*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
tosiekk wrote:A przy naturalnych cyklach ile trwa Twoja faza lutealna?
Bo w sumie nie ma znaczenia ile trwał ten cykl i kiedy była ta owulacja tylko, żeby chociaż te 12-14 dni było lutealnej, żeby zarodek miał szanse się porządnie zagnieździć.
Kurczę może faktycznie Twoja lekarka powinna do stymulacji włączyć Ci więcej proga, a nie bagatelizować to co jej sugerujesz…
Dobrze, że trzymasz rękę na pulsie
Wiesz co powiem Ci, ze nie jestem aż tak pewna, bo nie monitoruje tak cykli naturalnych(moze z dwa razy a może raz mialam monitoring usg w ostatnim roku pod kątem owulacji). Teraz wyszło, że 11 dni było tylko po potwierdzonej owulacji- wiec z tego co piszesz za krótko..
A tak to niby te 12-14 dni było po owulacji, ale kto to wie jak nie wiadomo kiedy ona tak na 100% była ;p
Wszystko to powiem jej na wizycie teraz w przyszlym tygodniu, ciekawe co powie na to.
Dzięki za te informacje!!Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.
09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm... -
Vendigo wrote:Ja jestem umówiona na betę w piątek i od razu na kontrolę u gina. 10 dzień od zastrzyku mija we wtorek /środę, kusi mnie by sikanca zrobić w środę rano, ale może wytrzymam do piątku.
Jeta, bardzo mi przykronie będziesz już więcej IUI próbować? Mi powiedzieli w klinice, że powinny być 3 próby, ale może to indywidualna sytuacja. Chatgpt mówi mi za to, że najlepiej aż do 6,bo z każdą kolejna rosną szanse podobno
Szkoda już mi czasu i finansowo też nie ukrywam że robi się ciężko, a po tylu latach leczenia metodą prób i błędów nie wierzyłam nawet w to IUImoja lekarka tylko była uparta, że nie mogę od razu podejść do in vitro z programu rządowego bez IUI. I niestety mam ogromne przez to poczucie straty połowy roku 😓
Vendigo trzymam kciukasy za ten piątek, mimo że wydaje się że do niego jeszcze tak daleko zleci raz dwa ☺️Vendigo lubi tę wiadomość
Ona 35
On 32
Jedna 👧 z nami
Starania o rodzeństwo od 4 lat 😔
22.09 IUI -
Część dziewczynki, ja mam niby zrobić betę w czwartek i już chodzę dosłownie po ścianach. I tak teraz mnie natchnęło mam nadzieje że pomożecie. Mam w 100% zaufanie do mojego lekarza pierwszy raz od początku leczenia ale (no właśnie ale) zrobiłam na swoja rękę biopsje endometrium, z której wyszły podwyższone komórki NK lekarza twierdzi żeby się nie przejmować. Przez przypadek( bo pomyliłam nazwy badań) zrobiłam tez KIR wyszedł AA z brakiem 4 implementacyjnych -dopytywalam powiedział że co druga kobieta taki ma i o tym nie wie i że nic z tym nie robimy do tego też mam PAI heterozygotyczny. No inseminacji mam zalecony progesteron nic więcej. No i teraz zagwozdka czy jednak się udać mimo wszystko na konsultację do immunologa czy zostawić temat?30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Choinka123 wrote:Część dziewczynki, ja mam niby zrobić betę w czwartek i już chodzę dosłownie po ścianach. I tak teraz mnie natchnęło mam nadzieje że pomożecie. Mam w 100% zaufanie do mojego lekarza pierwszy raz od początku leczenia ale (no właśnie ale) zrobiłam na swoja rękę biopsje endometrium, z której wyszły podwyższone komórki NK lekarza twierdzi żeby się nie przejmować. Przez przypadek( bo pomyliłam nazwy badań) zrobiłam tez KIR wyszedł AA z brakiem 4 implementacyjnych -dopytywalam powiedział że co druga kobieta taki ma i o tym nie wie i że nic z tym nie robimy do tego też mam PAI heterozygotyczny. No inseminacji mam zalecony progesteron nic więcej. No i teraz zagwozdka czy jednak się udać mimo wszystko na konsultację do immunologa czy zostawić temat?
Ojej, chyba poszłabym na wszelki wypadek do immunologa lub zasięgnęła opinii innego ginekologa niepłodnościowego.
