzo wcześniej wizyte u niej, a jest w pakiecie ktory mi sie konczy to stwierdzilam, ze juz pojde. Dodatkowo troche mam takie 'bolące jajniki i podbrzusze to stwierdzilam, ze czemu nie iść.

No i doktor zrobila usg i patrzy i mowi, ze po lewej tez byl pecherzyk, ktory musial pozniej sie rozwinac- a na pytanie czy jak dostane @ to mam przyjsc i stymulujemy i robimy 2 IUI powiedziala, ze nie, bo jak ten pecherzyk nie peknie to nie można stymulowac, bo sie zrobi torbiel. Zalecila betę jutro i ew w pierwszy/drugi dzień @ usg u niej(juz prywatnie oczywiscie).

Troche sie stresuje tym i nie wiem co o tym myslec- miałyście kiedyś taka sytuacje? Bede Wdzieczna za jakakolwiek odpowiedz..

Hej,
    teoretycznie taki pęcherzyk, który dojrzewał, ale nie pękł powinien wchłonąć się po owulacji, do kolejnego cyklu. Bierzesz dodatkowego proga? Miałam kiedyś taką sytuację i ze wsparciem Duphastonu wchłonął się bez problemu.
    A w mojej klinice robią USG 3-4 dc, który ma być stymulowany, żeby właśnie sprawdzić czy nie ma żadnej torbieli i można bezpiecznie stymulować.
    Więc wydaje mi się to rozsądne podejście i że lekarka postępuje jak najlepiej dla Ciebie 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 14:55

Britkaa lubi tę wiadomość

♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
    drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌

♂88’ hormony, nasienie✔️
    DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️ stres oxy ❌

12 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych❌
    wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
    ⏳ 2. IUI 10/2025 - lametta, ovitrelle, cyclogest, acard
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 2 października, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem czy to dobrze, ale mam pewne wątpliwości. 20.09 mialam zastrzyk z ovitrelle, 22.09 mialam iui na pękający pecherzyk po prawej stronie(byl jeden ktory dominujacy niby). No i ogolnie nie czuje zeby cos sie udalo. Dzisiaj jest 10dpo no i bylam u doktor, bo mialam juz zaplanowana duzo wcześniej wizyte u niej, a jest w pakiecie ktory mi sie konczy to stwierdzilam, ze juz pojde. Dodatkowo troche mam takie 'bolące jajniki i podbrzusze to stwierdzilam, ze czemu nie iść.

No i doktor zrobila usg i patrzy i mowi, ze po lewej tez byl pecherzyk, ktory musial pozniej sie rozwinac- a na pytanie czy jak dostane @ to mam przyjsc i stymulujemy i robimy 2 IUI powiedziala, ze nie, bo jak ten pecherzyk nie peknie to nie można stymulowac, bo sie zrobi torbiel. Zalecila betę jutro i ew w pierwszy/drugi dzień @ usg u niej(juz prywatnie oczywiscie).

Troche sie stresuje tym i nie wiem co o tym myslec- miałyście kiedyś taka sytuacje? Bede Wdzieczna za jakakolwiek odpowiedz..

Miałam sytuację taką, że jeden pęcherzyk pękł a drugi nie. Lekarz mówił, że jak beta będzie negatywna to czekać na okres chyba, że coś się będzie działo albo będę chciała pójść na USG to już moja decyzja. Poszłam na USG. I właśnie dobrze, że poszłam bo torbiel urosła, dostałam leki i się wchłonęło. A niestety tak mnie uwierało, że jak za długo chodziłam to utykałam troszkę na nogę. Gdybym miała taką samą sytuację jeszcze raz to po negatywnej becie poszłabym szybciej na USG. Nie pamiętam, którego DC byłam, ale no teraz na pewno bym to kontrolowała szybciej a na pewno nie czekałabym na okres 🙈

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin, Endomesin, Wiesiołek (do owu)
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina199012 wrote:
    Hej,
    Ja byłam u lekarza 25.09 I mialam na prawym jajniku dominujacy pęcherzyk 17 mm oraz 4 cm torbiel która powstała właśnie na skutek stymulacji w poprzednim cyklu i tego że pęcherzyk nie pękł ale lekarz powiedział mi że to nie stanowi przeszkody do zabiegu iui i 29.09 miałam inseminacje. Oczywiście jeśli nie będę w ciąży to jesteśmy umówieni na monitoring tej torbieli po @ bo lekarze zakłada że pewnie się wchłonie.

