X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:

@Britkaa - rozumiem, że nie chcesz tracić cyklu na antykoncepcję i wolisz próbować chociaż naturalnie, to normalne. Ale tak sobie myślę, i tak nie podejdziecie do IUI w tym cyklu, bo lekarka nie pozwala, więc może jednak warto byłoby wziąć anty i mieć 100% pewności ze w kolejnym cyklu już ruszycie z IUI? a jak weźmiesz w tym cyklu proga i nie zadziała? odwlecze się kolejny miesiąc 🙄 oczywiście nie zrozum mnie źle, nie chce Ci nic sugerować, po prostu głośno myślę o Twojej sytuacji ❤️ ewentualnie może faktycznie @Sylaada podpowie jaki inny lek dostała w podobnej sytuacji

!

Wiesz co, moze i moznaby bylo tak zrobic, ale ja tez troche boje sie antykoncepcji, bralam przez dlugi czas jak bylam mlodsza i po tym zaczely mi sie przeciwciala ana robic dodatnie, a pozniej doktor mi powiedziala, ze moglo to miec wplyw(dkugotrwala antykoncepcja hormonalna). Od tego czasu mam taki strach(w glowie), ze jak nawet mam stracic 2 miesiace, ale nie brac anty to wolę tak. A moze milo sie zaskocze i sie wchlonie?🤞

Jestem dobrej mysli 😊
    Ale pewnie, ze tak, dziękuję i tak za twoje rady, zawsze dobrze posluchac tez opinii innych 😘

Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
    10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Wiesz co, moze i moznaby bylo tak zrobic, ale ja tez troche boje sie antykoncepcji, bralam przez dlugi czas jak bylam mlodsza i po tym zaczely mi sie przeciwciala ana robic dodatnie, a pozniej doktor mi powiedziala, ze moglo to miec wplyw(dkugotrwala antykoncepcja hormonalna). Od tego czasu mam taki strach(w glowie), ze jak nawet mam stracic 2 miesiace, ale nie brac anty to wolę tak. A moze milo sie zaskocze i sie wchlonie?🤞

Jestem dobrej mysli 😊
    Ale pewnie, ze tak, dziękuję i tak za twoje rady, zawsze dobrze posluchac tez opinii innych 😘

Jasne, rozumiem, trzymam kciuki żeby progesteron zadziałał jak powinien - poza tym sama jestem dowodem, że to się może udać, bo w moim przypadku tak było. Zrób dzisiaj coś przyjemnego dla siebie, wypłacz się, wytul męża 😘 a jutro wstań z nową energią do działania.
    Swoją drogą ciekawe to co napisałaś, że długotrwała AH spowodowała u Ciebie dodatnie ANA, pierwszy raz słyszę o takim przypadku 😵
    Nie dziwię się, że się obawiasz łykania anty znowu…

♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
    drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌

♂88’ hormony, nasienie✔️
    DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️ stres oxy ❌

12 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych❌
    wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
    ⏳ 2. IUI 10/2025 - lametta, ovitrelle, cyclogest, acard
  • Jeta Debiutantka

Wysłany: 7 października, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Czyli po jednej IUI macie szansę na kwalifikacje?

Ojoj musiałam to wypłakać w klinice. Miałam mieć trzy podejścia do IUI ale przy pierwszym przychodząc na zabieg okazało się że jestem już po owulacji. Od lekarza usłyszałam coś na zasadzie, trudno spróbujemy w kolejnym cyklu, a przecież dla nas to jak wieczność . Wtedy już miałam poczucie że dłużej nie dam rady. Wtedy lekarz stwierdził, że jak tak ciężko już to znoszę psychicznie to podejdziemy tylko raz do IUI. I to było to drugie podejście , tym razem chociaż zabieg był udany ale to by było na tyle 😔 Papiery już mamy podpisane, jak tylko dostanę @ to mam się pojawić w klinice.

Ja też jakoś tak bardzo liczę na to IVF , oby nam się to kiedyś udało ☺️

Sylaada lubi tę wiadomość

Ona 35
    On 32

Jedna 👧 z nami
    Starania o rodzeństwo od 4 lat 😔
    22.09 IUI
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 7 października, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    A ci to byl za lek?? Pamietasz??