Ogolnie coraz bardziej przekonuje sie, ze my lepiej jednak znamy swoje ciało, a lekarze czasem bagatelizują nasze objawy lub sugestie..😢Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.
My ogólnie zaczynamy drugą próbę IUI.
W poniedzialek/wtorek pojde na monitoring zobaczyc czy wszystko jest okej, a potem aromek i jazda. Myślę sobie, że może ten cykl będzie tym szczęsliwym..🤞
Mój mąż robi dodatkowo nowy seminogram, bo juz pół roku temu robił to też w tym tygodniu zobaczymy co z niego wyjdzie🤞Sylaada lubi tę wiadomość
Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
Choinka123 wrote:Część dziewczynki, ja mam niby zrobić betę w czwartek i już chodzę dosłownie po ścianach. I tak teraz mnie natchnęło mam nadzieje że pomożecie. Mam w 100% zaufanie do mojego lekarza pierwszy raz od początku leczenia ale (no właśnie ale) zrobiłam na swoja rękę biopsje endometrium, z której wyszły podwyższone komórki NK lekarza twierdzi żeby się nie przejmować. Przez przypadek( bo pomyliłam nazwy badań) zrobiłam tez KIR wyszedł AA z brakiem 4 implementacyjnych -dopytywalam powiedział że co druga kobieta taki ma i o tym nie wie i że nic z tym nie robimy do tego też mam PAI heterozygotyczny. No inseminacji mam zalecony progesteron nic więcej. No i teraz zagwozdka czy jednak się udać mimo wszystko na konsultację do immunologa czy zostawić temat?
Na Twoim miejscu chyba skonsultowałabym to z dobrym immunologiem… to, że co druga kobieta taki ma to akurat nieprawda. Oczywiście, że zdarzają się kobiety które nie wiedzą, że mają KIR AA i w ciążę zachodzą, ale jeśli problem z uzyskaniem ciąży jest, a Ty znajdujesz potencjalną przeszkodę to nie wiem dlaczego lekarz Cię lekceważy i nawet nie sugeruje konsultacji ze specjalistą. Ja wiem, że ginekolodzy w większości negują immunologię ale wątki na Ovu sa pełne dziewczyn, u których udało się dopiero po włączeniu Accofilu na KIR czy immunosupresji na podwyższone NK.
Mocno miałaś podwyższone to CD56 w biopsji? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 16:23
Choinka123 lubi tę wiadomość
♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌
♂88’ hormony, nasienie✔️
DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️ stres oxy ❌
12 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych❌
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025 - lametta, ovitrelle, cyclogest, acard -
Britkaa wrote:My ogólnie zaczynamy drugą próbę IUI.
W poniedzialek/wtorek pojde na monitoring zobaczyc czy wszystko jest okej, a potem aromek i jazda. Myślę sobie, że może ten cykl będzie tym szczęsliwym..🤞
Mój mąż robi dodatkowo nowy seminogram, bo juz pół roku temu robił to też w tym tygodniu zobaczymy co z niego wyjdzie🤞
Powodzenia 🤞🏻
My też teraz jesteśmy przed drugim podejściem 😌
Jutro idę na monitoring w 11 dc, ale wydaje mi się że do owulacji jeszcze troszkę. W poprzednim cyklu Lametta mi przyspieszyła owulacje i już w 13 dc miałam IUI, ale w tym cyklu nic „płodnego” się póki co nie dzieje więc myślę, że pewnie czwartek-piątek będziemy podchodzić do kolejnej próby. Sama jestem ciekawa co tam słychać, bo jakiś taki inny ten cykl 🙄♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌
♂88’ hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
tosiekk wrote:Na Twoim miejscu chyba skonsultowałabym to z dobrym immunologiem… to, że co druga kobieta taki ma to akurat nieprawda. Oczywiście, że zdarzają się kobiety które nie wiedzą, że mają KIR AA i w ciążę zachodzą, ale jeśli problem z uzyskaniem ciąży jest, a Ty znajdujesz potencjalną przeszkodę to nie wiem dlaczego lekarz Cię lekceważy i nawet nie sugeruje konsultacji ze specjalistą. Ja wiem, że ginekolodzy w większości negują immunologię ale wątki na Ovu sa pełne dziewczyn, u których udało się dopiero po włączeniu Accofilu na KIR czy immunosupresji na podwyższone NK.