Dziękuję Ci za odpowiedź. Zrobię na pewno jeszcze w pierwszych dniach cyklu usg żeby zobaczyć co tam się dzieje. Trochę mnie taka wiadomość uspokaja :**

Paulina199012 lubi tę wiadomość

Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
    10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Hej,
    teoretycznie taki pęcherzyk, który dojrzewał, ale nie pękł powinien wchłonąć się po owulacji, do kolejnego cyklu. Bierzesz dodatkowego proga? Miałam kiedyś taką sytuację i ze wsparciem Duphastonu wchłonął się bez problemu.
    A w mojej klinice robią USG 3-4 dc, który ma być stymulowany, żeby właśnie sprawdzić czy nie ma żadnej torbieli i można bezpiecznie stymulować.
    Więc wydaje mi się to rozsądne podejście i że lekarka postępuje jak najlepiej dla Ciebie 🤗

Biorę progesteron w dawce 2x1 100mg. No to też mnie uspokoiłaś, oby tak rzeczywiście było....
    A na usg pójdę w pierwszych dniach cyklu obowiązkowo!!
    ;**

tosiekk lubi tę wiadomość

Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

• Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Miałam sytuację taką, że jeden pęcherzyk pękł a drugi nie. Lekarz mówił, że jak beta będzie negatywna to czekać na okres chyba, że coś się będzie działo albo będę chciała pójść na USG to już moja decyzja. Poszłam na USG. I właśnie dobrze, że poszłam bo torbiel urosła, dostałam leki i się wchłonęło. A niestety tak mnie uwierało, że jak za długo chodziłam to utykałam troszkę na nogę. Gdybym miała taką samą sytuację jeszcze raz to po negatywnej becie poszłabym szybciej na USG. Nie pamiętam, którego DC byłam, ale no teraz na pewno bym to kontrolowała szybciej a na pewno nie czekałabym na okres 🙈

Ta historia nie brzmi dobrze. Mnie jakoś mocno nie kłuje i nie kuleję, ale mam teraz jakiś obraz tego i już wiem, że pójdę na monitoring za parę dni(nawet jak @ nie przyjdzie, a beta będzie negatywna)....
    To daje do myślenia!! Dziękuję Ci, że mi to opisałaś!!
    Jutro testuję betę i progesteron z krwi- chociaż to też dziwne, ale lekarka nie kazała mi robić progesteronu- tylko betę.

Choinka123 lubi tę wiadomość

• Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Ta historia nie brzmi dobrze. Mnie jakoś mocno nie kłuje i nie kuleję, ale mam teraz jakiś obraz tego i już wiem, że pójdę na monitoring za parę dni(nawet jak @ nie przyjdzie, a beta będzie negatywna)....
    Jutro testuję betę i progesteron z krwi- chociaż to też dziwne, ale lekarka nie kazała mi robić progesteronu- tylko betę.
    Trzymam mocno kciuki za wyniki bety daj znać 🤞🥰

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • Vendigo Koleżanka

Wysłany: 3 października, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać Britkaa jak beta, trzymam kciuki!

♀️91 ♂️87

Starania od: 01.2024

♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
    Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
    💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10

♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
    💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas

04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
    05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 3 października, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:

Nie chciałam przestraszyć. Mam nadzieję, że tak nie odczułaś. Chciałam rzetelnie opisać swoje doświadczenie, bo jak poszłam to torbiel już miała parę ładnych centymetrów tak, że lekarz się zaniepokoił. Niestety poza wsparciem lekarzy, musimy też myśleć i analizować same :(

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin, Endomesin, Wiesiołek (do owu)
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Choinka 123, @Vendigo niestety beta 0,5 😢😢
    Ja tak coś czułam 😢😢

@Sylaada nic sie nie martw, nie przestraszyłaś, na spokojnie. Myślę sobie, że trzeba samemu też analizować. My najlepiej znamy swoje ciało.

A ja dodatkowo zrobilam sobie progesteron i wyszło, ze w fazie lutealnej mam tylko 5,1, 11dpo. I Doktorka nawet nie kazała mi tego robić(a pytałam!). Tak doczytalam, ze moze to być przez letrozol i wtedy ciałko żółte może być niewydolne- i lekarka powinna mi dać wtedy wieksza dawke, inna forme(zastrzyk np) przy nastepnym cyklu.
    Co myślicie???

• Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Ja tak coś czułam 😢😢

@Sylaada nic sie nie martw, nie przestraszyłaś, na spokojnie. Myślę sobie, że trzeba samemu też analizować. My najlepiej znamy swoje ciało.