Sprawdzałam historycznie po IPK jakie miałam leki i to był chyba Orgametril

Britkaa lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin, Endomesin, Wiesiołek (do owu)
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    @Britkaa dzięki za podsuniecie tej żurawiny i Femanosse. Ta Femanosse to chyba sobie kupię, bo ja mam często zapalenie pęcherza :( nawet w dniu IUI coś się tam działo, ale wzięłam furagine 2 h przed i jakoś dotrwałam, a po IUI jak ręka odjął. Następnego dnia próbowaliśmy jeszcze naturalnie na wszelki wypadek i może jakieś bakterie na niego przeszły :/ muszę skoczyć po pracy po sok z żurawiny, pije raz dziennie Wit C i mówi, że czuje się po niej lepiej, więc może i żurawina pomoże.

Podziwiam też, że sprawdziłaś z drugim lekarzem, co myśli o tej torbieli, bo ja bym pewnie posłuchała pierwszego, popłakała i poszła w antykoncepcję jak kazał.
    Jak długo jesteś w obecnej klinice i u lekarki u której jesteś?
    A te moje bóle, to czasem tak mam, więc nie jest to nic nadzeuczajnego, ale zazwyczaj trochę później i nie tak intensywne, ale mówiąc szczerze wcześniej nie przywiązywałam do tego aż takiej wagi :(

Oby mu pomogło, trzymam kciukasy🫶

Wiesz co, ja też jestem medyczna i duzo obracam sie wsrod 'lekarzy i innych podobnych' i dlatego tez nie jestem taka latwowierna.
    Ale ta lekarka tez dala dwa rozwiązania- albo anty albo progesteron- z naciskiem na anty, ale moglam zdecydowac- wiec wolalam sie upewnic druga opinią.

Ja u tej lekarki juz dlugo jestem, bo wczesniej poszlam do niej chyba jak pol roku sie staralismy i co miesiac przychodzilam(normalnie na medicover, ktory wykupilam) i co miesiac bez ciazy- az po sprawdzeniu 'wszystkiego' powiedziala- nie ma co tu poprawiac, zapraszam do kliniki i raz iui, ale najlepiej od razu in vitro. I od 09.25 jestesmy u niej w klinice.

A jak u Ciebie? Jak bóle? Jak sytuacja??

Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

• Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Jasne, rozumiem, trzymam kciuki żeby progesteron zadziałał jak powinien - poza tym sama jestem dowodem, że to się może udać, bo w moim przypadku tak było. Zrób dzisiaj coś przyjemnego dla siebie, wypłacz się, wytul męża 😘 a jutro wstań z nową energią do działania.
    Swoją drogą ciekawe to co napisałaś, że długotrwała AH spowodowała u Ciebie dodatnie ANA, pierwszy raz słyszę o takim przypadku 😵
    Nie dziwię się, że się obawiasz łykania anty znowu…

No powiem Ci, ze od tego czasu nie tykam anty. Boję się.

Dziękuję, wczoraj moj maz mnie bardzo wspierał, nalał zupki, ktora ja zrobilam dzien wczesniej😅 przytulil, dobrym slowem uraczył.
    Jest mi duzo lepiej, jedziemy dalej i czekamy na dalsze losy..🙂

• tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drugiej IUI. Wyniki nasienia tym razem gorsze o połowę, to jest naprawdę jakaś loteria, bo mój mąż rzucił palenie w maju, pilnuje się z suplami, ma bardzo dużo ruchu a i tak nic nie podskoczyło, wręcz gorzej niż w zeszłym cyklu. No ale i tak podali mi 11 mln dobrze ruchliwych plemników, więc wystarczająco w zupełności jak na inseminację.
    Tym samym kończę swoją przygodę z IUI 🤩 za jakieś 12 dni dowiem się tylko z jakim wynikiem 🤪

Britkaa, Choinka123, Paulina199012, Sylaada lubią tę wiadomość

drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam do Was pytanko - brała któraś Cyclogest dopochwowo? Bardzo jest upierdliwe stosowanie go?
    Ja nigdy nie brałam proga innego niż Duphaston, więc totalnie nie mam wiedzy