Mocno miałaś podwyższone to CD56 w biopsji? 🤔
Co do wyniki CD 56 norma była do 60, a mi wyszło 88 w tym miesiące jeśli się nie udało, będę mieć histeroskopie więc pewnie ze świeżym wynikiem się umowie. Doczytam jakie badania jeszcze ewentualnie wykonać żeby się dowiedzieć najwięcej na 1 wizycie.30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Choinka123 wrote:No właśnie on też należy do grupy lekarzy negujących immunologię a pracuje w znanej placówce leczące niepłodność dlatego mnie to zdziwiło.
Co do wyniki CD 56 norma była do 60, a mi wyszło 88 w tym miesiące jeśli się nie udało, będę mieć histeroskopie więc pewnie ze świeżym wynikiem się umowie. Doczytam jakie badania jeszcze ewentualnie wykonać żeby się dowiedzieć najwięcej na 1 wizycie.
Niestety, ale mam wrażenie, że lekarz może być świetny, możesz mu ufać a i tak wiele trzeba działać na własną rękęmój lekarz też jest niby mega polecany, jest dyrektorem medycznym kliniki, a i tak od razu zaznaczył, że dla niego immunologia to nie są jakieś „ważne rzeczy”, że to nie jego styl prowadzenia pacjentow. I że jak chce to mogę sobie w tym „grzebać i marnować czas” bo mam dobre AMH, ale on uważa za specjalistów w tym kraju jedynie 3 lekarzy i tylko ich zalecenia szanuje 🤷🏼♀️
Więc zbadałam tylko KIR i ANA i jak to wyszło ok to dałam sobie spokój. Jesli nie powiedzie się procedura in vitro to wrócę do tematu.
Skoro będziesz miała histero i świeży wynik to super podstawa, żeby pójść do immunologa z tym + KIRami.
Z tego co czytałam to każdy immunolog zleca inne badania, w różnych laboratoriach i inaczej prowadzi pacjenta, więc może idź najpierw tylko z tym co masz, żebyś nie wydała pieniędzy na marne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 18:42
Choinka123 lubi tę wiadomość
♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
♂88’ hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
tosiekk wrote:Niestety, ale mam wrażenie, że lekarz może być świetny, możesz mu ufać a i tak wiele trzeba działać na własną rękę
mój lekarz też jest niby mega polecany, jest dyrektorem medycznym kliniki, a i tak od razu zaznaczył, że dla niego immunologia to nie są jakieś „ważne rzeczy”, że to nie jego styl prowadzenia pacjentow. I że jak chce to mogę sobie w tym „grzebać i marnować czas” bo mam dobre AMH, ale on uważa za specjalistów w tym kraju jedynie 3 lekarzy i tylko ich zalecenia szanuje 🤷🏼♀️
Więc zbadałam tylko KIR i ANA i jak to wyszło ok to dałam sobie spokój. Jesli nie powiedzie się procedura in vitro to wrócę do tematu.
Skoro będziesz miała histero i świeży wynik to super podstawa, żeby pójść do immunologa z tym + KIRami.
Z tego co czytałam to każdy immunolog zleca inne badania, w różnych laboratoriach i inaczej prowadzi pacjenta, więc może idź najpierw tylko z tym co masz, żebyś nie wydała pieniędzy na marne?tosiekk lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Dziewczyny, mnie dzisiaj tak nawala brzuch okresowo, że chyba bez no spy nie usnę
co chwilę biegam do łazienki zobaczyć, czy się nie zaczyna okres, pomimo tego że to dopiero 6 dzień po IUI, a przy samym IUI nawet nie pękły pęcherzyki jeszcze.
Chyba nie dotrzymam do testowania bety w piątek, czuję że @ przyjdzie wcześniej, pomimo brania proga
@Britkaa powodzenia w nowym cyklu 🤞
@Tosiekk, Tobie również szczęścia, może teraz się uda! 👍
@Choinka123, mam koleżankę, z którą akurat dzisiaj gadałam i która przyznała, że jest w 3 miesiącu ciąży a miała właśnie wszystkie możliwe nieprawidłowości w badaniach genetycznych, brakowało jej kirow implementacyjnych, wyszło jej coś w Ledein, coś nie tak z Ana i Pai, i jeszcze kilka innych rzeczy, ma 40 lat i zaszła w zupełnie naturalna ciążę po jakiś 3 miesiącach staran. Spłakałam się nad tym dzisiaj, ale podsumowując, wszystko jest możliwe i daje to nadzieję 👍
♀️91 ♂️87
Starania od: 01.2024
♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10
♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas
04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
Vendigo wrote:Dziewczyny, mnie dzisiaj tak nawala brzuch okresowo, że chyba bez no spy nie usnę
co chwilę biegam do łazienki zobaczyć, czy się nie zaczyna okres, pomimo tego że to dopiero 6 dzień po IUI, a przy samym IUI nawet nie pękły pęcherzyki jeszcze.