A ja dodatkowo zrobilam sobie progesteron i wyszło, ze w fazie lutealnej mam tylko 5,1, 11dpo. I Doktorka nawet nie kazała mi tego robić(a pytałam!). Tak doczytalam, ze moze to być przez letrozol i wtedy ciałko żółte może być niewydolne- i lekarka powinna mi dać wtedy wieksza dawke, inna forme(zastrzyk np) przy nastepnym cyklu.
    Co myślicie???
    Bardzo mi przykro ;( mocno przytulam.
    Na pytanie nie odpowiem bo w sumie sama się zastanawiam bo tabletki bierzemy chyba te same.
    Zobaczymy co dziewczyny napiszą.

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Ja tak coś czułam 😢😢

Co myślicie???

Przykro mi, że beta ujemna :( tulę! 🫂

A co do progesteronu 11 dpo to wynik 5 wydaje mi się, że jest całkiem ok. Progesteron szczytowy wynik osiąga ok. 7 dpo, potem zaczyna spadać, jeśli dojdzie do implantacji to oczywiście wzrasta, jeśli nie to leci w dół.
    Biorąc pod uwagę, że do miesiączki już bliżej niż dalej to ten wynik wydaje mi się akurat spoko, jest już po prostu w tendencji spadkowej, nie diagnozowałabym tu niewydolności ciałka 🤔

drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Przykro mi, że beta ujemna :( tulę! 🫂

A co do progesteronu 11 dpo to wynik 5 wydaje mi się, że jest całkiem ok. Progesteron szczytowy wynik osiąga ok. 7 dpo, potem zaczyna spadać, jeśli dojdzie do implantacji to oczywiście wzrasta, jeśli nie to leci w dół.
    Biorąc pod uwagę, że do miesiączki już bliżej niż dalej to ten wynik wydaje mi się akurat spoko, jest już po prostu w tendencji spadkowej, nie diagnozowałabym tu niewydolności ciałka 🤔

Wiesz co, ogolnie to ja na swoim naturalnym cyklu w tym samym praktycznie dniu mialam 12,2. I teraz nie wiem czy wierzyc, ale chat gpt mi powiedzial, ze to nie jest zbyt dobry wynik i powinien byc minimum 10 i wiecej....
    No zapytam Doktorki na wizycie w takim razie.

• Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, to trudne dla mnie, ale jeszcze mam nadzieję jakąś na następny cykl...😔

Może on będzie szczęśliwym!

Sylaada lubi tę wiadomość

• Vendigo Koleżanka

Wysłany: 3 października, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam Cię Britkaa i nie poddawaj się, najlepsze wciąż musi przyjść ❤️

Mi też nigdy nie kazano badać progesteronu. Nawet kiedyś usłyszałam od jednego lekarza, że jak miesiączka pojawia się po min. 10 dniach od owulacji, to znaczy że progesteron działał jak trzeba.
    W jakiej formie bierzecie proga? Jak leczyłam się u naprotechnologa, to na naturalnych cyklach kazał mi brać 2x dziennie cyclogest. Teraz w innej klinice, przy stymulacji letrozolem, biorę 3x dziennie luteinę. Mam wrażenie, że cyclogest był lepszy - nie miałam w ogóle PMS, żadnych plamien przed @ i miałam praktycznie bezbolesne mesiaczki. Biorąc luteinę, plamienia zaczynają mi się czasami już 5 dni przed @, okres jest mega bolesny (czyli tak jak miałam zawsze), a Gin twierdzi że to normalne i nie ma się czym martwić.

U mnie jutro mija tydzień od zastrzyku i już mnie zaczyna boleć brzuch tak okresowo i czuje zbliżającym się PMS :(

Update: zmierzyłam sobie rano kontrolnie temperaturę i nic nie urosła :/ jest nadal dokładnie 36.60 jak była tydzień temu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 09:01

♀️91 ♂️87

♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
    💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10

♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
    💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:

Mi też nigdy nie kazano badać progesteronu. Nawet kiedyś usłyszałam od jednego lekarza, że jak miesiączka pojawia się po min. 10 dniach od owulacji, to znaczy że progesteron działał jak trzeba.
    W jakiej formie bierzecie proga? Jak leczyłam się u naprotechnologa, to na naturalnych cyklach kazał mi brać 2x dziennie cyclogest. Teraz w innej klinice, przy stymulacji letrozolem, biorę 3x dziennie luteinę. Mam wrażenie, że cyclogest był lepszy - nie miałam w ogóle PMS, żadnych plamien przed @ i miałam praktycznie bezbolesne mesiaczki. Biorąc luteinę, plamienia zaczynają mi się czasami już 5 dni przed @, okres jest mega bolesny (czyli tak jak miałam zawsze), a Gin twierdzi że to normalne i nie ma się czym martwić.