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Ja już po drugiej IUI. Wyniki nasienia tym razem gorsze o połowę, to jest naprawdę jakaś loteria, bo mój mąż rzucił palenie w maju, pilnuje się z suplami, ma bardzo dużo ruchu a i tak nic nie podskoczyło, wręcz gorzej niż w zeszłym cyklu. No ale i tak podali mi 11 mln dobrze ruchliwych plemników, więc wystarczająco w zupełności jak na inseminację.
    Tym samym kończę swoją przygodę z IUI 🤩 za jakieś 12 dni dowiem się tylko z jakim wynikiem 🤪

A moze akurat, jedna dziewczyna na innym wątku pisala, ze na pierwszym iui maz mial 40mln i nic nie pyklo, a na drugiej chyba 4 mln i sie udalo😅
    Loteria na maksa!
    To teraz czekamy, a moze moze....🤞

tosiekk lubi tę wiadomość

• Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Pytanie 11 mln prawidłowych plemników podali? To piękny wynik 😍 trzymam kciuki

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • Vendigo Koleżanka

Wysłany: 8 października, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @tosiekk, powodzenia, teraz to już musi się udać :) aż muszę z ciekawości zobaczyć jakie mój ślubny miał wyniki, bo zupełnie nie pamiętam 🫣 a mój to palacz, co prawda papierosów, ale nie potrafi rzucić.

Ja brałam cyclogest kiedyś przez parę cykli przy naturalnych staraniach. Jaka masz dawkę? Dla mnie to był najlepszy progesteron, naprawdę dobrze się po nim czułam, tylko problem z nim jest taki, że po jakichś 30 min od zaaplikowania, ta globulka się rozpuszcza i zaczyna wypływać, a jest dosyć tłusta i brudzi bieliznę, a nawet ubrania jak przecieknie. Ja sobie albo wkładałam wkładkę na jakieś 2 h, albo po prostu częściej do toalety chodziłam i wycierałam to.

♀️91 ♂️87

Starania od: 01.2024

♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
    Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
    💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10

♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
    💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas

04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
    05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Vendigo Koleżanka

Wysłany: 8 października, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Britkaa, miałaś szczęście z tym medicoverem. Ja też mam pakiet i poszłam do gina, mówiąc że po 11 latach odstawiam pigulki anty, bo chce się starać o dziecko i że może jakieś suple powinnam łykać, czy badania zrobić - lekarz mi nic nie wypisał, kazał się dużo przytulać i niczym się nie martwić. Po tym jak długo się nie udawało poszłam do innego, który miał 5.0 ocenę na znanym lekarzu, kilkaset opinii, mówię mu ze się staramy i się nie udaje, że może powinnam hormony sprawdzić, może jakieś badania zrobimy. Powiedział, że medicover nie jest od rozwiązywania problemów z płodnościa, od tego jest Invimed który jest częścią grupy medicover i że tam mogę porobić badania (oczywiście tam płatne), a w medicover nie wypisze mi żadnego skierowania nawet na podstawowe hormony. Po tak długim czasie antykoncepcji nawet naturalne wydaje się sprawdzić, czy organizm ruszył... Ale nie... Mega się zraziłam do medicover :/

Też mnie zaciekawiłaś tym, że się robi dodatnia ANA po antykoncepcji, nie kojarzę żebym to badała, chyba muszę się tym zainteresować.

A moje bóle czasem są, czasem ich nie ma. Np dzisiaj rano nic mi nie było, a teraz siedzę w pracy i normalnie brzuch mnie nawala, jakby już okres był, a dalej go nie ma. Plus bolą mnie nogi, myślałam że na przystanek nie dojdę, może to już starość 🤣

Zapytałam gina telefonicznie (ale innego niż ten co mnie leczy) czy mam się martwić tymi bólami, to powiedział że to normalne i nic to nie znaczy.