Chyba nie dotrzymam do testowania bety w piątek, czuję że @ przyjdzie wcześniej, pomimo brania proga
@Choinka123, mam koleżankę, z którą akurat dzisiaj gadałam i która przyznała, że jest w 3 miesiącu ciąży a miała właśnie wszystkie możliwe nieprawidłowości w badaniach genetycznych, brakowało jej kirow implementacyjnych, wyszło jej coś w Ledein, coś nie tak z Ana i Pai, i jeszcze kilka innych rzeczy, ma 40 lat i zaszła w zupełnie naturalna ciążę po jakiś 3 miesiącach staran. Spłakałam się nad tym dzisiaj, ale podsumowując, wszystko jest możliwe i daje to nadzieję 👍
@Vendigo widzę, że miałyśmy nasze pierwsze IUI tego samego dnia
Nie trać nadziei, równie dobrze mogą to być bóle związane z implantacją. Wiele dziewczyn pisze tu, że to bóle przypominające te miesiączkowe.
Ja zrobię betę w czwartek i mam nadzieję że uda mi się zrobić gdzieś drugą w Hiszpanii bo akurat wylatuje w piątek a chciałabym zobaczyć czy jest przyrost no chyba, że do tego czasu pojawi się @
Niepłodność z pewnością ma na drugie imię CZEKANIE.Vendigo lubi tę wiadomość
-
Vendigo wrote:Dziewczyny, mnie dzisiaj tak nawala brzuch okresowo, że chyba bez no spy nie usnę
Bidulka! To jest najgorsze- niepewność i czekanie...
Jeszcze ta kolezanka😢
Nie wszyscy mają taką łatwość i to nie jest fair...
My staraczki w szczególności zaslugujemy na bejbika...
Ja czasem sobie mysle, ze moze jakby odlozyc na bok te wszystkie diagnostyki, monitoringi i wyjechac na Bali na 2 miesiace to ze wtedy by pyklo..ale no zyjemy w rzeczywistosci i nie da się tak😭
Tulę Cie mocno i trzymam dalej kciukasy! 🤞Vendigo lubi tę wiadomość
Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
tosiekk wrote:Powodzenia 🤞🏻
My też teraz jesteśmy przed drugim podejściem 😌
Jutro idę na monitoring w 11 dc, ale wydaje mi się że do owulacji jeszcze troszkę. W poprzednim cyklu Lametta mi przyspieszyła owulacje i już w 13 dc miałam IUI, ale w tym cyklu nic „płodnego” się póki co nie dzieje więc myślę, że pewnie czwartek-piątek będziemy podchodzić do kolejnej próby. Sama jestem ciekawa co tam słychać, bo jakiś taki inny ten cykl 🙄
Trzymam kciuki!! 🤞
Dawaj znac co wyjdzie na monitoringu, ja jutro mam mieć, bo ten pecherzyk mialam po lewej- czy sie wchlonal i mozemy robic kolejna stymulacje..
Jeta wrote:Ja dzisiaj poszłam na betę i wynik 0,2
12 dpo więc już się nie łudzę . W poniedziałek telefon do kliniki i działamy z in vitro..
To widzę, że będziemy szły podobną ścieżką. U mnie dziś beta negatywna. 16.10 kwalifikacja do in vitro. Szkoda, liczyłam, że a nuż się uda. Niestety ani naturalnie ani poprzez IUI, dwa lata starań minęły. Może ten bąbelek mój czeka na mnie na ścieżce IVF...🥹♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
1 IUI 30.06.25 ❌
2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
Przygotowania do IVF 🤰🫶
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0
Cukrzyca typu mody 2
USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
USG piersi 🆗 🗓️07.25
TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
Drożność jajowodów 🆗 04.25
Cykle naturalne 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin, Endomesin, Wiesiołek (do owu)
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Jeta wrote:Szkoda już mi czasu i finansowo też nie ukrywam że robi się ciężko, a po tylu latach leczenia metodą prób i błędów nie wierzyłam nawet w to IUI
moja lekarka tylko była uparta, że nie mogę od razu podejść do in vitro z programu rządowego bez IUI. I niestety mam ogromne przez to poczucie straty połowy roku 😓
Vendigo trzymam kciukasy za ten piątek, mimo że wydaje się że do niego jeszcze tak daleko zleci raz dwa ☺️
Czyli po jednej IUI macie szansę na kwalifikacje?♀️ 90' ♂️ 90'
1 IUI 30.06.25 ❌
2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
Przygotowania do IVF 🤰🫶
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Cukrzyca typu mody 2
USG piersi 🆗 🗓️07.25
💊Suplementy:
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Britkaa wrote:Trzymam kciuki!! 🤞
Dawaj znac co wyjdzie na monitoringu, ja jutro mam mieć, bo ten pecherzyk mialam po lewej- czy sie wchlonal i mozemy robic kolejna stymulacje..