U mnie jutro mija tydzień od zastrzyku i już mnie zaczyna boleć brzuch tak okresowo i czuje zbliżającym się PMS :(

Update: zmierzyłam sobie rano kontrolnie temperaturę i nic nie urosła :/ jest nadal dokładnie 36.60 jak była tydzień temu :/

Ja problemów z progiem nigdy nie miałam, więc nie podpowiem. Moja faza lutealna zawsze trwa 15 dni, żadnych plamien przepowiadających, progesteron spada wolno i może to dobrze w kontekście potencjalnej ciąży, ale dłuży się do okresu jak już jest jasne, że ciąży nie będzie i trzeba tylko czekać na 🩸 😂
    A może poproś na kolejny cykl o cyclogest skoro Ci służył zamiast luteiny? To i to naturalny prog, a nie syntetyczny to nie powinno robić różnicy lekarzowi

A co do temperatury to nie martw się, jednorazowy pomiar o niczym nie mówi ;* może to chwilowy spadek związany z implantacją? 🤞🏻

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:

Ja biorę progesterone besins(czyli chyba ten naturalny), ale też mysle, ze nie we wszystkim trzeba tak wierzyc lekarzowi, ja teraz bede badała w kolejnej iui już progesteron zeby byc na 1000% pewna, nawet jak Doktorka nie zaleci. A jak nie bedzie zadowolona albo mnie zbyje to zmienię lekarza.

Przykro mi, ze czujesz sie okresowo😢 ale jeszcze sobie daj chwilę, a kiedy testujesz?? 😘

• Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Ja problemów z progiem nigdy nie miałam, więc nie podpowiem. Moja faza lutealna zawsze trwa 15 dni, żadnych plamien przepowiadających, progesteron spada wolno i może to dobrze w kontekście potencjalnej ciąży, ale dłuży się do okresu jak już jest jasne, że ciąży nie będzie i trzeba tylko czekać na 🩸 😂
    A może poproś na kolejny cykl o cyclogest skoro Ci służył zamiast luteiny? To i to naturalny prog, a nie syntetyczny to nie powinno robić różnicy lekarzowi

A co do temperatury to nie martw się, jednorazowy pomiar o niczym nie mówi ;* może to chwilowy spadek związany z implantacją? 🤞🏻

Kurcze to rzeczywiście długo musisz potem czekać, współczuję. A ja dzisiaj pierwszy dzień @ czyli 25 dni tylko był cykl, czy letrozol mógł mi skrócic cykl??

Myślę, ze poprosze ją o ten naturalny progesteron w wiekszej dawce, ale też będę kontrolować i sprawdzac z krwi jak to wyglada i jej przekazywać.

• tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Kurcze to rzeczywiście długo musisz potem czekać, współczuję. A ja dzisiaj pierwszy dzień @ czyli 25 dni tylko był cykl, czy letrozol mógł mi skrócic cykl??

Myślę, ze poprosze ją o ten naturalny progesteron w wiekszej dawce, ale też będę kontrolować i sprawdzac z krwi jak to wyglada i jej przekazywać.

A przy naturalnych cyklach ile trwa Twoja faza lutealna?
    Bo w sumie nie ma znaczenia ile trwał ten cykl i kiedy była ta owulacja tylko, żeby chociaż te 12-14 dni było lutealnej, żeby zarodek miał szanse się porządnie zagnieździć.
    Kurczę może faktycznie Twoja lekarka powinna do stymulacji włączyć Ci więcej proga, a nie bagatelizować to co jej sugerujesz…
    Dobrze, że trzymasz rękę na pulsie

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • Jeta Debiutantka

Wysłany: 4 października, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poszłam na betę i wynik 0,2 :(
    12 dpo więc już się nie łudzę . W poniedziałek telefon do kliniki i działamy z in vitro..

Choinka123 lubi tę wiadomość

Ona 35
    On 32

Jedna 👧 z nami
    Starania o rodzeństwo od 4 lat 😔
    22.09 IUI
  • Vendigo Koleżanka

Wysłany: 4 października, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem umówiona na betę w piątek i od razu na kontrolę u gina. 10 dzień od zastrzyku mija we wtorek /środę, kusi mnie by sikanca zrobić w środę rano, ale może wytrzymam do piątku.

Jeta, bardzo mi przykro :( nie będziesz już więcej IUI próbować? Mi powiedzieli w klinice, że powinny być 3 próby, ale może to indywidualna sytuacja. Chatgpt mówi mi za to, że najlepiej aż do 6,bo z każdą kolejna rosną szanse podobno

♀️91 ♂️87

29.09.2025 IUI 1 ❌
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