♀️91 ♂️87

♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
    💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10

♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
    💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Paulina199012 Znajoma

Wysłany: 8 października, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:

@tosiekk trzymam kciuki ze wszystkich sił ❤️

• tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Pytanie 11 mln prawidłowych plemników podali? To piękny wynik 😍 trzymam kciuki

Tak, dostałam porównanie przed preparatyką i po preparatyce już przygotowanych do podania i jest napisane, że podali 10,48 mln plemników, 94% ruchliwe. W poprzednim cyklu podali ponad 20 mln, więc wynik był dwukrotnie lepszy. Ale widać tu naprawdę niewiadomo co i jak wyjdzie z tym nasieniem 😅 no niby powyżej 5 mln powinno byc i to jest ok dla IUI i tego się trzymam

@vendigo moj mąż palił ponad 10 lat. Rzucił z dnia na dzień, przez kilka dni wspomagał się plastrami, ale w końcu to olal i po prostu nie pali, jestem mega dumna. co prawda wynikach nasienia nie zauważyliśmy spektakularnej różnicy, ale ja się cieszę z uwagi na całe jego zdrowie 👌🏻
    Cyclogest mam w dawce 1 x 400 mg, więc po prostu będę aplikować na noc i mam nadzieję, że będzie ok

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za kciuki dziewczyny ❤️

Vendigo lubi tę wiadomość

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to u nas mówił że norma powyżej 1 mln🤔dlatego 10 mln to taka dla mnie abstrakcyjna liczb 🤣🤣🤣

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Kurcze to u nas mówił że norma powyżej 1 mln🤔dlatego 10 mln to taka dla mnie abstrakcyjna liczb 🤣🤣🤣

O widzisz, to co klinika to inaczej. U mnie mówili, że powinno być więcej niż 5 mln.
    A z kolei kiedyś mąż był na wizycie u androloga który powiedział, że im będzie miał gorsze wyniki nasienia tym bardziej IUI będzie rozwiązaniem dla nas ale nie roztrząsałam tej logiki 😆😂

Choinka123 lubi tę wiadomość

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • Vendigo Koleżanka

Wysłany: 8 października, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Tak, dostałam porównanie przed preparatyką i po preparatyce już przygotowanych do podania i jest napisane, że podali 10,48 mln plemników, 94% ruchliwe. W poprzednim cyklu podali ponad 20 mln, więc wynik był dwukrotnie lepszy. Ale widać tu naprawdę niewiadomo co i jak wyjdzie z tym nasieniem 😅 no niby powyżej 5 mln powinno byc i to jest ok dla IUI i tego się trzymam

@vendigo moj mąż palił ponad 10 lat. Rzucił z dnia na dzień, przez kilka dni wspomagał się plastrami, ale w końcu to olal i po prostu nie pali, jestem mega dumna. co prawda wynikach nasienia nie zauważyliśmy spektakularnej różnicy, ale ja się cieszę z uwagi na całe jego zdrowie 👌🏻
    Cyclogest mam w dawce 1 x 400 mg, więc po prostu będę aplikować na noc i mam nadzieję, że będzie ok
    Na noc to będzie jak najbardziej spoko, ja miałam 2x400 mg, więc te poranki były ciężkie, szczególnie jak do pracy musiałam iść.
    Zastanawiam się, czy ja nie mam za mało proga, bo ja biorę 3x50 luteiny podjezykowo, która też jest naturalnym. Ale to nadal ponad połowa mniej niż Ty masz

♀️91 ♂️87

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Vendigo Koleżanka

Wysłany: 9 października, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paulina199012 daj znać jak tak beta dzisiaj 🤞

U mnie z rana znaczny spadek temperatury do 36.51 :/ przygotowuje się mentalnie na negatywna betę jutro. U męża mocz z krwią dzisiaj w nocy, więc nie jest wesoło. Nie wiem co zrobimy z kolejnymi cyklami :(

♀️91 ♂️87

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 9 października, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    @Paulina199012 daj znać jak tak beta dzisiaj 🤞

U mnie z rana znaczny spadek temperatury do 36.51 :/ przygotowuje się mentalnie na negatywna betę jutro. U męża mocz z krwią dzisiaj w nocy, więc nie jest wesoło. Nie wiem co zrobimy z kolejnymi cyklami :(

A który masz dziś dpo?

U męża chyba musi wjechać antybiotyk jednak, to już nie przelewki jak jest krew… macie jakąś dodatkową konsultacje umówioną?

U mnie od wczoraj wieczora ból jajnika okropny. Te owulacje po Ovitrelle są dla mnie straszne 😫

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