U mnie bez szału - dwa pęcherzyki 20 mm i 18 mm, ale coś się odwaliło z endometrium i niecałe 6 mmnigdy nie miałam problemu z endo, masakra jakaś.
Jutro rano idę na wizytę sprawdzić czy może coś podgoniło. Bardzo bym chciała, żeby IUI się odbyło w tym miesiącu, po negatywnej becie mam nas umawiać na kwalifikacje do in vitro i nie wyobrażam sobie tego przeciągać znowu 🥹
@Britkaa a jak tam u Ciebie ten lewy jajnik w USG?♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
♂88’ hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
tosiekk wrote:U mnie bez szału - dwa pęcherzyki 20 mm i 18 mm, ale coś się odwaliło z endometrium i niecałe 6 mm
nigdy nie miałam problemu z endo, masakra jakaś.
Jutro rano idę na wizytę sprawdzić czy może coś podgoniło. Bardzo bym chciała, żeby IUI się odbyło w tym miesiącu, po negatywnej becie mam nas umawiać na kwalifikacje do in vitro i nie wyobrażam sobie tego przeciągać znowu 🥹
@Britkaa a jak tam u Ciebie ten lewy jajnik w USG?
Ojooj. A dostalas cos na to endometrium, czy po prostu ma sie poprawic?
Dwa pecherzyki to super, bedzie dobrze z tym endometrium..poprawi sie.
Widzę, ze ty jestes przygotowana juz psychicznie do in vitro. My lekarzy musimy zmienic, bo moja to od razu nas pchala do in vitro bez zadnych iui😂😂
Jutro 8;40 mam usg i zobaczymy. Jak dobrze wyjdzie to od 5-9dc aromek no i iui potem...Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
Britkaa wrote:Ojooj. A dostalas cos na to endometrium, czy po prostu ma sie poprawic?
Widzę, ze ty jestes przygotowana juz psychicznie do in vitro. My lekarzy musimy zmienic, bo moja to od razu nas pchala do in vitro bez zadnych iui😂😂
Jutro 8;40 mam usg i zobaczymy. Jak dobrze wyjdzie to od 5-9dc aromek no i iui potem...
To ja zazdroszczę bardzo żałuję, że nie mieliśmy zgody na IVF bez IUI 😅♀️ 90' ♂️ 90'
1 IUI 30.06.25 ❌
2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
Przygotowania do IVF 🤰🫶
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Cukrzyca typu mody 2
USG piersi 🆗 🗓️07.25
💊Suplementy:
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Britkaa wrote:Ojooj. A dostalas cos na to endometrium, czy po prostu ma sie poprawic?
Jutro 8;40 mam usg i zobaczymy. Jak dobrze wyjdzie to od 5-9dc aromek no i iui potem...
Ja nie wierzę, że to endometrium jakoś spektakularnie urośnie do jutra do 10, musiałoby dobić chociaż 7 mm, a to mało prawdopodobne. Zresztą przy tak dużych pęcherzykach powinnam już dostać Ovitrelle jeśli mielibyśmy działać, no ale nic. Jutro mam jeszcze pobranie krwi przed wizytą to pewnie będzie wiadomo więcej 🤷🏼♀️
Ja długo broniłam się przed in vitro w swojej głowie. Teraz to dla mnie po prostu kolejny etap, dalsza diagnostyka. Zobaczymy gdzie leży problem - w zaplodnieniu czy implantacji 😁 a jak dzięki temu uda się zajść w ciążę to super 🤩
to daj znać koniecznie po USG 🤞🏻♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
♂88’ hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025 - lametta, ovitrelle, cyclogest, acard